עבור לתוכן

תעזרו לי לבחור בין ASROCK Z68 Extreme4 ל-ASROCK P67 Extreme6

Featured Replies

פורסם

למה לקנות היום Z68 ולא P67? שתיהם מתאימים לי. כאן אפשר לראות את ההבדלים. חוץ מצ'יפ Z68 מול P67 ל-EXTREME6 ישנם 2 USB3 ו-2 SATA3 יותר. אני לא חייב קידוד וידיאו והפרש במחיר מבחינתי הוא זניח. אני גם לא מתלהב מ-SRT, ו-VIRTU (נכון להיום) לא מפגינה יתרונות ממשיים.

אבל בכול הסקירות שקראתי ההמלצה (אם אתה בונה מחשב חדש) לקחת את Z68. האים פספסתי משהוא?

פורסם

אתה די ענית לעצמך. אם התכונות 'מציעה ערכת השבבים Z68 לא שימושיות עבורך או שאתה לא זקוק להן מכל סיבה אחרת אז הרי שלא "תפסיד" כלום אם תבחר בלוןח המבוסס על ערכת השבבים P67.

מצד שני ניתן לטעון שאם המחירים קרובים מספיק אז גם שאין שום מניעה לקנות את הלוח המבוסס על Z68 בבחינת "שיהיה".

היתרון הכי גדול של ערכת השבבים Z68 למי שכיום קונה מערכת למשחקים הוא שבעתיד היא תאפשר לך גמישות גדולה יותר בהסבת המערכת לשימוש ביתי אחר, בעיקר מדובר על HTPC, מכיוון שתוכל לנצל את הליבה הגרפית המובנית וכך לקבל מערכת קרירה וחסכונית למדי באנרגיה.

כך שאין פה בדיוק נכון או לא נכון מכיוון שלפי מה אתה אומר שתי המערכות עונות על הצרכים שלך ולכן לדעתי אתה צריך לנסות לחשוב אם הגמישות העתידית האפשרית שמציעה Z68 עשויה להיות שימושית, או שמבחינתך אלו בעיקר גימיקים שכנראה לא תנצל בשום שלב בפועל.

פורסם

רגע, לא שכחתם את הTURBO USB ?

פורסם
  • מחבר

TURBO USB - כוונתך ל-ASRock XFast USB? אם כך, זה קיים בשתי הלוחות.

About:blank

אני אנשה להקשות עליך. חיכיתי ל-Z68 בעיקר כדי לקבל מערכת שקטה וחסכונית כאשר אין צורך בעוצמה של GTX580. התברר, שב-I-MODE של VIRTU חסכון הוא מזערי - כמה וואטים בודדים. בנוסף זה לא תמיד עובד חלק ויש תשלום בביצועים.

ביוני אמורה לצאת תוכנה ייעודית של NVIDIA כדי לתת תשובה לאותו נושא. האם, לפי דעתך, יש מקום לשיפורים? או שאנחנו בגבול הטכנולוגיה - יצרני חומרה כבר מאוד יעילים ואי אפשר לכבות לגמרי את הכרטיס?

פורסם

Z68 אינו שימושי בהקשר ל- VIRTU , הפעלת כרטיס המסך הבנוי במעבד עם כרטיס מסך חיצוני

מימד אחר ראוי למחשבה הוא הפעלת מטמון עם כונן SSD כאן אנו יוצאים נשכרים עם יש לנו הרבה כתיבות לדיסק

בשימוש רגיל 2 הסעיפים מתייתרים ולכן עדיף 67

הערה

SSD במתכונת של מטמון מחייב הכרזת/התקנת רייד

פורסם

אם תחליט על פלטפורמה Z במקומך לא הייתי מצפה ליותר מידי מהיבואן של אסרוק

כפי שהוא מציג את עצמו כך נראה בטח את השרות בהמשך

כבר כמה זמן שהוא נותן תאריכים שונים לכניסת הלוחות החדשים ועד עכשיו אין צפי לכניסה -אולי בסוף החודש

לדעתי יבואן שלא יודע להעריך את השוק בעייני הוא לא רציני ולבטח גם השרות שייתן יהיה בהתאם

מרבית יצרני הלוחות קרי אסוס ,ג'יגה בייט עם לוחות בפלטפורמה Z נמצאים כבר בארץ רק אסרוק עדיין לא הביא 'נציגים' ללוחות

אם אני זוכר נכון גם בפלטפורמה הקודמת קרי P68,H68הוא הביא את הלוחות באיחור ניכר וגם הביא מס' מצומצם של דגמים

המצחיק זה שהיבואן יוצא בפרסומות מנקרות עיניים באתר אבל בתכלס אין לא כלום אני צריך מס' לוחות המתנתי והמתנתי אבל אין מוצרים נראה לי שלוחות של חברה אחרת יתנו פתרון הולם גם כן

פורסם

אין לי מושג עד כמה תתפתח הטכנולוגיה בטווח הזמן הקרוב מאוד. על גבול הטכנולוגיה אנחנו אף פעם לא נמצאים כי תמיד יהיו פיתוחים או שטכנולוגיה מסוימת תזנח לטובת אחרת שתחליף אותה. מכיוון שכל עניין הגרפיקה ההיברידית נמצא עדיין בחיתוליו, לדעתי נכון להיום זה יותר גימיק עבור המשתמש (ו-Proof of concept ברמת היצרניות).

לדעתי בכלל כל המיתוג של Intel על המגבלות הכפויות של ערכות השבבים השונות הוא פשוט שערורייתי, אבל אם לוקחים את זה כמצב נתון, אז בהחלט שערכת השבבים Z68 עדיפה רק למערכות שבהן אין צורך בכרטיס גרפי ייעודי אך כן מתוכנן OC (או בכלל מכיוון שלוחות H67 הם גם ככה לא זולים במיוחד), או למערכות שבעתיד יידוע בוודאות שיוסבו ל-HTPC. למערכות משחקים אפשר לקחת בלי שום ייסורי מצפון את ה-P67.

אך כאמור, ברגע שמחיר של לוח Z68 ו-P67 הוא קרוב מספיק, אפשר בהחלט לקחת לוח Z68 וגם אם לא תשתמש בכל מה שהוא יכול להציע, גם לא ממש יזיק שיהיה את זה.

פורסם
  • מחבר

shma

את ASROCK P67 Extreme6 אתה יכול לקחת גם היום. Z68 של ASUS עדיין לא הגיעו לארץ וצפי (לפי סוכן מחירות) משבוע עד אלוהים יודע. Z68 של ASROCK אמורים להיות כאן תוך כמה ימים (לפי אותו סוכן מחירות).

GIGABYTE התלבשה על Z68 בצורה הכי אגרסיבית והציגה את השורה הכי ארוכה של המוצרים עוד לפני השקה רשמית של INTEL. אני מניח שזאת הסיבה האמיתית לנוכחות מוקדמת של הלוחות שלהם בארץ ולא יזמה של יבואן מקומי.

About:blank

תודה,

זה בערך מה שחשבתי, אבל לא הייתי בטוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים