עבור לתוכן

מיקום ראוטר בהקשר למחשב בממ"ד

Featured Replies

פורסם

שלום, כיום יש לי מחשב נייח שממוקם בחדר ממ"ד, המחשב מחובר לאינטרנט על ידי מודם ותשתית של הוט, אני נתכוון לקנות מחשב נייד וראוטר בכדי לספק שירות אינטרנט למחשב הנייד בסביבת הבית.

לפי מה שאמרו לי בהוט עדיף לתלות את הראוטר במסדרון הבית ולחבר באופן חוטי ממנו למחשב הנייח, אבל כל העניין של ה 3 חוטים באמצע המסדון נראים לי מסורבלים ולא הגיוניים, מה הדרך האולטימטיבית להתקין רשת ביתית בסיטואציה שכזו?

פורסם

ממ"ד הוא רוצח שקט ויעיל של אותות אלחוטיים ולכן לשים אותו בתוך הממ"ד ממש לא מומלץ. את הראוטר יש למקם במרכז הבית ולחבר אותו בכבל אל המודם. את כבל הרשת ניתן להשחיל בתעלות הטלפון שיש בקירות.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא למתוח כבל מה ממ"ד לסלון או למסדרון.. מה גם שככול שהכבל ארוץ ככה איכות האינטרנט פוחתת, מה בדבר אופציית כרטיס רשת אלחוטי למחשב הנייח? זה יחסוך את הכבל מהראוטר למודם?

פורסם

ההנחה שלך לגבי אורך הכבל שגויה לחלוטין. ניתן למתוח כבל רשת עד 100 מטר בלי שום בעיה ובלי שום השפעה על מהירות האינטרנט. החיבור של המודם לראוטר באמצעות כבל הוא חיוני וכרטיס רשת אלחוטי למחשב לא פותר את הצורך הזה.

פורסם
  • מחבר

הסתבכתי קצת, נניח שרכשתי ראוטר ומיקמתי אותו באיזור בבית.. יש 3 חיבורים אליו נכון? אחד לחשמל הקרוב ביותר לראוטר אחד למודם ליד המחשב הנייח ואחד כבל רשת שיכול להתחבר לכל שקע של הוט בבית?

פורסם

חיבור אחד לחשמל בשביל חשמל, חיבור אחד למודם כדי לקבל ממנו את האינטרנט, ואם אתה רוצה להפיץ את האינטרנט בצורה חוטית אז עוד חוט למחשב, לא צריך להתחבר לשקע של הוט (בשביל זה אתה מתחבר למודם)

הערה קטנה- אם הדלת של הממ"ד פתוחה, ולא מדובר בבית מאוד גדול, אפשר לשים את הראוטר בממד

את הראוטר למודם אתה חייב לחבר עם כבל, אם אתה לא רוצה למתוח כבלים בבית וכבר יש לך מודם בממ"ד, אז אתה יכול לשים את הראוטר ליד המודם, ואם תרצה אינטרנט אלחוטי ברחבי הבית אז תצטרך לפתוח את הדלת של הממ"ד שהאינטרנט יצא D:

פורסם

מצטרף למה שנכתב מעליי.

אצלי, במה שנקרא דירת 4 חדרים "סטנדרטית",

הראוטר יושב בממ"ד וישנה קליטה מצויינת ברחבי הדירה, כולל במרפסת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, כמו שהציעו כאן אני אקנה ראוטר ואנסה למקם אותו ליד המודם אם לא תיהיה קליטה טובה נראה מה נעשה...

אגב יש הצעות לראוטר נחמד?

פורסם

שתי הערות:

1. השילוב של ממ"ד וראוטר אלחוטי לא מומלץ. גם אם זה עובד אצל אחרים, לא בטוח שזה יעבוד אצלך.

2. ראוטרים מומלצים יש כאן באדום -- http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים