עבור לתוכן

מחשב לשימוש רב-תכליתי. 4000ש"ח. שקט במיוחד. ללא מסך. ללא OC.

Featured Replies

פורסם

עוד חודש תיראה איך זה קשור, רק להטעות נכון זה כל מה שאתה יודע לעשות.

פורסם

אתה נמצא כרגע בדיון על "לבנות מחשב חרישי למשהו" וכיוון שאם הכ"מ יהיה במעבד זה לא יתן יותר שקט כי גם הכ"מ יכול להיות פאסיבי,הנושא לא קשור לפה.

עוד חודש תיראה איך זה קשור, רק להטעות נכון זה כל מה שאתה יודע לעשות.

אז אני מבין שאתה מגד עתידות? או שיש לך מידע פנימי מAMD?

פורסם
  • מחבר

מתוך המלצותיכם, הרכבתי את המפרט הבא (עפ"י RSM):

מארז - 409 - ANTEC דגם SOLO ללא ספק [..]

ספק - 285- SeaSonic S12II-430 430Watt 80Plus Bronze - OEM [..] (ויתרתי על ספק עם קירור פסיבי)

כונן קשיח - 304₪ - WD 1TB 64MB Sata2 Green WD10EARS [..]

זכרון - ₪203 - Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 [..]

מעבד - ₪914 - Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box [..]

קירור למעבד - 223₪ - Scythe Mugen 2 Rev B [..]

לוח אם - 460₪ - Intel BLKDH67CL-B3 Socket 1155 H67 CHIPSET [..] (אני מתכוון להוסיף גם מודם ולכן יש צורך בעוד חריץ PCI).

כרטיס מסך - 732₪ - GigaByte ATI Radeon 5750 1GB GDDR5 HDMI Silent Passive [..]

צורב - 116₪ - Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black [..]

מקלדת ועכבר - ₪209 - סט אלחוטי Microsoft Wireless BlueTrack Desktop 3000 MFC-00016 [..]

הרכבה - ₪50

סה"כ - ₪3905 . אם לוקחים מעבד i3, המחיר יורד ל-3510.

מפרט דומה ב-זיגזג, יוצא דומה במחיר, אבל זה בגלל שיש שם גירסה זולה של כרטיס המסך וב-RSM יש רק את היקרה. אם לוקחים את היקרה בזיגזג, ההפרש גדל לכ-300₪.

לא ברור לי מה ההבדל בין שתי הגרסאות של כרטיס המסך המופיעות ב-זיגזג: ₪850 ו-₪590 . באתר של ג'יגהביית מופיעה רק הגירסה היקרה.

אשמח לקבל התיחסותכם למפרט הנ"ל. וכן לשאלות.

פורסם

1. ה-SOLO מעולה, איכותי וחרישי אך מעט גבולי מבחינת קירור לכרטיס מסך כזה עם קירור פסיבי. אפשר לשים בו רק מאוורר 120 מ"מ בודד ואם זה לא יספיק תאלץ להוסיף מאוורר 90 מ"מ שבהכרח יהיה רועש כדי להפיק די זרימת אוויר.

או שתיקח SONATA3 שמעט שקט פחות אבל עדיים מהשקטים שיש ומאפשר 2X120 מ"מ או שתעלה ל-P182 המעולה שהוא מהחרישיים שיש בשוק וניתן לכלול בו עד 5 מאווררי 120 מ"מ במידת הצורך.

2. הספק מעולה, שקט ומשתלם, אבל אם אתה רוצה ספק אקטיבי חרישי במיוחד קח משהו מסדרת ה-PRO82/MODU82 של ENERMAX

3. אני באמת לא יודע מה ההבדל בגרסאות ומה ההסבר להבדל במחיר, אבל תמיד תוכל לקנות מזיגזג רק את הכרטיס במחיר הנמוך ותביא אותו ל-RSM להרכבה. אישית אני חושב שהוא יקר מעל הנדרש והכרטיס הזול שהצעתי לך יספק הרבה מעל ומעבר לצרכים שלך בחצי מחיר.

פורסם
  • מחבר

בקשר לכרטיס המסך הזול (בסעיף 3), לא הבנתי האם אתה מתכוון ל-5750 שבמחיר הנמוך או ל-gt430?

ד"א ה-gt430 לא מצאתי ב-RSM או זיגזג. האם יש משהו דומה ב-RSM?

אם לוקחים כרטיס מסך אחר, האם אפשר להישאר עם ה-SOLO?

בקשר למארז - ה-P182 נמצא רק ב-זיגזג (והוא לא זול). ב-RSM יש את ה-SONATA3.

אם כהמלצתך ה-ENERMAX יותר שקט, אני מקווה שתוספת המחיר (125 ש"ח) אכן תשתלם (מבחינת השקט).

לגבי ה-P182, אני קצת מתלבט מבחינת המחיר. מה גם שזה אומר שהרכישה תהיה ה-זיגזג. ואם כך, האם יש שם כ"מ זול יותר כהמלצתך?

פורסם

ה-GT430 מספק בהחלט לדעתי כאן ואז גם ה-SOLO מספק בהחלט.

הוא אמנם חלש משמעותית מה-HD5750 אבל לצרכים שציינת אמור להיות בסדר גמור.

עם כרטיסי מסך רצינייים יותר וקירור פאסיבי הייתי לוקח P182/183 או SONATA3 בחצי מחיר עם פשרה לא מאוד גדולה ברמת השקט.

כמו עם המקרה של לוח האם, את המארז אתה יכול לקנות בכל חנות ולהביא להרכבה.

ה-P182 בהחלט לא זול וגם אל תצפה לקבל משהו מושלם - המאווררים שלו נותים להיות פחות שקטים עם הזמן (Antec TriCoool) וחרישיים רק על המהירות המינימלית (יש לכל מאוורר בורר מהירויות עם 3 מצבים) שלא תמיד מספיקה מבחינת זרימת האוויר (או CFM בלעז). כדי להשיג יכולת קירור רצינית ברמת שקטת גבוהה לאורך זמן מומלץ מאוד להחליף למאווררים איכותיים וחרישיים יותר בעלי CFM משמעותי כמו ה-NOCTUA או SCYTHE למיניהם שעולים ~80 ש"ח למאוורר. שניים אמורים להספיק.

לחובבי שקט קיצוני מומלץ בכלל לנתק את המאוורר העליון ולחסום את הפתח באמצעות פד בולע רעשים.

מצד שני מדובר במארז מהחרישיים ביותר שיש בשוק, בניה מאוד איכותית, יכולות השתקה מצויינות ועם המפרט שלך המאווררים המקוריים אמורים להספיק בהחלט. תמיד תוכל לשדרג אותם בהמשך אם יהיה צורך.

מארז כמעט ואינו מתיישן ומהווה השקעה משתלמת מאוד לאורך זמן, במיוחד לחובבי שקט - הוא ישמור על המפרט שלך שקט וקריר ויחזיק בקלות 2-3 (ואולי יותר) מפרטים. המרחב הפנימי שלו ויכולות הקירור המצויינות לא יגבילו אותך בעתיד - ה-SOLO קטן משמעותית ועם יכולות קירור מוגבלות וה-SONATA3 עדיין קטן יותר ולא באותה רמה של שקט ויכולת קירור/השתקה.

פורסם
  • מחבר

תודה על השלמת המידע,

שאיתו אוכל כעת לארגן ולשקלל את כל המידע שקיבלתי להשלמת הרכבת המיפרט.

פורסם

לא ציינתי בפירוש, אבל בכל שלושת המארזים של ANTEC יש אותו דגם של מאווררים (TRICOOL) על יתרונותיהם וחסרונותיהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים