עבור לתוכן

כרטיס קול למערכת קולנוע ביתית

Featured Replies

פורסם

כרגע אני בונה מחשב נייח שכנראה יתבסס על אינטל P67GB מסדרת האקסטרים כלוח אם.

המערכת אצלי בסלון היא ימאהה RXV465 שמגביר מוראל SP2 ומוראלC5 כסנטר פלוס סאב של מוראל פרימו 8.

המערכת תשודרג בשנים הקרובות או שיתווספו לה זוג רצפתיים עם הגברה ייעודית.

המחשב כרגע מתחבר למגבר בHDMI שמעביר קול ותמונה לפיליפס 42 FH עם האמבלייט.

למגבר אין אפשרות לעשות שייכות של קול ותמונה ממקורות אחרים כנראה בעתיד למשודרג כן יהיה

השאלה שלי אם מבחינת איכות הסאונד הכרטיס שיש על הלוח אם טוב או שעדיף לי להשקיע עוד כ700 שקלים בכרטיס קול כמו קריאטיבX-FI טיטאניום פאטלטי -או המלצה לכרטיס אחר

(אין תקציב מוגדר)

פורסם

אין לי מושג מה המערכת שלך שווה

אבל במערכת טובה עם זוג מדפיים ברמה טובה (שיעלו מינימום 1000 שקל ויותר חדשים עם מגבר ביחד) כרטיס טוב כמו הASUS XONAR ESSENCE STX יתן סאונד ברמה אחרת לגמרי מכרטיס מובנה בלוח, בהחלט אין מה להשוות.

אלא אם אתה מחבר ביציאה דיגיטלית (קואקס או אופטי) ואז אין בכלל טעם להשקיע שקל כי במילא המחשביוציא DTS/DOLBY DIGITAL בדיוק כמו שהוא בסרט ואז אין משמעות בכלל לכרטיס קול. אם אתה מחובר באנלוגי (ואני מניח שיש לך 5.1 בקולנוע בייתי אז זה 3/6 חוטים נפרדים תלוי איך אתה מסתכל על זה) אז יהיה שיפור עצום!

והכרטיסים שהבאת הם זבל ולא שווים את הכסף

פורסם

הכי חכם זה להשתמש ביציאה האופטית/דיגיטלית ואז אין צורך בהוצאות נוספות !

פורסם

הכי חכם זה להשתמש ביציאה האופטית/דיגיטלית ואז אין צורך בהוצאות נוספות !

זה תלוי ברסיבר. אם זה רסיבר אמיתי וטוב אז הDAC שלו יתקרב לASUS STX, אם לא אז יכול להיות הפרש קריטי!

פורסם
  • מחבר

כמו שרשמתי rxv465 זה המגבר-די מוכר האמת.

הרמקולים שווים קצת יותר ממדפיים של 1000 שקל בלשון המעטה.

השימוש העיקרי הוא מוזיקה וסרטים

זה לא יחובר באופטי מהסיבה הפשוטה שציינתי אין למגבר אפשרות לשייכות אז החיבור היחיד שיעביר סאונד יהיה HDMI.

הרמקולים מחוברים לרסיבר אני מחפש פשוט דרך איכותית להעביר את הסאונד השאלה אם אני יחבר את הרסיבר בHDMI למחשב אז יהיה שינוי מורגש בין הכרטיס קול של הלוח אם לבין כרטיס קול איכותי אחר?

פורסם

לא, אם אני לא טועה בHDMI האודיו עובר כמו בקואקס. אז הסרט מוציא DD/DTS וזה יוצא ישירות ל"רסיבר" בלי נגיעות של המחשב, אז אם הרסיבר טוב תהיה איכות מצויינת. רק אם הרסיבר גרוע כדאי לקנות כרטיס ולחבר 5.1 אנלוגי.

פורסם
  • מחבר

הרסיבר לא רע..ממוצע ניתן לומר.

כרגע מחובר בHDMI ללפ טופ של דל הסטודיו 1157 ומספיק לי הסאונד פחות או יותר.

רציתי למצוא דרך לשדרג את האיכות צליל במוזיקה/סרטים או במשחקים לצורך העניין-אם אתה בטוח במה שאתה אומר לגבי חיבור הHDMI אז אני אשאר ככה.

מישהו יכול לאשר או לחוות דעה נוספת?

פורסם

תראה

כדי שיגיע אות לרמקולים חייב להפוך אותו איפשהו מדיגיטלי לאנלוגי. המחשב שומר בדיגיטלי והרמקולים עובדים כמובן באנלוגי.

אז אם המחשב שלך מוציא דיגיטלי הוא לא ביצע את העבודה הקשה, והאיכות מסתמכת רק על הרסיבר.

אבל יכול להיות שאם תקנה כרטיס כמו הASUS XONAR D2X (עולה 650 בKSP ו1000-1200 בחנויות אחרות, קודם אמרתי STX אבל זאת טעות גדולה כי הוא בכלל לסטריאו) ההמרה שלו ליציאה אנלוגית (שתחסוך את ההמרה ברסיבר) תהיה יותר טובה, אולי אפילו הרבה יותר טובה מההמרה של הרסיבר! זאת השאלה שאתה צריך לגלות, אם ההמרה של הרסיבר ברמה של כרטיס כזה טוב.

אתה יכול לגגל דברים כאלה yamaha dac vs asus xonar

אל תהיה ספציפי מידי (הדגם של הרסיבר או הדגם המדויק של הכרטיס קול) כי אז בחיים לא תמצא, אבל מצד שני גם מה שתמצא לא יהיה בהכרח מדויק לציוד שלך, אבל מה לעשות. אם יבוא מישהו שיודע כאן אם לאחד מהם יש יתרון משמעותי אז אתה מסודר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קשה לי לראות כרטיס קול של 600-1000 עושה המרה יותר טוב מרסיבר של קולנוע ביתי שעולה פי 2.5-3 ממנו אבל אני אבדוק.

תודה רבה על העזרה חיזקתם את דעתי שאולי אם אני לא עורך סאונד אין לי צורך בכרטיס מפלצתי ואפשר להסתפק במה שיש באקסטרים של אינטל.

השאלה באמת אם אני מעביר HDMI למגבר שממנו יוצא לטלויזיה מאיפה במחשב אני אחבר את הHDMI הכי הגיוני זה כרטיס מסך לא?

מה קורה אז לסאונד?

פורסם

קשה לי לראות כרטיס קול של 600-1000 עושה המרה יותר טוב מרסיבר של קולנוע ביתי שעולה פי 2.5-3 ממנו אבל אני אבדוק.

תודה רבה על העזרה חיזקתם את דעתי שאולי אם אני לא עורך סאונד אין לי צורך בכרטיס מפלצתי ואפשר להסתפק במה שיש באקסטרים של אינטל.

השאלה באמת אם אני מעביר HDMI למגבר שממנו יוצא לטלויזיה מאיפה במחשב אני אחבר את הHDMI הכי הגיוני זה כרטיס מסך לא?

מה קורה אז לסאונד?

אפשר להסתפק במובנה רק בדיגיטלי ורק עם רסיבר איכותי

ברמקולים נורמאליים באנלוגי ההבדל בינו לבין כרטיס טוב יהיה עצום

HDMI יוצא רק מהכרטיס מסך. אין לך שום ברירה גם ככה.

האות שיוצא בקואקסילי זהה למה שיוצא בHDMI לפי מה שאני יודע אז זה לא משנה אם תחבר בנפרד את הקואקיסאלי/אופטי לרסיבר והHDMI ישר לטלוויזיה !

פורסם

יש יציאת HDMI גם על הלוחות, לא ?

פורסם
  • מחבר

לפי מה שקראתי כן.

פורסם

HDMI זה אודיו+וידיאו

רק אם יש לך כ"מ מובנה יכול להיות לך בלוח HDMI

וכרטיס מסך מובנה זה כל כך גרוע שספק אם הוא מריץ סרט ב1080P

פורסם

HDMI זה אודיו+וידיאו

רק אם יש לך כ"מ מובנה יכול להיות לך בלוח HDMI

וכרטיס מסך מובנה זה כל כך גרוע שספק אם הוא מריץ סרט ב1080P

אל תהיה כל כך בטוח.

פורסם
  • מחבר

למעשה הלוח אם הוחלף לאסוס p8z68 v-pro

אם תבדוק תגלה שלא רק שהוא מריץ FHD הוא מריץ גם רזולוציה גבוהה יותר בחיבור HDMI 1920-1200 ובדיויאיי או חיבור רגיל הוא מוציא רזולוציה גבוהה יותר-חלש הוא לא ממש.

מעבר לעזאת הz68 למייטב הבנתי רותם את הליבה הגרפית של המעבד שלי לכרטיס של לוח העם ומשלב את הכרטיס מסך יחד איתם אבל זה רק מומחים יסבירו יותר טוב.

בכל מקרה לפי מה שהבנתי כל עוד אני משתמש בHDMI אין טעם להשקיע בכרטיס קול מעבר למה שיש בלוח אם אגב הוא 8.1 תומך DTS והכל וב192 על 24 ביט אמיתיים.

במידה וארצה לחבר בצורה של קואקס או "בננות" -אנלוגי אני מבין שכן יש טעם להשקיע בכרטיס מסך איכותי וגם אז זה כתלות באיכות המגבר והפענוח שהוא עושה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים