עבור לתוכן

משטח קירור שמגביה ומטה את הנייד מזיק לו באיזושהי צורה?

Featured Replies

פורסם

היי

אני מעוניין לקנות משטח קירור לנייד.

ראיתי שרובם של המשטחים מגביהים ומטים את המחשב כך שהוא לא מקביל למשטח עליו הוא נמצא.

האם זה מזיק באיזושהי צורה לרכיבים שבתוכו או לקירור שלו?

עדיף משטח קירור "ישר" שלא מטה את המחשב?

תודה

פורסם

לא נראה לי שהטיית המחשב בזווית של עד 25 מעלות יכולה להזיק לו באיזשהיא צורה

אישית - אני חושב שמחשב נייד שזקוק לקירור בדמות מתקן קירור חיצוני הוא די לא נייד - פשוט לא מתוכנן טוב.

פורסם

:hizuk:

תדאג יותר לארגונומיה שלך ( שורש כף היד ) מאשר למחשב :) .

שורה תחתונה - אין שום נזק הידוע למדע שיכול להיגרם למחשב נייד

עקב העמדתו שלא באופן אופקי לחלוטין.

:xyxthumbs:

פורסם

המדע טוען שציר סיבוב צריך להיות אופקי או ניצב, אחרת נגרמים כוחות צידיים על המיסבים.

זה למעשה עיקרון הג'ירוסקופ.

זו הסיבה שרוכב אופניים מצליח לשמור על שיווי משקל רק אם הגלגלים מסתובבים.

זו הסיבה שרוכב אופנוע רק צריך להטות את האופנוע והוא כבר יסתובב מעצמו.

אין אפשרות להסתובב עם דו גלגלי ללא הטייה כי המדע לא מאפשר זאת.

כדי להמחיש כיצד העסק פועל, מצורף קישור לסרטון.

רואים אדם יושב על כסא משרדי (עם גלגלים) ומחזיק גלגל אופניים מסתובב.

אם הוא מטה אותו לכיוון אחד, האיש עם הכסא יקבלו סיבוב. ואם הוא יטה לכיוון שני, האיש עם הכסא יסתובבו לכיוון נגדי.

זה מה שיקרה למיסבים של הדיסק, אם המחשב הנייד מוטה בזווית כלשהי.

מיסבים בנויים תמיד לאפשר סיבוב של ציר בתוכם, אך לא תמיד הם בנויים לאפשר כוחות צידיים.

השאלה כיצד בנו את המיסבים בהארדיסק.

הגוגל והיוטיוב מוצפים בג'ירוסקופ וזה העיקרון של הסגוואי - חמישה גי'רוסקופים.

פורסם

בקיצור, לא לתת להארדיסק לשבת על כיסא משרדי עם גלגל אופניים מסתובב? :silly:

פורסם
  • מחבר

המדע טוען שציר סיבוב צריך להיות אופקי או ניצב, אחרת נגרמים כוחות צידיים על המיסבים.

זה למעשה עיקרון הג'ירוסקופ.

זו הסיבה שרוכב אופניים מצליח לשמור על שיווי משקל רק אם הגלגלים מסתובבים.

זו הסיבה שרוכב אופנוע רק צריך להטות את האופנוע והוא כבר יסתובב מעצמו.

אין אפשרות להסתובב עם דו גלגלי ללא הטייה כי המדע לא מאפשר זאת.

כדי להמחיש כיצד העסק פועל, מצורף קישור לסרטון.

רואים אדם יושב על כסא משרדי (עם גלגלים) ומחזיק גלגל אופניים מסתובב.

אם הוא מטה אותו לכיוון אחד, האיש עם הכסא יקבלו סיבוב. ואם הוא יטה לכיוון שני, האיש עם הכסא יסתובבו לכיוון נגדי.

זה מה שיקרה למיסבים של הדיסק, אם המחשב הנייד מוטה בזווית כלשהי.

מיסבים בנויים תמיד לאפשר סיבוב של ציר בתוכם, אך לא תמיד הם בנויים לאפשר כוחות צידיים.

השאלה כיצד בנו את המיסבים בהארדיסק.

הגוגל והיוטיוב מוצפים בג'ירוסקופ וזה העיקרון של הסגוואי - חמישה גי'רוסקופים.

תודה קודם כל אבל מה אני עושה עם המידע הזה?

יש הוכחות/עדויות על נזק שכזה שנגרם בגלל שהמחשב עבד בהטייה לתקופה ממושכת או שאתה פה רק

מסביר לי את התאוריה?

פורסם

מה אתה מכניס לנו עכשיו מומנטים וקוריוליס.

דיסקים קשיחים עובדים גם במצב אופקי.

פורסם

תודה קודם כל אבל מה אני עושה עם המידע הזה?

יש הוכחות/עדויות על נזק שכזה שנגרם בגלל שהמחשב עבד בהטייה לתקופה ממושכת או שאתה פה רק

מסביר לי את התאוריה?

אני רק מסביר את התיאוריה ובמיוחד לאחר שאחד המגיבים כתב "אין שום נזק הידוע למדע שיכול להיגרם למחשב נייד עקב העמדתו שלא באופן אופקי לחלוטין."

נזהרתי לכתוב "השאלה כיצד בנו את המיסבים בהארדיסק", כלומר אין לי כל מושג אם התכנון לוקח זאת בחשבון.

הדיסק צריך להסתובב במהירות גבוהה מאד - נניח 7200 סל"ד במשך שנים בלי הפסקה.

כלומר, ציר מסתובב בתוך שרוול, כאשר אסור להם להתחכך אלא יש ביניהם חומר סיכה. אם אתה מפעיל כוחות צידיים, באופן קבוע לכיוון מסויים, יתכן שזה עלול לגרום לקיצור חיים משמעותי. הכל בהסתייגות כי איני יודע מהם שיקולי התכנון ואיך בנו את המיסבים.

בדרך כלל לכוחות צידיים לא מסתפקים בשרוול (מיסב החלקה) אלא משתמשים במיסב עם כדורים.

כדי שגלגל יימצא במצב שיווי משקל ולא יופעלו כוחות צידיים על הצירים והמיסבים, עליו להיות במצב אופקי לחלוטין (שוכב) או אנכי לחלוטין.

אם אתה רוצה מתקן לקירור בלבד, נסה לחשוב על פיתרון אחר בלי הטייה של המחשב כדי להיות בטוח. אם אתה מעוניין לכתוב באופן מוטה בגלל כאבים בכף היד, זה יותר חשוב מאשר הסיכון הבלתי ידוע לקצר את אורך חיי הדיסק.

פורסם

נו באמת, הטייה של כמה מעלות לא יכולה לגרום שום נזק. גם ככה לפטופ (שמונח על הירכיים) תמיד יהיה במצב לא מאוזן לחלוטין.

פורסם

אני לא ראיתי רכבים נתקעים בעליה לירושלים או בירידה לים המלח :silly:

או מטוסים נופלים כל המראה או נחיתה !

הרי בכל המצבים האלה והרבה אחרים אין מצב אופקי / אנכי מושלם,

ואני מניח שגם שם יש לא מעט מיסבים,

שורה תחתונה , עם כל הכבוד לג'יירו, אין שום בעיה בלפטופ לא מאוזן.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני רק מסביר את התיאוריה ובמיוחד לאחר שאחד המגיבים כתב "אין שום נזק הידוע למדע שיכול להיגרם למחשב נייד עקב העמדתו שלא באופן אופקי לחלוטין."

נזהרתי לכתוב "השאלה כיצד בנו את המיסבים בהארדיסק", כלומר אין לי כל מושג אם התכנון לוקח זאת בחשבון.

הדיסק צריך להסתובב במהירות גבוהה מאד - נניח 7200 סל"ד במשך שנים בלי הפסקה.

כלומר, ציר מסתובב בתוך שרוול, כאשר אסור להם להתחכך אלא יש ביניהם חומר סיכה. אם אתה מפעיל כוחות צידיים, באופן קבוע לכיוון מסויים, יתכן שזה עלול לגרום לקיצור חיים משמעותי. הכל בהסתייגות כי איני יודע מהם שיקולי התכנון ואיך בנו את המיסבים.

בדרך כלל לכוחות צידיים לא מסתפקים בשרוול (מיסב החלקה) אלא משתמשים במיסב עם כדורים.

כדי שגלגל יימצא במצב שיווי משקל ולא יופעלו כוחות צידיים על הצירים והמיסבים, עליו להיות במצב אופקי לחלוטין (שוכב) או אנכי לחלוטין.

אם אתה רוצה מתקן לקירור בלבד, נסה לחשוב על פיתרון אחר בלי הטייה של המחשב כדי להיות בטוח. אם אתה מעוניין לכתוב באופן מוטה בגלל כאבים בכף היד, זה יותר חשוב מאשר הסיכון הבלתי ידוע לקצר את אורך חיי הדיסק.

מודה לך על המידע.

חושב על משטח קירור לא מטעמי הקלדה נוחה אלא כדי להקל על הנייד בטמפרטורות הלוהטות של החדר שלי וגם כדי שאוכל

לקחת אותו אל המיטה.

אני אוהב להיות על הצד הבטוח אז אחפש משטח קירור ישר.

ושוב תודה

פורסם

מודה לך על המידע.

חושב על משטח קירור לא מטעמי הקלדה נוחה אלא כדי להקל על הנייד בטמפרטורות הלוהטות של החדר שלי וגם כדי שאוכל

לקחת אותו אל המיטה.

אני אוהב להיות על הצד הבטוח אז אחפש משטח קירור ישר.

ושוב תודה

ואל תשכח לקנות פלס ולקחת גם אותו למיטה :lol: .

נו באמת !

פורסם

מאוורר רק יפזר את החום מהר יותר בחדר.

תנסה לעשות undervoltage למעבד. הוריד לי 8 מעלות וגם עוד כמה דקות סוללה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים