עבור לתוכן

חידה קשה

Featured Replies

פורסם

אוקי הינה חידה שלושה אנשים נידונים למוות אבל אם הם יגלו איזה כובע הם לובשים הם ינצלו אז כך החוקים ה3 רואה את ה2 וה1 ב2 רואה את ה1 והראשון לא רואה אף אחד (רואה זה אומר שרואה את הכובע) בשק שמהם שמו הסוהרים את הכובעים היו 3 לבנים ו2 שחורים אחרי שעה הם הלכו ל3 ושאלו אותו הוא לא ידע הלכו ל2 שאלו אותו הוא לא ידע וה1 ידע שיש לו כובע לבן וכולם שמעו אתה התשובות איך ה1 ידע את סוג הכובע?

פורסם

אני ינסה לנסח שוב ממה שהבנתי כי אתה לא ממש מובן:

יש 3 אנשים שיש להם כובע על הראש.

מס' 3 רואה את הכובעים של מס' 1 ו-2

מס' 2 רואה את של 1

ומס' 1 לא רואה אף כובע

שמו את הכובעים בשק ככה שהיה בשק 3 כובעים לבנים ו 2 שחורים (בשביל אנא ערף מה).

ואז שאלו את מס' 3 איזה כובע היה לו, לא ידע.

את מס' 2, לא ידע.

ואת מס' 1, והוא אמר שהיה לו אחד לבן על הראש שלו (צדק אני מניח).

והשאלה היא איך הוא ידע...?

פורסם
  • מחבר

הכל נכון חוץ משהיה שק אם 2 כובעים שחורים ו 3 לבנים מתוך השק הזה שמו להם את הכובעים אל הראש

נ.ב מישהו שם לב על ההערה שיש בתוך הhtml של הפורום

<!--

Minimizer, you are such a NEWBIE!!

BigWabbit OWNZ y00 !!

//-->

פורסם
&[bnn3xa] Co] link=board=7;threadid=54846;start=msg489453#msg489453 date=1070305307]

הכל נכון חוץ משהיה שק אם 2 כובעים שחורים ו 3 לבנים מתוך השק הזה שמו להם את הכובעים אל הראש

נ.ב מישהו שם לב על ההערה שיש בתוך הhtml של הפורום

<!--

Minimizer, you are such a NEWBIE!!

BigWabbit OWNZ y00 !!

//-->

;D

ששששששש.... Be vewy vewy quiet... ;)

פורסם

אוקי, אני לא יודע אם ככה מנסחים את החידה,

אבל זה ממש לא מובן, איך שהיא כתובה מזכיר לי את החידה הקשה עם הסוהרים בבית הכלא וכפתורים..,

כי אני לא מבין את מה שרשום, שום דבר לא מתקשר אחד לשני משום מה אצלי.., אולי אני אקרא את זה עוד כמה פעמים ואני אבין,

פותח התארד(שואל החידה), אתה יכול לנסח את זה בצורה קצת יותר ברורה בבקשה? ;D

פורסם
  • מחבר

טוב כך יש שק אם 5 כובעים 2 שחורים ו3 לבנים יש 3 אנשים שעומדים בתור שלישי רואה את ה2 וה1 ה2 רואה את ה1 וה1 לא רואה אף אחד חברים שלהם לקחו מהשק כובע בעקראיות ושמו אל חברים שלהם את הכובעים זה אומר שלכל אחד מ3 האנשים יש כובע אל הראש ה3 וה2 לא ידוע איזה כובע יש להם וה1 ידע שיש לו כובע לבן וצדק

פורסם
&[bnn3xa] Co] link=board=7;threadid=54846;start=msg489481#msg489481 date=1070306263]

טוב כך יש שק אם 5 כובעים 2 שחורים ו3 לבנים יש 3 אנשים שעומדים בתור שלישי רואה את ה2 וה1 ה2 רואה את ה1 וה1 לא רואה אף אחד חברים שלהם לקחו מהשק כובע בעקראיות ושמו אל חברים שלהם את הכובעים זה אומר שלכל אחד מ3 האנשים יש כובע אל הראש ה3 וה2 לא ידוע איזה כובע יש להם וה1 ידע שיש לו כובע לבן וצדק

הכרות קצרה עם חלקי השפה העברית:

נקודה (.)

פסיק (,)

מקף(-)

אני מקווה שאני לא צריך להסביר לך איך להשתמש בהם, אחרת מצבך לא משהו.

בכל מיקרה גם שימוש במקש הENTER פה ושם יהיה מבורך.

פורסם

ואפשר אפילו להוסיף: א =! ע.

פורסם

למרות הניסוח התמוה, אני חושב שהצלחתי לפתור:

אני אשתמש במספרים 1-3 לתיאור האסירים:

1 - לא רואה אף כובע

2 - רואה את הכובע של 1

3 - רואה את הכובעים של 1+2.

המצב היחידי שבו 3 ידע איזה כובע הוא חובש הוא אם 1+2 חובשים כובעים שחורים, ומכיוון שיש רק שניים כאלו אז הוא יודע לבטח שהוא חובש לבן..

מכיוון שהוא לא ידע אז ניתן להניח שזהו לא המצב.

נמשיך עכשיו ל - 2, נניח שהוא רואה על מספר 1 שחור אז הוא יכל להניח שהוא עצמו חובש לבן. למה? כי אם הוא היה לובש שחור וגם מספר 1 לובש שחור אז מספר 3 היה רואה שלשניהם כובע שחור ואז היה יודע שהוא לובש לבן, ומכיוון שמספר 3 לא ידע אז המקרה הזה מתבטל.

המקרה השני הוא שמספר 1 חובש כובע לבן, אבל מספר 2 לא יודע איזה כובע הוא לובש, זה יכול להיות שחור או לבן.

מספר 1 , שיודע שגם 3 וגם 2 לא יודעים יכול להסיק שהוא עצמו חובש כובע לבן (פסלנו את כל האפשרויות האחרות).

אני מקווה שצלחתי להבהיר את כוונתי, זה לא פשוט להעלות את זה על כתב...

פורסם
  • מחבר

למרות הניסוח התמוה, אני חושב שהצלחתי לפתור:

אני אשתמש במספרים 1-3 לתיאור האסירים:

1 - לא רואה אף כובע

2 - רואה את הכובע של 1

3 - רואה את הכובעים של 1+2.

המצב היחידי שבו 3 ידע איזה כובע הוא חובש הוא אם 1+2 חובשים כובעים שחורים, ומכיוון שיש רק שניים כאלו אז הוא יודע לבטח שהוא חובש לבן..

מכיוון שהוא לא ידע אז ניתן להניח שזהו לא המצב.

נמשיך עכשיו ל - 2, נניח שהוא רואה על מספר 1 שחור אז הוא יכל להניח שהוא עצמו חובש לבן. למה? כי אם הוא היה לובש שחור וגם מספר 1 לובש שחור אז מספר 3 היה רואה שלשניהם כובע שחור ואז היה יודע שהוא לובש לבן, ומכיוון שמספר 3 לא ידע אז המקרה הזה מתבטל.

המקרה השני הוא שמספר 1 חובש כובע לבן, אבל מספר 2 לא יודע איזה כובע הוא לובש, זה יכול להיות שחור או לבן.

מספר 1 , שיודע שגם 3 וגם 2 לא יודעים יכול להסיק שהוא עצמו חובש כובע לבן (פסלנו את כל האפשרויות האחרות).

אני מקווה שצלחתי להבהיר את כוונתי, זה לא פשוט להעלות את זה על כתב...

יפה מאוד זאת התשובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים