פורסם 2011 במאי 2714 שנים היי!יש לי בלוח אם מעבד של אינטל מדגם sl7puויש לי עוד מעבד נוסף של אינטל מדגם sl7z9אני רוצה להחליף את המעבד הראשון במעבד השני שרשמתי בדקתי לגבי שניהם באתר הזה:http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...icroprocessorsועל פניו זה נראה בסדרהשאלה אם זה מסוכן ואם צריך לקנפג משהו כשעושים את זה?חשוב לציין ששניהם עובדים על 3 ג'יגה הרץ ונבדלים אחד מהשני רק בזיכרון מטמון
פורסם 2011 במאי 2714 שנים שלום yossi1949 וברוך הבא לפורום,ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.
פורסם 2011 במאי 2714 שנים למרות שרוב הסיכויים הם שתוכל להחליף בין המעבדים ללא בעיה כי הם מבוססים על אותה ארכיטקטורה, עדיין מומלץ לך לבדוק זאת באתר היצרן של לוח האם. לפעמים מעבד לא נתמך בלוח מסוים גם אם הם בעלי תושבת זהה, ולפעמים צריך לעדכן BIOS כדי לקבל תמיכה.לכן תמיד כדאי ומומלץ לבדוק.כמו כן. לאחר שאתה מחליף בין המעבדים מומלץ לאפס את ה-BIOS.
פורסם 2011 במאי 2814 שנים מחבר אוקיי אז החלפתי בינהם ועכשיו המחשב נדלק אבל לא קורה כלוםואין ביפ בהתחלהבדקתי באתר היצרן והמעבד נתמךחשוב לציין שהמעבד הזה עובד לי בלוח אחר והלוח עובד עם מעבד אחדאיך אני יכול לעדכן ביוס אם המסך לא נדלק בכלל?עריכה:הלוח אם הוא ASUS p5p-800
פורסם 2011 במאי 2814 שנים לפי אתר היצרן המעבד נתמך מגרסת BIOS 1007.אם זה מקור הבעיה, אז פשוט תחזיר את המעבד הקודם, תעדכן BIOS ולאחר מכן תחליף ביניהם שוב (ואז תאפס BIOS)..
פורסם 2011 במאי 2914 שנים אתה בטוח שכל חיבורי החשמל מחוברים כמו שצריך?הזכרונות, הכונן הקשיח, הכרטיס הגרפי (אם קיים) כולם מחוברים כמו שצריך?גוף הקירור מותקן על המעבר כמו שצריך?הרי אם המעבד כבר עבד בלוח, אז כנראה שמדובר בבעיה של חיבור.אתה יכול גם לנסות לאפס את ה-BIOS באמצעות המגשר (ג'אמפר) CLR_CMOS, אבל קודם הייתי מציע שתבדוק שכל חיבורי החשמל והרכיבים מותקנים על הלוח כמו שצריך.
פורסם 2011 במאי 2914 שנים מחבר העדפתי לחבר כמה שפחות דברים אז לא חיברתי דברים לא נחוצים כמו כונן קשיחאני רק רוצה לראות שהוא מפעיל את המסך קודם כלובדקתי שכל מה שמחובר מחובר כמו שצריךיש סיכוי שהגוף קירור לא יושב מספיק צמוד למעבד אבל אני לא מאמין שזאת באמת יכולה להיות סיבה שהמסך לא ידלקאיך אני עושה clear cmos?מצאתי את הג'אמפר אבל לא ממש הבנתי מה עושים
פורסם 2011 במאי 2914 שנים אתה צריך להזיז את המגשר למצב מסוים (ש"ישב" על פינים מסוימים בחביור) למשך כמה שניות כדי לאפס את ה-BIOS.פרטים מדויקים תוכל למצוא בחוברת לוח האם.
פורסם 2011 במאי 2914 שנים מחבר אוקיי הורדתי את החוברת של הלוח אם ועשיתי clear cmosעדיין אין שינוימשהו אחר אולי?
פורסם 2011 במאי 2914 שנים אם זה עבד > פרקת > הרכבת > לא עובד, אז כנראה שמשהו לא מורכב עכשיו כמו שצריך.תנסה לבדוק כאשר רק הספק, מעבד וזכרון מחוברים (וכרטיס גרפי, אם אין מובנה בלוח האם, אם יש, תשתמש במובנה). אם יש לך יותר ממודול זכרון אחד, תנסה עם כל אחד מהם בנפרד ובחריצי זכרון שונים.תנסה לוודא ששום דבר לא מקצר, כמו לדוגמה מגע לא תקין של הלוח עם המארז.אני גם הייתי מנסה לפרק ולהרכיב שוב את גוף הקירור (אגב, מרחת משחה?), בייחוד כי אתה אומר שהוא לא בטוח מותקן כמו שצריך.
פורסם 2011 במאי 3014 שנים מחבר זה בדיוק מה שעשיתיהרכבתי רק מה שצריך, עם מודול זיכרון אחד בלבד (למרות שיש 4)כרטיס גרפי אין מובנה אז אני משתמש במה שישמרחתי משחה טרמיתיש סיכוי שהלוח לא יושב טוב על המארז כי הוצאתי אותו והחזרתי כדי להרכיב תושבת לגוף קירור (החלפתי גם גוף קירור בנוסף למעבד)אני אנסה לפרק ולהחזירמעבר לזה יש סיכוי שהרסתי משהו?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.