עבור לתוכן

מחשב נתקע לחלקיקי שנייה, ואיטי באופן כללי

Featured Replies

פורסם

שלום

מפרט המחשב שלי מפורט בפרופיל

ברשותי מחשב לא חדש (בן 4)

לפני כחודש היתה הפסקת חשמל וכנראה שהדיסק הקשיח נפגע

קניתי דיסק חדש [pre]Hitachi HDS721050CLA362[/pre] שעליו התקנתי ווינדווס XP מחדש. על הדיסק הישן התקנתי לינוקס והוא גם מחובר למחשב (הוא עובד, פשוט יש כנראה כמה סקטורים שאי אפשר לגשת אליהם)

התקנתי גם מחדש את הדרייבר של כרטיס המסך

לאחרונה המחשב, נתקע לי לחלקיקי שנייה . ככל שיש עליו עומס גדול יותר הוא נתקע לזמנים יותר ארוכים ובתכיפות גדלה והולכת

זה גם משפיע על הסאונד של המחשב שנשמע קטוע כשזה קורה. בנוסף לזה הוא גם באופן כללי מגיב באיטיות. - הכל ביחס לאיך שהוא עבד קודם לכן.

ציפיתי שדיסק חדש עם מערכת הפעלה פשוטה (XP) ומספר מצומצם של תוכנות יראה ביצועים משופרים, אבל אני דווקא רואה ההיפך

האם יכול להיות שיש בעיה בתאימות בין לוח האם\מעבד לדיסק החדש?

תודה ויום טוב

אריאל

פורסם

לא צריכה להיות שום בעיית תאימות, בנוגע להרדיסק התקול למה הוא עדיין מחובר אים רכשת הרדיסק חדש שיחליף אותו?

בתור התחלה כדי לדעת אים הנזק או פיזי תבדוק אים יש תיקתוקים בזמן העלאת המערכת,

בנוסף תעשה בדיקה של סקטורים פגומים עים HD Tune.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהניסוח שלי היה מטעה, כי בכלל לא בטוח שהאיטיות קשורה לדיסק

(זה קרה כמה שבועות אח"כ) חשבתי שאולי זה קשור אז ציינתי את זה

אם נתעלם מהסיפור של הדיסק, יש אולי הסבר אחר לתופעה?

תודה רבה

אריאל

פורסם

עכשיו היסתכלתי במפרט שלך, בגדול כמו שאני מבין קודם היה לך מערכת לינוקס מין הסתם היא קלה יותר וצורכת פחות משאבים,

תפתח את מנהל משימות במקביל תפתח תוכנה שגורמת "לתקיעות" ותבדוק את הניצול המלא של RAM והCPU.

לדעתי אתה משתמש בתוכנה שזוללת זיכרון לכן התקיעות, גם מעבד יכול להיתקע שהוא מגיע ל100% ניצול לכן כרגע אני לא שולל

את 2 האפשרויות.

פורסם

נתק את הדיסק הישן ,ותבדוק אם עדיין יש תקיעות.

פורסם

^^ למורות שאמרתה להיתעלם בכל זאת תעשה מה שהבחור למעלה ביקש,

בנוסף תבדוק את מה שאמרתי אבל בפעם האחרונה שניתקע לי הCPU זה היה מעבד פנטיום 3 ישן.

עריכה: הספיק להיתקע לאחר הפעלת 2 דפדפנים במקביל הCPU היה על 100%.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות,

אבל אני חושב שהכיוון הוא לא נכון בגלל שאני משווה את המחשב הזה לעצמו, לא למחשב אחר.

אני לא רואה ערכים חריגים של ניצול ה CPU, אז אני לא חושב שזה הכיוון, למרות שהתופעות מחריפות ככל שאני מעמיס על המחשב

וזו תופעה שהגיעה אחרי שפרמטתי אותו (או ליתר דיוק החלפתי לדיסק חדש) - ולכן העומס עליו אמור לרדת והביצועים להשתפר

ולא בהכרח יש קשר להחלפת הדיסק .

תודה רבה

פורסם

אם לא תשלול את הדיסק קשיח הישן כגורם לתקיעות, לא תוכל להתקדם במציאת המקור לתקיעות, כראוי.

לכן נתק את הדיסק קשיח הישן מהמחשב ותבדוק אם עדיין יש תקיעות.

פורסם

המחשב נתקע אם הדיסק של הלינוקס ?

נתקע אם אתה מעלה את הלינקוס מ USB / CD (למשל דיסק ההתקנה) כש 2 הדיסקים הקשיחים מנותקים ?

תבדוק קבלים מנופחים וספק כוח

הפסקת חשמל לא אמורה לגרום נזק לדיסק הקשיח (מכה לדיסק או למחשב בזמן שהוא עובד - כן)

הפסקת חשמל יכולה לדפוק קצת את הספק, כך שהוא עדיין עובד אבל נותן מתחים לא תקינים וורם לתקיעות / הורס חומרה אחרת. איזה ספק זה ?

פורסם

תבדוק מהירות של הדיסק החדש עם התוכנה HDTUNE

תעלה לפה תוצאות

פורסם

אם לא תשלול את הדיסק קשיח הישן כגורם לתקיעות, לא תוכל להתקדם במציאת המקור לתקיעות, כראוי.

לכן נתק את הדיסק קשיח הישן מהמחשב ותבדוק אם עדיין יש תקיעות.

שוב פעם ניסיתה את זה?

פורסם
  • מחבר

הי

הוצאתי את הדיסק הישן - אבל לא נראה שזו הסיבה

עוד לא הספקתי להריץ את HDTUNE

לעומת זאת הרצתי את התוכנה prime95 ש"טוחנת" את המעבד

וזה משבית לי את המחשב חבל על הזמן - הוא נתקע כאילו אין מחר

חשוב לציין שהוא לא נתקע לגמרי שחייבים לעשות restart

אלא בצורה כזו שלוקח לי כמה דקות רק כדי לכבות את התוכנה הזו

פורסם

תעלה תמונה של מנהל משימות בלשונית "ביצועים".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים