עבור לתוכן

מגבלות זיכרון עם מעבדי סאנדי ברידג' ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שאלה קטנה.

קראתי גם כאן בפורום וגם במקומות אחרים, שמחשב מבוסס סאנדי ברידג' מוגבל בכמות הזיכרון RAM שאפשר לשים עליו. מישהו יכול בבקשה להסביר מהי המגבלה, ממה היא נובעת והאם היא תיפתר ? האם באמת לא ניתן לשים יותר מ - 8 או 16 גיגה זיכרון ? מישהו פה בפורום ייעץ לי ללכת על מעבד core i מהסדרה הקודמת אם אני רוצה הרבה זיכרון. אני לא מבין את ההגיון בכך.

תודה.

פורסם

קראת לא נכון

אין מגבלה כזאת

פורסם

אתה יכול לקשר למקור של המידע הזה?

דווקא על הצ'יפסטים לסדרת מעבדים הזאת ניתן להשתמש בפי שתיים יותר RAM (לא שראתי כבר DIMMים של 8 GB למכירה).

פורסם

איפה ראית/שמעת את זה?

לפי מה שידוע לי, למעבדי SANDY BRIDGE(להלן SB בקצרה) אין מגבלה- למעט הצ'יפסט שמוגבל ל32GB לגירסאות מחשבים הנייחים.

לי אישית יש מעבד כזה עם 8GB ללא שום בעיות תאימות/מגבלות.

הבעיה היחידה שידועה לי ולא קשורה ממש למעבד זה מגבלה של מערכות הפעלה 32ביט שלא מסוגלות לנצל יותר מ3.8GB זיכרון פעיל.

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא את הקישור, אבל ביקשתי פה לפני מספר ימים מפרט למחשב חזק במיוחד, שצריך לעבד קבצי נתונים ענקיים ( של אקסל לדוגמא, או תוכנות דומות), ולהריץ מודלים מדעיים כבדים על הנתונים האלה.

אחד המגיבים אמר שאם אני צריך הרבה זיכרון (16 ומעלה), אז עדיף לי ללכת על Core i מדור ראשון...

דבר נוסף באותו הקשר. אני מחפש גם נייד, אם כתוב שאפשרות ההרחבה היא עד 8GB, זה בגלל שיש רק שני סלוטים של זיכרון ואין כיום רכיבים בודדים של 8GB, או שהלוח לא תומך ביותר מזה ? כיום 8 גיגה הופך לגודל סטנדרטי, וכמעט לא רואים (למעט דגמים יקרים מאוד) ניידים עם סאנדי ברידג' שתומכים עד 16GB.

פורסם

אני משער שהכוונה הייתה לכמות חריצי הזכרון שעל הלוח, ושההמלצה ניתנה ללוח X58 שבשילוב עם נפחי מודולי הזכרון שזמינים היום בשוק מאפשר להגיע לנפח זכרון גדול מזה של לוח H61/H67/P67/Z68 ממוצע.

כמו שציינו כאן, כנראה שנוצרה אי-הבנה מסוימת ופלטפורמת SB אינה מוגבלת לתמיכה בנפחי זכרון "נמוכים".

באיזה נפח זכרון אתה מעוניין? ואם הוא נפח זכרון הגבוה מ-16GB תפרט בבקשה מהם השימושים שלך במערכת.

עריכה: הגבת בזמן שכתבתי את ההודעה.

8GB הוא ממש לא נפח הזכרון סטנדרטי עדיין, וכמות המשתמשים שבאמת צריכה יותר מ-3-4GB היא נמוכה.

אמנם לא פרטת יותר מהן הפעולות שאתה מבצע, אבל גם בעבודה עם קובצי Excel ענקיים וביצוע חישובים מורכבים אני לא בטוח שאתה צריך דווקא כמות כזאת של זכרון, או אם לדייק, יותר מ-8-16GB של זכרון שהם נפחים עצומים.

במקרה שאני טועה ואתה דווקא כן צריך, אז הרכיבים לשוק הביתי כנראה שאינם הפתרון האידאלי עבורך וכדאי לך לבחון פתרונות של תחנת עבודה ייעודית.

לגבי ניידים, ממליץ לך לפתוח דיון בפורום 'מחשבים ניידים'.

פורסם

האם מעבדי SB זמינים בכלל ?

האם הם טובים מסדרת CORE i7 הקודמת ?

פורסם

^ לא קשור לנושא הדיון הנוכחי, פתח בבקשה דיון חדש.

פורסם
  • מחבר

תודה !

פורסם

בכל מקרה התשובה היא כן וכן

פורסם

אז מה מגבלת הזיכרון של לוח אם P67 H67 וZ68

בבקשה .

אם יש לי 4 מפרצים אפשר גם לשים 4 כפול 8 =32 ?

והאם מותר לשים זוג של 2 עם זוג של 4 ?

פורסם

זאת לא בהכרח מגבלה של ערכת השבבים, לפעמים (במקרים נדירים יחסית) יצרן הלוח בוחר או נאלץ להגביל את התמיכה בכמות הזכרון.

לכן לא נכון לשאול מהי המגבלה של ערכות השבבים, אלא פשוט לבדוק במפרט הלוח מהו נפח הזכרון המרבי שבו תומך הלוח, ואם יש מגבלות כלשהן (כמו נפח מרבי של מודול זכרון שבו ניתן להשתמש).

וכן, אפשר לשלב זכרונות מנפחים שונים. חשוב אבל שהנתוני מתח העבודה, תדר ותזמונים (לפי סדר החשיבות הזה) יהיו קרובים עד כמה שאפשר (רצוי דומים, בעיקר מתח עבודה ואז תדר, תזמונים פחות משנים).

פורסם

הייתי ממליץ לשים 2X4GB - ובמידה ובעתיד תרגיש צורך, תוסיף עוד זוג ותגיע ל16GB.

מודולים של זיכרונות בנפח של 8GB ליחידה מאוד נדירים ויחסית יקרים.

כמו ש About:blank ציין, תדאג בעתיד להתאים את הזיכרונות. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים