עבור לתוכן

הקלטה ממינידיסק למחשב - איך?!

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

אני מנסה להעביר דברים שהקלטתי מהמינידיסק למחשב, באמצעות התוכנה Adobe Audition כלומר Cool Edit Pro 2.1, מחבר צד אחד של הכבל לכניסת אוזניות של המינידיסק וצד שני ל-Line In של המחשב, מפעיל את התוכנה, לוחץ על Record, זה מקליט אבל האיכות של זה במחשב היא על הפנים, למרות שהאיכות על המינידיסק היא מאוד טובה!

יש לי כרטיס קול מצוין של Soundstorm (על לוח האם של nVidia nForce2) וזה לא אמור לקרות...

מה אני עושה לא נכון? האם יש איזה מדריך על איך לעשות את זה בצורה נכונה?

המון תודה מראש ומקווה שתעזרו,

ניר.

פורסם

that's because analog recording sucks, try buy a cable with golden PL's that might help, but it still won't be as good as on the minidisk.

edit: try playing with the minidisk volume and the live in volume, it might help.

פורסם

זה רק בגלל שחיברת את זה ל-speaker out של המינידיסק (חיבור לאוזניות) החיבור הזה מגיע עם הגבר בשביל שתוכל לשמוע משהו באוזניות

אתה צריך חיבור line out שבטח אין לך במינידיסק

בכל מקרה אם אין תנסה להקליט עם ווליום ממש נמוך במינידיסק ואחרי זה תגביר את זה במחשב

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אנסה, תודה על העזרה.... זה די מבאס אותי.... :(

תודה ואם מישהו עוד יכול לעזור אשמח לשמוע,

ניר.

פורסם

תיראה אני חושב שיש ממירים של כואקסלי לאופטי השאלה היא האם יש לך על הלוח אם LINE IN או LINE OUT כואקסלי עם זה LINE IN אז תשיג ממיר אופטי לכואקסלי.

בספק אם זה LINE IN

פורסם

לפי הידוע לי, אין.

תוריד את הווליום למטה עד כמעט הכי נמוך ותבטל את כל האפקטים של הבאס או הטרבל.

פורסם

ועוד משהו.. שאתה מקליט, שים לב שבמיקסר של ההקלטה, הערוץ של הכניסה של הליין אין מונמך והוא לא על המקסימום, אחרת יהיה דיסטורשן. אגב, האיכות הרעה של הסאונד, אתה שומע דיסטורשין בסאונד המוקלט?

פורסם
  • מחבר

לפי הידוע לי, אין.

תוריד את הווליום למטה עד כמעט הכי נמוך ותבטל את כל האפקטים של הבאס או הטרבל.

אבל אז ההקלטה תצא בווליום נמוך ביותר... אז מגבירים דרך התוכנה אחרי ההקלטה (אפקטים כאלה של Boost לדוגמא?)?

ניר.

פורסם

באיזה מינידיסק מדובר?

דווקא יש פתרון לא רע :

קודם כל תלוי בסוג המינידיסק - אם זה של סוני - ברובם יש line out ופתרנו חצי מהבעיות, בנוסף יש אפשרות לחיבור ישירות לmotherboard ע"י מחברי rca שיתנו איכות טובה יותר...

אפרט יותר מאוחר כולל תמונות (לא בטוח בקשר לתמונות) - אבל קודם באיזה דגם מינידיסק מדובר?

פורסם
  • מחבר

באיזה מינידיסק מדובר?

דווקא יש פתרון לא רע :

קודם כל תלוי בסוג המינידיסק - אם זה של סוני - ברובם יש line out ופתרנו חצי מהבעיות, בנוסף יש אפשרות לחיבור ישירות לmotherboard ע"י מחברי rca שיתנו איכות טובה יותר...

אפרט יותר מאוחר כולל תמונות (לא בטוח בקשר לתמונות) - אבל קודם באיזה דגם מינידיסק מדובר?

לצערי המינידיסק אינו של סוני אלא של שארפ MD-MT90 (קצת ישן....). עדיין יש פתרון באמתחתך?

ניר.

פורסם

יש לו ליין אווט? או רק יציאת אוזדניות?

פורסם

זה הרבה יותר בעייתי כי זהו מינידיסק שנועד להקלטה ולא שיקליטו ממנו...

אבל, בוא ננסה - מה שאתה צריך זה כבל אודיו של cd כזה :

2850339.jpg

1. את המחבר השחור אנחנו צריכים (הוא יתחבר ללוח אם) ואת הלבן (או אם יש 2 שחורים אצלך - מה שסביר להניח בכבל יותר חדש) נחתוך.

2. 3 כבלים לבן אדום ושחור נחבר למחבר בננה (סטריאו כמובן) אדום לימין, לבן לשמאל, שחור הוא החיבור המשותף (אדמה).

3. את הבננה - הופ - למינידיסק, את המחבר cd לאחת משלוש כניסות שצריכות להיות על לוח האם (תתחיל מcd ותעבור לaux ומה שיש

נוסף) - הן כניסות שאמורות להיות יותר מותאמות להגברה...

- אם כל זה לא עוזר עדיין, חבר לcd שים את הווליום על בינוני ללא שום תוספת אפקטים ואת הווליום של כניסת השמע על 85%...

אשמח לשמוע אם עזר - לי יש מיני של סוני - אבל כבר הקלטתי מיציאת האוזניות שלו ככה בחיבור לcd ויצא איכות לא רעה בכלל...

בהצלחה!

**** o.k - התמונה הזאת יצאה בערך פי 30 ממה שתכננתי... - סורי...

*** <shibby> לmt-80/90 אין line out רק אוזניות

פורסם

ממש אבל ממש מיותר לעשות את כל זה

זה לא נותן שום דבר שכבל רגיל מפלאג של סטיראו לפלאג של סטריאו לא היה נותן

חבל על המאמץ והכסף

פורסם

טעות holy - לכניסת הcd יש spec שונה מהline in - למעשה יציאת האוזניות של הcdrom ויציאת הaudio שלו הן אותו דבר...

כפי שכתבתי - יכול להיות שלו זה לא יעזור - מודה - התעצלתי לבדוק את הspecs המדויקים של יציאת האוזניות שלו... - אבל כפי שכבר ציינתי - למינידיסק שלי זה עזר (סוני).

ולגבי

חבל על המאמץ והכסף
- כן ללא ספק בזבוז רציני מאוד של מאמץ הלחמה של דקה וחצי שלא לדבר על התקציב העצום של למצוא כבל אודיו משומש ופלאג בננה (וגם במקרה הלא כ"כ סביר של תקציב לקנות אותם כמה יצא 5ש"ח)... ::)

למה, בתוקפנות למה??

*** אה ואגב - הרעיון המקורי של japala מmetku ומשום מה לא מצאתי אותו שם יותר ע"מ לקשר... אולי גם הוא מדבר שטויות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים