עבור לתוכן

הבדלי קריאת טמפרטורת מעבד - קריאה של ה BIOS לעומת RealTemp

Featured Replies

פורסם

שלום.

היום שמתי לב לדבר מוזר. Real Temp קורא 34 מעלות.

כאשר נכנסתי לביוס, הקריאה הייתה 56 !

מה פשר הדבר? מי צודק ומי טועה?

תודה!

פורסם

BIOS הוא מאמץ קטן ולכן הטמפ' הנמדדת בו היא בדרך כלל גבוהה מעט מזאת שנמדדת במנוחה דרך מערכת ההפעלה.

יחד עם זאת לא צריך להיות מדובר בהפרש של 20 מעלות כמובן.

באיזה לוח אם מדובר ובאיזה מעבד? ייתכן שב-BIOS מופיעה קריאה של חיישן בודד (אולי זה שעל מפזר החום).

מה הטמפרטורה במאמץ ב-RealTemp?

פורסם
  • מחבר

תודה

2500K

P8P67

טמפרטורה לא במאמץ (!) ב Reat Temp היא 34 במעלות.

במאמץ? זה דורש להריץ משהו כמו Prime 95?

העניין הוא שאני עם הקירור הסטנדרטי של אינטל, ולכן חושש קצת להריץ Prime. אני טועה?

פורסם

אתה לא צריך לחשוש מלהריץ בדיקת מאמץ (כן, עם Prime95 או OCCT לדוגמה) עם קירור הסטוק. קירור הסטוק מאפשר למעבד לעבוד במאמץ ללא שום סיכון.

הוא פחות מומלץ ואף מגביל מהר מאוד כשמבצעים OC (אגב, שאלה לא קשורה, למה מעבד K עם לוח P67, מה שמעיד על כוונה לבצע OC, וקירור סטוק?).

במקרה הזה אפשר להגיד שההפרש בין הטמפרטורות יכול לנבוע מכמה סיבות:

1. פונקצית EIST לחסכון באנרגיה מווסתת על-ידי מערכת ההפעלה כך שלאחר הכניסה למערכת ההפעלה ייתכן שהמתח והמכפלה יורדים לערכים נמוכים יותר מאשר ב-UEFI.

2. לא הייתי סומך על קריאות הטמפרטורה של הלוח הזה יותר מדי. למיטב ידיעתי בלוחות לפלטפורמת SB של Asus החיישן שמוצג ב-BIOS הוא של מפזר החום של המעבד ולא של החיישן שנמצא בתוך המעבד, כך שאתה מקבל קריאה פחות מדויקת.

הייתי מסתמך על RealTemp יותר מאשר על ה-UEFI במקרה הזה. ליתר ביטחון תבצע בדיקה במאמץ ותבדוק בעזרת RealTemp.

לפחות עד עכשיו הכל נראה תקין ואין סיבה לדאגה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים