עבור לתוכן

עדכון תמונות: בעיית חומרה. כניראה כ.מסך או לוח אם. צריך עזרה בזיהוי

Featured Replies

פורסם

שלום,

פרסמתי הודעה דומה בפורום כ.מסך בגלל שאני כבר חושב על הצעד הבא של החלפת הכרטיס. אבל אני אשמח לעזרתכם שכן אני לא יודע בוודאות איפה הבעיה.

יש לי מחשב די וותיק (כמעט בן 5). שכבר כמה זמן שהוא לא מתפקד קשורה. מה שמתבטא בזה שהוא יכול להתקע בלי אזהרה מוקדמת. הנקודה היחידה עד כה שאפשר לציין זה שהמסך נתקע. המקלדת לא מגיבה. הסאונד ממשיך לנגן לעוד דקה או שתיים עד שגם הוא נתקע.

אני מניח שזה לא אומר יותר מידי.

לא פעם פתחתי את המחשב ובדקתי שהכל מחובר כמו שצריך.

אתמול כבר המחשב הראה סימני גסיסות.

אני מעדיף להחליף את הרכיב התקול (כמובן שלוח אם חדש יגרור החלפה של מספר רכיבים נוסף). ולא לקנות מחשב חדש.

אתמול המחשב נתקע מספר פעמים ברציפות. שפעמיים הוא גם מוסיף מסך כחול לשניה שכתוב משהו על זריקת זיכרון (מהר מידי ולא הספקתי לקרוא מה הבעיה עד שהמחשב נכבה).

לאחר מכן הוא כבר סרב להידלק-ז"א הוא נדלק, המאווררים מתחילים לעבוד, אך תמונה לא מגיעה למסך וגם אין צלילים של עבודה מכיוו מהמחשב, רק צליל המאווררים (מה שכבר קרה בעבר אך תמיד נפתר ע"י פתיחת המחשב, בידקת המגעים ומספר כלשהו של הדלקות חוזרות ונשות).

אתמול, אפילו אחרי שעה של בדיקת חיבורים והדלקה חוזרת ונשנה כלום לא השתנה.

לבסוף ניתקתי את אחד המסכים (בעקרון מחוברים שני מסכים). (וגם לחצתי על כפתור לפתיחת כונן הCD - לא יודע אם יש קשר ישיר..) והמחשב עלה.

כאשר ניסיתי להכנס ל BIOS . הוא הופיע לי די מטושטש כאשר חלק מהאותיות הפכו לג'יבריש (מה שגם לי לחשוב שיש בעיה בלוח אם). לאחר שלא שיניתי שם כלום והעליתי את המחשב ב safe mode המחשב עלה כאשר על המסך מופיעים קווים צבעוניים לאורכו.

לאחר שהחלפתי את החיבור של המסך (חיברתי לחיבור ה dvi השני ביציאת כ.המסך). המחשב עלה בסדר.

אני חייב לציין ש:

- כרגע רק מסך אחד מחובר.

-עדיין המחשב נתקע לעיתים מאוד קרובות.(אם או בלי הופעת קווים לאורך המסך).

מה שגורם לי לחשוב שהבעיה בכ. המסך.

מה אתם חושבים? יכול להיות שזה בכלל ספק הכח? יכול להיות שלוח האם?

אם אתם מכירים תוכנה שמראה מצב פיזי של החומרה אני בהחלט יוכל להעזר בה.

תודה מראש.

נ.ב

device maneger מראה שהכל תקין

התקנה מחדש של הדריברים לא שינתה כלום

עריכה : עכשיו חיברתי את המסך בחזרה לאותה יציאה שחשבתי שהיא תקולה והכל עובד בסדר. מה שמחזיר אותי לנקודת המוצא שבה אין לי מושג מה לא בסדר :s05:

עדכון: תמונות

http://imageshack.us/g/546/p6050041.jpg/

פורסם

נראה כמו בעיה בכרטיס מסך

אפשר לוודא זאת ע"י התקנה של הכרטיס במחשב אחר ואם גם שם יהיו ארטאפקטים אז הכרטיס תקול

פורסם
  • מחבר

אם כך. אני רואה שכל הכרטיסים היום הינם pci-express 2.0 עם תאימות לאחור ל 1.1

לי יש לוח אם עם pci express 1

יש איזה שהוא מצב ששדרוג פשוט יספיק פה? או שאפשר להתחיל לחשוב על מפרט חדש?

תודה על העזרה

פורסם

לתקן PCI-e יש תאימות מלאה לאחור, כלומר, אתה יכול לחבר גרסה כלשהי של כרטיס מסך לגרסה כלשהי של לוח אם

וכמו שכבר רשמתי לפני שאתה זורק את הכרטיס לפח תבדוק אותו על מחשב אחר, לך תדע אולי בכלל יש לך בעיה בתושבת של הלוח אם

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

לא הצלחתי למצוא כרטיס מסך חלופי לצורך זיהוי הבעיה. וגם לא מצאתי מתנדב לבדוק את הכרטיס שלי אצלו.

בכל אופן כרגע הצלחתי להפעיל את המחשב (נדיר) ובהרצת תוכנת everest אני רואה שהטמפ על כרטיס המסך הינה 85 מעלות. והמאוורר של כרטיס המסך עובד ב 100 אחוז.

זאת למרות שרק מסך אחד מחובר לכרטיס המסך וכל מה שאני עושה זה לגלוש באינטרנט

הנתונים האלה נורמאלים או שאפשר להגיד שמצאתי את הבעיה?

יש לציין שטמפ המעבד וההארד דיסק הינם 45 מעלות.

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים