עבור לתוכן

עזרה ברכישת מצלמה.

Featured Replies

פורסם

שלום,

תודה עבור ההזדמנות להשתמש בידע של חברי הפורום על מנת לרכוש מצלמה.

ראשית כמה מילים לגבי הצורך ואחכ השאלון

בגדול שני צריכים האחרד צילום של משפחה בהתהוות (כלומר גם בבית ובגן ילדים עם תנאי תאורה קשים וגם בטבע)

שנית אישתי מוכרת תכשיטים דרך אתרי אינטרנט, לפרקים היא צריכה לרענן את הקולקציות שלה ולכן צריכה לצלם את התכשיטים, מאחר וזה לא צילום שהולך לקטלוג מחד ועצם העובדה שהיא מעצבת פית ששולטת היטהב היטב בפוטושפ, המצלמה צריכה לספק תמונה טובה מאוד אבל לא מקצועית ממש.

ועשיו לשאלון:

• מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 2500 ש"ח.
  • אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם.
  • האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).כן.
  • האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. אין כוונה לרכוש חצובה
  • האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. אין כוונה להשתמש בפלאש חיצוני, חשוב אבל שלמצלמה יהיה מייצב תמונה בגוף המצלמה.
  • האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? בעקרון להדפיס, לרוב בגודל תמונה סטנדרטי 10*15
  • מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? שים לב שמכפלת הזום (למשל X10) אינה נתון מועיל בבחירת מצלמה. הנתון החשוב הוא טווח העדשה במ"מ. המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. אני פחות בקיא בנושא, ולצערי הקישורים כבר לא עובדים
  • כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? מאחר והמצלמה אמורה ללוות אותנו לטיולים חשוב שתהיה כזאת שבשיקולי לקיחתה כן או לא גודלה ומשקלה לא יהוו נתון שיש להתחשב בו
  • האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?
  • שאלות אופציונליות (מומלץ למלא כדי לקבל המלצה מדוייקת)
  • אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:
  • מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשוב.
  • מקרו - מה גודל האובייקט המינימלי שאיתו חשוב למלא את התמונה - זבוב? פרח? מספר פרחים? פחות קריטי
  • תמיכה בפורמט RAW חשוב
  • מצב צילום ווידאו. אלו מהתכונות הבאות חשובות לך (אם בכלל) - מייצב; אפשרות לשינוי הזום האופטי בזמן ההסרטה; רזולוציה גבוהה במיוחד (HD)‏‏ מייצב ויכולת זום אופטי בצילום וידאו - קריטי מאוד !!!, רזולוציהHD זה נחמד אבל לא MUST
  • האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש תהיינה מדוייקות ללא שינויי הגדרות? חשוב, מאחר ואני מתכוון לצלם תכשיטים.
  • דגם שעונה על רוב בציפיות שלי הוא PANTAX K-X.
    דעתכם? אני כמובן גם אשמח לשמוע המלצות נוספות.
    תודה.

פורסם

האם אתה צריך DSLR או שתוכל להסתפק בקומפקטית איכותית כגון G12?

מלבד עניין המשקל, גודל ומחיר למצלמת DSLR יש חיסרון בצילום מאקרו (דורש עדשה יעודית, עומק שדה מוגבל) וכן חיסרון בצילום וידאו אצל הצלם הלא מיומן.

פורסם

למה מייצב תמונה דווקא בגוף הוא חשוב לך ?

לידיעתך-

צילום תכשיטים הוא תחום טכני הדורש מיומנות גבוהה, ציוד, ניסיון והבנה של אור.

אפשר בכיף לכוון אותך לשחק בזה, אבל אם אין לך מושג מה אתה עושה - אל תצפה לתוצאות איכותיות.

במינימום ציוד דרוש לך: עדשה מתאימה לגודל התכשיט, חצובה, אוהל אור, מערך תאורה.

המספר שנתת כתקציב יכול לגרד את זה אם נאלתר ונמצא פתרונות יצירתיים. לא ממש מתאים למתחיל בתחום שרוצה לעשות עוד דברים.

פורסם
  • מחבר

תודה עבור התשובות.

ראשית לעיניין התכשיטים,

אני יודע שלצילום מקצועי דרוש ציוד שהוא הרבה מעבר ליכולת הכלכלית שלנו או לידע הטכני, שעשינו צילומים לקטלוג או לפרסומות נעזרנו בצלם המופלא (זה המקום לפרגן) וחברנו הטוב אלדד מאסטרו. עכשיו קיים צורך ליצור תמונות באיכות סבירה, אני מצרף דוגמא לאיך המתחרות של אישתי מציגות את התכשיטים ואפשר לחלוטין להבין שלא נידרשת רמה גבוהה במיוחד :http://www.etsy.com/listing/75786109/bow-and-pearl-drop-earrings?ref=v1_other_2

לעיניין המייצב בגוף - חשבתי שהפיצר יכול להיות נחמד במיוחד לאור נסיונות עבר עם המלמות קומפקטיות בעיקר אני מודה בהם כשצילמתי תוך כדי תנועה או שרציתי לנצור רגע ספציפי התמונה בסוף יצאה מרוחה ומטושטשת, חשבתי שמייצב תמונה יכול לעזור, למה בגוף המצלמה? מאחר ומיצב בעדשה יאלץ אותי לרכוש עדשות מאוד ספציפיות בעוד מיצב בגוף לא יגביל אותי ברכישת עדשות.

לגבי הקומפקטיות, עד עכשיו צילמתי בקומפקטיות (דוגמת CANON PowerShot A590IS והתוצאות לא היו לטעמי, ראשית חווית הצילום היתה משמימה (ובואו נודה באמת חלק מהעיניין זאת גם החוויה עצמה) שנית התוצאות לא היו לטעמי, אילצתי את המצלמות לעשות דברים שהם לא אמורות לעשות (לרוב לא צילמתי עם פלאש אוטומוטי, לא השתמשתי בתוכניות המקובעות שלהן וכו'...)

ומעבר לזה אני רוצה לקבל תוצאות טובות יותר.

פורסם

מייצב תמונה זה אחלה, אבל לא מכשיר קסום.

מכיוון שבתקציב שלך תיכנס גם ככה רק עדשת קיט, ועדשת הקיט תבוא מיוצבת בכל מקרה גם אצל היצרניות עם טכנולוגיות ייצוב בעדשה, לטעמי כרגע זה פחות רלוונטי אליך, והייתי מתמקד בפרמטרים אחרים כמו למצוא מצלמה שנוח לך איתה.

אם אתה רוצה לומר שאתה מתחשב גם בקניית עדשות עתידיות, אני אומר אחלה, זה באמת שיקול, רק תראה שאתה מרוויח מזה משהו.

(כלומר - כמה עולות הגרסאות המיוצבות של העדשות הללו אצל היצרניות האחרות, ומה איכותן בהשוואה)

נשמע שאתה די סגור על כיוון הDSLR, לגבי התקציב הדל - האם אפשר לדבר גם על ציוד יד 2 ?

פורסם
  • מחבר

אוקי,

אז אני יכול לרדת מעיניין המייצב בגוף המצלמה...זה באמת מגביל מאוד מבחינת ההצע.

לגבי יד שניה יש לי כמה השגות,

הראשונה - אני נוטה שלא לרכוש מוצרים דיגיטלים/אלקטרונים יד שניה בפעמים הספורות שעשיתי זאת יצא שבסופו של גבר האחריות לא היתה תקפה והמוצר היה די משושמ ומכאן גם ביצועיו היו פחותים,

עיניין נוסף הוא שהיתרון ברכישת חדש זאת האפשרות לפרוס לתשלומים... וזה שיקול מרכזי ביותר ברכישה הנוכחית.

פורסם

חדשה, במחיר הזה, כולל עדשה, אתה מוגבל לדגמים הזולים ביותר, עם עדשת הקיט.

ע"פ זאפ D3100 של ניקון, תיכנס לך לתקציב בלחץ.

קצת חורגות ה KR וה קאנון D1100.

(אפשר לחפש דגמי עבר של קאנון ופנטקס אבל אז באמת שהייתרון מובהק לניקון)

בביצועי ISO כולן די דומות.

לקאנון פחות 2 נקודות פוקוס ומסך טיפה קטן יותר.

ל KR יצוב מובנה.

ל D3100 ייתרון בוידאו אבל חוסר תמיכה באוטופוקוס בעדשות ה AF הישנות.

לך לחנות למשש לצלם ותחזור עם חוות דעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים