עבור לתוכן

מפרט סופי - צריך עזרה מקצועית עד 5500 שקל בלי חריגה!

Featured Replies

פורסם

אתה יכול בקלות להגיע ל5 וחצי אלף ש"ח ע"י הפיכת המפרט לתומך באוברקלוק אם תרצה לעשות/שדרוג מעבד/ שדרוג כרטיס גרפי/שדרוג ציוד הקפי ועוד ועוד, אבל לדעתי זה פשוט לא שווה את זה.

הכי טוב שתשמור את ההפרש הזה לשדרוג עתידי. לדוגמא, אתה יכול לשים את הכסף הזה גם בצד למקרה שתרגיש שכרטיס הקול לא מספק אותך ותרצה לרכוש אחד מקצועי.

• תגובות 41
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וגם את הרמקולים מומלץ לפצל מהקנייה ולקנות במקום אחר (הפרש גדול מדי במחיר)

פורסם
  • מחבר

1. את הקניה אני חושב לפצל גם ככה.

2. תמיכה באוברקלוק לא נראית לי כל כך אפשרית כרגע מכיוון שאני לא יודע לעשות, בנוסף שמעתי על הדבר הזה רק דברים רעים :P

חשבתי אולי לנצל את הכסף הזה לשדרוג של הכרטיס מסך, אבל האם זה יועיל לי למטרות עריכה או למשל לגיימינג מזדמן? או שצריך לשדרג יותר בשביל מרק הכרטיס מסך בשביל אלה?

ד"א בנוגע לכרטיס קול - יש לך נקודה, אבל ממה שהבנתי ההפרשים בין כרטיס קול פשוט לבין אחד מקצועי הם עצומים. שוב, תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
1. את הקניה אני חושב לפצל גם ככה.

2. תמיכה באוברקלוק לא נראית לי כל כך אפשרית כרגע מכיוון שאני לא יודע לעשות, בנוסף שמעתי על הדבר הזה רק דברים רעים tongue.gif

1) את קניית המחשב עצמו מומלץ לרכוש מחנות אחת (מטעמי נוחות ואחריות), אך כרצונך. בקשר לציוד הקפי- תרגיש חופשי.

2) כיום אוברקלוק זה דבר לא מסובך ויכול להוסיף לך כמה עשרות אחוזי ביצועים. צריך להיות מאוד...."כישרוני" על מנת לדפוק את המערכת.

חשבתי אולי לנצל את הכסף הזה לשדרוג של הכרטיס מסך, אבל האם זה יועיל לי למטרות עריכה או למשל לגיימינג מזדמן? או שצריך לשדרג יותר בשביל מרק הכרטיס מסך בשביל אלה?

יתרום לך בעיקר לגיימינג (תוכל להריץ משחקים מודרניים על איכות גרפית גבוהה יותר) וזה גם יתרום לך לעריכה גרפית במקרים בהם תשתמש בכוחו של כרטיס המסך. הקפיצה הבאה אשר מומלצת היא לקיחה של GTX470 שעולה סביב ה-1100 שקלים. איני חושב שזה משתלם עבורך.

ד"א בנוגע לכרטיס קול - יש לך נקודה, אבל ממה שהבנתי ההפרשים בין כרטיס קול פשוט לבין אחד מקצועי הם עצומים. שוב, תקנו אותי אם אני טועה.

כעיקרון יש לך כרטיס קול נפרד שמיועד פשוט לשיפור איכות הסאונד, ויש לך כרטיס מקצועי חיצוני שעולה החל מכמה מאות שקלים ויכול להגיע לאלפים בקלות. הכי טוב זה לקנות את הבסיסי (במקרה הזה- מובנה) ולראות כיצד תמשיך האלה.

פורסם
  • מחבר

1. כן שמתי לב שלא שמת שום כרטיס קול במפרט הזה. לשים אחד ירגיש לי אחרת? או שזה בזבוז של 300 שקלים?

2.מבחינת אוברקלוק - אני יודע שזה בטוח אבל אני מעדיף לא להסתכן, אבל ליתר ביטחון את המפרט הנוכחי אפשר לשדרג למצב שיהיה אפשר לעשות בו אוברקלוק בכל רגע?

3. למה לא משתלם לי לשדרג את הכרטיס מסך? לשדרג למשהו באמצע (בין הנוכחי למה שהמלצת) לא משתלם בכלל?

ושוב תודה רבה על כל העזרה אני מעריך את זה נורא :)

פורסם
1. כן שמתי לב שלא שמת שום כרטיס קול במפרט הזה. לשים אחד ירגיש לי אחרת? או שזה בזבוז של 300 שקלים?

2.מבחינת אוברקלוק - אני יודע שזה בטוח אבל אני מעדיף לא להסתכן, אבל ליתר ביטחון את המפרט הנוכחי אפשר לשדרג למצב שיהיה אפשר לעשות בו אוברקלוק בכל רגע?

3. למה לא משתלם לי לשדרג את הכרטיס מסך? לשדרג למשהו באמצע (בין הנוכחי למה שהמלצת) לא משתלם בכלל?

1) לדעתי זה בזבוז. ככה או ככה אתה תמיד יכול להוסיף.

2) כדי להפוך את המפרט לאחד שתואם לאוברקלוק, אתה תצטרך להחליף את המעבד ולוח-האם שלך (עסק לא זול) לכן שקול זאת עכשיו.

3) יש לך את GTX460 שעולה סביב ה700-800 שקלים ברוב החנויות. לי קשה להציע אותו כי באותו מחיר יש את HD5850 אשר חזק יותר למשחקים (אך לא לעריכה גרפית...).

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אחשוב על העניין של האוברקלוק, תודה על האזהרה מראש :)

ותוכל להרחיב עוד קצת על ההבדלים בין הGTX460 לבין הHD5850?

למשל:

1. איזה שיפור הם יתנו לי לעומת הכרטיס שהצעת במפרט המקורי.

2. מה ה"התמחות" של כל אחד מהם (עריכה גרפית, גיימינג וכו')

וכל דבר אחר שאתה מוצא שחשוב להגיד :P

תודה מראש! :)

פורסם

HD5850 הוא כרטיס חזק יותר מGTX460 וזול ממנו (אל תשאל). הבעיה היא, שלתחום העריכה הגרפית, כרטיסים של חברת אנוידיה (במקרה הזה, GTX460) עדיפים בגלל תמיכות מסויימות כמו CUDA המאפשרת עיבוד בחלק מהזמן על גבי כרטיס הזמן ויעול העבודה.

מבחינת שיפור ביצועים לעומת GTS450, בעריכה הגרפית בשעת שימוש ב-CUDA הרינדור יהיה מהיר יותר. מבחינת משחקים תוכל להריץ אותם על הגדרות גרפיות מעט גבוהות יותר.

יש לא מעט סקירות על הכרטיס, פשוט חפש בגוגל ותראה את ההבדלים בביצועים.

אם רוב הזמן אתה עובד על תוכנות שהן לא עריכה גרפית (או לא תומכות CUDA) ו/או לא מתעסק איתן בצורה כבדה- לקחת כרטיס חזק מGTS450 יהיה סתם זריקת כסף.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה על המידע :)

אני בדיוק קורא קצת על אוברקלוקינג באתר פה, עוד לא הגעתי לקטע של הסכנות אבל במפרט שמותאם לאוברקלוקינג יש סכנות כלשהן? למשל קיצור חיי המעבד?

פורסם

תמיד יש סיכון כלשהו, אבל הוא מאוד נמוך.

קיצור חיי המעבד נגרם בד"כ ע"י העלת מתח מוגזמת (כלומר אוברקלוק קיצוני או לא יעיל).

אני לדוגמא (מפרט בצד) עם אוברקלוק כבר סביב ה-3 שנים ומקבל תוספת ביצועים של עשרות אחוזים חינם (עובד גם כן בתוכנות דו ותלת-מימד).

אני מציע לך לא להיות פזיז- קרא פה בפורום על הנושא ובכללי ברשת ותשקול זאת. אם בסופו של דבר לא תרצה לעשות זאת, לא נורא (אומנם לא תקבל תוספת ביצועים אבל גם על הדרך חסכת כמה מאות שקלים שאתה זורק על מעבד+לוח תומך+קירור משופר ;) ).

פורסם
  • מחבר

כן הנה משהו שעלה לי כרגע! ובכלל לא ממה שכתוב בסוף המאמר פה.

לא עדיף לקחת את הכמה מאות שקלים האלה למפרט תומך אוברקלוק ופשוט לנצל אותם על רכיבים חזקים יותר שגם ככה אני אשיג עם אוברקלוק?

פורסם

אתה חושב שלא חשבתי על זה? תוספת הביצועים שאתה מקבל ב-OC סביר גבוהה יותר מתוספת הביצועים שאתה מקבל בקניה של מעבד חזק יותר (נגיד מעבד i7-2600 שעולה סביב ה400-500 שקלים יותר).

פורסם
  • מחבר

מצטער שפקפקתי :( לא יקרה שוב!

עכשיו לשאלת השאלות: האם זה באמת המקסימום שאני יכול להוציא מהתקציב שלי למטרות שלי?

אם רק לדוגמא אני לא אהיה מעוניין באוברקלוק, לאיזה רכיבים היית שולח את ה-500 שקל הנותרים כדי למקסם את הביצועים של המפרט הזה?

פורסם

:lol:

תראה, בהתייחס לשימושים שלך, המפרט הזה הוא המקסימום שאתה מקבל מבחינת יחס עלות/ביצועים.

אתה יכול לקחת את ה-500 שקלים הללו ולהשקיע אותם במעבד חזק יותר (i7-2600) או ציוד הקפי איכותי (נגיד אם יש לך עכבר פשוט, אתה יכול לרכוש עכבר ארגונומי נוח עם דיוק גבוה), להוסיף עוד נפח למחשב (כונן קשיח) אם אתה צריך ועוד. אתה זה שעובד על המחשב, יודע מה נוח, מה צריך ועד איזו רמה אתה מתעסק עם התוכנות הללו. שקול האם צריך את כל האקסטרות האלה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה עזרת לי נורא אתה גדול :D

אני אעבוד עם המפרט שהצעת ואתייעץ עם כמה אנשים לגבי מחירים וכו'.

אם אני אצטרך עזרה איך אוכל לדבר איתך? יש הודעות פרטיות בפורום או פשוט לכתוב בנושא הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים