עבור לתוכן

שאלה בקשר לטמפרטורת מקסימום למעבד

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שאלה עקרונית שאני חייב תשובה לה....

יש לי מעבד של AMD, לא ממש משנה כרגע איזה, בדקתי את המפרט שלו באתר AMD וכתוב שטמפרטורה המקסמילית היא 55-63 מעלות, השאלה היא האם מדובר בטמפרטורה במצב IDLE או תחת מאמץ (כמו למשל במשחקים)?

העניין הוא שבIDLE המעבד שלי עובד מצויין, ממוצע בין 40-50 מעלות אבל במהלך משחק זה מגיע ל70 ולפעמים אפילו 80 מעלות.

אשמח לתשובה בנושא.

תודה.

פורסם

80 מעלות זה בברור יותר מדי. אתה צריך לטפל בזה.

פורסם

תמיד הטמפ' שיש במפרט של המעבד היא הטמפ' המקסימלית שלו..

במקרה שלך עד אזור ה65+- זה תקין..

מעבר לזה זה כבר חריגה..ו80 מעלות זה מוגזם ולא בטוח!

תנסה תחילה לנקות אבק..לבדוק שהקירור מותקן טוב..לבדוק שהRPM הוא על MAX במאמץ..לרענן משחה..איך הסירקולציה במארז ?

פורסם
  • מחבר

אז אני מבין שזה אומר שהנתון באתר של AMD מציין את הטמפרטורת מקסימום באופן כללי ולא בIDLE.

בכל אופן, הבעיה התחילה רק לאחרונה כשהתחילו ימים חמים, עד היום הסירקולציית אוויר במחשב הייתה ככה:

שימו לב שיש לי קירור Mugen 2 למעבד.

יש לי מאוור על הדופן הצדדית (הדלת) עד היום הוא הכניס אוויר פנימה ומאוורר אחורי שעד היום הוציא אוויר החוצה ומאוורר של המעבד נמצא ממש מול המאוורר האחורי שגם ינק את החום מהמעבד החוצה.

הבוקר בעקבות הבעיות ניסיתי להפוך את הכל שהאחורי ושל המעבד יכניסו פנימה והצדדי יוציא החוצה, בינתיים זה רק עשה גרוע יותר כי אני עובד עכשיו באינטרנט, בלי שום מאמץ למחשב ואני על 64-65 מעלות, אני מתכוון להפוך חזרה את כיוון המאווררים אם זה לא ישתפר בדקות הקרובות.

בכל אופן, יש לציין שיש לי במחשב גם כרטיס מסך שמייצר הרבה חום באופן טבעי (radeon hd4870x2) הלוח האם שלי יחסית צפוף ככה שהכל יוצא די קרוב ומשפיע אחד על השני.

הMUGEN 2 דרך אגב בן כשנה, אולי אפילו לא שנה אז קשה להאמין שהמחשב הטרמית כבר יבשה וניקיתי את המחשב פעמיים ב4 ימים האחרונים.

בכל אופן, מדובר בחשב עם מארז NZXT APOLLO שיש בו מקום ל3 מאווררים של 120 מ"מ, אחורי, צדדי וקדמי, כרגע אין לי קדמי.

השאלה האי האם הוספת מאורר קדמי והחלפת הצדדי והאחורי ובמאווררים טובים יותר של חברה כמו, בואו נגיד Schyte (יצרנית הMUGEN) יעזור במקרה הזה?

עוד צריך לציין שלמחשב יש בערך 4 ס"מ רווח מצד אחד בלבד בינו לבין דופן התא שלו בשולחן המחשב ומדובר גם בחדר קטן וחם שבדרך כלל עובדים בו לפחות 3 מחשבים בו זמנית וללא מיזוג אפקטיבי במיוחד למעט מאורר חצי תעשייתי על רגל ומזגן חלון חצי כח סוס שלא תמיד פועל.

בקיצור, גיהנום לקירור מחשבים.

ובינתיים בזמן שכתבתי את זה הטמפרוטורות של המעבד בגלישה באינטרנט לאחר הפיכת כיוון המאווררים הבוקר ירדו והתייצבו על 42-46 מעלות, לעומת מה שהיה עד היום של בין בסביבות ה45-50.

פורסם

אל תהפוך את המאווררים..אתה צריך לסדר את המארז באופן הבא:

מאורר קידמי-מכניס אוויר

מאוורר אחורי-מוציא אוויר

המאוורר בצד מיותר..עדיפות למאוורר קידמי! כמו כן אחרי שתתקין מאוורר קידמי..אם תרצה אתה יכול להתקין מאוורר בצד..

ולבדוק איך הוא הכי יעיל..כמכניס או מוציא אוויר...לרוב זה מכניס..אבל זה תלוי המיון ברכיבים וכו.ולכן צריך לבדוק את זה ספציפית..

פורסם
  • מחבר

טוב, אני אקנה מאוורר קדמי ואני אחליף גם את האחורי והצדדי במאווררים יעילים יותר (יש לי את המאווררי סטוק שהגיעו עם המארז שלי, NZXT APOLLO).

מקווה שזה יספיק.

תודה.

פורסם
  • מחבר

האמת, לפני שאני מוסיף ו/או מחליף מאווררים, יש משהו אחד שממש לא ברור לי, אני מקווה שמישהו כאן יוכל להסביר...

הכוונה שלי להבדלים הענקים בטמפרטורה.

במצב Idle לגמרי (כשלא נוגעים במחשב בכלל) הטמפרטורה יכולה להיות, אפילו בימים חמים על 40 מעלות ולפעמים אפילו פחות.

במצב שימוש רגיל במחשב (אינטרנט וכד') הטמפרטורות נעות בין 45-56 בערך, עד כאן סביר.

אבל ברגע שמפעילים משחק, תוך חצי שעה אני כבר ב76 מעלות בערך וזה נכון למדידה לא מדויקת כל כך, אני פשוט משאיר ברקע את תוכנת AIDA64 עובדת ומודדת טמפרטורות וכשאני יוצר מהמשחק אני רואה 75-76 מעלות.

אולי הבעיה במהירות של המאוורר של הMUGEN 2? כי לאחרונה אפילו בIDLE מלא הוא מסתובב על מהירות של 1000-1200 RPM כשמקסימום שלו זה 1400 או 1500.

אני מחפש הסברים להבדלים האלו כדי שלא יהיה שאני אלך לקנות מאווררים ובסוף אני אצטרך מאוורר נוסף או שזה בכלל לא יעזור, כסף זה לא הצד החזק שלי בימים אלו.

עוד אציין את העובדה שאחרי שבמשחק זה מתחמם למעל 70 מעלות זה יורד תוך דקה בערך חזרה לסביבות ה45-50 כשיוצאים מהמשחק.

פורסם

לא מבין מה לא מובן לך..ההבדלים סבירים בהחלט..במאמץ הטמפ' עולה בהתאם למאמץ ולפילטת החום המוגברת..

תבדוק עם HWMONITOR או כל תוכנה אחרת את הRPM והטמפ' בMAX של המעבד במאמץ..ותראה..

אם חסרים לך עוד 200-300 RPM זה לא באמת מה שישפיע..

פורסם
  • מחבר

השאלה היא אם העובדה שלאחרונה המאוורר של המעבד עובד כמעט על מקסימום RPM גם בלי מאמץ לא מצביעה על איזשהי בעיה בסיסית במהירות המקסימום של המאוורר, אולי מאוורר שהמקסימום שלו 1500 RPM זה לא מספיק, למרות שזה מה שאמור להיות למאוורר של הMUGEN2 והוא אמור להתאים למעבד הזה, כולה AMD Athlon X2 בסוקט AM2.

בכל אופן, זה די ברור שמאוורר מגיע למקסימום RPM במאמץ כי הוא מגיע לזה לפעמים גם ללא מאמץ, במיוחד ביומיים האחרונים, לפני התקופה האחרונה שבה התחילה הבעיה בIDLE בלי מאמץ המאוורר היה על 800 RPM בערך, בכל מצב אחר הייתי מיחס את ההבדל לעליה בטמפרטורות בחוץ (מזג אויר) אבל הקפיצה בסיבובי RPM ללא מאמץ נראית גבוהה מדי.

אולי אני סתם נטפל פה לקטנות, אני לא יודע, אני פשוט קניתי את הMUGEN 2 בזמנו בדיוק בשביל לפתור בעיה של התחממות יתר ועכשיו זה חזר מבלי שהשתנה כלום במחשב.

זה פשוט משגע אותי ואני מנסה לפתור את זה במינימום נזק כספי.

כנראה שכדאי לי לעשות את זה בהדרגה, קודם להוסיף מאוורר קדמי ולראות אם זה עוזר, אם לא עוזר אז לעשות את המאמץ של לפרק את הMUGEN 2 (הדבר הזה גיהנום לפירוק, צריך להוציא את כל הלוח אם) ולהחליף משחה טרמית ואם זה לא עוזר אז לנסות להחליף את יתר המאווררים (צדדי ואחורי) במאווררים טובים יותר.

אני רק מקווה שמשהו מזה יעזור.

שפופרת טובה של משחה טרמית יש לי בבית (Arctic Cooling).

טוב, אני כבר אנסה כאמור בהדרגה בכדי לא להוציא יותר מדי כסף בבת אחת.

כרגע המאוור האחורי מוציא אוויר החוצה והצדדי מכניס פנימה, של המעבד אני לא ממש בטוח אם זורק אוויר למעבד או יונק חום החוצה, אני צריך לבדוק את זה.

יש לי גם בתיאוריה מספיק מקום במארז בשביל לקנות גם את המוצר‏Scythe Kama Bay Plus 120mm Fan for 5.25 Black ולחבר אותו, הדבר הזה יכול לשמש או כמגש לכוננים וקירור לכוננים או לחיבור לאורך על 3 מקומום של כונני 5.25 ולשמש כמאוורר נוסף למארז, יש לי מקום בשביל לחבר אותו ככה ולהרוויח גם 2 מאווררים קדמיים בצורה הזאת, השאלה היא זה ישנה משהו ואם זה כדאי...

פורסם

בלי שום קשר לקירור..מאורר קידמי הייתה צריך לרכוש לפני הקירור עצמו ;D

ואין שום סיבה שמשהו ישתנה פלאים..אם הקירור מותקן כמו שצריך והמאוורר עובד מצויין..

ההבדל היחיד היא טמפ' הסביבה..שמשילכה ישירות על הקירור..

פורסם

תראה יש שלושה אפשריות שבגללם המעבה שלך עומד על לחץ גבוה:

1.אשפרות ראשונה שמשהוא יושב לך על השרת של האינטרנת (גולש על חשבונחה).

2.שהמערכת ההפלה של המחשב לא תואמת לחלחים שיש לך בפועל במחשב

3.שניצלתה כמות גדולה של הזיכרון שלך R DICK וכ'ו

פורסם
  • מחבר

טוב, קניתי והתקנתי מאוורר קדמי במחשב שלי וגם חידשתי משחה טרמית על המעבד ועל כרטיס המסך שלי.

זה שיפר מעט את המצב (אני מגיע עכשיו במהלך משחקים ל70-72 מעלות ולא מתקרב ל80 כמו קודם) אבל זה עדיין גבוה מדי.

מה גם שביומיים האחרונים גם במהלך גלישה באינטרנט מדי פעם אני מגיע לאזור ה60 מעלות, מה שלא היה קודם, לפחות לפי הנתונים שתוכנת AIDA64 מציגה לי.

אני גם קניתי יחידת שליטה על המאווררים של חברת Scythe, ליתר דיוק את Scythe Kaze Master Pro 3.5, חיברתי אליה בינתיים את המאוורר החדש הקדמי והמאוורר של המעבד וסנסור טמפרטורוה אחד בלבד, למעבד.

אז יש לי עכשיו שליטה מלאה על מהירות המאווררים המחוברים ליחידה ומעקב אחרי המהירות שלהם אבל הטמפרטורה שמוצגת לי על צג היחידה הזאת לא תואמת בכלל לטמפרטורות שAIDA64 ותוכנות אחרות מציגות.

במצב IDLE זה קרוב מאוד (הבדל של עד 5-6 מעלות) במצבים שתוכנות כמו AIDA64 מציגות 60 ומעלה מעלות ההפרשים בין זה למה שמוצג ביחידת הKaze Master שקניתי יכולים להגיע גם ל10-20 מעלות לפעמים.

למשל, היום הגעתי בגלישה ל60 מעלות והיחידה הראתה 41 מעלות ואתמול במשחק הגעתי ל72 מעלות והיחידה הראתה 56 מעלות.

הסנסור של היחידה הודבק החלק התחתון ביותר של גוף הקירור של המעבד (Mugen 2).

השאלה למה להתייחס, מה יותר נכון? למיטב הבנתי הסנסור של החומרה עצמה (שזה מה שAIDA64 קורא) אמור להיות יותר מדוייק מסנסור אנלוגי חיצוני שמודבק על גוף הקירור אבל למה ההפרשים הענקיים האלו?

בכל אופן, במצב IDLE לגמרי, המאוורר החדש והמשחה הטרמית עזרו ואני בדרך כלל מקבל טמפרטורות יציבות של בין 35-40 מעלות אבל כשאני נכנס לאתרי אינטרנט קצת יותר כבדים זה פתאום נהיה לי 50-60 מעלות ובמשחקים (תלוי איזה) זה יכול להגיע ל66 או אפילו ל72 כשהמקסימום של המעבד לפי אתר AMD זה 63.

לדעתי הבעיה העיקרית שלי היא פשוט שהמארז שלי הוא גיהנום לקירור ויש בו יותר מדי כבלים שמפריעים לזרימת אוויר (ספק כח לא מודולרי לצערי)

בכל אופן, הסירקולציה אצלי כרגע היא ככה:

מאוורר אחורי - מוציא אוויר

מאוורר מעבד - זורק אוויר לתוך גוף הקירור

מאוורר קדמי - מכניס אוויר

מאוורר דופן צדדי - מכניס אוויר

כל המאווררים בגודל 120 מ"מ (12 ס"מ)

אני בכל מקרה הולך לנסות למצוא מקום יותר טוב למחשב, מקום יותר מאוורר במקום בתוך המדף שהוא נמצא בו בתקווה שזה יעזור ואם זה לא יעזור אז אולי להחליף למארז יותר מאוורר.

אבל כרגע, בשלב הזה אני אשמח להבין למה ההבדלים הענקיים בין המדידות של התוכנות לKAZE MASTER של SCYTHE.

פורסם

הטמפ' של החיישן תהיה נמוכה יותר..שכן היא ממוקמת על הגוף קירור..מחוץ לשבב..AIDA מודדת את הטמפ' מהחיישן הפנימי של המעבד..

מה שכמובן יותר מדויק ואליו אתה צריך לייחס חשיבות..

כמו כן את הקירור של המעבד אתה לא צריך לחבר לבקר..שכן חיבור שלו ללוח האם יאפשר שליטה לפי טמפ' בלי התעסקות שלך...

כמו כן נסה לבדוק מה הטמפ' כאשר המאווררר בצד המארז כבוי..תראה אם יש שיפור או לא..

ומעבר לזה הטמפ' שלך סבירה בהחלט..70+- במאמץ זה סביר..

על המוגן 2 יש לך מאוורר נכון ? לאיזה כיוון הוא דוחף אוויר ?

פורסם
  • מחבר

הטמפ' של החיישן תהיה נמוכה יותר..שכן היא ממוקמת על הגוף קירור..מחוץ לשבב..AIDA מודדת את הטמפ' מהחיישן הפנימי של המעבד..

מה שכמובן יותר מדויק ואליו אתה צריך לייחס חשיבות..

כמו כן את הקירור של המעבד אתה לא צריך לחבר לבקר..שכן חיבור שלו ללוח האם יאפשר שליטה לפי טמפ' בלי התעסקות שלך...

כמו כן נסה לבדוק מה הטמפ' כאשר המאווררר בצד המארז כבוי..תראה אם יש שיפור או לא..

ומעבר לזה הטמפ' שלך סבירה בהחלט..70+- במאמץ זה סביר..

על המוגן 2 יש לך מאוורר נכון ? לאיזה כיוון הוא דוחף אוויר ?

כפי שכתבתי (כנראה לא שמת לב) המאוורר של המעבד (על הMugen 2) זורק אוויר לתוך גוף הקירור של הMUGEN 2 כאשר הוא ממוקם, בגלל אילוצים של מקום פיזי, בין המעבד (גוף הקירור) למאוורר האחורי שזה אומר שהאחורי תלוי ממש מול המאוורר של הMUGEN 2 כאשר מאוורר הMUGEN 2 זורק אוויר כלפי פנים (כפי שכתוב במומלץ בהוראות של הMUGEN2) והאחורי כלפי חוץ.

אני בכל מקרה, לא מוצא סיבה אמיתית שמשחק כמו Duke Nukem Forever יביא לי את המעבד ל72 מעלות (לפעמים גם 75) מהר מאוד, זה לא משחק כזה כבד.

בכל אופן, הטמפרטורות שתיארתי בכל המצבים השונים הם עם מאווררים (כרגע של המעבד והמאוורר הקדמי מחוברים לKaze Master) על מקסימום מהירות RPM.

אני מתכוון לקנות מתאמים לחיבור 2 המאווררים הנוספים (האחורי והצדדי) ליחידת הKaze Master ואז לראות איך השליטה עליהם יכולה להשפיע ואני עובד על סידור מקום מאוורר יותר למחשב עצמו.

אבל לעניין ההבלים בטמפרטורות בין AIDA64 לKAZE MASTER, ברור שיהיה הבדל באופן טבעי, לא ציפיתי שלא אבל 10-20 מעלות הבדל? זה נראה הגיוני או סביר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים