עבור לתוכן

בעיות חומרה שכל הזמן חוזרות על עצמן.

Featured Replies

פורסם

אני כבר יותר משתניים בלופ של בעיות חומרה, כל הזמן אותה בעיה המחשב נכבה במאמץ וזה קורה שאני משחק משחקים

מידי פעם זה חלון כחול שכתוב שיש בעיית חומרה או משהו אחר מידי פעם פשוט עושה ריסטרט.

פעם ראשונה לקחתי את המחשב אמרו לי בעיה בכרטיס מסך החלפתי כרטיס מסך הכל עובד טוב ויפה, פעם שנייה הרצתי איזה בדיקה הזכרונות נמצאו בעיתיות החלפתי זכרונות הכל טוב ויפה, אחרי כמה חודשים שוב פעם אותה בעיה

לקחתי למעבדה הלוח אם הלך, החלפתי לוח אם הכל טוב ויפה, עכשיו הבעיה שוב פעם חזרה אחרי כמה חודשים של שקט, המחשב

פשוט עושה ריסטרט במשחקים, אין לי מושג כבר מה זה יכול להיות, קשה לי להאמין שהמעבדה נוכלים כי כל הדברים האלו קרו בזמן שהייתה לי אחריות ואין סיבה שהם יחליפו לי סתם משהו בחינם אם זה לא באמת פגום.

בכל מקרה אני צריך את עזרתכם, המלצה על איזה תוכנה לבדיקת מאמץ עם הוראות איך לעשות את זה כדי לדעת בוודאות מה הבעיה, תודה מראש.

פורסם

יש רכיב אחד במחשב שמתחבר לכל הרכיבים: ספק !

איזה יש לך ?

פורסם
  • מחבר

מארז כולל ספק Antec SONATA-II EC 450W

פורסם
  • מחבר

קראתי את המדריך אבל לא ממש הבנתי, איזה מהבדיקות לעשות ואיזה נתונים להכניס בצד ?

פורסם

תתחיל מבדיקת יציבות למעבד שזה טסט שנקרא cpu occt בברירת מחדל הטסט הזה מוגדר לרוץ שעה אבל אני ממליץ לך לשנות את ההגדרה ולהריץ 3-4 שעות. בסוף הבדיקה התוכנה תייצור גרפים שחשוב לעבור עליהם. יהיו שם גרפים של טמפ' על כל ליבה, תעבור ותראה שהכל בגדר התקין (לכל מעבד יש הגדרה שונה לטמפ' תקינה). יהיו לך גם גרפים של מתחים שגם עליהם חשוב לעבור. מה שחשוב לראות בגרפים של מתחים זה גם שהמתח הנבדק בערך סביב המתח הרצוי וגם יציבות המתח, כלומר שאין קפיצות.

אם בדיקת יציבות המעבד תעבור בשלום תמשיך לבדיקת כרטיס מסך.

פורסם

איזה דגם ספק בדיוק?

גם ספקים איכותיים יכולים להידפק, למשל אם יש לך רשת חשמל מאוד לא יציבה בבית או סתם מכשל ביצור.

יתכן גם שהמפרט לא מקורר כראוי ומגיע לטמפרטורות גבוהות מדי.

פורסם
  • מחבר

התחלתי בבדיקת מעבד ל-4 שעות כמו שהמלצת, אחרי 2 וחצי דקות הבדיקה הפסיקה וכתוב שהמעבד חם מידי.

הנה קישור לגרפים - אני בטוח שאתה יותר מבין ממני ותוכל לפענח את זה.

http://www.f2h.co.il/tbbui93yxser

בנוגע לספק כוח, הבאתי לך מידע על מה שרשום לי במפרט, אין לי ממש מושג איזה בדיוק אבל אם תוכל לכוון אותי איך לבדוק אני יגיד לך.

פורסם

אז הנה יש בעיה עם טמפ' המעבד

במקרים כאלא ההמלצה היא לעשות ניקוי אבק במארז באופן כללי ובמיוחד לנקות היטב את גוף הקירור של המעבד

בשלב הבא אני ממליץ לך לפרק את גוף הקירור מהמעבד ולהסיר באופן יסודי את המשחה התרמית הישנה מגוף הקירור ומהמעבד (תאזר בכהל בשביל הניקוי) ואז תמרח שכבה מאוד דקה של משחה תרמית חדשה על המעבד ותרכיב את הקירור בחזרה

אחרי שאתה מרכיב הכל תוודא שכל המאוררים עובדים

*משחה תרמית אפשר לרכוש בכל חנות מחשבים זה לא משהו יקר

פורסם
  • מחבר

אז זהו שעשיתי את זה לפני פחות מ-3 חודשים, פירקתי הכל מרחתי משחה כולל ניקוי יסודי, ממה שזכור לי לא צריך להחליף משחה בזמן כל כך קצר.

אין לי בעיה עכשיו ללכת לקנות עוד משחה ולעשות את כל הניקוי הזה אבל אני בספק אם זה יעבוד וגם אם כן אז לכמה חודשים בודדים וזה שוב יחזור, השאלה שלי אם אפשר לבדוק אם יש בעיה במעבד מעבר לאבק ומשחה טרמית ואז כבר שווה להחליף מעבד או פשוט רק השניים הללו כי במהלך השנה האחרונה כבר פעמיים החלפתי משחה ועשיתי את זה עם אנשים שיודעים לעשות את זה, ניקיתי וזה שוב פעם חזר חלילה.

פורסם

איך סירקולציית האוויר במארז? אולי אין לאן לפנות את החום מגוף הקירור?

אתה על מתחי סטוק למעבד?

איזה גוף קירור יש למעבד? הוא חם למגע בזמן הבדיקה?

פורסם

באמת שאין צורך להחליף משחה כל כמה חודשים, אם אין בעיות ורק לצורך תחזוקה רצוי להחליף אחת לכמה שנים

הקירור יושב טוב על המעבד ?

הכי טוב שתעלה צילום של המארז פתוח שנראה איך האיורור אצלך

אם אתה רוצה לבדוק אם החום הגבוה הוא תוצאה של קירור לקוי או בעיה במעבד אז אני ממליץ להציב מאורר חדר גדול על full power כאשר המארז פתוח מול המעבד ולראות אם זה מוריד את טמפ' המעבד

פורסם
  • מחבר

גונן ההבנה שלי בחומרה היא דיי בסיסית ככה שאני לא מבין יותר מידי בקירור ואני לא יודע איך הסירקולצייה עובדת.

מה שאני כן יודע שפעם הייתה תעלה גדולה כזאת שעברה מהמאוורר של המעבד החוצה אבל החברה שקניתי בה את המחשב הורידו אותה כי הם אמרו ש-AMD הוציאו איזה הודעה שאסור יותר להשתמש בזה וזה לא טוב משהו כזה, קשה לי להאמין שזאת הבעיה כי גם לפני וגם אחרי ההורדה של התעלה הזאת היו בעיות.

מבחינת החום בזמן הבדיקה, המחשב לא רותח הוא חמים אבל לא בהגזמה.

אני מניח שהקירור יושב טוב, המאוורר לא רופף או משהו כזה ונראה בסדר גמור.

עשיתי ניקוי יסודי למחשב ומצאתי איזה כבל שיוצא מהמאוורר של המארז ועליו - L,M,H וזה היה על L אז הנחתי שזה מהירות, העברתי ל-H

ועכשיו בדקתי טמפרטורות - הטמפרטורה של המעבד היא 30-40 בזמן מנוחה.

הנה תמונה של המארז -

http://up352.siz.co.il/up3/0zoygwowdguk.jpg

פורסם

אחלה טמפ' למנוחה אבל כמה במאמץ ?

לא ניתן לראות את התמונה תעלה אותה לפוסט עצמו ע"י לחיצה על עריכה ואז בחר באפשרויות נוספות

פורסם
  • מחבר

http://www.up2me.co.il/images/37474946.jpg

הנה התמונה, לגבי טמפרטורה במאמץ אני ינסה עוד כמה דקות לשחק שוב פעם בתקווה שזה לא יצא לי ואני יבדוק כמה טמפ'

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים