עבור לתוכן

MSI Big Bang לעומת Gigabyte X58A-UD3R - מי "מנצח"?

Featured Replies

פורסם

שלום.

עבור משתמש המבקש לוח אם בעל מערך כרטיסים כפול (SLI), באיזה לוח אם הייתם בוחרים?

אולי אפשר פשוט לשאול: איזה לוח אם יותר טוב?

תודה

פורסם

לא יצא לי לעבוד עם הmsi אבל אני די מרוצה מהud3r שלי

שים לב שאתה קונה את הrev 2.0 של הלוח. בייחוד אם אתה מתכנן oc. כמות מייצבי המתח כפולה עבור המעבד

אבל למה להשקיע בלוחות הללו היום?

פורסם
  • מחבר

אתה שואל למה להשקיע כי הם בגדר דינוזאור לאור קיומם של הסנדי?

פורסם

בעיקר לאור היכולות של הSB והEB בקרוב.

גם כיד שניה, אני בספק אם הייתי קונה משהו כזה היום.

אם המחיר זול, הGB נותן תמורה יפה לכסף, הן מבחינת יכולות OC והן מבחינת פיצ'רים , חיבורים וכו'.

פורסם
  • מחבר

מעניין מאוד.

הדבר הזה גורם לי לשאול את השאלה: מה שמבדיל בין לוח אם יקר ללוח אם זול [ונתעלם לרגע מכמות החיבורים, ומהתמיכה בהתקנים חדשים כמו USB3 ו SATA3], זה רק ההבדל ביכולת ל OC?

רוצה לומר: ההבדל בין ASUS P8P67-M LE [הכי זול בליין אם אני זוכר נכון], לבין ה MAXIMUS P67 [או איך שלא קוראים לו], מלבד כמות החיבורים וההתקנים [!!!], מלבד התמיכה במערך מרובה כרטיסי מסך [sLI], זה היכולת ל OC?

השאלה הזאת מעניינת אותי מאוד! אשמח אם תגיב :)

פורסם

לרוב מה שמבדיל בין לוח יקר ולוח זול היא כמות והיצע החיבורים. זה פשוט עניין של מיתוג.

במקרה של מערך מרובה כרטיסים (משהו שהוא מיותר לדעתי ב-99% מהמקרים לאור חסרונותיו) נכנס גם עניין הרישוי שצריך "לקנות" מיצרנית השבבים כדי לספק תמיכה במערך שלה (ונכון להיום הרישוי עבור SLI זול יותר מבעבר, אך עדיין יקר יחסית) מה שמייקר את הלוח עוד יותר כי העלות מתגלגלת לצרכן.

כך ששני הגורמים הללו הם הראשונים שמשפיעים על מחיר הלוח.

כשזה מגיע ל-OC העניין פשוט יותר, אך גם מורכב יותר. ברשותך אתעלם כרגע מפלטפורמות שאינן SB שלגביה שאלת, ואם כי זה נכון בגדול גם לגביהן, בפלטפורמות הללו יש הבדלים נוספים הנוגעים לדרך שבה בוצע ה-OC (סוג ערכת השבבים בעיקר) שלא קיימים בפלטפורמת SB.

הלוחות היקרים יותר יכילו לרוב מערכות חשמל וייצוב מתח איכותיות יותר כחלק מהמיתוג שלהן. זה בעיקר אומר שניתן להשתמש בלוחות הללו ל-OC Extreme לנלהבי OC. ברוב המקרים עבור משתמש שרוצה OC מכובד, אפילו גבוה, אך אין לו צורך בהיצע חיבורים גדול מהממוצע, ניתן למצוא לוח זול יותר מאלו שיאפשר OC מכובד.

בפלטפורמת SB, כמעט כל לוח P67 ועכשיו גם Z68 (שזמינותם נמוכה עדיין, לפחות פה בארץ) מאפשר OC מכובד. בחלק מהלוחות הזולים היכולת לבצע OC מוגבלת על-ידי ההגדרות ב-UEFI ולא בגלל חוסר במערכת חשמל נאותה. לדוגמה, ב-P8P67-M LE שאותו הזכרת, לא ניתן להגדיר מתח באופן ידני, מה שאומר שאפשר להביא את המעבד לתדר של 4-4.2GHz (התדר שאליו יכולים להגיע המעבדיםשל הפלטפורמה מבלי להעלות מתח) ואם קצת מזל גם ליותר כאשר המערכת תכוונן את המתח בצורה אוטומטית (מה שלא תמיד מוצלח כי היא לפעמים מספקת מתח יתר). בחלק מה-UEFI או ה-BIOS של לוחות זולים אחרים יש מגבלות נוספות שמגבילות את ביצוע ה-OC. בסופו של דבר לרוב זה עניין של מיתוג בלבד ומגבלות שהיצרן מציב בגללו. אם מתוכנן OC, אז מלבד המעבר על המפרט הטכני של הלוח כדי לוודא שהוא מכיל את כמות החיבורים שלה אתה זקוק, מומלץ תמיד גם להוריד את חוברת לוח האם ולעבור על פרק ה-BIOS/UEFI כדי לבדוק איזה הגדרות ל-OC מציע הלוח ואם לא חסר דווקא שם משהו מהבחינה הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים