עבור לתוכן

עזרה בתכנון מערכת קירור מים ביתית

Featured Replies

פורסם

אז ככה.. פרוייקט חנוכה\פסח שלי הולך להיות בניית מערכת קירור מיים כוללת (כרטיס מסך,מעבד ולוח אם , זכרונות והארדיסק באופציה)

התוכנית שלי זה לבנות הכל (הככככל) חוץ מהמשאבה :]

אולי מחר אני יעלה תוכניות הראשוניות שלי לwaterblocks אין לי ממש זמן כרגע

אחת הבעיות המרכזיות שלי הן:

המערכת תיהיה אטומה לגמריי (מן הסתם) .. אבל אני יצתרך לבנות שסתום כל שהוא כדי לרוקן ולהוסיף מיים, הכל פשוט וקל ,אבל.. הwater tank הולך לשבת על הריצפה של המארז וגודלו יהיה תלוי בכמות המקום שיהיה במארז :]

הבעיה היא: כוח הכבידה.. הרדיאטור וה waterblocks יהיו יותר גבוהים מהמיכל מיים, ולכן בגע שפותחים תשסתום.. פוףףף הכל ישפריץ החוצה..

חשבתי לפתור תבעיה עי שסתום שיהיה מורכב בתוך צינור קטן ואז אני יחבר צינור לנק גבוהה יותר, ורק אז אפתח את השסתום .. ומכך המים יתאזנו בתןך התוספת הזמנית וכך אוכל לישאוב או להוסיף מיים...

מה אתם אומרים ?

או לניגוד יש לכם רעיונות אחרים ..?

::)

פורסם

אני לא מבין את הבעיה...

בכל מקרה, אין טעם לקרר זיכרונות ו/או את ההרדיסק - במיוחד שלא מקוררי מים.

בכל מקרה, לדעתי, אם אתה לא מתכוון לקנות אותם - הבלוקים הם הבעיה הגדולה שלך... ::)

פורסם

זכרונות והארדיסק ?? בשביל מה

זה יגרום להרבה יותר נזק מתועלת

שלא לדבר על ההשקעה שלך, שחבל עליה

בכל אופן גם אני לא מבין את הבעיה - תעיף מבט על כמה מערכות מורכבות ותראה איך הם פתרו את העניין (לא שיש יותר מידי מה לפתור בו)

פורסם

הרעיון לפתירת בעית השסתום נחמד... אם כי מסובך במקצת...

אני הייתי מרים את המיכל לפני ניתוק צינור המים, ועושה הכל עם מגבת צמודה...

אבנר

פורסם
  • מחבר

לא בהכרח אבנר.. את השסתום אני יקנה כי לבנות שסתום אתום זה בעיה.. שלא נדבר על הסכנה לנזילה..

לשאר.. כוח הכבידה פועל על מים כך שאם יש לך מים המקום גבוהה , הם תמיד ישאפו למטה .. לא משנה באיזו דרך

במצב שהשסתום סגור אין להם לאין לברוח , אך ברגע שפותחים אותו הלחץ על המיכל מים יגדל (למרות שהוא היה גם כשהמפסק היה סגור)

והמים פשוט ישפריצו החוצה..

בפיתרון של אבנר הוא הציע להעלות תמיכל מים לגובהה של שאר החלקים וכך ישמר האיזון..

הבעיה שהמיכל יהיה סביר להניח מחובר לריצפת המארז..

עוד שאלה, המערכת תיהיה אתומה לגמרי.. מכך ניתן להסיק שלא יהיה איבוד מיים לחלוטין ?

פורסם
  • מחבר

שינוי בתוכניות .. לטובה ולרעה .. אתם תיבחרו

בחנוכה אני וחבר שלי נבנה לו מערכת קירור מים , לצערי נבנה רק את ה water blocks ואת שאר הרכיבים הוא קונה .. :\\\\\

את שלי אני יבנה בפסח כשיהיה יותר זמן כדי לבנות הכל..

אז ככה , אילו הסירטוטים הראשוניים של ה water block של חבר שלי .. אותן גירסאות יהיו למעבד לוח אמ וכרטיס מסך רק בגדלים המתאימים.. ביום שבת הוא יבוא תמחשב לפה וניקח מידות מדויקות , נזמין תחומר גלם ונתחיל בהכנות :]

שאלה נוספת:

איזה חומר קירור שמים במערכת ? חומר מיוחד מערכות מוכנות יקר בצורה מטופשת ומים יצרו חלודה או בקטריות שיורידו אתת מעבר החום

והזרימה.. חשבתי על איזה נוזל קירור לרדיאטורים או משהוא כזה של מכוניות ? מתאים ?

פורסם

טוף , אני בעצם הכתובת כי אני משתמש במערכת מים כבר איזה 5 שנים עם הרבה מודלים ונסיון .

KISS = keep it simple , stupid

אז ככה :

* או שתקנה בלוקי מים או שתבנה לבד. תקנה כי זה יחסוך לך טרחה רבה (אלא אם אתה רוצה לבנות אותם לבד, אני בונה) גם צריך לחבר לחמרה..

* קנה בלוק ראשון בלבד , למעבד. להוסיף בלוק בטור זה די פשוט. אצלי יש קופסת פיצול.

* אתה לא רוצה מערכת סגורה ! הפתוחה הרבה יותר פשוטה לבניה ואחזקה !

* הבלוקים יכתיבו לך את קוטר הצנרת. קנה , אם אפשר צנרת טפלון עבור פנים המחשב (בערך מטר, 2 חתיכות) ובחוץ חבר לצנרת זולה אבל באופן שניתן לניתוק ! כי מדי פעם תצטרך לפרק את הבלוקים - תחזוקה. תמצא גם פקקים .

* הצנרת בתוך המחשב יוצאת מסלוט PCI.

* קנה משאבה לאקוריום , לא חיצונית , היא זולה ושקטה . לא צריך משהו מיוחד. רצוי מאד פילטר, כזה שלא עוצר את התפוקה שלה.

* תאגור מים מהמזגן או תקנה מים מזוקקים.

* תשיג איזשהו מיכל שיושב יציב ושים על הרצפה. הכנס המשאבה , הפעל ושכח.

* אין צורך ברדיאטור כרגע. אם הטמפרטורות במחשב יהיו סבירות אז חבל"ז.

לפני חיבור למעבד תבדוק את הבלוק בחוץ כשהצנרת כבר עוברת דרך הסלוט. ואז פשוט לחבר למעבד. אם תצטרך להעביר צנרת רטובה דרך הסלוט אז שים פקקים.

זהו

:)

פורסם
  • מחבר

במערכת שלי אני הולך לבנות את הכל שיהיה קבוע בתוך המחשב , מכיוון שאני מזיז אותו הרבה יחסית ולוקח אותו לחברים וכולי..

ולכן גיגית בצד זה לא ממש אופציה :]

חבר שלי ישתמש במשאבה חיצונית של אקווריום שכבר יש לו , ורדיאטור הוא הולך להזמין.. לקנות ת waterblocks זה לא אופציה כי.. איפה הכייף בזה ? ;)

"* הבלוקים יכתיבו לך את קוטר הצנרת. קנה , אם אפשר צנרת טפלון עבור פנים המחשב (בערך מטר, 2 חתיכות) ובחוץ חבר לצנרת זולה אבל באופן שניתן לניתוק ! כי מדי פעם תצטרך לפרק את הבלוקים - תחזוקה. תמצא גם פקקים .

"

אתה מתכוון לצינורות נחושת ? או מתכת אחרת.. (העיקרון)

בקשר למיים מהמזגן.. אממ בעייתי עכשיו בחורף :P וגם בצינורות של מזגנים אני רואה בדרך כלל מן בקטריות שמתפשטות על הצינור שממנו יוצא המים , אתה בטוח שהנוזל לקירור רדיאטורים של מכוניות לא יעשה עבודה יותר טובה ?

פורסם

על איזה מעבד תשים את הבלוק?

אני ממליץ לך לעבוד על עיצוב טיפה פחות פשוט, ואולי עם פיתולים טיפה שונים.

כנ"ל לגבי הבלוק לכרטיס מסך.

בכל מקרה...תמיד כניסה במרכז הבלוק ;)

פורסם

Just copy the design of some of the better blocks out there, it's most likely to be better than anything you design.

פורסם

ד"א, איך אתה מתכוון להכין את הבלוקים?

פורסם
  • מחבר

אצל חבר שלי הוא יהיה על AXP 1800 @2200 בעזרת קירור אוויר בלבד ! בערך 40 full load

שלי יהיה על ה BARTON 2500 שאני יזמין השבוע ..

אני מתכנן להריץ אותו על 2600 mhz +-

ובקשר לעיצוב ... העיצוב הזה הוא פשוט ביותר !5 דקות לביצוע החריטה .. חכה אתה תראה תתוכנית של שלי ואז תקבל שוק :]

כמו כן התעלה תיהיה יותר עגולה מכיוון שאני אשתמש במקדח.. ומכך הזרימה תיהיה הרבה הרבה יותר טובה

ולא ארמגדון.. לא תמיד להעתיק משהוא מוכן יותר טוב.. העיצוב הוא חלק מהתהליך ואני מאמין שאני יכול לעצב גוף קירור ברמה הרבה הרבה יותר טובה מהסטנדרטים שמוכרים 8)

פורסם

בהחלט ציפיות גבוהות.

גם שאיפות גבוהות מהבלוקים שלך, אשמח אם תוכל לשתף אותנו? (או אותי בפרטי P:)

פורסם

אני לקחתי את המחשב ללן פרטיס .

היות ויש נקודת חיבור של הצנרת הפנימית לחיצונית , הכל ניתן לפירוק , ודלי עם מים רגילים אצל חברים לא יזיק כלל.

חוץ מזה , מי דיבר על גיגית ? 6-4 ליטר יספיקו די והותר. שים כמוני - מתחת לשולחן במיכל יציב ואסתטי. אתה לא רוצה מיכל מים בתוך המחשב ! רק צנרת .

מים מזוקקים זה יותר בטוח לתוך המחשב. הירוקת איננה פנימית למזגן , המים שלו הם מהתעבות - נקיים מאד. אפשר לטבול את כל המחשב הפועל במים מזוקקים והוא ימשיך לעבוד. אלה האלקטרוליטים , ה"לכלוך" , שיוצר קצר.

תלוי מה האפשרויות והכישורים הטכניים שלך. כפי שציינתי זה לא רק לבנות בלוק אלא גם לחבר אותו.

צנרת חיצונית זולה זה הצנרת הרגילה , השקופה . היא מתרחבת ולא מתכופפת טוב ("נשברת").

נוזל הרדיאטורים יכול ליצור קורוזיה. תלוי. אתה יכול לנסות בהתאם למה שיצרן הבלוקים אומר , ולא בטוח שזה יועיל לקירור ( סילוק החום).

תתחיל פשוט וזול. רכוש נסיון .

פורסם
  • מחבר

אז ככה.. לתהליך הבניה אני אשתמש ה מסור שולחן ישנם 3 מכונות CNC 2 ממוחשבות(אתה עושה תתוכנית בתוכנה בשם mastercam והמכונה יוצרת את החלק) ואחת ידנית, רתכות , פינת פוליש על קופרסור מיוחד , יציקות סיליקון וכל סוגים הפלסטיק וגומי שאני אצתרך וכל מה שיהיה צורך בו...

ניקוי חול לגימור הסופי וכמו כן חדר צבע בלחץ אוויר כי ירצה גם להיתעלל קצת במארז :]

כל זה בבית המלכה של אבא שלי : הירש דגמים בעמ , בחולון (פירסומת :P)

זה פחות או יותר התוכנית הראשונית של ה waterblocks שלי.. חשבתי גם על ספירלה.. לא בטוח עדיין וזה לא ממש משנה כי את שלי אני יבנה בפסח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים