עבור לתוכן

האם בלוח EVGA FTW ב-SLI שני הכרטיסים יעבדו על X16?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בלוח הזה: http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=160-SB-E679-KR&family=Motherboard Family&series=Intel P67 Series Family&sw=5

יש לו 3xPCI-E x16/x8 ו- 2xPCIe x8.

אז אם אני ישים שני כ.מסך מסוג GTX560TI על ה-PCIe X16/X8 הם יעבדו שניהם על x16 ? מה שאומר שכל הכוח מכל כרטיס ינוצל ולא כמו x8 שרק חצי מהכוח של הכרטיס מנוצל.

פורסם

אתה לא מפרש נכון את המונחים.

רוחב הפס (שאותו מציין המספר שאחרי ה-PCIe) אינו קשור לעוצמת הכרטיס, אלא לכמות הנתונים שיכולה לעבור בכל יחידת זמן באפיק התקשורת הזה.

תצורת x8 x8 לא פוגמת ולא גורעת מביצועי הכרטיס משום שרוחב הפס שהיא מספקת (וכאן גם יש לזכור שמדובר בחריצים מתקן PCIe 2.0 שבהם רוחב הפס הוא כפול בהשוואה לתקן 1) לא מגביל את הכרטיסים משום בחינה.

הלוח שאליו קישרת הוא, בלשון המעטה, מוגזם לגמרי אם הדרישות שלך מהמערכת הן בסיסיות.

כמו כן, לפני שאתה הולך ובונה מערך מרובה כרטיסים, הייתי ממליץ לך לחקור קצת יותר בנושא, ללמוד על החסרונות שיש למערך שכזה (מלבד לחסרון הברור של ייקור עלות המערכת) ורק אז לקבל החלטה מושכלת אם אתה באמת זקוק למערך שכזה, או שאולי אתה יכול לקבל חווית משחק מלאה גם באמצעות כרטיס גרפי בודד ובמחיר משתלם יותר.

פורסם
  • מחבר

ואיפה אני יכל לחקור על כל הנושא ? סליחה על הבורות אבל במערך מרובה כרטיסים זה לא הצד החזק שלי xD

פורסם

אתה יכול להתחיל בחיפוש (פונקציית החיפוש) פה בפורום. אחר כך אתה יכול להמשיך ברחבי הרשת (לא חסר מידע).

אם אחרי שתקרא יהיו לך שאלות, או אם אתה נתקל בבעיה כלשהי בחיפוש, אתה מוזמן לחזור ולשאול פה בפורום.

אולם, כשזה נוגע לכרטיסי מסך ולמערך שלהם, כדאי יותר שתפתח דיון בפורום 'כרטיסי מסך', שם תוכל לקבל יותר מידע ענייני (מערך מרובה כרטיסים, וכרטיסי מסך בכלל, הם גם לא הצד החזק לי) בנוגע למערך המסוים שאתה מעוניין בו.

שיהיה בהצלחה, ואתה תמיד מוזמן לחזור ולשאול אם משהו לא מובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים