עבור לתוכן

לוח חדשני ל-i3 עם תמיכה ב-LPT ושני מסכים

Featured Replies

פורסם

היי אנשים ;)

אני צריך למשרד המלצה על לוח ל-S1155 שגם תומך בפורט PARALLEL LPT (הישן של המדפסות), לא בשביל מדפסת עתיקה אלא בשביל מפתח חומרתי לתוכנה ישנה, אני רוצה שגם יתמוך בתצוגה בשני מסכים ויחסוך לי את הצורך בכרטיס מסך נוסף - קיימת כזו חיה?

באשר לכרטיס הרחבה LPT על לוח חדיש - הבנתי בזמנו מטכנאי ספץ שזה פיתרון לא יעיל לרוב.

שמתי לב למשל ללוח הזה של אסוס:

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H61M_LE/#specifications

יש לו תמיכה בשני מסכים, ולמרות שאין לו את ה-LPT מאחורה יש את הפינים על הלוח, אז רק צריך להשיג את ה-BRACKET שיתחבר אליהם.

יש פתרונות עדיפים?

כדאי לחכות ללוחות עם Z68 או שזה לא באמת עקרוני?

חשוב לי שיהיה אמין ויציב.

פורסם

לוחות Z68 יקרים וממש לא משתלמים לצרכים שלך.

הלוח שציינת הוא בסדר גמור. לא חושב שתמצא לוח עם יציאת LPT, אך כאמור כל שעליך לעשות הוא לקנות מתאם לכך כי החיבור עצמו קיים.

גם הלוחות המקבילים של ASrock (חברת בת של ASUS ולכן הלוחות כמעט שזהים) מציעים סט תכונות מאוד דומה וגם הם אפשרות בהתאם לזמינות/מחיר שלהם.

אני לא חושב שתמצא לוח כזה שמכיל גם את החיבור עצמו בפאנל האחורי.

פורסם

רק שים לב שחיבור המסך השני יעשה דרך חיבור אנאלוגי VGA

פורסם
  • מחבר

באשר ל-VGA מודע תודה.

ראיתי עוד לוח של אסוס P8H61 שיש לו LPT מובנה, אבל יציאת מסך בודדת (ויתרו על ה-DVI).

יש הבדל מהותי בין H61 ל-H67?

שמתי לב שבזכירון רשום תמיכה ב-1333 ולא 1600, שזה קצת מוזר ללוח חדש, למרות שאני מניח שזה ממש לא משנה.

מאוד חשובה לי אמינות ויציבות, גם אם זה אומר שצריך להשקיע עוד 300 שח בלוח.

פורסם

ההבדל בין ערכות השבבים מסתכם בכמות אפיקי התקשורת (בעיקר PCIe). למערכת משרדית, ובכלל אלא אם כן יש צורך בכמות מסוימת של אפיקי תקשורת, זה לא אמור לשנות לך. "חסרון" נוסף של H61 הוא העדר של בקר SAtA 6Gb/s מובנה (בחלק מהלוחות יש בקר שהוסיף היצרן, באחרים אין). שוב, למערכת משרדית זה פחוחת משנה אלא אם כן מתוכנן בעתיד מעבר ל-SSD (בעתיד = לאורך חיי השירות הצפויים של המערכת).

כל הלוחות אמינים וטובים באותה מידה. אין איזו בעייתיות שבגללה לוח כזה או אחר עדיף על המקבילים שלו. תמיד יכול הרי להיות רכיב תקול, אבל גם אם תשלם יותר, לא תקבל בתמורה אמינות מוגברת אלא רק היצע תכונות רחב יותר, שככל הנראה עבורך הוא מיותר.

בקשר לזכרון, לתדר אין שום משמעות. ורוב הלוחות החדשים (גם חלק מלוחות ה-P67) לא תומכים באופן טבעי בתדר הגבוה מ-1333. בחלקם אבל כן ניתן לשחק עם מכפלת הזכרון ולעבוד עם זכרון בתדר 1600, אך כאמור, בפועל זה מיותר לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

האמת נזכרתי ששוכב לי פה AMD X2 250, נראה לי שאשתמש בו.

חושב על לוח Asus M4A88T-M, יש לו גם פינים ל-LPT, וגם יציאות HDMI ן-DVI.

או אולי את הגירסא עם USB3 כבר.

ויצא לי מחשב ב-1400 שח במקום 1900 :)

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A88TMUSB3/#specifications

אגב הלוחות הללו תומכים בשני מסכים ב-DVI ו-HDMI או רק אחד מאלו + DSUB?

קשה להבין מהשורה הזו:

Dual independent displays support with HDMI / DVI and D-Sub

פורסם

עדיף לוודא בחוברת לוח האם, אבל בעקרון הלוחות תומכים בחיבור אנלוגי ודיגיטלי במקביל ולא בשני חיבורים דיגיטליים במקביל.

לוחות נוספים, בהתאם לשאר הדרישות שלך מהלוח יכולים להיות GA-880GA-UD3H או GA-880GMA-UD2H של Gigabyte.

פורסם
  • מחבר

מתאם USB - הדברים הללו לא תמיד עובדים כמו שצריך, עדיף לוח שתומך ומסתבר שיש דווקא לא מעט עם פינים ל-LPT.

blank - תודה, אבדוק דיעות משתמשים על הלוחות ואבחר אחד.

פורסם

לא תמיד - זה נכון. בעבור 6$ כדאי לבדוק.

פורסם
  • מחבר

כבר הזמנתי BRACKET LPT ב-3.7 דולר כולל משלוחה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים