עבור לתוכן

מתח מעבד גבוה

Featured Replies

פורסם

התוכנה SPEEDFAN אומרת שאחת הליבות מקבלת מתח של 1.89V וזה נראה לי לא הגיוני.

הליבה הראשונה עם מתח תקין והליבה השינה עם מתח גבוה מאוד.

עשיתי OC מ3.00 ל3.60 והשארתי את המתחים על AUTO. יכול להיות שזה מה שקרה?

חשבתי שזה באג אז ניסיתי להפעיל מחדש את המחשב כמה פעמים וזה נשאר...

12ey0wzzweji.jpg

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה תקין. הערך Vcore2 ב-Speedfan למיטב ידעתי מייצג את המתח לזכרונות.

גם המתח למעבד תקין.

באופן כללי להפעיל את המחשב מחדש לא יעזור לך כי הגדרות ה-OC הן לא תוכנתיות אלא מוגדרת ב-BIOS. אם אתה רוצה לבטל את ה-OC או לשנות אותו לצורך בדיקה, יש לעשות זאת מה-BIOS עצמו כמובן.

פורסם
  • מחבר

חחח חשבתי ש Vcore1 = TJ1 ו Vcore2 = TJ2.

נראה לי ש Temp1 = TCase אבל מה זה temp2 ו Temp3?

פורסם

VCORE2 יכול להיות רק זכרונות.

ליבות לא מדווחות או מקבלות מתחים שונים.

ניחוש מחושב שהזכרונות גם בOC ובגלל זה מכוון להם מתח של 0.09 יותר מברירת המחדל שלהם.

פורסם
  • מחבר

VCORE2 יכול להיות רק זכרונות.

ליבות לא מדווחות או מקבלות מתחים שונים.

ניחוש מחושב שהזכרונות גם בOC ובגלל זה מכוון להם מתח של 0.09 יותר מברירת המחדל שלהם.

אז למה ליבה אחת תמיד ב-2 מעלות יותר חמה אצלי מהשניה?

והזכרונות בתדר הרגיל, 800 מה"ז.

לא שיניתי מתחים אלא השארתי הכל על AUTO. כדאי להוריד מתח לזכרונות/מעבד/NB?

פורסם

כשהעלית את ה-FSB התדר של הזכרונות כנראה עלה (תבדוק מה מחלק או מכפלת הזכרון) גם הוא והמערכת העלתה מתח בהתאם.

המתח למעבד תקין, המתח לזכרון קצת גבוה אם הוא לא נמצא ב-OC, בעקרון לא הייתי מבצע OC בכלל OC לזכרון ומשחק עם המכפלה שלו כדי להשאיר אותו על 400 (או 800 תלוי איך זה מוצג ב-BIOS שלך).

הטמפ' של הליבות היא לא תמיד זהה. הפרשים של מעלות בודדות הן תקינות, ובכלל, את הטמפרטורות של הליבות ומפזר החום של המעבד הזה כדאי יותר לבדוק במאמץ ולא במנוחה. במאמץ התוצאות המתקבלות הן מדויקות יותר.

פורסם
  • מחבר

מכפלת הזיכרון היא 2 והזכרונות על 800 - לא עשיתי להם OC בכלל (כשהעליתי באס מ333 ל400 הורדתי את מחלק הזיכרונות ל 1:1).

בדקתי כבר במאמץ והטמפ' המקסימלית היא 61 מעלות שזה סבבה אבל השאלה מה יהיה בקיץ כשבחוץ 40 מעלות...

פורסם

אז משום מה המערכת החליטה שהזכרון דורש יותר מתח. הייתי ממליץ לוודא שהתדר (שכבר וידאת), תזמונים ומתח של הזכרונות הם על-פי נתוני היצרן ולשנות באופן ידני אם לא (כלומר להגדיר את המתח באופן ידני כ-1.8V). כמובן בסוף להריץ בדיקת יציבות עם Memtest במשך כמה שעות.

לגבי הטמפרטורות, קשה לדעת, אבל אין סיבה שהן יטפסו לערכים חריגים אם יש לך גוף קירור מתאים ל-OC. המתח למעבד לא גבוה.

פורסם
  • מחבר

יש לי AC FREEZER 7 PRO ולכן אני דואג...

אני אנסה להגדיר 1.8V לזיכרונות וגם להוריד קצת למעבד כדי אולי לחסוך לו כמה מעלות.

יש לך מושג מה המתח המינימלי שמתאים ל-OC כזה?

עריכה: הגדרתי ב BIOS מתח למעבד 1.293V ולזיכרון 1.8V ועכשיו רשום לי בספידפן מעבד 1.23 וזיכרון 1.81

כל מצבי החיסכון כמו C1E ו EIST מכובים. ממש מוזר כי מתח רגיל בלי OC זה 1.25V

למה זה על פחות מתח ממה שהגדרתי?

אם זה עובר בדיקה של פריים95/S&M אז זה בסדר להשאיר ככה?

פורסם

אל תשתמש בSPEEDFAN..היא לא אמינה..

בכל מקרה יש לך את HWMONITOR..שמנטרת הכל ובאמינות והרבה יותר מובנת..

פורסם
  • מחבר

את המתחים אני מוודא גם ב CPU-Z ו HWMONITOR.

זה עבר בדיקת מאמץ של כל הלילה אז להשאיר ככה עם מתח נמוך יחסית?

פורסם

אם המערכת יציבה..אין סיבה להרים סתם מתח :)

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה!

סתם מוזר לי שבOC יהיה מתח שפחות מהמתח ברירת מחדל ללא OC אבל סבבה חסכתי כמה מעלות :)

פורסם

1. למה מצבי החסכון באנרגיה מכובים?

2. ה-Freezer הוא קירור סביר מאוד (מאוד) למעבד כזה שהוא אוברקלוקר מצוין ולרוב מגיע לאזור ה-3.5Ghz ללא העלאת מתחים. כך שהקירור לא ממש צריך להדאיגו אותך במקרה הזה.

3. הגדרת עכשיו מתח ידני לפי מה שאני מבין. לא תמיד המתח שהמערכת מספקת באופן אוטומטי הוא בהכרח המתח האופטימלי או היעיל ביותר למערכת נתונה. הרבה פעמים ניתן להוריד מתח למעבד בתדר מסוים, לפעמים ההפרש בין זה לבין המתח האוטומטי הוא אפילו ממש מובחן. כמובן שהמתח האוטומטי הוא בסדר גמור ולא מסכן את המערכת בשום צורה (למעט ב-OC שם כידוע מומלצים בקרה וניטור ידניים של המשתמש), אבל זה בהחלט לא אומר שהמערכת לא יכולה לעבוד באופן יציב במתח נמוך יותר. אם אתה רוצה למצוא את המתח הנמוך ביותר שהמערכת מסוגלת לעבוד בו בתדר כזה בצורה יציבה אז תוריד את המתח לערך המינימלי, ואז תעלה אותו בהדרגה לפי הקפיצות שמאפשר ה-BIOS עד שתגיע ליציבות (בהתחלה המערכת לא תעלה בכלל, אחר כך אולי תעלה אך לא תהיה יציבה, ובסוף תגיע ליציבות). אני באופן אישי חושב שהמתח שלך הוא יותר מסביר וכל עוד הכל יציב, פשוט תשאיר את זה ככה.

פורסם
  • מחבר

1. הבנתי שעדיף לכבות את החיסכון באנרגיה כשעושים OC. טעות?

2. יש לי אפשרות להחליף לפריזר 13 שגם יכנס, נראה לי עדיף.

3. השאלה היא למה כשהגדרתי לו ידנית 1.293V אז עכשיו הוא פועל ב 1.23-1.24V?

בכל מקרה הכל יציב, עבר בדיקת פריים95 כל הלילה וגם בדיקת S&M ארוכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים