עבור לתוכן

המחשב קורס. נראה כמו בעיה בכרטיס מסך, אני לא בטוח.

Featured Replies

פורסם

שלום.

לא מזמן פירמטתי את המחשב שלי שמטרתו היא עיבור אודיו.

בזמן העתקת קבצים או חיבור מחשב למחשב באמצעות כבל רשת המחשב פתאום מראה תצוגה מבולגנת של צבעים על המסך ולמרות זאת ממשיך לעבוד, לא קורס.

כאשר אני מפעיל אותו מחדש לפעמים הוא חוזר למצבו הקודם ולפעמים הוא פשוט משמיע רעש כאילו בוא נדלק מחדש אך הוא לא מראה כלום על התצוגה.

מה יכולה להיות הבעיה?

נ.ב:

עוד משהו שאולי יכול לעזור זה שמאז ומתמיד שאני מדליק את המחשב זה נראה ככה:

[attachment deleted by admin]

פורסם

תנסה לאפס ביוס, תוציא את הסוללה של הביוס, ותחזיר שוב אחרי דקה וחצי,

אבל שהכבל חשמל יהיה בחוץ כמובן

פורסם

צבעים מבולגנים (ארטאפקטים) בדרך כלל מעיד על בעיה בכרטיס מסך או דרייבר של כרטיס מסך

מכיוון שזה קורה לך כאשר הכרטיס מסך לא במאמץ הייתי מנסה להסיר את הדרייבר ולהתקין גרסה חדשה

לגבי ההודעה שהעלתה זה בעצם הודעה של הבקר RAID, אתה יכול להכנס לביוס ולכבות את הבקר ואז ההודעה תעלם

פורסם
  • מחבר

אז עדיף קודם כל לנסות איפוס ביוס? ואחר כך לנסות לעדכן/להחליף כרטיס מסך?

עוד כמה שאלות ברשותכם:

1. למה הבעיה מופיעה כאשר אני מחבר את הכבל רשת? יכול להיות שזה גם קשור לכרטיס מסך?

2. מה זה בקר RAID? הלוח אם שלי הוא ישן מאוד, דגם ASUS DELUXE. חיפשתי שם כל דבר שרשום בו RAID ומצאתי רק אחד ושיניתי אותו ל-IDE וזה עדיין הציג לי את אותה הודעה. מישהו יכול לעזור לי? צרפתי תמונה המראה את הביוס שלי.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

מה הדגם של הלוח אם ?

אם אתה לא יודע תעזר בתוכנה CPU-Z

פורסם
  • מחבר

אבל למה הבעיה מופיעה כאשר אני מחבר את הכבל רשת? יכול להיות שזה גם קשור לכרטיס מסך? וברשותך אשמח מאוד לדעת מה זה בקר RAID?

דגם לוח אם: ASUS P4P80-E DELUXE

פורסם

בקר RAID מאפשר יצירת מערך דיסקים קשיחים

יש כמה קונפיגורציות ליצירת מערך RAID

אתה מוזמן להמשיך לקרוא כאן:

http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

תחפש בביוס ב- on board devices משהו שנקרא promise controller, תעביר אותו ל- disabled

אבל קח בחשבון שהבקר הזה לא רק נותן אפשרות של RAID אלא הוא גם אחראי על 2 יציאות SATA וחיבור PATA אחד, ראה תמונה מצורפת

לגבי הכרטיס מסך: ניסיתה להחליף דרייבר כפי שהמלצתי ?

ובכלל לא עדיף לך לשדרג את המערכת ? יש לך כרטיס מסך עם ממשק AGP

פורסם
  • מחבר

בקר RAID מאפשר יצירת מערך דיסקים קשיחים

יש כמה קונפיגורציות ליצירת מערך RAID

אתה מוזמן להמשיך לקרוא כאן:

http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

תחפש בביוס ב- on board devices משהו שנקרא promise controller, תעביר אותו ל- disabled

אבל קח בחשבון שהבקר הזה לא רק נותן אפשרות של RAID אלא הוא גם אחראי על 2 יציאות SATA וחיבור PATA אחד, ראה תמונה מצורפת

לגבי הכרטיס מסך: ניסיתה להחליף דרייבר כפי שהמלצתי ?

ובכלל לא עדיף לך לשדרג את המערכת ? יש לך כרטיס מסך עם ממשק AGP

זאת אומרת במידה ואני מכה את בקר ה-RAID אני מנטרל את יציאות ה-SATA שלי? מה ההלשכות של זה?

נסיתי לעשות איפוס ביוס ועד עכשיו הבעיה לא חזרה על עצמה.

אשמח לדעת מה זה ממשק AGP?

תודה.

פורסם

אם תכבה את הבקר 2 חיבורי SATA יהיו מכובים אבל יש לך עוד 2 שנשלטים ע"י הגשר הדרומי

ממשק AGP זה ממשק עתיק לחיבור כרטיס מסך ללוח האם

ממשק זה מזמן הוחלף ע"י PCI-E שהוא הרבה יותר מהיר אפילו בגרסתו הראשונה

http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port

פורסם

תבדוק אם :

במחשב יש מגע לא יציב איפה שהוא. כשחיברת את הכבל רשת הזזת את המחשב והמגע התנתק, ובגלל זה הבעיה התחילה

יש בעיית אדמה במחשב, במסך או בציוד שאליו הולך הכבל רשת. אם למשל המסך מעביר 240 V למחשב ולמחשב יש אדמה מנותקת, כשלא מחובר משהוא אחר לא יקרה כלום. אבל כשאתה מחבר את הכבל רשת אז הזרם יכול לעבור דרך הכבל של ה VGA / DVI לתוך המחשב וממנו לכבל רשת, ולהפריע לחומרה שהוא עובר בה / במוליכי אדמה שקשורים אליה

יש קבלים מנופחים במחשב או בכרטיס מסך

הספק של המחשב דפוק

אם המחשב מספק את מה שנדרש ממנו אין סיבה להחליף אותו

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לאחר איפוס הביוס נסיתי לעשות את כל אותם דברים אשר גרמו לבעיה ונכון לעכשיו היא לא חזרה על עצמה.

אעדכן במידה ויהיו שינויים.

ממש תודה על העזרה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים