עבור לתוכן

מחשב נקפא ואחרי ריסטרט לא עולה

Featured Replies

פורסם

שלום חברים!

אני צריך את עזרתכם, כי אין לי כבר כוח ואני זקוק מאוד למחשב תקין לצורך הלימודים.

המחשב שלי בן 3 שנים:

E8400 ללא המהרה וקירור סטוק

MSI P7N SLI

4 GB RAM DDR 2

3 דיסקים קשוחים

HD 4870 SAPPHIRE

EZCOOL 500 W REAL

יש לי WINDOWS 7 64 BIT SP1 עם כל הפאטצ'ים.

הבעיה היא כזאת:

המחשב נקפא ואחרי ריסטרט במסך של ביוס יש הודעה: Reboot and select proper Boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.

עוזר רק כיבוי מחשב, ניתוק מהחשמל והמתנה של 5 דקות לפחות.

בהתחלה זה קרה כאשר שיחקתי וחשבתי אולי זה חימום יתר או בעיות אחרות. עכשיו אני לא משחק וזה קורה כאשר אני פשוט גולש באינטרנט. הייתי היום ב GMAIL וניסיתי לשלוח מיילים. בהתחלה שמתי לב שFIREFOX לא הגיב לכמה שניות אבל חזר ואחרי עוד כמה דקות זה נקפא. הייתי חייב ללחוץ על כפתור רסטרט כי חלונות לא הגיבו בכלל ואחרי ריסט קיבלתי הודעה בביוס שרשמתי לעיל.

האם זה יכול להיות בעיה שקשורה לדיסק הקשיח? יש לי SEAGATE מהסדרה הדפוקה 7200.11. לקחתי מחשב פעמיים למעבדה של אייוורי. יש לי אחריות של עוד שנתיים על הדיסק(כי כאשר קניתי נתנו 5 שנים אחריות אצל SEAGATE) ואמרו שבדקו עם תוכנה של SEAGATE ודיסק תקין. הציעו לי לפרמט, עשיתי את זה אבל זה עזר לזמן קצר מאוד (אולי שבוע ראשון). אני בעצמי עשיתי בדיקה עם תוכנה חינמית (לא זוכר שם) לבדיקת דיסקים קשיחים והיא רשמה שבדיסק HEALTH 9% יש 1500 REALLOCATED SECTORS ואני חייב לגבות אותו כי הוא על סף קריסה.

אולי זה ספק כוח שלי? אני יודע שהוא לא משהו אבל עכשיו מחשב נקפא אפילו בגלישה רגילה שזה לא מצב של מאמץ לספק.

אודה מאוד לכל העוזרים.

פורסם

נראה כבעיה שקשורה לאיחסון

או דיסק קשיח תקול או כבל או הבקר SATA בלוח האם

תתקין HDTUNE ואחרי שתריץ אותו תכנס לכרטיסיה HEALTH ותראה כמה שגיאות יש בסעיף ultra dma crc error count

תעדכן כאן

פורסם
  • מחבר

שלום והמון תודה על עזרתך.

התקנתי תכנה שנקראת Hard Disk Sentinel ואחרי אבחון היא רשמה על הדיסק ש WIN 7 הותקן עליו: There are 1241 bad sectors on the disk surface

Problems occured during the spin up of the disk 1 times

This can be caused by the disk itself or huge power load (weak power supply.

At this point warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops frurther

Problems occured between the communication of the disc and the host 16407 times

אפילו עכשיו כאשר כתבתי הוא נקפא פעמיים, אבל עכשיו הייתי יותר סבלני וחיכיתי ו יכולתי להמשיך לכתוב.

אני אתקין עכשיו את התכנה שהמלצת ואדווח על תוצאות. תודה שוב.

פורסם

לא צריך כבר את HDTUNE

יש לך פה דיווח על מספר אסטרונומי של תקלות תקשורת בין הדיסק ללוח האם - תחליף כבל SATA

אחרי שתעשה זאת תתקין את תוכנה הבדיקה היעודית של SEAGATE שנקראת SEATOOL (תחפש בגוגל או בסטיקי)

ככה תדע בוודאות כמה סקטורים פגומים יש לך

דרך אגב אולי בעיות התקשורות נובעות בגלל הקושחה הפגומה של SEAGATE לכן אני ממליץ לגשת ללינק המצורף ושם תוכל ע"י הזנה של המספר הסידורי של הדיסק הקשיח שלך לקבל אינדקיציה אם יש צורך לבצע עידכון קושחה להארד דיסק שלך

פורסם
  • מחבר

אם יש לי כבל SATA ישן מלוח אם הקודם שלי (הוא בצבע כתום ונראה לי SATA 1) אז הוא יגביל אותי?

יש לי בעיה עם הצורב ואני לא יכול לצרוב תכנת בדיקה של SEAGATE. וזאת שעושה בדיקות מתוך WINDOWS לא רואה כוננים קשיחים שלי בכלל.

אם כתוב ש HEALTH 9% אז צריך להחליף את הכונן?

עוד שאלה סשה. אני צריך ךהחליף את הספק? יש סיכוי ש EZCOOL שלי דופק לי את הכונן?

שכחתי להוסיף שבמעבדת איוורי עשו פעמיים בדיקה עם תכנה יעודית של SEAGATE ואמרו שתכנה מעידה שהכל תקין ???

המון תודה לך שוב על עזרתך.

פורסם

אין כזה דבר כבל SATA1 או כבל SATA2 זה רק כבל, תקן העבודה נקבע ע"י לוח האם והדיסק הקשיח

ככה שאתה יכול לחבר איזה כבל SATA שאתה רוצה

ואני עוד פעם ממליץ לך לבדוק באתר של SEAGATE אם הדיסק הקשיח שלך דורש עידכון FIRMWARE

לגבי HEALTH 9% אני סומך רק על התוכנה של היצרן

אם הספק שלך תקול או לא אני לא יודע אבל הכל יכול להיות

פורסם
  • מחבר

עשיתי עכשיו בדיקה עם SEATOOL

ב SHORT GENERIC קיבלתי PASS

ב LONG GENERIC - FAIL

בדקתי באתר של SEAGATE והדיסק שלי לא צריך עדכון קושחה, לאומת זאת שהוא מהסדרה התקולה 7200.11.

אתה בתוח שבעיות בתקשורת בין לוח אם וכונן קשיח מעידות על תקלה בכבל SATA?

פורסם

לא בטוח, יכולה להיות גם בעיית תקשורת שקשורה לבקר שיש בדיסק הקשיח

אבל הכי קל להחליף כבל

אבל בעיות תקשורת זה הקטנה שבבעיותך - יש סקטורים פגומים !

פורסם
  • מחבר

המון תודה סשה!

אני אלך לאיוורי ואנסה לממש אחריות. עכשיו יש לי בדיקה של SEATOOL שהסתיימה ב FAIL

אעדכן בהמשך.

פורסם

אני אפילו ממליץ לך להדפיס את תוצאות הבדיקה ולהציג את זה בחנות/מעבדה

פורסם
  • מחבר

הייתי עכשיו במעבדת אייורי ואחרי בדיקה קצרה החליפו דיסק לחדש ואפילו יותר גדול :) היה לי 320 GB וקיבלתי SEAGATE 500GB.

אני מאוד מקווה שבזה הבעיות שלי נגמרות.

תודה רבה על העזרה. :xyxthumbs:

פורסם

לחלק מהדיסקים של SEAGATE יש באג בקושחה שגורם להם להיות בלתי נגישים פתאום

החברה הוציאה מאז מספר עידכוני קושחה שאמורים לפתור את הבעיה

אני ממליץ לך להכנס לאתר החברה ולבדוק ע"י הזנה של המספר הסידורי של הקשיח שקיבלתה באם נדרש לבצע בוא עידכון קושחה

פורסם
  • מחבר

התקנתי עליו WINDOWS ובינתיים הכל נראה תקין. חשבתי שבעית הקושחה השפיעו רק את הסדרה הפגומה 7200.11. אני קיבלתי דיסק שהוא מהסדרה החדשה 7200.12. אבל תודה רבה שהזהרת אותי. אני אבדוק באתר של SEAGATE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים