עבור לתוכן

דרושה עצה - מה עדיף לי: נייד חזק או נייח + נטבוק? חפירה, פרטים בפנים

Featured Replies

פורסם

הסיפור הוא כזה: הטושיבה הנייד שלי, ששירת אותי נאמנה 4 שנים, מראה סימני גסיסה (שלא נאמר התיישנות) וכנראה אצטרך להחליפו בקרוב. אני לא יכול לוותר לחלוטין על עניין הניידות אז חשבתי לקנות נייד חזק הן מבחינת מעבד והן מבחינת כרטיס מסך למשחקים כמו HD6770M, אבל היות ואיני צריך ניידות וכוח בו זמנית עולה בראשי המחשבה - אולי עדיף לקנות מחשב נייח חזק ובנוסף אליו נטבוק?

עוד נקודה רלוונטית - אני סטודנט, ורוב הזמן גר במעונות. עם זאת ברוב סופי השבוע אני נמצא בבית הורי (וגם קרוב לחברים ולחברה). כרגע עומד בבית הורי מחשב שפעם שימש בעיקר אותי וכיום משמש בעיקר את הורי, שכרגע מכיל מעבד E8400, כ.מ. HD4890 ו4GB זכרון (DDR2). הורי צריכים מחשב לשימושי סרטים ואינטרנט בלבד, ואינם זקוקים למפרט חזק ובטח שלא לכרטיס המסך הזה.

התקציב לעניין הוא כ5000 ש"ח, אם כי הייתי מעדיף לחסוך. האופציות מבחינתי הן כאלה:

1. לקנות נייד חזק ולשכוח מכל הברדק.

2. לקנות נייח חזק (כולל מסך מן הסתם), להשאיל אליו את הHD4890 (יש חלופה זמינה עבורו בשביל המחשב של ההורים) ובנוסף לקנות מיני נייד זול. אני שוקל לגנוב גם חלק מההארד דיסקים - יש במחשב הנייח הקיים 3 כאלה.

3. לקנות מיני נייד בשבילי ונייח בסיסי להורים, ולהעביר את הנייח הקיים אלי.

הצרכים שלי כוללים הרצת סימולציות נומריות כבדות וכן משחקים, כך שנדרש מחשב חזק. מבחינת ניידות, אם בסוף אני הולך על נייד חזק וזהו אין לי בעיה עם המשקל או זמן הסוללה, כך שזהו אינו גורם מגביל מבחינתי. עם זאת, אם הבחירה כוללת קניית נטבוק, יהיה מדובר בנטבוק 12" עם כפול-ליבה ו2GB זכרון, כך שיותקן עליו WIN7 ואפשר יהיה לעבוד איתו בצורה נוחה. בפרט, הנטבוק הזה:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5757&CatCode=315

היתרונות של פתרון שני המחשבים די ברורים - אני מקבל נייח חזק בהרבה ונייד קל בהרבה מאשר אם הייתי קונה נייד שמנסה לעמוד בשני התנאים גם יחד. נייח גם אפשר לשדרג בקלות. עם זאת, העלויות שונות - לקנות נייד חזק מהסוג עליו שמתי עין זה עסק של 4000-5500 שקל, תלוי בתצורה. לקנות נטבוק + נייח חזק בשבילי (כאמור לא כולל כרטיס מסך וייתכן שגם לא הארד-דיסק, אבל כמובן כולל מסך) זה סיפור של 2000 לנטבוק, כ800 למסך וכ2000 עד 2500 למחשב עצמו (מבוסס I5 2500), סה"כ כ4800-5300 שקל. לקנות מחשב בסיסי חלופי עבור הורי יוצא כ1200 שקל (ללא HDD שייתרם מהנייח הקיים), ועוד ה2000 של הנטבוק, כלומר 3200 שה"כ - אבל כך אני נשאר עם נייח מיושן.

סליחה על הברדק בהודעה הזו, לדעתי הוא מייצג בצורה טובה את מה שהולך אצלי בראש בנוגע לסוגיה הזו.

מה אתם אומרים, מה עדיף?

פורסם

א. אתה צריך לחשוב על צמצום האופציות, אחרת לא תגיע לשום תוצאה.

ב. על פניו, נייח חזק (עם i5-2500 זה יעלה יותר מ-2500, אבל שווה) ונטבוק כזה של אסוס, זה בעיני פתרון טוב אם לא ה..

הסיבה היא שאין שום נייד (עד 5500 ש"ח) שנותן רבע מהביצועים של הנייח שאתה מתכנן.

יצרני הניידים נהנים להתעלל בלקוחות כנראה: אם יש נייד עם מסך טוב, אז הכרטיס הגרפי שלו בינוני ולהיפך. אם יש נייד בנוי טוב, אז הוא רק עסקי וכו'..

רק נייח שאתה בונה יתן לך את כל מה שאתה רוצה ותמיד תהיה לך אופציה לשדרוג/שינויים.

פורסם
  • מחבר

תודה על הדעה.

רק לחדד - המחיר שציינתי לנייח עם I5 2500 מחושב ללא כרטיס מסך, שכן כאמור יש לי אחד שאני יכול להשאיל מהמחשב אצל ההורים. גם HDD של 500GB אני יכול להשאיל. כשהמעבד עולה פחות מ1000 שקל, לוחות אם מתאימים קיימים גם בפחות מ400 וזכרון עולה כ200, אני לא חושב ש2000 שקל זו הערכת-חסר לעלותה המינימאלית של המערכת.

הניידים החזקים שעל הכוונת, אגב, הם גרסאות של אותו מחשב HP עם מעבדים שונים:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10551&perur=2&t=1&c=320

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12400

אני מניח שאת גרסת הI7 ניתן למצוא בזול יותר אם לחפש לעומק... רק מעצבן אותי שבארה"ב היא נמכרת, עם קשיח גדול יותר ו6GB זכרון, בכ1025$ שהם פחות מ3500 שקל בימינו.

פורסם

אז החלטת ללכת על נייד "חזק"?

אישית לא כל כך מתלהב מ-HP (בגלל האיכות הבינונית והאחריות האיומה). אם כבר הייתי חושב על DELL (דגמי ה-Z XPS שעוד לא הגיעו ארצה) או לנובו בהסתיגות (בארץ ממש פשע לקנות את הטובים שלהם)

פורסם
  • מחבר

עוד לא החלטתי, אבל כדי להשוות בין האופציות בצורה מושכלת אני מעדיף לדעת מה אני מקבל בכל אחד מהמקרים - אז בודקים...

לגבי הXPS - אני לא יודע על איזה דגמים אתה מדבר שעוד לא הגיעו ארצה, את מה כל מה שיש באתר של דל בקטגוריה הזו יצא לי לראות בארץ. גרסת ה15" קצת יותר קלה מהHP, אבל היא יקרה יותר (קצת) וכרטיס המסך בה חלש משמעותית (GT540 לעומת HD6770) לפי ההשוואות שיצא לי לראות, ועוד על רזולוציית מסך גבוהה יותר שאני לא באמת צריך אך שדורשת יותר משאבים.

דווקא ה17" נראה נחמד, אבל הוא כבר עולה 6000 שקל.

פורסם

בתור סטודנט להנדסה עם נטבוק ללימודים ונייד חזק בחדר אני חושב שהשאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך היא מה אתה מתכנן לעשות עם הנייד בחוץ?

לראות ווידיאו, אינטרנט ואופיס או דברים כבדים כמו תכנות, סימולציות וכ"ו

אם הצרכים של הנייד הם קלים אז אני ממליץ מאוד על נטבוק שיעשה את העבודה. אומנם יש לי נטבוק מהדור הראשון אבל קח בחשבון שהחווית שימוש לא תהיה נפלאה, הוא יעשה את העבודות הקלות אבל אני בספק אם תוכל להגיד שאתה לא מרגיש שאתה על נטבוק ולא על נייח רציני. עדיין לדעתי זה יותר משווה את הכסף. הוא כן עושה את העבודה והוא קל מאוד יחסית לאופציות האחרות.

פורסם
  • מחבר

תודה על דעתך. שים לב שאני מדבר כאן על נטבוק 12", עם ATOM כפול ליבה ו2GB זכרון, כך שהוא יוכל להריץ WIN7 בצורה מתקבלת על הדעת. לגבי סימולציות וכאלה, את כל הדברים הכבדים מן הסתם אני אריץ על הנייח החזק. על הנטבוק אני רק אציג את התוצאות כשצריך.

הנטבוק כן עשוי לשמש לדברים כגון SOLIDWORKS, אבל רק למקרה הצורך (כשצריך לערוך משהו מחוץ לבית). הדגם ששמתי עליו עין כולל גם כרטיס מסך מסוג ION שעד כמה שהוא חלש, הוא יותר חזק מזה שיש לי בנייד הנוכחי (והזקן) שלי.

ואגב, עוד נקודה שעשויה לשנות קצת את המצב: בספטמבר אמא שלי טסה לארה"ב, בין השאר לבקר קרובי משפחה. האפשרות להזמין משהו אליהם הביתה כך שהיא תביא את זה לארץ, בהנחה שאני דוחה את הסיפור עד אז, פותחת את האפשרות להזמין נייד חזק יותר ממה שתכננתי ועדיין להשאר במסגרת התקציב. אולי כדאי לשקול גם את האפשרות הזו?

פורסם

דבר ראשון

אם יש לך אפשרות להביא נייד מחול, זה הדבר הבטוח שתעשה. אין בכלל מה להשוות את המחירים של הארץ לעומת ארה"ב.

תראה, אני הייתי באותה התלבטות כמוך לפני שנתיים ומשהו והחלטתי ללכת על נייד אמין וחזק שאמרתי שהוא יהיה לחדר במעונות ואני אסתובב איתו כשאצטרך ללימודים (T400 שוקל 2 ק"ג 14 אינצ'). בפועל, זה לא קרה. זה גם כבד, כן בצבא סחבתי גם 30 קילו אבל אנחנו כבר לא בצבא ואתה לא רוצה להגיע לכיתה מתנשף/מזיע. בהפסקות אתה חושש להשאיר את התיק לבד שלא ידרכו עליו (שלא לדבר על יגנבו). בקיצור המחשב, למרות שאין סיבה חומרתית שלא יהיה נייד, נשאר 99 אחוז מהזמן בבית. אלא אם יש לך מכונית שמביאה אותך מהחדר לפקולטה אני בספק אם השיקולים שלך יהיו שונים משלי. גם לפי מה שאני רואה מסביבי אנשים לא מביאים לפטופים גדולים. לכן, אני חושב שקניית נייד חזק תהיה בזבוז, מהר מאוד אתה תזנח את הרעיון של להביא אותו לאוניברסיטה. אם כבר אז לקנות נייח...

בקשר לנטבוק, אני אישית ממליץ אבל אני חושב שכדאי שתבדוק את עניין הביצועים לעומק. לא יצא לי להריץ סוליד על הנטבוק אבל זאת לא תוכנה קלה וגם הנטבוק החזק ביותר לא טוען שהוא נבנה לתוכנות מהסוג הזה.

לכן אם אתה באמת חושב שאתה צריך את זה, תבדוק את הסוליד על נטבוק, אם העניין לא הולך יש פתרונות ביניים...

פורסם
  • מחבר

אני לא בדיוק חדש בעסק של הניידים... כמו שאמרתי, יש לי נייד כבר 4 שנים. לא מדובר בדגם קליל במיוחד (15.4" טיפוסי), ומעולם לא הייתה לי הכוונה להגיע איתו ללימודים. אני כן צריך מדי פעם להביא אותו לפגישות או פרזנטציות, או סתם ללמידה משותפת שדורשת יותר ממחשב אחד כדי לייעל את העניין, אבל לא יותר מזה - ואין לי שום בעיה לעשות את הדברים הללו עם מחשב שדומה במשקלו לנוכחי, שלדעתי מגרד את ה3 קילו. מצד שני, כאמור, אני צריך מחשב חזק, כך שאופציה של נייד קל (שאנו נטבוק) אבל חלש בביצועיו שעולה יותר מאזור ה2000 שקל ובכך אינו משאיר לי תקציב לנייח אינה עומדת על הפרק.

המחשב הקל יחסית היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא זה: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3450-a2410m.htm

לא קיימת גרסת 4 ליבות לדגם הנ"ל, לפחות לא בארץ (יש I7 אבל הוא פשוט כפול ליבה מהיר יותר, שממש לא מצדיק 1000 שקל הפרש במחיר לדעתי). כאן מדובר במחשב יחסית קל וקומפקטי עם ביצועים שאינם מחפירים (הכוונה לתחום הגראפי, בעיקר) ובתקציב נמוך משמעותית משהגדרתי לעצמי, אך גם בפשרה רצינית מאוד על הביצועים ביחס לאלטרנטיבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים