עבור לתוכן

זקוק לעזרה בהרכבת מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

סוף סוף התחדשתי במחשב חדש :)

המפרט החלקי:

Asrock z68 pro3

anter trio 650W

msi r6950 twin frozr iii

Samsung F3 1000gb

יש לי כמה שאלות שנוגעות להרכבה:

1. אני ממש לא מבין לפי המדריך של הלוח אם איך לחבר את הכבלים הקטנים של PWR, RESET וכאלה..

אם אני לא מחבר משהו נכון, יש מצב לנזק או שזה פשוט לא יעבוד עד שאני אחבר נכון?

2. על הכרטיס מסך יש 2 חיבורי PCI-E של 6 פינים. האם אני צריך לחבר את שתיהם לספק? כי לפי הוראות התקנה לא כתוב שבכלל צריך לגעת בהם וזה נשמע לי מוזר...

3. יש הבדל בין אם אני אחבר את הכונן קשיח ליציאה של SATA2 או SATA3 בלוח?

4. המארז CM370 בא עם מאוורר אחד מאחורה וזהו? איפה כדאי להתקין בוא מאוורר נוסף?

תודה לכם מראש!

פורסם

1. מי מרכיב מחשב בשעה כזו?

בכל מקרה, יש גם סימון על הלוח לדברים האלה. אין סכנה בחיבור הפוך של החוטים (+ או - זה לא משנה בכפתורים, אבל משנה במנורות).

2. כן, לחבר את שניהם.

3. תלוי בדיסק, אבל כרגע אין הבדל.

4. אם יש מקום מקדימה, אז מקדימה... (שיכניס אויר לתוך המארז)

פורסם

Gimel, אני דווקא מוצא את השעות הקטנות של הלילה כמושלמות ביותר להרכיב מחשב... ;)

1- כמו שהוא אמר, זה מסומן על הלוח, אבל בחוברת ההוראות יש לך שרטוט מדוייק של היציאה, וזה מסביר לך איפה צריך לחבר את כל הכבלים הקטנים (שתופסים 2 פינים, ובדרך כלל יש פין אחד שלא בשימוש\חסר). על הכבלים הקטנים צריך ליהיות שמם.

2- לא כתוב כי זה מובן מאליו. ברגע שהם שם, זה אומר שאתה חייב לחבר אותם.

3- אם הדיסק תומך ב-SATA 3, אז כן. אבל כרגע אין דיסקים קשיחים בעלי תמיכה ממשית...

4- אם הוא לא בא עם מאוורר מקדימה, רצוי מאוד להתקין אחד שם. בנוסף גם אחד שיוציא אוויר מלמעלה (במידה והמארז כולל הכנה לזה, כלומר חורי אוורור למעלה).

פורסם
  • מחבר

תודה, אחלה הצלחתי והמחשב עובד : )

אני רוצה לעשות התקנה נקייה ויפה של WIN 7 אז יש לי כמה שאלות:

1. ב WIN 7 צריך להתקין DIRECTX כלשהו או שכולם מותקנים אוטומטית דרך WINDOWS UPDATE?

2. מבין כל הדריבירים האלו: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=Z68%20Pro3&o=Win764 מה אני צריך להתקין?

3. האם משנה סדר התקנת הדרייברים?

4. איזה תוכנות אפשר להוריד בשביל לבדוק שהביצועים של המערכת (מעבד, הרד דיסק, כ.מ ) עומדים בסטנדרט?

פורסם

1- מומלץ להתקין את 9 ו-10, הם אמנם נכללים בהתקנה אבל הרבה מאוד פעמים יש קבצים חסרים\לא מעודכנים לכן מומלץ להתקין באופן עצמאי.

2- תתקין את כל הדרייברים, לא משנה באיזה סדר.

3- OCCT לבדיקת יציבות, 3DMARK לבדיקות ביצועי הכרטיס מסך (וגם יציבות) ו-SUPER PI לבדיקת ביצועי המעבד. (יש עוד הרבה תוכנות, אבל אלו הבסיסיות שאני ממליץ)

פורסם

אם אני זוכר נכון, לפעמים צריך להתקין את 9. כי הוא חסר לחלק מהתוכנות.

פורסם

אלו רק redistributables של הגרסאות האלו ובאמת יש ספק שיהי צורך להתקין אותם.במידע וכזה צורך יצוץ זה ממש לא בעיה לעשות את זה כמו עם כל framework אחר למשל JRE. להמליץ למישהו להתקין את זה בצורה גורפת אוטומאטית באמת לא ממש חכם.

פורסם

Dandy23, עשה לכולנו טובה והמנע בבקשה מלהגיב בצורה כה נחרצת כאשר אינך יודע. אף אחד כאן לא הציע להתקין רק DX9 או רק DX10. בניגוד לדבריך, DX10 למשל רק אמור לתמוך אחורה. בפועל, חלק ניכר מהמשחקים הישנים יותר לא יעבדו כרגיל על התקנה "נקייה" של הDX החדש ביותר בלבד, וידרשו התקנה של ספריות מסויימות לDX9 למשל. לרוב ההתקנות הללו כלולות בהתקנה של המשחק, אבל ממש לא תמיד. למעשה, לפעמים בעיה זו קיימת גם במשחקים חדשים.

ואגב, מי אתה שתגיד לפותח הדיון במה לשחק? זה שהוא רוצה מחשב חדש וחזק שיוכל להריץ גם משחקים חדשים, אומר שאסור לו מדי פעם לשחק במשהו ותיק יותר? ואם אינך יודע, DX9.0c, הגרסה הנמצאת עדיין בשימוש כיום יצא לפני 7 שנים, לא "10-15". DX10 יצא רק ב2006, כלומר כל משחק מלפני זה תומך DX9 בלבד.

פורסם

וכן משנה סדר התקנת הדרייברים - לפחות בדרייבר הchipset שאותו תמיד אמורים להתקין ראשון!

זה לא משנה

פורסם

חברים יקרים - ואני לא מדבר רק לאחד - נא נהלו את הדיון בצורה מכובדת.

גם חילוקי דעות הם מבורכים אבל לא צריך לרדת להשמצות

תודה

גבריאל

פורסם

אתה אומר לי שWINDOWS 7 לא יתמוך במשחקים שרצים על WINDOWS VISTA? הצחקת אותי.

אל תכניס לי מילים לפה, בבקשה. לא הזכרתי ולו במילה אחת לא את 7 ולא את ויסטה. אמרתי שמשחקים שפותחו לDX9 בלבד (ושים לב שדיברתי על 9, לא 10, אז מה קשור 7 מול ויסטה?) עשויים שלא לעבוד ללא "השלמות התקנה" של DX9 אם מדובר במחשב שבו בוצעה התקנה "נקייה" של DX10 או 11 בלבד, אפילו שהם אמורים לתמוך אחורה באופן מלא. הדבר נכון גם למשחקים שפותחו כשDX10 (וויסטה) כבר היו בסביבה, כל עוד המשחקים הספציפיים הללו לא כללו תמיכה בDX10. יותר מזה, גם משחקים עם תמיכה מלאה בDX10 או 11 עשויים להזדקק לספריות מסויימות של DX9 ולא להסתפק בספריות המשותפות המותקנות עם DX10 או 11.

קח משחקים שפותחו לXP (או כאשר XP עדיין היה נפוץ יותר מויסטה, או לפחות היה מותקן על לא מעט מחשבים כך שמפתחות המשחקים התחשבו בקיומו) ותראה כמה מהם יעשו בעיות ללא התקנת ספריות DX9 כשמנסים להפעיל אותם על מחשב חדש עם התקנה נקייה של WINDOWS 7.

ושוב, אם אינך מבין בתחום המדובר או מה נאמר בהודעה לפניך, אולי כדאי שתמנע מתקיפת הצהרות שמעולם לא נאמרו ומביטויים כמו "הצחקת אותי".

פורסם

Dandy23, חבל שאתה נגרר לגידופים... אני מבין שיש לך חילוקי דעות איתנו, אבל אתה מוזמן לנסות בעצמך את הסיטואציה ולגלות שהרבה מאוד פעמים יהיו חסרים קבצים של DX9\10 לחלק מהמשחקים. חבל שתטעה את פותח הת'רד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים