עבור לתוכן

בעיה : לא מצליח לפרמט כונן עליו מותקן VISTA

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

בפשטות, אני מנסה לפרמט כונן שעליו מותקנת מערכת ההפעלה WINDOWS VISTA במחשב נייד ועליו אני מעוניין להתקין מערכת הפעלה WINDOWS XP.

אני משתמש ב WINDOWS XP BOOTABLE CD מקורי, ע"מ להגיע למסך ההתקנה, למחוק את ה PARTITION, ועל אותו PARTITION להתקין את ה WINDOWS XP שבידי.

אלא שכשאני מגיע למסך בו אני אמור ללחוץ כפתור על כפתור האות "D" בלוח המקשים, כפתור שבעצם ימחק PARTITION מסוים לגמריי, אינני יכול מכיוון שהכונן לא מזוהה פשוט, כאילו שאין בידי HARD DISK והוא לא מזוהה ע"י תוכנת ההתקנה..

כלומר אני מחזיק ב WINDOWS VISTA בלבד, מנסה באמצעות דיסק של אקספי מקורי להסירו בדרך הרגילה, אבל הכונן C עליו מותקנת מערכת ההפעלה אינה מזוהה בשום צורה.

במסך ההתקנה של וינדווס, ניסיתי ללחוץ D על מנת למחוק ולא הלך, ניסיתי לצאת לדוס באופציה שיש במסך ההתקנה, ומשם לנסות פקודות כמו FORMAT C: , או FIXBOOT

אלא שאין קבצים בכונן זה, ניסיתי פקודות רגילות כמו CD c:/windows ע"מ לבדוק את הגישה בכונן ונדהמתי לגלות שכונן "C" ריק לכאורה מכל תוכן, ככה שאני לא יכול לבצע שום פעולה בדוס וגם לא בתוכנה של הדיסק של ווינדוס אקספי.

כמובן שאם אני מעלה את המחשב בצורה רגילה, מערכת ההפעלה VISTA שרצה על כונן C עולה כרגיל ואפשר להשתמש במחשב..

חשוב לציין : כל פעם שאני לוחץ D ( פקודה למחיקת ה PARTITION ) אני מקבל מסך כחול ( מה שנקרא BLUE SCREEN OF DEATH )

בקיצור - אין ביכולתי לגשת לכונן C ע"מ לפרמט אותו, לא באמצעות ממשק ההתקנה של ווינדוס אקספי ולא באמצעות פקודות MS-DOS, אלא שכמובן מערכת ההפעלה מותקנת, הכונן קיים ובאופן רגיל המחשב עולה עם מערכת ההפעלה באופן תקין ומתפקד באופן שוטף. \

ע"פ ידעיתי וזכרוני, כשאר עולה מסך ההתקנה של WINDOWS XP מהדיסק, ישנה רשימה בה מוצגים כל הכוננים ( ה PARTITIONS ) של ההארד דיסק, ובאפשרותי למחוק כל אחד מהם או להתקין על אחד מהם את ווינדוס אקספי, אלא שכפי שציינתי, מערכת ההתקנה אינה מזהה שום כונן!

תמונות רלוונטיות :

באופציית REPAIR ( לחיצת כפתור "R" עם סיום טעינת ההתקנה - במצב MS DOS ) . הכונן אינו מזוהה ולא מגיב לשום פקודה.

http://i55.tinypic.com/30aesnm.jpg

מסך האפשרויות של התקנת הווינדוס \ מחיקה של כוננים שלמים ( פירמוט\ PARTITION ), אפשר לראות שלא מזוהה פה שום כונן.

http://i52.tinypic.com/2ynkv20.jpg

אחרי לחיצת D ( פקודה למחיקה של כונן - למרות שלא מזוהה כונן שאפשר למחוקו ) - הפלט :

http://i51.tinypic.com/2vdf9mr.jpg

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

יש לך שתי אפשרויות:

1. לשנות את מצב הבקר בלוח האם ממצב AHCI ל NativeIDE המצב הזה יגרום ללוח לדמות דיסק IDE וכך XP תזהה את הדיסק.

2. להתקין את דרייבר ה SATA בעת התקנת XP ע"י לחיצה על F6 בתחילת ההתקנה. (אאל"ט, אתה צריך כונן דיסקטים, או לשלב את הדרייבר בדיסק ה Windows (עם תוכנות כגון Nlite וכד').

פורסם
  • מחבר

היי PONGO, תודה על התגובה.

לגבי שינוי מצב הבקר, איך אני משנה את המצב הזה ? מדובר בביוס סטנדרטי של FUJITSU

לגבי דרייבר SATA, האם אתה מכוון לשימוש בתוכנת NLITE ע"מ ליצור דיסק חדש, שבו יהיה בין היתר את דרייבר ה SATA שאיננו קיים בדיסק המקורי? כלומר צריך ליצור דיסק חדש עם דרייבר מנואלי שאני מעביר אליו, אם כך, איך אני משיג את קבצי הדרייבר האלו, ואם יש לך מדריך בסיסי ליצירת הדיסק בשימוש בתוכנה?

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה נפתרה:

פתרון - הפיכת מצב ש AHCI מססטוס ENANLED לסטטוס DISABLED.

לאחר שינוי הסטטוס לגשת להתקנת הווינדוס, לבצע פרמוט והתקנה כבכל מחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים