עבור לתוכן

מחשב חזק, שיתמוך בגיימינג בעתיד. 3K ללא ציוד היקפי.

Featured Replies

פורסם

עריכה אחרי מסקנות:

מעוניין במחשב חזק מכל הבחינות.

מעבד - i5 2500k.

8 ג'יגה RAM DDR3.

מארז וספק - שקטים במיוחד!

1 טרה הארדיסק מהיר - SATA3.

לוח אם שיתאים לקניית כרטיס מסך חזק בעתיד ועם הרבה יציאות USB. אם אפשר USB3.

ואם אפשר - גם המלצה על כרטיס מסך שמתאים למשחקים וצפיה בסרטי HD כבדים.

פורסם

אם הדרישה העיקרית שלך מהמחשב היא הרצת סרטי בלוריי, אתה יכול להסתפק במחשב שעולה שליש מהמחיר כאן... מה גם שבכל מקרה, לא מדובר בקונפיגורציה משתלמת נכון להיום (אין הגיון לקנות מערכת מבוססת LGA1366 בכלל).

פורסם
  • מחבר

אני מעוניין במחשב חזק שיספיק לי לשנים הקרובות.

אני רק צריך לדעת אם הכרטיס מסך יתמוך לי בזה.

ומזה אומר מערכת מבוססת LGA1366 ?

פורסם

המעבד ולוח האם במפרט הם סוקט (סוג חיבור המעבד) LGA1366. מדובר בדור הראשון של מעבדי I7 שהיה זמין בשוק, ומלכתחילה היה מיועד לשוק הביצועים הגבוה. מאז החיבור הוחלף כאשר הופיע סדרה חדשה - פעמיים. מאז גם הופיעו מעבדים "עממיים" יותר מבחינת מחיר, שנכון להיום השיגו את הסדרה ההיא מבחינת ביצועים. מעבד I5 2500 עולה היום פחות מ1000 שקל, וברוב השימושים המעשיים חזק יותר מהI7 960 (שעולה כ1400). יותר מזה, לוחות אם המתאימים ל960 הם מסוג X58 בלבד - והם עולים המון. לוח המתאים ל2500 יעלה חצי.

מבחינת כרטיס המסך - כל כרטיס שתמצא היום (למעט ענתיקות ממלאי ישן או למערכות ישנות) יספיק. למעשה, עם מעבד חזק יספיק גם כרטיס מובנה, שלא עולה שקל אחד נוסף.

בשורה התחתונה, אם אתה מתעקש על מערכת "חזקה" מסיבה לא ברורה במיוחד, לך על I5 מהדור החדש ותחסוך כ1000 שקל. אם אתה רוצה מערכת שיכולה לנגן בלוריי עם די והותר רזרבות לעתיד, עדיין מערכת I5 (תקציבי יותר) אך ללא כרטיס מסך חזק (שאינו נחוץ) ו4GB זכרון תעלה לך חצי מהמחיר המקורי. מחשב כללי בהשקעה מינימאלית (באופן שעדיין ייתן מערכת סבירה לשימוש כללי שאינו משחקים) יעלה כ1700.

פורסם
  • מחבר

אז אתה ממליץ לי לרדת ל-I5?

יש מצב שתבנה לי מפרט בסגנון הזה, עם כרטיס מסך טוב (כי יש מצב שבעתיד משחקים יבואו בחשבון)

מארז וספק כוח שקטים במיוחד.

חשוב לי שיהיה 8 ג'יגה RAM DDR3.

וההארדיסק יהיה 1 טרה SATA3.

מצטער שאני מתעקש על מפרט חזק, כי כמו שאמרתי, יש מצב שבעתיד משחקים יבואו בחשבון.

פורסם

גם עבור משחקים I5 2500 הוא הבחירה ההגיונית אם התקציב לא דוחק, אבל:

1. ממש, ממש אין לך מה לעשות כרגע עם 8GB זכרון - גם לא עם 6. זכרון זה משהו שתמיד אפשר להוסיף אם צריך, ובינתיים לא צריך.

2. הארדיסק 1 טרה זו בחירה הגיונית, אבל ההתעקשות על SATA3 היא לא. נכון להיום ההארדיסקים (המכניים) עדיין לא הגיעו למגבלות הקצב של SATA2, כך שאין שום הבדל מעשי בינהם לבין דיסקים תומכי SATA3. עם זאת עדיף שהלוח דווקא יתמוך בתקן זה לצורך הרחבה עתידית אפשרית.

3. אם אתה לא משחק כיום, אין סיבה לקנות כרטיס מסך היום. בעוד חצי שנה המצב בשוק יהיה שונה, ויכול להיות שתוכל לקנות את אותו הכרטיס שרצית היום בחצי מהמחיר, או כרטיס חזק בהרבה באותו התקציב. עליך רק לדאוג שהספק שאתה קונה היום יהיה מספיק חזק להחזיק שדרוג שכזה.

4. גם אם אתה כן מתעקש שהמחשב יהיה מוכן למשחקים מהרגע הראשון, הGTS450 הוא לא בדיוק הפשרה האולטימטיבית. הוא כרטיס לא רע, אבל רחוק מלהיות שיא הביצועים או המשתלם ביותר מבחינת עלות\תועלת.

בשורה התחתונה (ואנא, קח זאת כהערה ידידותית) אתה נראה כבחור שרוצה "מחשב חזק" אבל אין לו מושג מה בדיוק הופך אותו ל"חזק" או כמה חזק הוא צריך להיות בשביל שימושים אלו ואחרים. כשלקוח כזה מגיע לחנות מחשבים קל מאוד לעבוד עליו ולדחוף לו מלא דברים שהוא לא צריך - הכל תמורת תוספת מחיר כמובן... ודווקא כשהוא לא בור גמור במחשבים אלא יודע מה זה "I7" ו"SATA3" או ש8GB זכרון זה הרבה, זה רק אומר שהרבה יותר קל להרשים אותו ע"י חלקים מיותרים. אני מציע שתמתין לעוד תגובות כאן בדיון ותלך על ההמלצות (פחות או יותר), ושלא תתן ל"יועץ" בחנות זו או אחרת לעזור לך עם המפרט.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר המפורט.

אשמח אם מישהו יבנה לי מפרט לפי הדברים הנ"ל.

פורסם

בשמחה אלא שהת'רד הפך לבלאגן לא ברור. אם תכנס לסטיקי, תענה על השאלות ותערוך את ההודעה המקורית בהתאם, נשמח לסייע לך.

פורסם
  • מחבר

בשמחה אלא שהת'רד הפך לבלאגן לא ברור. אם תכנס לסטיקי, תענה על השאלות ותערוך את ההודעה המקורית בהתאם, נשמח לסייע לך.

ההודעה הראשונה כבר אחרי עריכה.

תתייחס רק אליה :)

פורסם

נערכה, אבל ללא שום התייחסות לנאמר בהמשך מעבר לקביעת המעבד. אני בד"כ שמח לעזור אבל פה אני מרגיש מיותר בינתיים. YZ101, אולי תעזור לי לשכנע את הבחור פה שאין לו מה להשקיע ב8GB כרגע (למחשב שנכון לעכשיו ישמש בעיקר לסרטים לפי הבנתי), או דיסק SATA3 (אלא אם כן, כמובן, אין הבדל המחיר)?

פורסם
  • מחבר

נערכה, אבל ללא שום התייחסות לנאמר בהמשך מעבר לקביעת המעבד. אני בד"כ שמח לעזור אבל פה אני מרגיש מיותר בינתיים. YZ101, אולי תעזור לי לשכנע את הבחור פה שאין לו מה להשקיע ב8GB כרגע (למחשב שנכון לעכשיו ישמש בעיקר לסרטים לפי הבנתי), או דיסק SATA3 (אלא אם כן, כמובן, אין הבדל המחיר)?

אני סה״כ רוצה שהלוח אם בעתיד יתמוך לי בשמונה ג׳יגה.

אין לי בעיה לשים 4.

כנ״ל על .sata3

פורסם

לפי מה שאני מבין מהדברים אתה רוצה מפרט בערך כזה :

* הלוח תומך USB3, SATA3, ו 2 חריצים פנויים לשדרוג הזכרון בעתיד..)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪884

קירור למעבד:

Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only

כמות: 1 - מחיר: ₪111

לוח אם:

Biostar TP67+ H67 Chipset - B3 for 1155

כמות: 1 - מחיר: ₪457

מארז:

Thermaltake V3 Black Edition 2x120mm + FSP EPSILON 80+ 500W

כמות: 1 - מחיר: ₪532

זיכרון:

2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3

כמות: 2 - מחיר: ₪102

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪259

כרטיס מסך:

Sparkle GTX460 1024MB GDDR5 Dual DVI SE- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪569

כונן אופטי:

PIONEER DVR-S19LBK SATA x24 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪128

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3144

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3082 ₪

http://tms.co.il/preview/spec/c35zspwk

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אשמח לעוד חוות דעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים