עבור לתוכן

AMD Phenom II X4 955 Black Edition - טמפרטורת עבודה + צריכת חשמל.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה התחדשתי במעבד מסוג חדש של חברת AMD:

Phenom II X4 955 Black Edition

יש לי מספר שאלות שאני ישמח לקבל עלהם תשובה:

1:

הבנתי שיש מספר גירסאות (C2/C3) שההבדל העיקרי הוא צריכת החשמל

האם זה נכון? האם אלו הגירסאות היחידות והאם יש עוד הבדלים?

לי יש C3.

2:

אני נכון לעכשיו עם קירור מקורי ללא OC (בינתיים) אני מקבל תוצאות קירור של בין 33 ל 39 (לכל היותר!) במנוחה.

אני השתמשתי בגריז של Arctic Silver שהיה אצלי כמה שנים אבל אני לא חושב שיש קשר.

השאלה האם זו הטמפרטורה שאמורה להיות לי במצב מנוחה ללא OC?

3:

שאלת השאלות!

היה לי גוף קירור דיי בהמה! ה-Mugen II (שהוא למכירה דרך אגב..)

הוא גוף קירור מעולה אבל לא בשבילי, גדול מאוד, המארז שקוף וקשה לי לראות אותו תקוע שם.

היה לי בעבר גוף קירור של זאלמן מאוד יפה.

אני מחפש קירור שהוא גם טוב ונוטה לכיון הOC וגם יפה, אני לא יודע אם זה הולך ביחד אבל מקווה שכן עד כמה שאפשר.

תודה רבה לכולם ושבת שלום. :hi:

פורסם

1. יש שתי גרסאות למהדורה (Stepping) C3 הראשונה היא עם מכפלה פתוחה והיא מאוד דומה למהדורה C2. השנייה ללא מכפלה פתוחה והיא מגיעה עם ערך TDP של 95W. הערך זה לא מייצג צריכת אנרגיה על הוא יותר מדד לפליטת חום.

2. אין כזה דבר טמפ' נכונה או שגויה כל עוד לא מדובר במצב לא הגיוני. הטמפ' מושפעת ממגוון גורמים (גוף קירור, טמפ' חדר, הסירקולציה במארז שלך ועוד) ולכן מעבד זהה יעבוד בטמפרטורות שונות בסביבות שונות. הטמפ' שלך הן סבירות בהתחשב בעובדה שמתחיל להתחמם עכשיו. המשחה התרמית שלך הייתה סגורה או פתוחה? באופן כללי משחות תרמיות הן לא משהו שניתן להשתמש בו אחרי שנים (בטח אם נפתחה) והייתי שוקל לקנות חדשה אם כי כאמור הטמפ' שלך סבירה. תבדוק גם טמפ' במאמץ כי זה נתון שאפילו חשוב יותר מהטמפ' במנוחה.

3.בקשר לגוף קירור? איזה OC מתוכנן? גופי קירור ל-OC הם גדולים ואין איזה "פתרון קסם" שיאפשר לך להגיע ל-OC גבוהעם גוף קירור קטן.

4. מועבר לפורום קירור מכיוון שהנושא העיקרי של הדיון מתאים יותר לשם.

פורסם
  • מחבר

1:

אז בעיקרון המהדורה C3 עדיפה, שמח "שנפלתי" עלייה.

2:

רק סיימתי להרכיב את המחשב, בדיוק לפני כמה דקות סיימתי לסדר הכל ב100 אחוז.

זרימת האוויר מאוד טובה, אין חוטים בכלל ויש למארז שלושה מאוררים, מאורר 1 בדלת 1 מאחורה ו1 מקדימה

ואני שוקל להתקין אחד בגג.

המשחת קירור אצלי בערך מ2005... השתמשתי קצת וסגרתי (יש סוגרן קטן) זה יכול להשפיע?

וכמובן, אני יבדוק את המעלות בזמן עבודה מאומצת ואז אני יחזור לעדכן כמובן.

3:

אני לא מתכול להשתגע בOC אני רוצה לעלות כמה שאפשר עם גוף קירור קטן (בהשוואה למה שהיה לי חח)

ובעל צורה יפה לדוגמת הזלמן.

אני ישמח לשמוע מספר הצעות של גופים טובים וגם יפים שאני כן יוכל לעשות איתם OC כזה או אחר.

תודה רבה על התגובה המהירה!

פורסם

1. יש לך את גרסת C3 עם מכפלה פתוחה או לא? אם היא עם מכפלה פתוחה היא עדיין 125W. זה לא ממש אמור לשנות לך. השיפורים בין המהדורות הם די שקופים למשתמש הקצה. גרסת C3 עם ערך TDP של 95W עדיפה ל-OC למרות שהיא לא מכפלה פתוחה מכיוון שהיא פולטת פחות חום, אבל כל עוד אתה מתכנן OC מתון זה לא ממש משנה.

2. אני באופן אישי לא הייתי משתמש במשחה בת 6, בטח לא לאחר שנפתחה, אפילו אם הייתה סגורה בשפופרת. הייתי קונה חדשה. זה לא שאני אומר שתהיה לזה השפעה מהותית על הטמפ', אבל משחות מתייבשות ומתקשות.

3. בנוגע לגוף קירור יש 3 אפשרויות:

1. קירור סטוק/מקביל לסטוק רק שקט יותר - יאפשר OC נמוך מאוד.

2. גוף קירור בינוני כדוגמת ה-Freezer של AC או ה-KATANA 3 של Schyte. יאפשרו OC בינוני

3. גופי הקירור בתצורת Tower שבדרך כלל יאפשרו לך OC מרבי במגבלות המערכת. אלו גופי הקירור כמו ה-Mugen II שהיה לך.

לכן הבחירה שלך צריכהל היות לדעתי בין ה-Freezer ל-KATANA 3. גופי קירור די משתלמים ושקטים. אני באופן אישי הייתי בוחר ב-KATANA 3 מבין השניים.

פורסם
  • מחבר

1:

כן, יש לי גירסת C3 עם מכפלת פתוחה. ה-Black Edition מגיעה עם מכפלת פתוחה.

וכן, שמתי לב עכשיו שהC3 מגיע עם 125. אבל כמו שאמרת זה לא ממש משנה בגלל שהמטרה הייתה מהתחלה OC.

2:

המשחה הייתה כמו חדשה, אבל אתה צודק, ברגע שאני יחליף גוף קירור אני ירענן גם את המשחה.

יש לך המלצה למשחה איכותית? אין הגבלה של תקציב ואני יכול אפילו לרכוש אותה בחול.

3:

ה-KATANA 3 נראה נחמד מאוד, הוא בגודל סטנדרתי או קצת מעל?

והאם יש עוד הצעות או אלו זוג הגופים שמבחינתך הם בראש הרשימה?

דרך אגב:

סיימתי לנקות את כל המחשב, סגרתי את דלת המארז (שכמו שאמרתי מצויידת במאורר דיי גדול)

והמתנתי מספר דקות בודדות בזמן שהמערכת הייתה במנוחה וברקע רק האנטי וירוס+פיירול רצו.

שכחתי לציין שבביוס כל התפריט ששולט על הOC נמצא על אוטומט לכן המכפלת עולה וירודת לבד וגם מהירות המעבד

ויחד איתם החשמל. אולי זה גם חלק מהסיבה שהמעלות קופצות או נמוכות מידי...

זו התוצאה של המעלות נכון לעכשיו:

[attachment deleted by admin]

פורסם

MX-2 או MX-3 היא משחה טובה ודי זמינה בארץ. אין צורך ביותר מזה (גם Arctic Silver 5 טובה וזמינה בארץ). ההבדל בין משחה ג'נרית למשחה "איכותית" הוא זמין. רק חשוב להקפיד שהמשחה לא תוליך חשמל ושלא תהיה יבשה כדי שתעשה את מלאכתה נאמנה.

את המידות של גופי הקירור תוכל למצוא באתרי היצרנים. קשה לי להגדיר סטנדרטי כי אין כזה דבר גוף קירור סטנדרטי. גם הוא וגם ה-Freezer גדולים יותר מקירור הסטוק אך קטנים יותר בהשוואה למגדלי הקירור. תוכל לחפש תמונות ברשת וסרטונים ב-Youtube כדי לראות את גוף הקירור בתוך מערכות או בהשוואה לעצמים אחרים כדי לקבל קצת נקודות ייחוס לגבי גודלו.

אני באופן אישי לא אוהב מאווררים בדלת, בדרך כלל הם סתם שוברים את הסירקולציה (ומוסיפים רעש), אבל הטמפרטורות הללו הן בסדר גמור. תבדוק כמובן גם במאמץ כי זה חשוב, אבל כרגע הכל נראה תקין וקריר. הייתי אבל כן בודק עם CoreTemp ו/או ב-BIOS ומשווה לתוצאות שפרסמת.

המכפלה והמתח עולים ויורדים בגלל פונקציות החסכון באנרגיה. גם ב-OC הם אמורים לעלות ולרדת (רק שהערכים יהיו שונים כמובן) כי אין שום סיבה וטעם שהמעבד יעבוד כל הזמן בתדר מלא.

פורסם
  • מחבר

לגבי המשחה, תודה על הטיפים, אני ירכוש את אחת ההצעות שלך.

ולגבי "תוליך חשמל" מה הכוונה?

לגבי גופי הקירור, אני יבדוק מאוחר יותר ביוטיוב כמו שהצעת ויבדוק את זוג הגופים יותר לעומק.

המאורר בדלת הגיע יחד עם הדלת/מארז ככה שלא הייתה אופציה לבחירה, ואם אני יפרק אני ישאר עם חור ענק.

יש טיפונת יותר רעש אבל מתרגלים. מה שכן אני בטוח שזה עוזר למעלות.

וכמובן, אני יבדוק גם בביוס ואם יהיה שינוי אני יחזור לעדכן בהקדם האפשרי.

לגבי השורה האחרונה שלך:

לא ידעתי את זה, חשבתי שעדיף שהמעבד ישאר בתדר מלא (עם OC או בלי OC) למדתי משהו חדש.

אז אתה אומר שאם אני מתכון לעשות OC אז למרות הכל עדיף לי להשאיר את אופציית חיסכון בחשמל מפועלת?

פורסם

יש משחות שמוליכות חשמל, במקרה כזה אם טיפה של משחה נוגעת באחד מהרכיבים החשמליים של לוח האם עלולה להיווצר בעיה. בעבר היו משחות כאלה יותר נפוצות, היום הן פחות נפוצות ורוב המשחות שתוכל להשיג אינן מוליכות. למרות זאת, חשבתי לציין את זה ליתר ביטחון.

כן ברור, אין שום סיבה להשאיר את המעבד עובד בתדר מרבי כשברוב שעות היממה אצל רוב המשתמשים המעבד לא נמצא בכלל במאמץ.

פורסם
  • מחבר

עכשיו הכל ברור.

תודה רבה על היעוץ ועל המידע הרב שנתת לי, למדתי יותר מדבר אחד ואני בטוח שהוא יעזור לי בהמשך.

ברגע שאני ירכוש את גוף הקירור אני יציין איזה רכשתי ואת התוצאות שלו בהשווה לסטוק.

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים