עבור לתוכן

עזרה בבחירת מצלמה קומפקטית איכותית בתקציב עד 3500 ש"ח - לטובת טיול בדרום אמריקה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני צריך עזרה בבחירת מצלמה קומפקטית איכותית

• מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 3500 ש"ח להכול. (בהתחלה חשבתי לקנות DSLR אבל לאחר התייעצות בפורום הבנתי שאני בעצם צריך מצלמה קומפקטית איכותית. לכן התקציב שלי הוא די גדול, אבל כמובן שלא חובה לנצל אותו במלואו).

• אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? המצלמה תשמש אותו בטיול הגדול לדרום אמריקה. אני רוצה לתעד את עצמי, את האנשים, השווקים, הערים וההרים, החרקים והנופים - הכל.

• האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).לא מתכוון להשתמש בפלאש חיצוני / מוקפץ, רק במובנה.

• האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא.

• האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. אין כוונה להשתמש בפלאש חיצוני.

• האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בהחלט כן.

• האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה שם היצרן והדגם, ומה חסר לך בה? אין לי מצלמה.

• האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? אצפה בתמונות על גבי מסך מחשב. כרגע אין תכנון להדפיס את התמונות.

• מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? שים לב שמכפלת הזום (למשל X10) אינה נתון מועיל בבחירת מצלמה. הנתון החשוב הוא טווח העדשה במ"מ. המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. אני לא בקיא בנושא, רוצה משהו ליום יום, פשרה בין זום לעדשה רחבה.

• כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? הגודל והמשקל חשובים אך לא קריטים. היא תשמש אותי בטיול לכן המצלמה צריכה להיות קומפקטית (לא בגודל של DSLR). כמה גרם פחות או יותר זה לא חשוב. אין גם חשיבות שתכנס לתוך הכיס במכנס/חולצה, לרוב תהיה בתוך אחד הכיסים בתרמיל או תיק גב.

• [list type=circle]
  • האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? אין לי העדפה מסוימת.

• מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשוב אבל לא קריטי.

• מקרו - מה גודל האובייקט המינימלי שאיתו חשוב למלא את התמונה - זבוב? פרח? מספר פרחים? אני רוצה לצלם חרקים אקזוטים, כנרא בגודל של ג'וק ממוצע, גדולים יותר מגודל זבוב. (סליחה שאין לי את המידות שלהם).

• תמיכה בפורמט RAWלא באמת חשוב.

• מצב צילום ווידאו. אלו מהתכונות הבאות חשובות לך (אם בכלל) - מייצב; אפשרות לשינוי הזום האופטי בזמן ההסרטה; רזולוציה גבוהה במיוחד (HD)‏‏ לא חשוב כלל.

• האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש תהיינה מדוייקות ללא שינויי הגדרות? בהחלט - רצוי שיהיה מדויק אבל אין בעיה לגבי שינוי ההגדרות.

• תכונות אחרות: חשוב שיהיה זמן סוללה ארוך. מאוד רוצה שהיה GPS אבל אם יש מצלמה מעולה שאין לה GPS אז אקנה אותה. חשוב גם החוזק הפיזי של המצלמה (עמידות בפני חול, לחות וכד'. בטיול היה בכל איזור אקלים אפשרי - בין השאר גם בג'ונגלים, בסביבת קרחונים וגם במדבריות)

• כאמור אני יוצא לטיול הגדול בדרום אמריקה. ע"מ לתעד את הטיול אני צריך מצלמה אמינה ואיכותית. כדי לשפר את יכולת הצילום שלי נרשמתי גם לקורס צילום.
    תודה.

פורסם

לא קל למצוא לך מצלמה שתקלע היטב לדרישותיך.

דגם מסוים של מצלמות הוא ה-travel-zoom, מצלמות כגון ה-ZS10 או ה-F550EXR, מצלמות קומפקטיות עם טווח זום מרשים, יכולות הסרטה לא רעות ורובן גם מצוידות ב-GPS. אלו מצלמות שנתפרו לצרכיו של המטייל הממוצע.

אני מחזיק במצלמה כזאת (ZS7) כמצלמה משנית/וידאו ל-DSLR שלי. ה-GPS בהחלט שימושי, טווח הזום חביב למדי ואיכות התמונה סבירה ב-ISO נמוך. אולם בסופו של דבר זאת מצלמה קומפקטית עם חיישן קטן, גם ב-ISO=80 יש רעש מציק וטווח דינמי לקוי באופן משמעותי ביחס למצלמה הגדולה שלי. ב-ISO מעל 400 אין על מה לדבר בכלל והתמונות טובות רק לגודל גלויה או שימושים אינטרנטיים. השליטה הידנית לקויה, הפוקוס לפעמים איטי, במיוחד בטלה-פוטו ארוך והמצלמה יחסית עדינה ולא מאוד נוחה להחזקה מפאת גודלה הקטן.

קטגוריה אחרת הן המצלמות הקומפקטיות למתקדמים. אלו מצלמות שמציעות לרוב חיישן מעט גדול יותר, עדשה איכותית ומהירה יותר, איכות בנייה טובה יותר ושליטה ידנית משופרת. ה-G12 היא נציגה מובהקת של הקבוצה, ה-LX5 גם כן. המצלמות האלו לרוב מעט גדולות יותר, מציעות טווח זום מצומצם יותר ואינן כוללות לרוב GPS פנימי. הניקון P7000 מציעה תכונות של הקבוצה הזאת (אם כי עם גוף מעט גדול) וטווח זום שימושי של 28-200 (במחיר של מפתח צמצם מעט קטן יותר).

מצלמות מקטגוריה זאת אמורות להיות עמידות יותר לתלאות הדרך, אבל כמובן שאף אחת מהן לא מוגדרת כמצלמה "קשיחה".

אם אתה מתכוון להתעלל במצלמה שלך ורוצה לצלם בתנאים קשים במיוחד עליך להצטייד במצלמה קשיחה. מצלמות אלו לרוב מציעות איכות תמונה נחותה וטווח זום מוגבל ביחס לקטגוריות האחרות בתמורה ליכולת לצלם תוך כדי רפטינג ולהמשיך לצלם גם אחרי שהתעופפת מהסירה אל תוך הנהר.

עכשיו תגיד מה בערך הכיוון שאליו אתה מכוון.

פורסם
  • מחבר

הי, תודה על התגובה המהירה.

אני בהחלט מכוון לקטוגוריה השניה (G12, LX5 וכד')

עכשיו, באינטרנט מצאתי שיש עוד 2 דגמים מהקטגוריה ה - XZ1 ו S95

מה ההבדלים המשמעותיים בין המצלמות האלה? האם יש מצלמות מומלצות אחרות מהקטגוריה?

נ.ב.

לגבי GPS, אקנה GPS קטן שאפשר לסנכרן עם המצלמה.

פורסם

לדעתי בשכונת הG12, LX5, S95.

יש לך ביקורות עליהן ב dpreview ובמקומות אחרים ברשת.

תקרא, תבוא לשאול אם משהו לא ברור.

אח"כ לך גם לחנויות ותתנסה בלתפעל אותן.

פורסם
  • מחבר

קראתי קצת את הביקורות ברשת

אין וודעות מוחלטת לגבי הדגם העדיף, אבל יש 3 שראיתי שמככבים בביקורות LX5, S95 ואת ה XZ1 החדש

כאשר ל XZ1 נותנים את הציון היותר גבוהה בתחום איכות החומרים (דבר שחשוב לי במצלמה בטיול)

לגבי איכות תמונה הם בערך דומים

מה דעתכם על XZ1 הזה, האם לדעתכם הוא מתאים לצרכים שלי?

פורסם

נראה לי שהייתי מעדיף את ה G12.

השליטה נוחה יותר.

מה שכן, סטופ ושליש בצמצם, זה, משהו לחשוב עליו.

על "איכות חומרים" לא הייתי בוחר מצלמה. לפחות לא בקריטריון הראשון, אלא אם יש ממש איזה דגם עם פלסטיק קטסטרופלי והרכבה גרועה.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות

"סטופ ושליש בצמצם, זה, משהו לחשוב עליו"

מה זה עומר, אתה מתכוון שבעצם ה XZ-1 טוב יותר או פחות טוב?

לגבי ה G12, אולי זה פתטי אבל אני פשוט לא אוהב איך ש G12 נראה

פורסם

זה אומר שהעדשה של הXZ מסוגלת להכניס יותר אור ולתת לך עומק שדה רדוד יותר.

לגבי ה G12, אולי זה פתטי אבל אני פשוט לא אוהב איך ש G12 נראה

בכלל לא פתטי. גם שיקול.

אבל - אני מציע שיקול חשוב יותר בהיבט הצורה -

איך היא יושבת ביד ?

איך הפקדים ממוקמים על הגוף ?

נוח לעבוד איתה ?

המראה החיצוני החלק האלגנטי עלול להטעות אותך.

קח משהו שנוח וכיף לך לצלם איתו.

לך לחנות, תמשש, תחזור עם תובנות.

פורסם
  • מחבר

יש חנות מקצועית/מומלצת? (באיזור המרכז)

פורסם

פוטופילם, ארליך, קאמרה מיה.

תרים טלפונים תראה איפה יש את הדגמים בתצוגה...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

אשוב בשבוע הבאה עם עד שאלות לפני הקניה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים