עבור לתוכן

הרכבת מפרט ל POWER USER, התלבטות בין לפטופ/שולחני ומסך גדול או שני מסכים

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה ולאחר שנמאס לי מהקירטועים החלטתי להיפרד ממערכת ה-Athlon XP 2500+ שלי ששירתה אותי נאמנה (עם שדרוגים מסויימים) במשך קרוב לשמונה שנים.

אני רוצה להשקיע סכום כסף נכבד במערכת שתשרת אותי נאמנה. הקצבתי לפרוייקט 10K, אבל אני חושב שאפשר כנראה להשיג את המטרה בהרבה פחות.

חיפשתי בפורום, קראתי את הדביקים והסתכלתי על חלק מהמפרטים המומלצים. נטיתי לכיוון המפרט מקסימאלי (לרוב מוגזם) לשימוש כללי אבל אני לא בטוח שהוא מתאים לי.

אני משתתמש בהרבה מאוד תוכנות כבדות ובהם בסיס נתונים, תוכנות JAVA ופלאש, במקביל. אני ממש לא גיימר, אבל יבוא לי בטוב שתיהיה לי את האפשרות לשחק סטארקראפט 2 ברזולוציה סבירה.

אני מתכנן שזה יהיה מחשב ללא מעט שנים, חשוב לי שהמחשב יתמוך בפורמטים עתידיים למיניהם במידה וזה אפשרי. הקנייה תיהיה רק עוד חודש חודשיים ובכל מקרה במידת הצורך אפשר לעכב אותה מעבר לזה אם מומלץ לחכות לרכיב ספיציפי שיוצא בקרוב.

אוברקלוק - יש לי רקע מוגבל מאוד, אם מדובר במשהו פשוט ומומלץ שלא פוגע ביציבות, אני אשמח, גם במחיר של קניית מערכת קירור יותר מאסיבית (מראש).

ההתלבטות הראשונה והכי חשובה שלי היא האם לקחת לפטופ או מחשב שולחני. אני מעדיף לפטופ, אבל זה לא קריטי לי. ברור לי שלפטופ ייקר את העלויות מאוד. אם הלפטופ יהיה מסוגל להתמודד עם הדרישות שלי ולא יעלה פי 3, אני חושב שאלך עליו.

אם הולכים על לפטופ אז אני מניח שהוא יהיה כבד וזולל בטרייה. לא משמעותי לי. גם לא משמעותי לי גודל המסך שלו.

מפרט

מעבד ?

הבנתי שבגלל שאני משתמש בהרבה תוכנות רציניות במקביל כדאי לי לקחת ליבה מרובעת.

לוח אם ?

לא חשובות לי יציאות מיוחדות. כרטיס קול ורשת מובנה צריכים להיות לי טובים להבנתי.

כרטיס מסך ?

לא ברור לי אם כרטיס מסך מובנה בלוח אם יהיה לי מספיק טוב, אני מניח שלא. כנראה שארצה לראות סרטים באיכות גבוהה מידי פעם במחשב, כמו גם לעיתים רחוקות לשחק במשחק כזה או אחר.

כונן קשיח ?

אני ממש לא צריך נפח גדול, אני לא חיית הורדות ואני חושב שכמה עשרות ג'יגה מספיקים לי. בגלל זה חשבתי אולי על האופציה של SSD? מה בנוגע ל RAID? יש צורך? בלאגן?

ספק כוח ?

מארז ?

לא חשוב לי אם המחשב ירעיש או לא וגם לא חשוב לי היופי שלו.

אין צורך ברמקולים/מקלדת/עכבר/DVD.

מסכים

אני רוצה גם מסך גדול מאוד, או שניים בינוניים. לא ברור לי מה עדיף. כרגע יש לי 19' daewoo HL900A. יש מה לעשות איתו ולכן ממש לא משמעותי לי להמשיך להשתמש בו, אפשר לקנות שניים חדשים.

תודה מראש לקוראים ולמגיבים!

פורסם

מכיוון שהתקציב מאפשר, ניתן לקחת את המקסימום ולא לפחד, זה יתן בונוס יפה בביצועים.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad Core i7 2600K 3.4GHZ 1155 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1425

קירור למעבד:

Scythe JAPAN MUGEN 2 1156 + 1366 SUPPORT

כמות: 1 - מחיר: ₪205

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 for 1155

כמות: 1 - מחיר: ₪1053

מארז:

Coolermaster HAF 932 Black

כמות: 1 - מחיר: ₪599

ספק כוח:

Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪406

זיכרון:

Kingston 4G DDR3-1333 NB/SODIMM

כמות: 2 - מחיר: ₪212

קשיח למחשב שולחני:

Corsair 60G SandForce 1200 Forse series

כמות: 1 - מחיר: ₪669

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪188

כרטיס מסך:

Sparkle GTX460 1024MB GDDR5 Dual DVI SE- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪569

כונן אופטי:

SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK

כמות: 1 - מחיר: ₪97

מסך:

Dell 23in U2311H Black Wid UltraSharp 1920x1080 - בקנייה עם מחשב חדש מעל 3000 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪922

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪6557

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6426 ₪

http://tms.co.il/preview/spec/ngw8u6ps

מעבד הכי טוב לצרכים שלך + לוח אם מעולים, ניתן לבקש בחנות OC יפה בעת ההזמנה.

קירור שמתאים לOC.

לוח אם שמאפשר לך להמהיר את ביצועי המערכת בעזרת כונן הSSD והHDD שהוספתי, בעיקרון היחס עלות/מקום אחסון של כונני SSD הוא כל כך עלוב כיום שמאוד לא משתלם לקנות אחד גדול ועדיף לקנות אחד של 60 ג'גה להתקין עליו מערכת הפעלה ולקחת עוד אחד לאחסון לכל דבר שתצטרך.

כרטיס מסך חיצוני עם יחס עלות/ביצועים מעולה, יתן לך אחלה של ביצועים בstarcraft ולא יאכל לך את התקציב.

8G זיכרון בהנחה שתתקין ווינדוס 64 ביט, ימקסם לך ביצועים.

ספק כוח אחלה בחלה של סיסוניק מעל ומעבר למה שאתה צריך.

מארז מעולה של coolermaster.

ניתן להוזיל עלויות משמעותית אם תקח מארז זול יותר, מעבד שלא נועד לOC וכך גם קירור, תוריד את הSSD ותקח קשיח של 1T רגיל אבל לדעתי המפרט שהבאתי לך ייתן לך ביצועים יפים מאוד.

בנוגע למחשב נייד מקביל לו, אני מחפש לך כרגע אוסיף הודעה כאשר אמצא משהו :)

עריכה:

מחשב לצרכים שלך: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=17742 אל תצפה שהוא יהיה כמו המחשב הנייח שבניתי, זאת לא אותה ליגה, אבל הוא מחשב נייד עוצמתי בכל אופן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אמנם יש תקציב אבל אשמח לחסוך, לדוגמא אם ההבדל בין I7 ל I5 עבורי יהיה זניח אז אעדיף I5. כנ"ל בנוגע ל-SSD ובמידה פחות קשורה לספק כוח.

בנוגע למארז, לא חשוב לי שהוא יהיה יפה או קל, מבחינתי הכי סטנדרטי זה טוב אם זה לא פוגע בביצועים..

פורסם

תודה רבה!

אמנם יש תקציב אבל אשמח לחסוך, לדוגמא אם ההבדל בין I7 ל I5 עבורי יהיה זניח אז אעדיף I5. כנ"ל בנוגע ל-SSD ובמידה פחות קשורה לספק כוח.

בנוגע למארז, לא חשוב לי שהוא יהיה יפה או קל, מבחינתי הכי סטנדרטי זה טוב אם זה לא פוגע בביצועים..

השיפור של הi7 הוא בערך 15 אחוז, אם תקח i5 תרצה גרסא להמהרה? הלוח אם מאוד יקר על מנת לאפשר המהרה + שימוש במערך של הSSD בצורה יעילה יחסית, ניתן גם להשתמש בSSD ישירות עם לוח אם זול בהרבה שלא תומך בהמהרה (OC) שיתן לך ביצועים טובים, אבל כל זה בהנחה שאתה הולך להפעיל את הכל כולל הכל מהSSD של ה60 ג'יגה.

לדעתי SSD של 60G שעליו מותקנת מערכת הפעלה + תוכנות חשובות והקבצים איתם אתה עובד בתדירות גבוהה.

השיפור מהירות של הSSD הוא עצום וההבדל מורגש ביותר. בכל אופן אם ברצונך לחסוך בכ1000 ש"ח:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1240

לוח אם:

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 for socket 1155

כמות: 1 - מחיר: ₪642

מארז:

CoolerMaster Storm Scout

כמות: 1 - מחיר: ₪350

ספק כוח:

FSP 600W 80GHN 120mm Satax2 PCI-E 4xRails A.PFC 80+ Bronze

כמות: 1 - מחיר: ₪374

זיכרון:

Kingston 4G DDR3-1333 NB/SODIMM

כמות: 2 - מחיר: ₪212

קשיח למחשב שולחני:

Corsair 60G SandForce 1200 Forse series

כמות: 1 - מחיר: ₪669

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪188

כרטיס מסך:

Sparkle GTX460 1024MB GDDR5 Dual DVI SE- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪569

כונן אופטי:

SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK

כמות: 1 - מחיר: ₪97

מסך:

Dell 23in U2311H Black Wid UltraSharp 1920x1080 - בקנייה עם מחשב חדש מעל 3000 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪922

סה"כ: ₪5475

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5366 ₪

http://tms.co.il/preview/spec/wacv2sq7

ההבדלים העיקריים:

מארז זול יותר, על אף שגם הוא נחשב לטוב מאוד.

ספק כוח זול יותר, גם מחברה מוכרת וטובה על אף שלא הכי טובה.

מעבד i5 + קירור + לוח שמתאים לOC. מכיוון שלקחתי לוח P67 תוכל רק להמהיר אך לא תוכל לבצע את המערך בין הSSD לדיסק הקשיח שעוזר לביצועים של המערכת (המערך מתאפשר רק בלוחות z68 בהם אתה מתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק הHDD הרגיל).

כעת על מנת לשפר ביצועים תהיה חייב להתקין את המערכת על הSSD על מנת לשפר ביצועים וכל מה שאתה רוצה שיעבוד מהר, תזכור שהמקום מוגבל ויש לך דיסק אחר לאחסון.

שוב ההבדל בין הi7 לi5 הוא כ10-15 אחוז כאשר אתה תבצע לו OC הi5 אפילו יעקוף אותו בביצועים.

לא הייתי מוותר על הSSD בכל אופן, השיפור הוא גדול.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה. אשמח לעוד דעות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים