עבור לתוכן

בעיה עם הרכבת מחשב

Featured Replies

פורסם

אז קודם כל הקדמה קצרה:

ניסיתי להרכיב את המחשב הישן (pentium 1 200mhz) לפני חודש בערך אבל במהלך ההרכבה נשבר פין אחד של הלוח אם (אחד הפינים שמתחברים לכבלים של הספק ולמעשה מספקים חשמל ללוח), התייאשתי והחזרתי הכל למחסן.

היום השתעממתי אז החלטתי לנסות ולהחיות את המחשב ולמרבה הפלא הוא עובד! מגיע חשמל ללוח (הרמקול עובד) והמחשב אפילו עולה!

ומפה מתחילות הבעיות...המחשב נתקע במסך הראשון (איפה שהוא סופר את הRam) :-\

ניסיתי להיכנס לביוס אבל המחשב לא מזהה את המקלדת (מקלדת עם חיבור ישן ואני בטוווח שהיא טובה), כשאני מחבר את המקלדת יש כזה צליל אבל כשאני מנסה ללחוץ על איזשהו מקש כלום לא קורה :-\

זה מה שרשום:

Keyboard error or no Keyboard present

CMOS checksum error - Default loaded

עוד משהו שאולי חשוב שתדעו:

יש לי 3 חוטים קטנים לחבר (HDD Led, Power Led, Turbo Led) ואני לא יודע לאיפה מחברים אותם...ואני מניח שיהיה לכם קצת קשה לעזור לי אז אני שואל אם זה קריטי, כלומר האם אי חיבור אותם חוטים הוא הגורם לבעיה או שהוא עלול לגרום לבעיות בעתיד...?

או אולי חיבור היציאות com הוא זה שעושה את הבעיות?

10x

פורסם

הלדים זו לא הבעייה!

דבר שני תנסה לעשות REASET לביוס(הג'מפר שלו אמור להיות ליד הסוללה, אם אין ג'מפר אז פשוט תוציא את הסוללה עם מברג שענים שטוח(כשהמחשב מנותק מהחשמל) תחכה 3-5 שניות ותחזיר את הסוללה

אם זה לא עובד אז כנראה שהוא לא מצליח לזהות את אחד מהתקני הIDE שלך (תוודא שהם תקינים)

מקווה שהייתי לעזר

פורסם
  • מחבר

מזה IDE?

תן לי דוגמא בבקשה להתקן IDE שיכול להיות לי על המחשב...

פורסם

הרד דיסק

CD רום...

פורסם
  • מחבר

אז יש לי הרד דיסק מחובר, CD לא חיברתי

אבל זו לא אמורה להיות הבעיה...כי המחשב לא קורא מההרד דיסק בשלב הזה...גם שאני מנתק את ההרד דיסק זה עדיין נשאר אותו דבר..

פורסם

כן אבל בד"כ אחרי ספירת הזיכרון מתבצע צהליך זיהוי התקני הIDE ובד"כ אם המחשב לא מצליח לזהות אחד מהם אז זה לוקח המון זמן עד שהוא מרים ידיים אז חשבתי שזה זה

לך על REASET לביוס

פורסם
  • מחבר

טוב הבעיה של המקלדת נפתרה (לאחר הוצאת והכנסת הסוללה)

זה מה שנשאר עכשיו:

CMOS checksum error - Default loaded

וגם הכונן שלי לא מזוהה :-\

ועוד משהו:

יש איזשהו חוט קטן כזה שמורכב מ2 חוטים - אדום ושחור (נראה לי שהוא חשוב וצריך לחבר אותו). הוא יוצא מהספק ויש לו חיבורים כאילו הוא אמור להתחבר ללוח אם באזור של איפה שמתחבר הרמקול...מישהו יודע מזה החוט הזה ולאיפה אני מחבר אותו?

10x

פורסם

עכשיו תיכנס לביוס ותלך שם ל LOAD DEFAULT PROPERTIES או משהו כזה, תבחר את זה ותעשה SAVE

אם ההודעה חוזרת שוב סימן שהסוללה התרוקנה וצריך להחליף אותה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים