עבור לתוכן

זכרות של CL4 פועלים על CL5

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי זכרות OCZ DDR 2 Titanium 800mhz 2x2gb dual channel שאמורים להיות CL4.

הבעיה היא שבפועל, לפי AIDA למשל, הם פועלים על 5-5 במקום 4-4. לוח אם של GIGABYTE P35-DS3L

ומעבד E8400. בביוס אין אופציה לשינוי התזמונים, רק שינוי של וולטאג' וכאלה. האם זה קשור?

תודה!

פורסם

מוזר שאין ב-BIOS אפשרות לשלוט על התזמונים. האם לחץ על Ctrl+F1 מהמסך הראשי של ה-BIOS כדי להיכנס לתפריט Intelligent Tweaker?

למה זה קורה תוכל לקרוא בסעיף 6.11 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות. ברגע שהזכרון לא מוגדר באופן אוטומטי בהתאם לנתוני היצרן, מומלץ להיכנס ל-BIOS ולהגדיר אותו ידנית.

יחד עם זאת, אם התדר והמתח מוגדרים כמו שצריך והמערכת יציבה, אז אתה גם יכול להמשיך לעבוד פשוט ככה. זה לא שתרגיש בהבדל כלשהו.

פורסם
  • מחבר

התפריט MIT הופיע לי גם בלי CTRL+F1, אולי לחצתי על זה כבר בעבר... יש שם הרבה מאפיינים לשינוי כגון מתחים, מכפלות ו-FSB אבל לא תזמוני זכרון... חשבתי שהעלאת הוולטג' ב-0.2 יעשה משהו אבל זה לא עושה.

האם זכרונות שנמכרים כ-CL4 לא אמורים לעבוד בתזמונים אלה אוטומטית...?

פורסם

אמורים, אבל זה לא תמיד קורה. הסבר מלא יותר תוכל לקרוא בסעיף 6.11 של הסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

אתה בטוח שאין לך הגדרה כמו DRAM timings או משהו דומה? מאוחר יותר אכנס לחוברת לוח האם שלך כדי לבדוק (אין לי זמן עכשיו).

בכל מקרה, אל תעלה סתם מתחים, הם לבדם לא ישנו כלום. תוודא שהזכרון מוגדר כעובד בתדר הנכון ובמתח הנכון (על-פי נתוני היצרן), ואם אתה לא מוצא את ההגדרה של התזמונים, עזוב את זה כרגע.

מעשית, כל עוד המערכת שלך יציבה אתה יכול להשאיר את זה ככה. לתזמונים ולתדר אין משמעות בפועל מבחינת עבודת המערכת.

עריכה: באמת לפי חוברת לוח האם אין לך אפשרות לשלוט על התזמונים של הזכרון דרך ה-BIOS. יש לך רק את פריט התפריט High Speed DRAM DLL Settings שמציע לך שתי אפשרויות לקביעת התזמונים באופן אוטומטי. כרגע כנראה מוגדרת אפשרות 1. אם זה מאוד חשוב לך, תנסה להעביר לאפשרות 2 ולבדוק אם משהו השתנה. אם כן, תריץ בדיקת יציבות כדי לוודא שהמערכת יציבה.

אך כאמור, אם המערכת שלך יציבה כבר עכשיו, ממש אין טעם לשחק עם התזמונים, אלא אם כן אתה ממש רוצה. בפועל, גם אם תעבוד עם תזמונים נמוכים יותר זה לא יניב לך כל תועלת מבחינת ביצועי המערכת.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון המון תודה על העזרה וההשקעה בחיפוש בהוראות :)

הבעיה נפתרה - מסתבר שלחיצה על CTRL F1 בכל זאת פותחת אפשרויות נסתרות בתוך ה-MIT...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים