עבור לתוכן

התלבטות בבחירת לוח אם וציפסט

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי שאלה לגביי קניית מחשב שולחני

הצרכים שלי הם בעיקר הפעלת מכונות וירטואליות שצורכות זכרון רב

אני יפעיל רשת וירטואלית של כ-4 מכונות בו זמנית המעבד הוא 4 ליבות

Intel® Core i5 2300 2.8GHz עם מינימום 4 גיגה זכרון בעתיד יורחב ל-8

ההתלבטות היא בין לוחות אם

לוח Asus דגם P8H61-M LE B3 צ'יפסט H61

או לוח Intel דגם DH61WW צ'יפסט H61

ללוח

לוח Gigabyte דגם H67M-D2-B3 צ'יפסט H67

לציין אני לעולם לא מריץ משחקים במחשב והכרטיס מסך שלי יכול להיות מובנה

השאלה מה עדיף להפעלת המכונות הוירטואליות מבין הלוחות והציפסט שציינתי ???

תודה על ההענות

פורסם

שלום asvg וברוך הבא לפורום.

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

עריכה: לוח-אם בוחרים לפי הדרישות שלך ממנו. האם מלבד הרצון לנצל את הליבה הגרפית המובנית יש לך דרישה נוספת (סוג וכמות חיבורים מסוימת)?

אם הדרישות שלך בסיסיות מאוד ואין לך צורך ביותר ממה שכל לוח ממוצע נותן אז הרי ערכת השבבים H61 תתאים לך. אם יש לך דרישות נוספות אנא פרט אותן.

כמו כן, ציין מהו התקציב עבור הלוח.

פורסם
  • מחבר

אני בעיקר יריץ עליו מכונות וירטואליות במקביל שצורכות הרבה זכרון

כמו SERVER 2008 + שלוש מכונות XP בו זמנית ברשת למשל

כמובן USB 3 SATA 3

על המחשב יהיו 3 דיסקים קשיחים [לצערי SATA 2]

כמובן DDR 3 לפחות 4 GB לאחר מכן נוסיף ל-8 GB ובדואל כי אני צריך מהירות בגלל המכונות

המחשב כפי שציינתי לא מיועד בכלל למשקים

כמובן כרטיס רשת קול מובנים מספיק

ציפסט אך ורק של אינטל

השאלה אם כדאי לי לקנות H67 שהוא קצת יותר יקר מ-H61

תודה

פורסם

1. אין קשר בין השימושים לבין סוג הלוח. הלוח אינו רכיב אקטיבי במערכת אלא רק הרכיב שמחבר בין כל הרכיבים ומציע כמות מסוימת של אפיקי תקשורת. ברגע שמצאת את הלוח שעונה על כל הדרישות שלך אז קנה את הזול ביותר שאתה מוצא.

2. אם חשובה לך כמות מסוימת של זכרון אז דאג לקנות אותה מכיוון שהלוח לא מכיל זכרון מובנה אלא רק את החריצים להתקנת זכרון (דאג לקנות לוח אם עם כמות מספקת של חריצי זכרון בהתאם לנפח הזכרון המתוכנן שלך). כמו כן, אמנם בנקודת הזמן הנוכחית אין ברירה אלא לבנות מערכת של 8GB משני מודולים של 4GB אך סתם לידע כללי, אין שום הבדל בפועל בין עבודה בערוץ זכרון בודד או משולש.

3. אין לך מה להצטער, כונן קשיח רחוק מלנצל את רוחב הפס של התקן SATA 3Gb\s (מה שמכונה SATA2) כך שקניית כונן קשיח בממשק חיבור SATA 6Gb\s לא היה נותן לך כלום.

4. לכל לוח יש כרטיס רשת ואודיו מובנים.

החסרון היחסי של לוחות H61 הוא בעיקר העדר חיבורי SATA 6Gb/s ו-USB 3.0 אלא אם כן היצרן הוסיף אותם כשבבי הרחבה (בלוחות מעטים בלבד ואז לרוב מחירים לא שונה בהרבה מלוחות H67). רוב לוחות ה-H67 מכילים חיבורי SATA 6Gb\s ו-USB 3.0. בנוסף לחלק מלוחות H67 יש גם יותר חריצי הרחבה אם זה משהו שמשנה לך.

בגזרת לוחות H67 אני ממליץ לך לבדוק את המפרט של BLKDH67BL-B3 של Intel.

אם אין לך צורך ב-SATA 6Gb/s (רלוונטי רק אם אתה מתכנן להוסיף SSD) או USB 3.0 (רלוונטי בעיקר אם אתה נוהג להעביר הרבה מידע אל כוננים חיצונים ומהם וגם לא תמיד יניב קצב העברה גדול משמעותית - תלוי בהתקן החיצוני) אז כל לוח H61 שמכיל 4 חיבורי SATA (רובם) יספיק לך. אם כן יש לך צורך בחיבורים הללו הכי משתלם יהיה לקנות לוח מבוסס H67.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים