עבור לתוכן

שיפור מפרט מחשב לגיימינג + עבודה גרפית מקצועית !

Featured Replies

פורסם

יש לי מפרט מחשב שאני וחברים בנינו העניין שהגענו לסכוך של 7,500 פחות או יותר ואני לא כל כך מרוצה אפשר עוד לשפר אותו משמעותית !

התקציב פלוס החריגה הוא 9,500 ש"ח לא יותר !

הנה המפרט:

מעבד : Intel Quad Core I7 2600K 3.4GHZ 1155 8MB Tray(כמות 1)

קירור למעבד : Scythe JAPAN MUGEN 2 1155 + 1366 SUPPORT(כמות 1)

לוח אם : Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 for socket 1155(כמות 1)

מארז : Cooler Master HAF 932 Black(כמות 1)

ספק כוח : Seasoninc 750W Active PFC 80MM 4*Sata 8-pin(כמות 1)

זיכרון : Corsair 8GB Kit (4GBX2) CMX8GX3M2A1600C9 CL-9-9-9-24(כמות 1)

קשיח למחשב שולחני : Samsung 1TB Sata II 32 MB SpinPoint F3(כמות 1)

כרטיס מסך : Sparkle GTX570 1280MB GDDR5 HDMI (כמות 2)

כונן אופטי : SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK (כמות 1)

עכשיו חשבתי לשפר ב - : זיכון , קירור למעבד, קשיח למחשב שולחני, כרטיס מסך (להוסיף עוד אחד אין לי שום בעיה), ובכון אופטי להביא משהו טיפה יותר ברמה.

לידע כללי המחשב אמור לעבוד OC ! בגלל זה נדרשת מערכת קירור רצינית וטובה !

תודה לכל העוזרים מחכה לתגובות ולשיפורים.

המשך יום טוב לכולם [=

פורסם

תראה, קודם כל מה השימושים שלך למחשב הזה?

אם זה לגיימינג, אז אתה מוציא יותר מדי. הביצועים בגיימינג במעבד Core i7 2600K ובמעבד Core i5 2500K הם אותם ביצועים,

מה שטוב ב Core i7 2600K זה שיש לו את התכונה Hyper Threading אשר עושה חלוקת עומס בין הליבות במעבד שלך, שזה טוב

לדוגמא אם אתה עובד על תוכנות כבדות מאד של עריכות גרפיות, או עריכות סאונד מקצעויות.

אם זה לגיימינג, פשוט תקבל את אותם הביצועים.

מבחינת קירור, קירור בן זונה, גם תוכל לעשות איתו OC מאד מאד נחמד.

מבחינת ספק כוח, חברה נהדרת!

מבחינת זיכרון, החברה היא טובה מאד, אך גם יקרה מאד רק בגלל השם שלה בלבד.

אתה יכול לקנות 2 סלוטים של 4GB של G.Skill באיזה 500 ש"ח.

מבחינת מערך כרטיסי המסך שלך, לדעתי... חבל על הכסף. למה? כי כרטיס אחד של GTX570

יחזיק לך להרבה זמן מבחינת הרצה של משחקים על מקסימום. לא חושב שיש צורך במערך כרטיסים

לכרטיס שכזה.

הנה למשל מפרט לדוגמא:

cue-ocvzmg9c5d.png

גם אם תשים לב, שמתי לך את הלוחות אם החדשים של ה Z68, שמשלבים את היכולות של P67 ו-H67 יחדיו.

ולא שמתי לך מארז, תקח איזה שבא לך :)

פורסם

איזה בזבוז של כסף...

קנה מפרט במחיר של כ4K ש"ח, יספיק לך להרבה זמן, וכשהוא כבר לא יספיק, יהיה לך עוד 5.5K לרכישת מחשב חדש (או שדרוג).

פורסם
  • מחבר

אוקי אני מבין את מה שאתם אומרים לי פה .

אבל העניין שזה הולך להיות מחשב שהוא לעבוד בצורה חזקה מאוד הוא הולך להריץ כמה תוכנות כבדות מאוד באותו הזמן ואני רוצה שהוא יטוס !

אם אתם יכולים למצוא שיפורים של עוד כ1,000 ש"ח אני יודה לכם זה לא בזבוז כסף אני מודיע כאן !

ועכשיו בגלל שאני עושה OC אני פוחד שאם המערכת קירור תפסיק למשך כמה זמן המעבד יתחמם וזאת בעיה ונזקים חמורים אחרי זה.

אם יש איכשהו לשפר אותו בצורה משמעותית (את מערכת הקירור) ולהפחית את הסיכון אני יודה לכם [= !

פורסם

מערכת קירור תפסיק לעבוד ? מדוע ?

אלה צלעות קירור, אין שם שום דבר מכאני או אלקטרוני. אם מאוורר מפסיק לפעול, קונים חדש, פשוט מאוד.

אם אתה רוצה ממש לשפר את מערכת הקירור, הייתי ממליץ על קירור מים. שמערכת כזו (אחת איכותית) מתחילה ממחיר של סביבות ה1000-1500.

לא נראה לי שהספק הזה יספיק לך, או שיהיה מאוד גבולי.

פורסם

בנוגע לקירור, לא נראה לי שאתה צריך לדאוג.

בכ"א, אני לא יודע עד כמה אתה עובד בתוכנות עריכה מקצועיות, אבל אם בכ"ז אתה מתעקש על ה i7 אז הנה מפרט דומה רק עם i7 2600K.

גם הלוח-אם של ה Z68 שיחסית יקר שמתי לך כי הוא תומך ב SLI אם בכ"ז תרצה לעשות בעתיד, למרות שלא נראה לי שיש צורך.

cue-yez9yf23r1.png

פורסם
  • מחבר

מה שאתם אומרים לי שלא צריך יותר לשפר ? בטוחים ?!!? כי מפה אני הולך לקנות היום !

מבקש תעשו מאמץ קטן ותבדקו עוד טיפה אני כבר 3 ימים על הדבר הזה אני ממש לא רוצה טעיות !

ועזבו את הכסף הוא לא מהווה בעיה ! (באמת אני לא בזבזן או משהו אבל אני לא מתקמצן על דברים שאני אוהב וצריך)

בבקשה ממכם ותודה רבה מראש [=

פורסם

הספק...

והייתי ממליץ לך לקחת גם כונן SSD, לביצועים מקסימלים.

פורסם

מצתרף להמלצה לקחת לוח Z68י + SSD קטן ל CACHE לשיפור מהירות העבודה מול ה HDD באופן משמעותי , ואם התקציב מאפשר אז אפשר להשאר על P67 אבל עם SSD גדול וטוב ל מערכת ההפעלה ותוכנות נבחרות !

מעבר לזה אני מסכים עם מה שנאמר כאן על מערך כרטיסים - די מיותר ברוב המקרים ובטח שעם כרטיסים כמו GTX 570 (על מסך יחיד ? )..

פורסם
  • מחבר

אוקי תוכלו להמליץ לי על ספק ו זיכרון SSD אני צריך 1TB זאת הבעיה כמה זה יעלה ! אני לא יכל לחרוג מהתקציב שרשמתי

ורוב הסיכויים אני הולך על מסך אחד.

פורסם

אתה לא קונה SSD של 1TB, אתה קונה SSD בנפח של כ120GB ועוד כונן של 1TB.

הSSD הוא זה שיאחסן רק את מערכת ההפעלה, המשחקים והתוכנות שצריכות מהירות תגובה גבוהה.

את כל שאר הדברים אתה מאחסן על ה1TB (שירים, סרטים, מסמכים).

אתה בסוף החלטת ללכת על מערך כרטיסי GTX570 ? לא שווה לך. בטח שלא עם מסך בודד.

אם אתה הולך על כרטיס אחד, הספק הזה מספיק.

אם בכל זאת אתה רוצה לקנות ספק אחר ומערך כרטיסים:

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-powersupply&db125735=359193&db135521=135522&db135521=135523&db135521=1302588

תבחר אחד.

פורסם
  • מחבר

חכם מאוד אוהב את דרך החשיבה שלך !

תודה רבה !

אני ילך על ספק הכוח הזה : Antec Quattro 850w Retail

והכונן הקשיח הזה : Intel 120GB SSDSA2MH120G2K5

ניראה טוב עכשיו ?

פורסם

אם בסוף, אתה מחליט שלא ללכת על מערך כרטיסים, משהו שהוא מיותר מאד כפי שכבר ציינו כאן

אז אין לך אפילו צורך בספק כוח 850W. מספיק לך 650W.

פורסם

המלצתי לו על הספק הנ"ל מפני שהוא כן רוצה מערך כרטיסים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים