עבור לתוכן

עזרה בבחירת מצלמה דמוית SLR

Featured Replies

פורסם

שלום,

זקוק לעזרה בבחירת מצלמת דמוית SLR.

השימוש העיקרי הןא לשימוש ביתי כלומר - צילום טיולים, חוויות , צילום אירועים ומסיבות בגנים של הילדים ואירועים משפחתיים בבית.

אחרי שהבנתי שמצלמת DSLR חורגות בהרבה מהתקציב שלי וגם לאור זה שאני צריך מצלמה שגם אשתי תוכל לתפעל בלי צורך ללמוד החלטתי לעבור לדמויות SLR.

להלן השאלות -

• מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 2000 ש"ח .
  • אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם באור יום / וגם Indoor , אני מעריך שרוב הציולמים יהיו ביום אבל בגלל האירועים בגנים של הילדים חשוב לי שזה יצלם טוב גם בתנאי תאורה חלשים.
  • האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).לא חושב, השימוש בפלאש יהיה בעיקר אוטומאטי
  • האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. אין כוונה לרכוש חצובה
  • האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. אין כוונה להשתמש בפלאש חיצוני.
  • האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בהחלט.
  • האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה שם היצרן והדגם, ומה חסר לך בה? המצלמה הישנה לא עובדת כבר, זו הייתה konika minolta z3
  • האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? בהחלט מתכוון לצפות על גבי מסך, וכנראה גם מידי פעם להדפיס, בעיקר בגודל דף A4
  • מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? שים לב שמכפלת הזום (למשל X10) אינה נתון מועיל בבחירת מצלמה. הנתון החשוב הוא טווח העדשה במ"מ. המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. אני פחות בקיא בנושא, ולצערי הקישורים כבר לא עובדים
  • כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? לא משנה לי המשקל וגודל המצלמה (כמובן בהנחה שניתן להחזיק אותה ביד אחת וולקחת אותה איתך לטיול )
  • האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? ממש לא.
  • שאלות אופציונליות (מומלץ למלא כדי לקבל המלצה מדוייקת)
  • אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:
  • מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשוב.
  • מקרו - מה גודל האובייקט המינימלי שאיתו חשוב למלא את התמונה - זבוב? פרח? מספר פרחים? פחות קריטי
  • תמיכה בפורמט RAWלא קריטי,למרות שעכשיו קראתי על זה ונשמע מעניין. עד היום לא השתמשתי בו כלל
  • מצב צילום ווידאו. אלו מהתכונות הבאות חשובות לך (אם בכלל) - מייצב; אפשרות לשינוי הזום האופטי בזמן ההסרטה; רזולוציה גבוהה במיוחד (HD)‏‏ מייצב ויכולת זום אופטי בצילום וידאו - קריטי מאוד !!!, רזולוציה HD זה נחמד אבל לא MUST
  • האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש תהיינה מדוייקות ללא שינויי הגדרות? בהחלט - רצוי שיהיה מדויק Out of the box אבל כמובן אין לי בעיה לכוון הגדרות במידה וזו משימה המתאימה למשתמש בלתי מנוסה כמוני.
  • תכונות אחרות: זום גבוה חשוב לי.

• המליצו לי חברים שקנו את ה- panasonic dmc fz45 וראיתי גם את הcannon sx30 is
    מה אתם אומרים ?
    תודה רבה רבה לכל העוזרים. אני כבר ממש מבולבל מכל החומר שקראתי בשבוע האחרון.

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת מישהו יכול לעזור ??? :s05:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כנראה אין פה משתמשים רבים בפאנאסוניק או בקאנון, חולשות הסופר זום ידועות והחיישן הקטן לא יכול לתת יותר מדיי בתנאים עם תאורה בעייתית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים