עבור לתוכן

עזרה בבחירת מצלמת DSLR לטובת טיול טרקים בחו"ל, תקציב עד 2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שאלות הכרחיות

• מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? כמה אלפי שקלים, רצוי לא לעבור את 2500 ש"ח. (אבל אם יש משהו הרבה יותר טוב תמורת תוספת סבירה אשמח לקבל המלצה גם על האופציה הזאת).

• האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? רק עדשת UV.

• האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? לא

• האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? לא

• האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט לא

• אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני מתכנן טיול לדרום אמריקה לתקופה ארוכה, רוצה לתעד את הטיול, את עצמי, את האנשים, הנופים ואת עולם החי והצומח. כנירא שאצלם בכל סוגי התאורה. (אטייל גם בג'ונגל וגם בין הקרחונים, גם בערים וגם בהרים).

• האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? בהחלט כן.

• האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? לא.

• האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? לא ממש. צילום אנשים ברחוב, או אל מול הרקעים השונים.

• האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ) לא מתכוון להשתמש בפלאש חיצוני/מוקפץ. רק מובנה.

• האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח לא

• האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש לא

• האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לראות תמונות שמדגימות את ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). רק עם פלאש פנימי.

• האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? לא.

• האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? בהחלט מתכוון לצפות על גבי מסך מחשב.
  • מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים אני לא בקיא בנושא, אבל עדשה רחבה לדעתי - ע"מ לתפוס שטח נרחב יותר.
  • האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? כשמעתי ש Nikon ו Canon הם החברות המובילות בתחום, וגם קיבלתי המלצה על Nikon בפרט. אבל אני עדיין לא החלטתי.
  • אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:
  • קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות המקסימלית לשניה שדרושה לך (3, 4, 5 או יותר) לא יודע, 2-3 לדעתי.
  • צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס‏ לא חשוב.
  • מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית). על ההבדלים בין שתי השיטות תוכל לקרוא כאןאשמח למייצב תמונה טוב.
  • עינית גדולה במיוחד. לא בקאי בנושא. רוצה גם זום וגם תמונה רחבה (אז נתפשר על משהו באמצע).
  • תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום בעינית). האם אתה מתכוון להשתמש בתצוגה החיה כדי לצלם נושאים בתנועה (כגון אנשים או בעלי חיים) או נושאים דוממים כשהמצלמה על חצובה (כגון נופים או צילומי מקרו)? לא מתכוון לצלם נושא בתנוע, לכן לא חשובה לי מהירות התגובה של מסך ה LCD. אבל כן רוצה שהיה קיים.
  • נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית לא חשוב.
  • פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist)‏ לא יודע.
  • עדשות עם מנוע פוקוס שקט לא חשוב.
  • אפשרות לגריפ לא יודע.
  • מסך מפרקי רצוי, לא חובה.
  • מצב צילום ווידאו. שים לב שרוב מצלמות ה-DSLR לא כוללות מצב ווידאו, והמעטות שכן מוגבלות בד"כ לצילום ללא פוקוס אוטומטי לא חשוב כלל.
  • כמות פיקסלים. הקשר בין התכונה הזו לבין איכות תמונה רופף למדי ולכן עדיף להתעלם ממנה לא יודע, 5 מילון לדעתי.
  • יצרן. גם התכונה הזו לא מעידה על איכות המצלמה. ישנן לפחות 8 חברות שלא כדאי לפסול על הסף - קנון, ניקון, סוני, אולימפוס, פנטקס, סמסונג, פנסוניק ופוג'י Canon או Nikon
  • אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור חשוב יבואן רישמי
  • תכונות אחרות [/b חשוב שיהיה זמן סוללה ארוך.

נרשמתי לקורס צילום למתחילים, ולשם הקורס אני צריך מצלמה עם שליטה ידנית על הצמצם והמהירות.

פי שכתבתי, אני יוצא לטיול טרקים בחו"ל, אז באמת חשוב לי החוזק הפיזי של המצלמה, משקל וגודל גם פקטור, כך שמעדיף קלה וקומפקטית אבל עדיין DSLR.

תודה

פורסם
  • מחבר

מישהוא? עזרה Please!

פורסם

כמה שאלות מיותרות בשאלון הזה... שיש.

• מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? כמה אלפי שקלים, רצוי לא לעבור את 2500 ש"ח.
  • בתקציב הזה חדש אנחנו מדברים על דגמי entry level בלבד.

• האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? רק עדשת UV.
  • מצלמת DSLR לא כוללת עדשה - אני מקווה שאתה מודע לזה שצריך לרכוש אחת. UV אולי התכוונת לפילטר. מיותר עם הציוד הזול שיהיה לך.

• אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני מתכנן טיול לדרום אמריקה לתקופה ארוכה, רוצה לתעד את הטיול, את עצמי, את האנשים, הנופים ואת עולם החי והצומח. כנירא שאצלם בכל סוגי התאורה. (אטייל גם בג'ונגל וגם בין הקרחונים, גם בערים וגם בהרים).
  • שים לב למשקל וגודל שהם קצת בעיתיים בטיול. בטח בטיול גדול, גם ציוד יקר שלא נעים להשאיר לבד.

• האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? בהחלט כן.
  • אתה יכול לשכוח מזה בתקציב שלך

• האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? לא.
  • אתה מודע לעקומת הלימוד התלולה בהתחלה של השתלטות על SLR ? רצוי לא לרכוש בסמוך ליציאה. תתרגל אליה קודם.

• מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים אני לא בקיא בנושא, אבל עדשה רחבה לדעתי - ע"מ לתפוס שטח נרחב יותר.
  • לא רלוונטי, אין לך כסף.
  • האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? כשמעתי ש Nikon ו Canon הם החברות המובילות בתחום, וגם קיבלתי המלצה על Nikon בפרט. אבל אני עדיין לא החלטתי.
  • גם פנטקס אפשרות, לטוב ולרע.

נרשמתי לקורס צילום למתחילים, ולשם הקורס אני צריך מצלמה עם שליטה ידנית על הצמצם והמהירות.

פי שכתבתי, אני יוצא לטיול טרקים בחו"ל, אז באמת חשוב לי החוזק הפיזי של המצלמה, משקל וגודל גם פקטור, כך שמעדיף קלה וקומפקטית אבל עדיין DSLR.

תודה

מצלמה חדשה, אתה עומד בבחירה בין

ניקון D3100

קאנון 1100D

ופנטקס KR

על עדשות בכלל אין מה לדבר בתקציב הזה. קיט 18-55 זה מה שיהיה.

יד 2, אולי אפשר לשפר עמדות.

כולן די דומות +-.

ראה הודעה כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=502719.0

פורסם
  • מחבר

אוקי, הבנתי שצריך לשפר את התקציב.

איני רוצה לקנות את הציוד הזול ביותר, אלא משהו בינוני שמתאים למתחילים כמוני, התקציב החדש הוא 3500 עד 4000 ש"ח.

במקביל גם שאלתי בפורום של מטיילים, קיבלתי המלצה ל Nikon D80 או Nikon D90 (אנשים טילו עם המצלמות האלה ויש להם אחלה תמונות מהטיול)

האם יש עד המלצות?

(התשובות שלי לשאלון עדיין תקפות, רק עם תקציב משופר)

נ.ב.

הכוונה היתה לפילטר UV ולא לעדשה.

פורסם

D80 חיישן 2 דורות אחורה.

D90 דור 1 אחורה.

הביטוי הכי גדול של זה הוא ביצועי רעש בצילום עם ISO גבוה.

הן עדיין יכולות להיות מצויינות.

קצת גדולות וכבדות יותר ממצלמות הכניסה.

מלבד ארגונומיה משופרת בהן ומעט פיצ'רים נוספים, למלצלמות דרג הכניסה של ניקון חסר מנוע בגוף, שזה חיסרון לעתיד העדשות.

D90 אפשר למצוא ביד 2 בין 2200 ל 2600 בערך. אם הולכים על זה אפשר לדבר על עדשות.

אולי תמצא D90 חדשה במחיר טוב מחנות שרוצה לגמור מלאי, או באתר מכרזים מאותה הסיבה.

במחיר המלא שלה, שוב אפשרויות התמרון בעדשות מצטמצמות ל18-55.

לחילופין חדשה - אפשר לרדת עם הגוף ל D5000, ולהשקיע בעדשה מעט יותר.

במקרה כזה אפשר לדבר על הטמרון 17-50, או הניקון 18-105.

שתיהן טובות בתחומן עם ייתרונות וחסרונות שונים.

* פילטר UV ממש לא רלוונטי ל18-55. איכותי עולה כמו רבע עדשה, זה ממש מטופש.

פורסם

==================================

מבחינת תמונות, כל מה שהופק ב D90 אפשר להפיק בD5000.

ההבדל הוא שליטה, נוחות, עדשות AF.

פורסם
במקביל גם שאלתי בפורום של מטיילים, קיבלתי המלצה ל Nikon D80 או Nikon D90 (אנשים טילו עם המצלמות האלה ויש להם אחלה תמונות מהטיול)

אנשים נוטים לרוב להמליץ על המצלמה שברשותם או זאת שהייתה איתם בטיול. תמונות מצוינות מטיולים ראיתי מכמעט כל מצלמה שיש. כמה מהתמונות היותר יפות שצילמתי אי פעם בחו"ל היו עם Zenit E. סתם כי זאת המצלמה שהייתה בידיים שלי אז ונחה עלי רוח הצילום באותה העת. אני כמובן לא מתכוון להמליץ עליה (מצלמת פילם מיושנת ומסורבלת לתפעול).

תקציב של 4000 ש"ח הוא סביר כתקציב פתיחה ואם תהיה מוכן להתפשר פה ושם, הוא אפילו יאפשר לך להשיג ציוד מגוון שירחיב את אפשרויות הצילום שלך.

מערכת ניקון --

ה-D90 מיושנת אבל עדיין מצלמה יוצאת מהכלל. מבחינת תפעול היא חצי מקצועית ויש לה גם יתרון של תמיכה בעדשות ישנות של ניקון (במידה מסוימת). הבעיה היא שכחדשה היא בקצה התקציב שלה ובנוסף המצאות ה-D5100 (המעולה) בשוק במחיר נוח יחסית (3000 ש"ח לגוף) הופך את ההמלצה ליותר בעייתית. אני גם חושב שה-D5000 היא לא רלוונטית עם התמחור הנוכחי של ה-D5100. מסך מפרקי עשוי להיות יתרון במצבים מסוימים. חשוב לזכור שה-D5100 לא כוללת מנוע פוקוס פנימי והיא פחות נוחה לשליטה ידנית ביחס למצלמות חצי מקצועיות כגון ה-D90/D7000.

עדשות - אני חושב (מניסיון) שה-18-105 היא עדיין עדשת טיולים מעולה בארסנל של ניקון ואם אתה מעוניין גם בטלהפוטו בצילומים שלך ולא רוצה להסתובב עם יותר מעדשה אחת - מדובר בפתרון כולל מעולה.

אם אתה מרבה לצלם בתנאי תאורה לקויים או מעוניין ביותר שליטה בעומק שדה (לא רלוונטי כמובן אם אתה בעיקר מצלם נוף מרחוק) - אתה יכול לשקול את הטמרון 17-50/2.8. אבל מבחינת איכות תמונה באור שמש טוב - תסגור את הצמצם של ה-18-105 ל-8-11 ותקבל תמונות מספיק חדות בשביל להתגלח איתן.

אם אתה בכל זאת הולך על ה-D90, אתה יכול לזרוק לתיק 50/1.8 יד שניה בגרושים שתתן לך מכפיל כוח רציני בתנאי תאורה לקויים וצילומי פורטרט.

מבחינת פנטקס --

פנטקס מציעים את ה-K-R עם קיט מעניין של 18-50 ביחד עם ה-55-300 הדי טובה שלהם - קיט שאמור לתת כיסוי מושלם לטיולים בתנאי תאורה טובים עד סבירים. הקיט הזה בתקציב שלך... רק מה - לא בארץ :pissed:

משום מה בארץ רק מציעים את הקיט עם ה-50-200 הנחותה משמעותית במחיר לא הוגן והמחיר בנפרד של ה-55-300 מאוד גבוה כאן.

בכלל ישראל לא מקום טוב לובבי פנטקס. אלא אם אתה קונה את הציוד בארה"ב, קשה לי להמליץ על פנטקס לעומת ניקון לצרכים שלך ובתקציב שלך.

תוספות --

* תיק איכותי למצלמה ומרופד שעמיד גם בפני לחות. במקומות מסוימים בעולם עדיף תיק קטן שישב באופן דיסקרטי בתוך התיק הגדול, המרופט ולא מושך תשומת הלב שלך.

* כרטיסי זיכרון מהירים. אני ממליץ לצלם תמיד עם RAW, עדיף להשקיע עוד כמה גרושים בכרטיס מאשר לבכות על פספוס נוראי ב-WB או חוסר יכולת לדחוף או למשוך חשיפה לקויה. שני כרטיסי 16 ג"ב הם המינימום האולימפי - 100-150 ש"ח לחתיכה.

* אם אתה בסוף הולך על ה-18-105, פילטר UV בהחלט יהיה במקום.

* באיזורים עם שמש בוהקת, חופי ים ואגמים, איזורים מושלגים וסיטואציות דומות פילטר מקטב יכול לתרום מאוד - אבל מדובר בתוספת לא זולה (במיוחד בעדשות זום גדולות קוטר) וסוג של "תרגיל למתקדמים" - וממש לא חובה.

* חצובה ושלט למצלמה - אפשר חצובה שולחנית פשוטה. אני לוקח גם חצובה גדולה לטיולים, אבל אצלי הצילום הוא חלק חשוב בהנאה מהטיול. חצובה גדולה איכותית גם תחרוג לך מהתקציב, שולחנית קטנה יש גם בעשרות ש"ח.

* מבזק פשוט - אם יש לך זמן, כוח וחשק ללמוד ואתה מרבה לצלם בחללים סגורים (נניח - את החברה בלובי של ההוסטל) - תוסיף 180 ש"ח למבזק סיני ידני פשוט, אפילו בלי להסתבך עם שליטה מרחוק, רק עם הקפצה מהקיר/תקרה אתה משדרג את הפוטו-רצח הטיפוסיים לתמונות מרהיבות.

* לפחות סוללה אחת נוספת (אפשר חלופית טובה) ומטען נוסף. מאוד זול אם אתה מזמין מאיביי (כמובן רק ממוכר בעל מוניטין טוב).

* הכי חשוב - תלמד לצלם! תשקיע זמן בלימוד עקרונות הצילום ותפעול המצלמה לפני ובמהלך הטיול.

פורסם
  • מחבר

ראשית כל, תודה על התגובה הנהדרת והמפורטת כ"כ.

מה לגבי הנוחות, כמובן שזה סוביקטיבי, אבל עדיין, האם תוכל גם לפרט על זה.

ומה לגבי עמידות המצלמה לתנאי השטח, אם אפשר לפרט גם על זה בכמה מילים.

תודה.

פורסם

סייגים לפונגי -

הD90 לא מיושנת. כולה דור אחד, אל תיסחף.

בערך כל עדשה בעולם חדה ב F8-11. ה 18-105 מצויינת גם בסגירת 1/3 או חצי סטופ, וגם פתוחה היא עושה עבודה מרשימה למחירה. אופטית היא הצלחה.

פילטר UV איכותי מיותר גם ל18-105. מיותר. עדשה של 1000 שקל, לא צריך להיות פולני עם ניילונים על הספה.

אם הולכים למקום עם "סכנה ממשית" כלשהי (ים אבק) שמים פילטר זול ואוכלים את הירידה באיכות.

הD90 ומצלמות ברמתה נוחות יותר לאחיזה ותפעול, הקטנות הזולות קומפקטיות יותר וזה נוח לטיול למשל.

עמידות בתנאי שטח (אבק, לחות) זה לא בתקציב שלך ומה שכן בתקציב עמיד באותה מידה.

וגם - לאדם הנורמלי, כולל טיול גדול, זה חסר חשיבות.

פורסם
  • מחבר

אני מתחיל לחשוב ברצינות האם באמת כדאי לי להיכנס לתחום של DSLR (יש לי רק 4000 ש"ח)

או שאדם עם צרכים כמוני יכול להסתפק במצלמה קומפקטית דוגמת Olympus XZ1

נניח שלרגע שמים את הפער הכספי בצד ועלי לבחור עם מה לצאת לטיול (גם טרקים, גם ערים והכול מהכול).

מה הייתם ממליצים? מצלמה בסגנון של D5100 עם 18-105 או משהו הרבה יותר קומפקטי כמו XZ1 לדוגמא (או מצלמה דומה)

פורסם

אני גם התחלתי עם 4000.

אבל אם אתה מראש אומר 4000 וזהו, לא יהיה יותר אף פעם - כדאי לשקול שנית.

ה 18-105 אחלה עדשה ויכולה לספק אותך זמן רב.

גם ה 5100. (נכון, יהיו לה מגבלות עבורך בהמשך הדרך. תהיה צלם טוב יותר ותעבוד מסביב למגבלות.)

הלקח שלי מהטיול הגדול - אין תחליף לקומפקטית. בסוף DSLR זה חתיכת תיק להיסחב איתו כמה חודשים.

אם האיכות באמת חשובה לך, והצילום חלק מחייך, אין ברירה. עושים פשרה בטיול ולוקחים SLR בשביל התמונות-שבטיול.

אם הייתי יוצא שוב לטיול גדול, אני לוקח את הSLR, ה35/1.8מ"מ ומיני חצובה. זהו.

כל מי שסוחב הררי ציוד איתו לטיול תרמילאי לתקופה של למעלה מ3 חודשים + טרקים רציניים, שיבושם לו.

פורסם
  • מחבר

לאחר דברך ולאחר התיעצות עם חברים אקח החלטה הסטרוטגית

אחפש מצלמה קומפקטית איכותית (אפתח נושא חדש בפורום)

לאחר הטיול אולי אעבור ל SLR.

תודה לכולם על כך שעזרתם לי לקבל את ההחלטה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים