עבור לתוכן

האם להחליף בעצת החנות זכרון DDR3 1333 1x4GB ל-2x2G

Featured Replies

פורסם

הלכתי להזמין היום מחשב מTMS ובמפרט שהבאתי היה הזיכרון הבא -http://tms.co.il/product/8795 .

הם הציעו לי להחליף אותו ב-2 כאלה http://tms.co.il/product/9227 .

להקשיב להם ?

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

זה בסדר?

פורסם

עדיין לא, הכותרת צריכה לתמצת את נושא הדיון ולמסור כמה שיותר פרטים.

לדוגמה, 'האם להחליף בעצת החנות זכרון DDR3 1333 1x4GB ל-2x2G'?

כמו כן תציין בבקשה מהו דגם לוח האם שלך. חשוב לבדוק מהי כמות חריצי הזכרון שיש לך בו. אם יש לך בו רק 2 אז מעבר לתצורת 2x2GB אינה חכמה למקרה שתרצה לשדרג בעתיד.

מהי הסיבה שבגללה בחנות ממליצים לך לבצע את השינוי? האם חוסר זמינות של הזכרון שרצית?

פורסם
  • מחבר

עדיין לא, הכותרת צריכה לתמצת את נושא הדיון ולמסור כמה שיותר פרטים.

לדוגמה, 'האם להחליף בעצת החנות זכרון DDR3 1333 1x4GB ל-2x2G'?

כמו כן תציין בבקשה מהו דגם לוח האם שלך. חשוב לבדוק מהי כמות חריצי הזכרון שיש לך בו. אם יש לך בו רק 2 אז מעבר לתצורת 2x2GB אינה חכמה למקרה שתרצה לשדרג בעתיד.

מהי הסיבה שבגללה בחנות ממליצים לך לבצע את השינוי? האם חוסר זמינות של הזכרון שרצית?

http://tms.co.il/product/8135 זה הלוח אם שלי. אין לי מושג מה הסיבה שהם רוצים לבצע את השינוי.

*אני מקווה שזה בסדר שהעתקתי את מה שרשמת לכותרת.

פורסם

בגדול זה עדיף לך להחליף כי אז תהיה לך תמיכה ב dc ולא צריכה להיות בעיה לשדרוג בהמשך כי יש לך על הלוח עוד 2 סלוטים פנויים לזכרון אז ככה שכן תחליף זה באמת עדיף.

פורסם

אין סיבה לא להחליף, אך גם אין סיבה אמיתית כן להחליף.

בעקרון עבודה עם מספר זכרונות זוגי תאפשר לך לעבוד בתצורת ערוץ זכרון כפול אך בפועל אין לזה שום משמעות (לא תרוויח מזה שום שיפור בביצועים).

כך שבסופו של דבר מדובר בהעדפה או אילוץ.

מכיוון שיש לך 4 חריצי זכרון בלוח לא תוגבל ככל הנראה אם תרצה להוסיף זכרון בעתיד אז כך שמהבחינה הזאת אין בעיה. יתרון נוסף קטן יכול להיות במצב שבו אחד מהמודולים כושל, תוכל להמשיך לעבוד עם השני עד שיוחלף התקול.

לא תרוויח מזה כלום בגזרת הביצועים, אך לאור העובדה שזה לא "סותם" לך את כל חריצי הזכרון בלוח, אין שום מניעה לקבל את הצעת החנות, אלא אם כן לך יש סיבה כלשהי שבגללה אתה מעדיף מודול בודד של 4GB.

פורסם

נכון להיום גם כך אין צורך ביותר מ-4 ג'יגה וסביר להניח שגם בעתיד הקרוב לא תצטרך יותר מכך. כל מה ש-4 ומעלה מיועד לשימושים מאוד ספציפיים ובשאר המקרים כמעט ולא (אם בכלל) תרגיש הבדל. גם אני הייתי נוטה ללכת על שני זכרונות.

אגב בעוד שאינני התותח של הפורום בהבנה של מחשבים שמתי לב שאם מתוכנן שדרוג זכרון בעתיד אז או שישר לקנות יותר זכרון או בעתיד להחליף את כל הזכרונות שכן למרות שעל הנייר ניתן להוסיף זכרונות בתדרים שונים בפועל לקח לי זמן לא מועט עד שהגעתי למתח הרצוי בו כל הסטיקים עבדו והמערכת במאמץ לא הייתה יציבה.

פורסם

האם זה נכון שב32 ביט כל תוכנה יכולה לנצל רק סטיק אחד של זיכרון?

כי במקרה כזה עדיף סטיק אחד לא?

פורסם

^ זה לא נכון.

המגבלות העיקריות של מערכות Windows לשוק הביתי בארכיטקטורת 32 סיביות הן יכולת למפות עד ל-4096MB של זכרון, והיכולת של כל תוכנה לנצל עד ל-2GB של זכרון. המערכת לא "יודעת" כמה מודולים של זכרון יש במערכת, היא רק "יודעת" מה נפח הזכרון הכללי.

ravenclock, ברוב המקרים אין שום בעיה לשלב בין זכרונות שונים עם נתונים שונים, אבל מלכתחילה עדיף לקנות זכרון זהה עד כמה שאפשר (למעט יצרן) לזכרון הקיים (בייחוד מתח העבודה). בדרך כלל אין בעיה למצוא כזה. פרטים נוספים אפשר למצוא בסעיף 6.3 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

פורסם

אומנם אינני יודע עד כמה במקרה שלי היה הבדל בזכרונות (אני חושב שאתה עזרת לי אז עם המתחים) אך גם לאחר מתח, גיליתי שהמערכת לא יציבה ובמאמץ הייתה קורסת. בדיעבד הצלחתי למצוא עוד שני סטיקים זהים והחלפתי אך במצב שבו ההבדל בין 4 ג'יגה ל-8 ג'יגה הוא סהכ"ל 200 ש"ח ואם ישנו תכנון להרחיב זכרון בעתיד הקרוב אז למה לא ללכת ישירות על שמונה ג'יגה ולחסוך זמן?

פורסם

זה בדיוק מה שבאתי להגיד.

פורסם

לפעמים קשה יותר לשלב זכרונות עם נתונים שונים, אני לא אומר שלא, זה קורה בעיקר כששניהם עובדים בתדר קרוב אך במתחים שונים, שזה כנראה המקרה שבו נתקלת (השערה -- אחד מהם קיבל מתח יתר או מתח נמוך מדי ולכן קרס במאמץ), אבל ברוב המקרים לא תהיה את הבעיה הזאת.

אז למה לא ללכת ישירות על שמונה ג'יגה ולחסוך זמן?

כמה סיבות שעולות לי כרגע בראש:

1. אין צורך בנפח הזכרון הזה (רוב הסיכויים) וספק גדול אם בכלל יהיה צורך להרחיבו לאורך חיי המערכת.

2. זה לא נכנס במסגרת התקציב ואלא אם כן יש דרישה חד-משמעית לנפח הזכרון הזה, זאת ממש לא סיבה לפרוץ את מסגרת התקציב.

2. ייתכן שעדיף להשקיע את הסכום ברכיב אחר במערכת (כלומר לחלק את התקציב בצורה מאוזנת יותר) שייתן תמורה גדולה יותר בהתאם לשימוש מאשר סתם בעוד זכרון.

יש כמובן גם סיבות נוספות.

מה שאני מנסה להגיד זה שלדעתי ה"חשש" מפני הוספת זכרון בעתיד, אם בכלל יהיה צורך, אינו מוצדק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים