עבור לתוכן

שאלה| scythe katana 3 כמות RPM

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש עם קירור למעבד של Scythe דגם KATANA 3

אחרי שחברתי את כל החלקים והתקנתי WINDOWS הורדתי את התוכנה speedfan כדי לראות את המהירות ומעלות של CPU שלי..

ראיתי שRPM של הקירור עובד על 50-150 RPM בזמן שמחשב לא עושה כלום.. סתם דלוק בלי תוכנות מיוחדת רק GOOGLE CHROME

והטמטרטורה שלו על 40 מעלות לפעמים 42..

זה ממוצע (יש לי I7 עם והוא מציג לי כל CORE עם טמפרטורה שונה)

האם RPM עובד סבבה יחיסית למעלות?

חשוב לציין שעדיין לא יצא לי לבדוק את הטמפרטורה בזמן מאמץ.

פורסם

לדעתי הטמפרטורה גבוה ב10 מעלות

מהירות הסיבוב נמוכה היא צריכה להיות בסביבות 400 500

יש תקלה בבקרת המאוורר

פורסם

1. טמפ' תבדוק עם RealTemp.

2. את הסל"ד תבדוק ב-BIOS או בעזרת תוכנה כמו HWmonitor.

סל"ד של 50-150 לא הגיוני כל כך, אבל מדובר במאוורר PWM ייתכן שיש איזו שגיאת מדידה ולכן כדאי שתבדוק כפי שהצעתי.

כמו כן, האם חיברת את המאוורר לחיבור 4 פינים (PWM) שבלוח?

פורסם
  • מחבר

1. טמפ' תבדוק עם RealTemp.

2. את הסל"ד תבדוק ב-BIOS או בעזרת תוכנה כמו HWmonitor.

סל"ד של 50-150 לא הגיוני כל כך, אבל מדובר במאוורר PWM ייתכן שיש איזו שגיאת מדידה ולכן כדאי שתבדוק כפי שהצעתי.

כמו כן, האם חיברת את המאוורר לחיבור 4 פינים (PWM) שבלוח?

כן חברתי את לחיבור של 4 פינים..

גם הREALTEMP מראה אותו טמפרטורה..

עכישו הCPU על 35-37 עם 50 RPM

אתה מכיר תוכנה לטחון CPU ואז אני יבדוק אם RPM עולה?

פורסם

OCCT או Prime95.

גם ב-BIOS מופיע 50 סל"ד?

הטמפ' די סבירה בהתחשב בעובדה שמדובר ב-Core i7-2600 (אני מניח)עם HT פעיל. בכל זאת כבר מתחיל להיות חם בחוץ וגם בתוך מבנים כבר חמים יותר מלפני כמה שבועות.

תריץ בדיקה במאמץ ותחזור לדווח על הסל"ד והטמפ'.

עוד כמה שאלות:

1. המעבד ב-OC כלשהו?

2. איך סירקולציית האוויר שלך במארז?

פורסם
  • מחבר

OCCT או Prime95.

גם ב-BIOS מופיע 50 סל"ד?

הטמפ' די סבירה בהתחשב בעובדה שמדובר ב-Core i7-2600 (אני מניח)עם HT פעיל. בכל זאת כבר מתחיל להיות חם בחוץ וגם בתוך מבנים כבר חמים יותר מלפני כמה שבועות.

תריץ בדיקה במאמץ ותחזור לדווח על הסל"ד והטמפ'.

עוד כמה שאלות:

1. המעבד ב-OC כלשהו?

2. איך סירקולציית האוויר שלך במארז?

הסירקולציה צריכה שיפור..

אני צריך לקנות עוד מאוור שיכניס אוויר למארז.

ובביוס מופיע כמו בתוכנה ..

ואני מכבר מעלה תמונה של המחשב מבפנים.. תגיד לי מה אתה חושב..

פורסם

פותח התרד תבדוק את הPWM עם HWMONITOR..ככה תוכל לראות את הטמפ' והRPM..\

פורסם
  • מחבר

טמפרטורה של CPU:

cputemp.th.png

Uploaded with ImageShack.us

המחשב מבפנים:

mypcj.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

אופציה א:

אני צריך לקנות עוד מאוור שיכניס אוויר למארז (אני חשבתי על גודל של 12 אינצ') הוא ישב אחרי אפאנל.

ואני יודע שקצת צפוף..הכרטיס מסך גדול מידי.. ולא היה לי אפשרות לסובב את הKATANA כי הוא יושב ממש על כ.מסך או שהוא ישב על הזיכרון.. (נכנס ממש בכוח..) הכי טוב שהצלחתי לקמבן זה שהוא פונה למאוויר השני.

אופציה ב: פשוט להפוך את האוויר שמוציא אוויר שיושב מול הKATANA ככה שהוא שהוא יכניס אוויר ויתן לKATANA בוסט של אוויר. ואז בדופן של מארז מאוויר 120 שיוציא אוויר (המאוור ישב מול הכרטיס מסך.)

פורסם

תוסיף מאוורר שיכניס בחזית המארז.

הכיוון של המאוורר של הגוף קירור הוא בסדר, המאוורר צריך לפלוט אוויר לכיוון המאוורר האחורי של המארז.

אני ממליץ לרוב להימנע משימוש במאווררים בצד, בדרך כלל הם לא תורמים הרבה ורק שוברים את הסירקולציה.

הטמפ' בסך הכל בסדר, אבל תבדוק גם במאמץ ותראה בכמה מעלות היא עולה בהשוואה למצב במנוחה.

פורסם

המאוורר כל הגוף קירור שלך הפוך, לא בהכרח במיקום, הוא מכניס מול מאוורר מוציא?

או שתהפוך אותו שיוציא אויר לכיוון האחורי או שבכלל תהפוך את כל הגוף קירור ב 180 מעלות, הוא מותקן הפוך

עכשיו ראיתי את האופציות שרשמת... אתה לא מצליח להפוך אותו לכיוון הזכרונות? אם לא פשוט תהפוך את המאוורר

בכלל תנסה כמה קומבינציות עד שתגיע לאידיאל

פורסם
  • מחבר

המאוורר כל הגוף קירור שלך הפוך, לא בהכרח במיקום, הוא מכניס מול מאוורר מוציא?

או שתהפוך אותו שיוציא אויר לכיוון האחורי או שבכלל תהפוך את כל הגוף קירור ב 180 מעלות, הוא מותקן הפוך

עכשיו ראיתי את האופציות שרשמת... אתה לא מצליח להפוך אותו לכיוון הזכרונות? אם לא פשוט תהפוך את המאוורר

בכלל תנסה כמה קומבינציות עד שתגיע לאידיאל

כן איאפשר להפוך את הקירור לכיוון הזכרונות.. הוא פשוט לא נכנס..

חשבתי להפוך את המאוור שיושב מול הקירור של המעבד וככה יהיה סרקולציה בית שניהם כמו שצריך..

מה אתם חושבים?

פורסם

תנסה ותנטר טמפרטורות, תבדוק מה הכי טוב

פורסם

לנסות לא מזיק אבל:

1. נכון שהמצב האידאלי הוא שהמאוורר ינשוף אוויר על גוף הקירור ולאחר מכן האוויר החם הזה ייצא אל מחוץ למארז דרך המאוורר שבגב המארז, אך בגלל אילוצי המקום שלך לדעתי מה שעשית עכשיו זה הרע במיעוטו. הפיכת כל סדר הסירקולציה תגרום כנראה (אך שוב, לנסות לעולם לא מזיק) ליצירת כיס אוויר חם בחלק העליון של המארז.

2. אתה גם יכול לנסות לאלתר. לנסות להגביה מעט את המאוורר שעל גוף הקירור כדי שלא יתנגש בזכרונות.

3. בכל מקרה תוסיף עוד מאוורר למערך. אני ממליץ לנסות קודם להוסיף אותו בחזית ולראות מה ההשפעה שלו (לדעתי לא מובחנת אבל יקרר את הכונן הקשיח בעיקר).

חשוב לשמור על סירקולציה תקינה ללא קשר למצב מסוים עם גוף קירור כזה או אחר.

פורסם
  • מחבר

תנסה ותנטר טמפרטורות, תבדוק מה הכי טוב

סבבה., אני יעשה את זה היום שאני יגיע הביתה?

פורסם

הקירור שלך הפוך וזה מקור הבעיה העיקרי שלך .... תנסה להפוך אותו גם לי יש את הקירור הזה הוא יושב ממש קרוב לזכרונות אבל לא נוגע בהם אז זה אמור להיות בסדר... אצלי במנוחה הוא מסתובב על 300 rpm בערך ובמאמץ הוא על 1000+- טמפרטורות בערך 33 מנוחה ובמאמץ 50

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים