עבור לתוכן

חוות דעת למפרט לגיימינג, ללא ציוד היקפי, בסביבות 3.5K-3K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קודם כל כל הכבוד על מה שאתם עושים כאן באתר. כבר הרבה זמן שלא שידרגתי את המחשב והופתעתי לטובה לראות את האתר שלכם. אני גם מאוד מקווה שהאנשים פה איכשהו עושים כסף מההשקעה שלכם.

אני מעוניין לקבל חוות דעת על המפרט הבא למחשב לגיימינג, ללא OC, ללא ציוד היקפי, וללא דיסק קשיח או כונן אופטי.

התקציב בערך 3,500-3,000, השימוש לגיימינג ושימוש משרדי, רזולוציה 1920*1080 בהגדרות גרפיות גבוהות. לא מתוכנן כלל OC, שקט יחסית חשוב (נניח 6-7), אבל הקירור מאוד חשוב - המחשב נמצא בחדר לא ממוזג. אין צורך במערכת הפעלה אבל יש צורך בהרכבה. אין לי חנות מועדפת אבל אני מחבב את KSP. אני מעדיף מאוד את אינטל ו-NVIDIA, הרגל של שנים ארוכות מדי. בעיקר רציתי לדעת האם יש טעם/צורך בשדרוג לוח האם, והאם הספק נראה מספיק, כמו גם הערות אחרות, בעיקר לחיסכון...

מעבד: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray

מאוורר למעבד Scythe Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler

לוחו אם: GIGABYTE H67M-UD2H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI

זכרונות: DDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston

כרטיס מסך: GIGABYTE GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E

מארז: CoolerMaster CM 690 II Plus Black ATX Case (No PSU )

ספק כוח: SeaSonic 600W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-600ET (Oem)

מחירון עבודות במעבדה: הרכבת מחשב חדש עד 4000 שקל

מחיר החבילה: 3605

תודה!

פורסם

כמה הצעות לשיפור - הקירור מוגזם. תוכל לקחת KATANAIII בכמעט חצי מחיר ולקבל אחלה שקט.

לוח לא משתלם וכרטיס מסך חלש.

הנה מחשב חזק יותר ושקט יותר:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - TRAY ₪912

לוח אם:

[..] INTEL COLD LAKE : BLKDH67CL-B3 ₪472

זיכרון:

[..] CRUCIAL RENDITION 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪183

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE GTX560TI UD 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1175

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪322

ספק כוח:

[..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL ₪311

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - זמין במלאי ₪115

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות - לרוכשי מחשב חדש ! ₪80

מחיר סופי: ₪3570

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

^ מפרט טוב . (חוץ מעניין הסטיק הבודד ל RAM...)

אפשר גם לקחת את ה GTX 470 שיש ב TMS : (ואפשר כמובן לוח יותר זול - אבל אם לא רוצים BIOSTAR אז זאת אחת הבחירות המשתלמות שם לדעתי..)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪869

קירור למעבד:

Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only

כמות: 1 - מחיר: ₪110

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68A-D3-B3

כמות: 1 - מחיר: ₪596

מארז:

Lancool Midi Tower PC-K56B Black

כמות: 1 - מחיר: ₪309

ספק כוח:

Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪351

זיכרון:

Crucial 2GB (Single Stick DDR3-1333 CL9

כמות: 2 - מחיר: ₪92

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪256

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX470 1280MB GDDR5 DUAL DVI - Overclocked V2 - מחיר בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪754

כונן אופטי:

PIONEER DVR-S19LBK SATA x24 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪127

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3556

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3485 ₪

http://tms.co.il/preview/spec/8qs6zup2

פורסם
  • מחבר

Gil28, כמו שכתבתי מבחינתי הקירור די קריטי. פחות אכפת לי הרעש, אבל כשהמחשב מתחמם הוא הופך את כל חדר העבודה לסאונה... עד כמה הKATANA3 גם מקרר בצורה יעילה? Maya1, דווקא לגבי ה-460 קראתי ביקורות מעולות, במיוחד מבחינת יחס ביצועים מחיר.ועד כמה מומלץ לרדת באיכות הלוח אם? זה לא כבר יתחיל לפגוע בתפקוד, או חס וחלילה במאווררים?

פורסם

הKATANA יספיק הבחלט (המעבד ללא OC) וכן יהיה שקט.

ה-470GTX כרטיס חזק בהחלט חזק ובמחיר מציאה כיום.

המפרט של maya1 מעולה, הייתי רק משנה את המארז וספק לצמד הזה:

http://tms.co.il/product/10127

פורסם

מבחינת חימום החדר אז כך חומרה כמה שפחות מחממת ז.א יותר יעילה וצורכת פחות W למשימה - וכאן ה GTX470 ממש לא מתאים מכיוון שהוא נחשב כרטיס זללן וחם יחסית..

ה GTX560TI לעומתו הרבה יותר יעיל (ד"א מבחינת ביצועים לשקל כרגע ה GTX 470 ב 750 ש"ח זה ביחס הכי טוב שאפשר..).

* הקירור לעומת זאת לא משנה מה תבחר מבחינת פליטת החום לחדר זה יהיה אותו הדבר (פיזיקה פשוטה) רק שיש יותר שקטים ויש יותר מקררים את המעבד.. וללא OC אתה יכול בשקט ללכת על איזור ה KATANA3 או ה AC FREEZER7 PRO..

* בבחירת לוח יש הרבה שיקולים חוץ מעניין המחיר כמובן : למשל : האם תרצה לשדרג בעתיד זכרונות - אז רצוי לוח עם 4סלוטים , אם תרצה USB3 , SAT3 , האם פי'צרים נוספים כמו ESATA וכו'.. ?

* יתרונות ה Z68 מבחינתך שOC לא מעניין אז הם שניים עיקריים : 1

1 VIRTU (אם יש ללוח) שמאפשר עבודה סלקטיבית עם הכ.מ והמעבד הגרפי המובנה בהתאם למשימה (שיקול לא ממש חשוב בעיני כמו שזה נראה היום...)

2 SSD לא גדול 20-64GB שיכול לשמש כמטמון לכונן הקשיח ולהאיץ את העבודה במקרים מסויימים (בגיימינג המשמעות פחות רצינית ..)

לשיקולך..

פורסם

כמו שנאמר, התחממות רכיבים זה דבר נתון. קירור טוב רק יפזר את החום בצורה יעילה יותר (שכאמור, נוצר בכל מקרה).

במפרט שלי די התייחסתי לשקט, קירור שקט למאוורר, מארז שקט מאוד וכרטיס מסך עם קירור בעל שני מאווררים.

ה-470 במחיר משתלם אך זולל חשמל ויצרן חום. בנוסף, ה-560 חדש יותר וחזק ב-5% בממוצע.

*סטיק אחד של זיכרון רק בגלל המחיר.

פורסם

עם כמה שה470 מפתה במחיר הזה הוא הולך לגמרי נגד מה שהוא ביקש. הוא מייצר חום בצורה מטורפת, זו אחת הסיבות שאני לא אקח אותו לדוגמא.

שיקח את ה560, הכרטיס הכי קריר שיש.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התגובות.

לגבי החימום, ברור לי שמאווררים לא ישנו שום דבר מבחינת חום (אמנם עבר זמן מה, אבל אני עדיין זוכר במעומם את חוק שימור האנרגיה), הכוונה הייתה שאין יציאת חום טובה מהחדר, ולכן הטמפרטורה של הרכיבים עולה ועולה, כך שמאוד חשוב לי מה שכתבתם על ה-470. נראה לי שאני אשאר עם ה-460GTX, הוא נראה לי יחסית חסכוני ולפי מה שהבנתי הוא לא נופל בביצועים שלו ברמה קריטית מה-560, במיוחד ביחס למחיר., ובמיוחד בהתחשב בכך שאצל ג'יגהבייט הוא בא OC.

מבחינת לוח האם - מה לגבי H67M-UD2H-B3 של ג'יגבייט? אני קצת מהסס לרדת באיכות לוח האם, כי מי יודע מתי אני אצטרך לעשות שינוי כזה או אחר, וכבר כמה פעמים נאלצתי להחליף לוח אם בגלל איזו שטות.

נראה לי שמבחינת הקירור למעבד אני באמת אלך על משהו יותר פשוט.

מבחינת מארז, מה לגבי אנטק ?Three Hundred Midi Tower

אגב, יש טעם באמת ללכת על שני סטיקים של זיכרון, או שזה לא ממש ישנה?

פורסם

לדעתי ללכת על 460 זו החלטה שגויה. הוא לא מתחמם פחות מה-560 והוא חלש מה-560 בכמעט 30%.

מה גם שגרסת OC כנראה צורכת יותר מתח ופולטת יותר חום.

הלוח של אינטל מפוצ'ר דיו ובאופן גורף לוחות של אינטל נחשבים אמינים ביותר. הלוח המדובר של ג'יגהבייט הוא מיקרו ATX מה שאומר שחלק

מחיבורי ה-SATA יחסמו ע"י כרטיס המסך.

ה-THREE HUNDRED מארז מצויין. בחרתי לך את ה-SONATA מכיוון שהוא בנוי לשקט.

2 סטיקים של זיכרון יתנו לך לעבוד במצב DUAL CHANNEL מה שיקנה לך 5% תוספת ביצועים. לא המון אבל נחמד. משיקולי שדרוג

נהוג לקחת סטיק אחד במקום שניים כאשר הלוח מוגבל מבחינת סלוטים. בלוח של אינטל יש 4 סלוטים אז אין בעייה.

פורסם

גיל, האמת שה460 SOC למשל, בצורה דיי מדהימה, יותר קריר מה460 הרגיל. קח את ה560 באמת. הוא חם מה460 ב2 מעלות רק, אבל מציע 30% יותר ביצועים כמו שגיל מעלי ציין.

אגב, אתה תמיד יכול לקחת במקום אוררור קירור מים, זה הפתרון היחיד, אבל דיי יקר ואין לי מושג בשיט איך הוא עובד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, שכנעתם אותי, אני אלך על ה-560UD.

מה שכן, אני מעדיף לקנות כמה שיותר חלקים ב-KSP ושהם ירכיבו לי אותם, ואין להם את הדגם הזה של הלוח אם של אינטל. יש המלצה למשהו מקביל?

פורסם

אין בדיוק מקביל גם במחיר וגם בתכונות.

אם USB3 לא חשוב לך אתה יכול לקחת באמת את ה H67 UD2H עם 4 סלוטים לזכרון .

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה, שאולי מתמקדת יותר בעניין לוח האם, אבל ביחס לשאר המפרט - מה לגבי

‎H67N-USB3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 1xPCI-E, 2xHDMI‎

כדאי להשקיע בו? הוא לוח מיני ולא מיקרו (עד כמה זה בעצם משנה?), ואמנם יש בו רק שני סלוטים לזיכרון אבל אני ממילא מתכנן

לקנות רק סטיק אחד, וסלוט PCIe אחד, אבל למה אני בעצם צריך יותר? כשהיתרון הוא שיש לו גם USB3.

ומנגד, מה לגבי

‎H67M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI‎

הוא גם עם פחות סלוטים לזיכרון, ובלי USB3, אבל גם בהרבה פחות כסף...

תודה!

פורסם

אם לא ממש חשוב לך 4 סלוטים ו USB3 אז לך על ה ‎H67M-D2 אם אתה קונה ב KSP ורוצה לחסוך .

* ה N שנתת מיועד למחשבי HTPC - אל תחשוב עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים