עבור לתוכן

כרטיס הרשת לא מופיע בחיבורי רשת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לנו בעבודה מחשב ישן שברצוני לחבר לרשת, ישנה יציאת רשת מובנית על הלוח, במנהל ההתקנים היא מופיעה ומותקנת, אך בחיבורי רשת אין לי שום חיבור (Local Area Connection).

ניסיתי להתקין כרטיס רשת חדש (PCI), הכרטיס הותקן ומופיע במנהל ההתקנים כפעיל ותקין אך בחיבורי רשת עדיין לא מופיע כלום, מישהו יודע איך פותרים את הבעיה?

אציין רק שפירמוט לא בא בחשבון מכיוון שזה מחשב ששולט על בקר של מכונת CNC ישנה ויישנה בעיה לשחזר ולכוון את התוכנה ששולטת על הבקר הישן הזה.

תודה מראש

פורסם

אין לכם תפקיד ייעודי של אנשים שמתעסקים במחשבים בחברה?

ככה לא בודקים תקינות ממשק.

פורסם

אפשר תמונות של מנהל ההתקנים ושל local area connection, שנראה מה שאתה רואה.

איזה מחשב זה, כמה הוא ישן?

פורסם
  • מחבר

היי,

מקום העבודה שלי הוא עסק קטן לשילוט כך שאין לנו איש מחשבים "ייעודי" ואני זה שמטפל בבעיות אם צצות מידי פעם.

קצת בעייתי מבחינתי להביא צילום מסך כי אני כותב כאן מהבית, אך זה מאוד פשוט. במנהל ההתקנים מופיעים כרגע שני התקני רשת (תחת קטגוריית "מתאמי רשת") ואילו במסך חיבורי רשת (לוח בקרה > חיבורי רשת) לא מופיעים שום התקני רשת כלשהם, כך שאין באפשרותי להגדיר את המחשב ברשת הפנימית של העסק, מה שמצריך אותנו להשתמש כל הזמן בDOK ע"מ להעביר קבצים למחשב לצורך הפעלת מכונת הCNC.

בדעתי עלתה מחשבה אולי ישנו תהליך כלשהו של מערכת ההפעלה שלא נטען באופן אוטומטי? svhost אולי? או שיש איזהו שירות (service) שאחראי על עניין חיבורי הרשת במחשב שמוגדר משום מה כלא זמין (בניהול מחשב יש "שרותים ויישומים", שם ניתן להפעיל או לבטל שירותים שרצים ברקע)?

אשמח לתשובה..

פורסם

קודם כל יש service שאחראי להציג את הממשקים ב Network connections וזה בעצם השם שלו.

שנית רצוי שתבדוק בפעם הבאה ב device manager הממשקים הם אכן פיסיים ולא וירטואליים

פורסם
  • מחבר

היי, לילה טוב!

תודה על התשובה, אני אבדוק מחר האם הService שציינת אכן לא פועל ובגלל זה לא מופיעים התקני הרשת.

בקשר לשאלתך, כמובן שההתקנים שמופיעים במנהל ההתקנים הם פיזיים ולא וירטואליים, לא פה טמונה הבעיה.

תודה.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

בעייתי נפתרה. מצאתי את הפתרון בפורום התמיכה של מיקרוסופט ישראל.

התחל > הפעלה > services.msc > אישור.

תוודא שהשירות ששמו: Network Connections > מוגדר כ'אוטומטי' והוא גם 'זמין' [הופעל].

כנ"ל לגבי שירות בשם: Remote Access Connection Manager

אם הנ"ל לא פתר את הבעיה - לחץ 'התחל' > 'הפעלה' > הקלד [ב-3 פעמים נפרדות]:

regsvr32 netshell.dll

regsvr32 netcfgx.dll

regsvr32 netman.dll

ו'אישור' לאחר כל פקודה.

*** בסיום, אתחל את המחשב ***

זה לבד לא פתר את הבעיה, אמנם חיבורי הרשת חזרו להופיע, אך לא הצלחתי להתחבר לרשת. מסתבר שהבעיה הייתה הרבה יותר עמוקה וחמורה משום שכל התהליכים בservice manager ללא יוצא מן הכלל היו על disable... לאחר שהפעלתי את כולם אחד אחד (משום מה לא ניתן לבחור את כולם ולהפעיל) הבעיה נפתרה והצלחתי לגשת לרשת.

תודה לכל מי שניסה לעזור.

פורסם

תראה רק שלא הרסת שום דבר במערכת הCNC כתוצאה מכך. ;)

פורסם
  • מחבר

אין קשר... הCNC נשלט ע"י בקר חיצוני שמחובר פרללית למחשב, הבקר עצמו נשלט ע"י תוכנה ייעודית...

פורסם
  • מחבר

ת'אמת שאין לי מושג כי לא בדקתי, לא אני זה שמפעיל את המכונה או מתעסק עם המחשב הספציפי הזה בשוטף.

אני מעריך שקיים אנטי וירוס, מעודכן הוא בטוח לא, כי המחשב כמו שציינתי לא היה מחובר לאינטרנט די הרבה זמן בגלל הבעיה בחיבורי הרשת שהייתה ונפתרה. אני אבדוק את העניין.

זה אכן היה נראה לי מוזר שכל הservices של הווינדוס מוגדרים על disable... כנראה וירוס שחדר בעבר עם DOK נגוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים