עבור לתוכן

זקוק למפרט בסיסי מאוד של מעבד+לוח אם+ זיכרון בלבד - בתקציב נוח ככל האפשר.

Featured Replies

פורסם

שלום - המחשב השולחי התחיל לעבוד קצת בעיות בהרצה של תכני HD

מדובר על מחשב ישן (אוטוטו בן 11) עם מעבד Intel D 2.8Ghz, לוח אם MSI 945G וזיכרון 2GB DDR ביחד עם כרטיס ATI 4670 1GB שמספק יציאת HDMI למסך 32" HDR

העניין הוא שכשאני צופה בתכני HD - בלי קשר אם זה על המסך של ה32" או על המסך מחשב (21" רגיל) אז לפעמים בזמן הסרט (לרוב בקטעים של להבות או מים - שדורשים קצב רענון מוגבר כנראה) אז התמונה כאילו נתקעת לכמה שניות ואז חוזרת בפריים הבא (אולם הסאונד לא נפגע לאורך הסרט כלל)

מצורף קובץ דוגמא מתוך סרט כשזה קורה - מדובר על סרטי 720P.

היות ואני חשבתי שאולי זה נגרם כי המעבד גורם לסוגשל "צוואר בקבוק" עם הכרטיס (שאמור להריץ HD בלי בעיה) אז החלטתי לשדרג קצת את המחשב כי הוא מיועד להיות HTPC ומחובר למסך 32" באופן קבוע לקראת קניית מחשב נייד גם ללימודים.

כך שהייתי רוצה מפרט זול ככל האפשר - לא ישאר הרבה תקציב לאחר הנייד... (זקוק רק למעבד+לוח אם+RAM תואם) וגם לא זקוק למעבדים החדשים ביותר כמו סוגי הi למיניהם - לא תיהיה שום בעיה עם מעבדים קצת יותר ישנים (בהנחה שהם יריצו באופן חלק)

אשמח לעזרה, תודה רבה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפני שאתה רץ להחליף מחשב:

בדקת את אותם קבצים בנגנים אחרים? ניסית לעדכן אתה הנגן/ קודקים? זו נראית לי יותר כמו בעיית תוכנה מאשר חומרה. כדאי לבדוק לפני שרצים לשדרג.

פורסם

ה-P-D עם הכרטיס שלך אמור להתמודד בלי בעיה גם עם תכני 1080 במידת הצורך.

תבדוק אם אין לך התנגשות של קודקים והאם אתה משתמש בקודקים/נגן המוצלחים ביותר למשימה (למשל COREAVC המצויין עם MPC).

כדאי גם לפרמט את המחשב ולוודא שהוא לא סתם מלא בזבל

פורסם
  • מחבר

ה-P-D עם הכרטיס שלך אמור להתמודד בלי בעיה גם עם תכני 1080 במידת הצורך.

תבדוק אם אין לך התנגשות של קודקים והאם אתה משתמש בקודקים/נגן המוצלחים ביותר למשימה (למשל COREAVC המצויין עם MPC).

כדאי גם לפרמט את המחשב ולוודא שהוא לא סתם מלא בזבל

בעקרון אני משתמש בVLC Player ביחד עם קודקים K-Lite Codec (לא זכור איזה גרסה)

איזה נגן אתם ממליצים בשילוב עם איזה קודק עדיף?

וכשאני אקנה את המחשב הנייד והמחשב הזה יהפוך להיות HTPC בכל רמ"ח אבריו אז אני מתכנן לפרמט אותו לפני... אבל כרגע אין אופציה כזאת.

פורסם
למשל COREAVC המצויין עם MPC-HC

תוודא גם שהדרייבר הנכון והעדכני ביותר לכרטיס שלך מותקן כהלכה.

מה אחוז העומס על המעבד בזמן הסרט?

תבדוק כמה CPU% לוקח ה-VLC למשל ב-TASK MANAGER בזמן סרט.

אם זה מעל 10-15% זה אומר שהכרטיס שלך לא "לוקח" עליו את העיבוד.

פורסם
  • מחבר

תוודא גם שהדרייבר הנכון והעדכני ביותר לכרטיס שלך מותקן כהלכה.

מה אחוז העומס על המעבד בזמן הסרט?

תבדוק כמה CPU% לוקח ה-VLC למשל ב-TASK MANAGER בזמן סרט.

אם זה מעל 10-15% זה אומר שהכרטיס שלך לא "לוקח" עליו את העיבוד.

עם VLC זה עומד בערך על 40%

והורדתי גם נגן KMPlayer שהייתי משתמש בו פעם (ממש מזמן) ואיתו זה עומד בערך על 30% (לפעמים קצת פחות)

מה זה אומר שהכרטיס לא "לוקח" עליו את העיבוד? :-\

פורסם

קודקים עדכניים יחד עם דרייברים עדכניים לכרטיס כמו שלך מסוגלים להעביר את משימת עיבוד ותצוגת הוידאו לכרטיס המסך במקום למעבד.

כשאתה אומר 40% במעבד דו-ליבתי זה אומר שיש ליבה אחת שכמעט חנוקה מבחינת משאבים וכיוון שהנגנים שאני מכיר לא תומכים בריבוי-נימים הם לא עושים שימוש בליבה השניה במידת הצורך. מספיק שעוד תוכנה מעמיסה על הליבה או קטע אינטנסיבי בסרט וה-CPU אכן הופך לצוואר בקבוק.

העברת העיבוד לכרטיס המסך אמורה לפתור את הבעיה.

תסיר את כל הקודקים הקיימים, את כל הנגנים הקיימים ותתקין את הדרייבר האחרון לכרטיס שלך, את הקודקים של CoreAVC ואת

הנגן Media Player Classic - Home cinema (אפשר ללא התקנה כלל) ואז תבדוק.

האייקון של CoreAVC אמור להראות האם העיבוד על כרטיס המסך או לא.

אם בכל זאת תרצה לשדרג, אפשר לקחת משהו כזה:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X2 265 AM3 (3.3GHz) - TRAY ₪292

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H ₪380

זיכרון:

[..] CRUCIAL RENDITION 2GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪100

קרור למעבד:

[..] GLACIALTECH IGLOO 7223 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 ₪60

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪832

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* כפול ליבה מהיר מאוד שיחזיק בקלות HTPC ובמחיר מצויין.

* קירור שקט וזול - שקול משהו רציני יותר אם אתה רוצה שקט ו/או המחשב יהיה עם קרור מוגבל (מארז HTPC קטן למשל).

* רק 2G כי ממש אין צורך ביותר מזה. 4G יעלה עוד 96 ש"ח בלבד.

* לקחתי לוח עתיר חיבורים עם ליבה גרפית ראויה שעשויה לייתר כליל את כרטיס המסך לשימושי HTPC. יש לוחות זולים יותר ב~100 ש"ח.

* מפרט I3 מקביל יהיה יקר ב~300-400 ש"ח אבל עם ליבה גרפית עדיפה, מעבד חזק משמעותית, קריר, שקט וחסכוני יותר.

פורסם
  • מחבר

קודקים עדכניים יחד עם דרייברים עדכניים לכרטיס כמו שלך מסוגלים להעביר את משימת עיבוד ותצוגת הוידאו לכרטיס המסך במקום למעבד.

כשאתה אומר 40% במעבד דו-ליבתי זה אומר שיש ליבה אחת שכמעט חנוקה מבחינת משאבים וכיוון שהנגנים שאני מכיר לא תומכים בריבוי-נימים הם לא עושים שימוש בליבה השניה במידת הצורך. מספיק שעוד תוכנה מעמיסה על הליבה או קטע אינטנסיבי בסרט וה-CPU אכן הופך לצוואר בקבוק.

העברת העיבוד לכרטיס המסך אמורה לפתור את הבעיה.

אז אם הבנתי נכון - דרייבר עדכני לכרטיס וקודק חדש אמור לעשות את העבודה?

איפה אני יכול לבדוק את הגרסאות של הדרייברים והקודקים במחשב?

פורסם

גם VLC וגם K-Lite הם לא בחירה מוצלחת במיוחד.

(אני אישית משתמש ב CCCP שכולל גם את MPC-HC)

קח בחשבון ש-VLC בכלל לא משתמש בקודקים שנמצאים לך על המחשב, אלא יש לו משל עצמו. לכן לא יעזור לך להתקין קודקים כל זמן שאתה ממשיך להשתמש בנגן VLC.

וכיוון שהנגנים שאני מכיר לא תומכים בריבוי-נימים הם לא עושים שימוש בליבה השניה במידת הצורך.

לא מדוייק. קודקים מודרניים (FFDSHOW וCOREAVC) כן עושים שימוש ביותר מליבה אחת. אני סבור שהמעבד יכול בהחלט לעשות כאן את העבודה. (למרות שבהחלט לא יזיק להעביר לכ. מסך)

פורסם

ראה עדכון להודעה שלי למעלה.

לא מדוייק. קודקים מודרניים (FFDSHOW וCOREAVC) כן עושים שימוש ביותר מליבה אחת.

אשמח לסימוכין לטענה הזו - זה מאוד מענייין.

פורסם
  • מחבר

הורדתי והתקנתי את הMPC-HC ונכנסתי לאתר של CoreAVC ורכשתי את הקודקים שלהם... וניסיתי להפעיל סרט כלשהו דרך הMPC ונכון לעכשיו אין תקיעות כאלה (לפחות לא ראיתי) אבל עדיין במנהל משימות הCPU עומד על דרך 30-35%

צריך כאילו להפנות אותו לשימוש בCoreAVC ולא בK-Lite שיש במחשב? כי לא הסרתי את הקודם... ואיך ניתן בכלל להסיר את הקודקים הקודמים?

פורסם

בזמן ניגון סרט בMPC, בתפריט PLAY תת תפריט FILTERS אתה יכול לראות אם COREAVC מופיע ברשימה.

כדי להסיר את K-LITE אתה יכול להכנס, אולי, להוספה והסרה של תכניות? אבל אם אתה מסיר אותם, כדאי להתקין חבילה אחרת במקום. אני כאמור ממליץ על CCCP, שיש לו גם מסך הגדרות מאד נוח, שמאפשר בין השאר לבחור אם להשתמש בCOREAVC כשהוא מותקן.

אשמח לסימוכין לטענה הזו - זה מאוד מענייין.

חפש מידע על FFMPEG-MT. חפש בגוגל coreavc multithreading. גם באתר שלהם כתוב Multicore ready, אם כי אתה יכול לטעון שלא ברור שלזה הכוונה.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את MPC-HC ואת CoreAVC וגם דרייברים חדשים לכרטיס מסך מהאתר של ATI (ואחרי כל זה ריסטרט)

ועדיין המעבד על 30-35%

הסרתי את K-Lite ואת VLC

אבל עכשיו יש לי סוגייה נוספת ברשותכם... למחשב אצלי מחוברת מע' רמקולים של 5.1 שבVLC בכל פעם שהייתי מפעיל סרט הוא היה מופעל על Stereo ואז תחת תפריט מסויים הייתי מחליף אותו ל5.1 וכל הרמקולים היו מתחילים לפעול - ובMPC-HC אני לא מוצא אפשרות כזאת, היא קיימת?

פורסם

35% זה סביר בהחלט עם המעבד שלך. האם הסרטים הבעייתיים עובדים עכשיו כמו שצריך? אם כן אין סיבה לדאגה.

עדיין, תוכל לנסות להעביר את העומס לכ. מסך אם אתה רוצה.

חפש Audio Switcher בחלון האפשרויות(options). אם כי אף פעם לא ניסיתי לעבוד עם זה כי לי יש אוזניות

פורסם

חבר'ה אתם לא בכיוון.

MPC-HC יודע להשתמש בהאצת חומרה בעצמו, אבל צריך להתקין DirectX 9.0c

לא היה צורך כלל ב-CORE AVC.

לאחר מכן כנס לאופציות ואז (internal filters) ושים לב שמסומן EVR כמו בתמונה (העיגול האדום הראשון).

זהו, כל העסק אמור יעבוד... עומס על המעבד צריך להיות עד 10% לדעתי.

170145d1283048491-mpc-hc-1080p-playback-tweaks-mpchc.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים