עבור לתוכן

גרעיניות תמונה באחת היציאות של כרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

ממש עכשיו התקנתי כרטיס מסך חדש Sapphire 5850 1GB המחובר לכניסת HDMI בטלויזיית 42" של LG

בחיבור המסך ליציאת הHDMI של כרטיס המסך מתקבלת "גרעיניות" (שנראית בתמונות שאינן סטטיות, משחקים או סרטים)

לעומת זאת, בחיבור לDVI התמונה חלקה ויפה.

האם מישהו נתקל בתופעה ?

פורסם

ממליץ לנסות עם כבל אחר

פורסם

הכבל HDMI שלך בסדר גמור ואל תחליף אותו, גם אם תקנה כבל ב-1500 שקל לא תראה הבדל באיכות התמונה אלא אם כן מדובר בכבל באורך של מעל 15 מטר או אם יש לך כבל שלא נותן FULL HD ואני בספק שזה המצב.

מה הדגם של הטלוויזיה שלך? הייתה לי בדיוק את אותה בעיה בחיבור HDMI עם טלוויזית LG 42 LED עם אותו כרטיס בדיוק, נסה לעשות כמה דברים:

בדרך כלל זה נגרם מזה שהרזולוציה גדולה מדי עבור המסך או שיחס התמונה לא מדוייק והכרטיס מכווץ את התמונה כדי שתתאים למסך ונוצרת תמונה לא איכותית, כמו כן יש כמה הגדרות שאתה צריך לשנות ב-CCC.

1. ודא שאתה על רזולוצית 1920x1080

2. כנס ל Catalyst Control Center -> My Digital Plat Panels, תעבור בין התפריטים שם, חפש אופציה שנקראת Enable GPU Scaling ובטל אותה.

3. באותו איזור, חפש אופציה שנקראת Overscan ותוריד אותה ל-0%, אל תבהל אם התצוגה תצא לך מחוץ לגבולות המסך.

4. כנס לתפריט של הטלוויזיה, בהגדרות תמונה, תשנה את ה Aspect Ratio מ-16:9 ל-Just Scan, התצוגה של המחשב אמורה להתיישב לך בדיוק על המסך אחרי זה וכבר תראה הבדל באיכות.

ישנה גם אפשרות לשנות את ה Input Label של היציאת HDMI שלך ל-PC ויש כמה אנשים שאמרו שזה עזר להם אבל מנסיוני התמונה שמתקבלת פחות טובה מבחינת צבעים, מה גם שהיא מיועדת ליציאת RGB ולא HDMI ומבטלת לך את האפשרות לשנות צבעים בטלוויזיה וגם טכנולויות ה-TrueMotion של LG לא תכנס לפעולה, אז אל תנסה לעשות את זה.

לגבי איכות וידאו וגרעיניות התמונה, אני מניח שאתה משתמש ב WMPlayer Classic, כנס שוב ל Catalyst Control Center -> Video

1. חפש אופציה שנקראת Enable Dynaic Contrast - בטל אותה התמונה כבר תשתפר.

2. למעלה אמורות להיות לך הגדרות תמונה: Brightness, Saturation, Contrast, Tint, הדיפולט המסומן הוא Use Application Settings, בטל את זה ותכוון את הבהירות, רוויות הצבע והניגודיות עד שהתמונה תיראה לך טוב.

3. ודא ש Enforce Smooth Video Playback מסומן

4. ודא ש Color Vibrance ו Flesh Tone Correction מסומנים וכוון אותם איך שייראה לך טוב.

5. שחק עם Edge-Enhancement, האופציה הזו קובעת חדות של תמונה ואם היא גבוהה מדי תתקבל תמונה גרעינית.

אלה ההגדרות שאני שיניתי שעושות הכי הרבה הבדל, שים לב הן ישפיעו רק על WMPlayer ועוד כמה פליירים בודדים, ב-VLC למשל לא תראה הבדל בתמונה לאחר השינויים האלה.

מאמר מצויין שמסביר בדיוק איך לשנות את ההגדרות של CCC:

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=407&Itemid=38&limit=1&limitstart=1

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

הכבל HDMI שלך בסדר גמור ואל תחליף אותו, גם אם תקנה כבל ב-1500 שקל לא תראה הבדל באיכות התמונה אלא אם כן מדובר בכבל באורך של מעל 15 מטר או אם יש לך כבל שלא נותן FULL HD ואני בספק שזה המצב.

הצעתי לנסות כבל אחר, לא רשמתי שהוא צריך להיות יותר איכותי/יקר. ההמלצה לשימוש בכבל אחר זה רק בשביל לדווא שהכבל תקין

ב- HDMI מומלץ שלא להשתמש בכבל שעולה דולר באי ביי עבור אורך מעל 5 מטרים

אין כזה דבר כבל HDMI שלא תומך ב- FULL HD

פורסם

טעות ידידי, תתפלא או לא אבל יש חברות שמוכרות כבלים עם חיבור HDMI שמספק איכות תמונה שהיא SUB-HD אבל זה מצב נדיר ולדעתי בישראל אין כאלה. לגבי הכבל, כל עוד הוא מקבל תמונה על המסך, זה אומר שהכבל תקין, זה אות דיגיטלי, או שיש או שאין ולכן כבל שונה לא ישנה כלום אבל אם יש כבל אחר לבדוק איתו, זה לא יזיק.

בכל מקרה הייתה לי את אותה בעיה וחשבתי בהתחלה שזה הכבל אבל אחרי זה עליתי על הפתרון שרשמתי למעלה.

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובתך.

הטלויזיה הינה 42" LG בת שנתיים.

המעניין הוא שבאותן הגדרות בDVI הכל תקין ובHDMI לא.

הגרעיניות מופיעה גם בחלקים מסויימים של החלונות הרגילים (כדוגמת כותרת חלון הCCC, ששמו שונה לAMD Vision)

לעצתך - ניסיתי להוריד את הGPU Scaling והתמונה נעלמה, יש לציין שהאופציה של 1920X1080 אינה מופיעה ולכן השתמשתי באופציה של 1080P)

אולי לא הגדרתי זאת נכון, כוונתי בגרעיניות הינה שמופיעים פיקסלים באופן רנדומלי על המסך שאינם צריכים להיות שם. מעין הבהובים של פיקסלים בודדים על אלמנטים בתנועה, הן במשחקים והן בסרטים.

משהו נוסף, הכבל בשני המצבים (HDMI וDVI) זהו אותו כבל ,במקרה של הDVI מחובר אליו מתאם

פורסם

נשמע כאילו אתה מדבר על ארטיפקטים, הכרטיס מסך שלך הוא עם אוברקלוק?

פורסם

תראה את זה ידידי:

פורסם

אז מה הפואנטה שלך ? שכל הכבלים אותו הדבר ?

אני יודע שככה זה אבל כאשר יש צורך בכבל ארוך, 5 מטר ומעלה מומלץ להשתמש בכבל איכותי שכן בכבל זול יש ניחות גבוה שאומנם לא יורגש בכבל קצר אבל כן יורגש בכבל ארוך

פורסם

אתה 50 אחוז צודק אחי, לא כל הכבלים אותו דבר, אבל כל כבל עד אורך של 10 מטר בערך הוא אותו דבר ולא תראה הבדלים באיכות התמונה אלא אם כן מדובר בכבל שהוא באיכות Sub HD. מעל 10 מטר כבר דרושה רציפות גבוהה של העברת מידע ופה יבואו בגדול השינויים באיכות, לגבי 5 מטר - ניתן להתווכח על זה אבל מה שבטוח זה שבכבל של 1.5-2 מטר אין שום סיכוי שתראה הבדל באיכות התמונה, כל הכבלים של מונסטר ב-500 ש"ח עשויים מחומרים טובים, בידודים, אטימות, הגנה, הכל טוב ויפה זה אומר שהכבל ישמור על אורך חיים ארוך יותר אבל מבחינת איכות תמונה - שום הבדל.

פורסם
  • מחבר

נשמע כאילו אתה מדבר על ארטיפקטים, הכרטיס מסך שלך הוא עם אוברקלוק?

ללא אוברקלוק.

שוב, בחיבור DVI של כרטיס המסך הכל תקין.

עד כמה שידוע לי DVI וHDMI זהים בקידוד הוידאו, אמת ?

פורסם

אמת, איכות התמונה של DVI ו-HDMI זהה לחלוטין, ההבדל היחיד הוא ש-DVI לא מעביר סאונד ו-HDMI כן.

נסה באמת כבל HDMI אחר, יש מצב שהכבל הספציפי שלך תקול וגורם להפרעות קצת בתמונה, אם לא, נסה להסיר את הדרייברים של קטליסט ולהתקין מחדש עם ההגדרות שהצעתי לך.

בגדול אין משהו אחר חוץ זה, וגם לשחק עם הטלוויזיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים