עבור לתוכן

עזרה מיידית בקניית מצלמת קומפקטית - צריך שתענה על מספר קטגוריות "מסויימות"

Featured Replies

פורסם

טוב אמלא את הטופס:

שאלות הכרחיות

• מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? אם יש משהו שעושה את העבודה בתקציב נמוך, ועוד עדין נותן איכות סטילס ווידאו טוב אני מוכן להתפשר על איכות המצלמה וללכת על משהו באיזור ה-500. אבל אם זה עונה על כל התנאים שלי אז בין 800-1100. אני מעדיף שהסוללה לא תיהיה נטענת (כלומר שאפשר להכניס בטריות אצבע), ולגבי כרטיסי זיכרון, האם אי אפשר פשוט לקנות בנפרד? יש לי בבית מספר רגילים בגדלים משתנים, האם אני יכול להשתמש בהם?

• אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני המשתמש הרגיל. מה שמשתמשים רגילים צריכים
  • האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא באמת

• האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא צריך חצובה

• האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. לא צריך פלאש חיצוני
  • האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? לא יותר מהאדם הממוצע

• האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה שם היצרן והדגם, ומה חסר לך בה? לא הייתה לי מצלמה דיגטלית סבירה כבר שנים, השתמשתי בגרוטאות פושטיות.
  • האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? לרוב על המסך

• מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? שים לב שמכפלת הזום (למשל X10) אינה נתון מועיל בבחירת מצלמה. הנתון החשוב הוא טווח העדשה במ"מ. המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. לא בדיוק חשוב לי, עדיף שיאפשר להגיע גם עד כמה שיותר צר

• כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? הגודל פחות משנה, אבל שתשאר קומפקטית - בטח לא לשלם עוד כסף בשביל שתיהיה קטנה יותר
  • האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא. השמועות תמיד הם על ניקון קאנון, אבל אני לא באמת מבין

שאלות אופציונליות (מומלץ למלא כדי לקבל המלצה מדוייקת)

• אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

• תכונות אחרות - הייתי רוצה שהצמצמם יהיה כמה שיותר פתוח (כלומר שהמספר האפשרי שלו יהיה כמה שיותר נמוך - מצטער על ההסבר העילג) דבר שני זה שהייתי רוצה שאפשר יהיה כמה שיותר תמונות בשנייה, נגיד 5 מינימום

תודה רבה על הכל

אשמח לתשובה מהירה, ואסביר כל היבט שלא יהיה מובן

פורסם
  • מחבר

מקווה שלא רשמתי יותר מידי פרטים

אשמח לכל הצעה שמישהו יוכל לעמוד מאחוריה

פורסם
  • מחבר

וגם בעיקר מה שניסיתי להעביר זה שאני לא מבין כלום ומחפש מישהו שיעזור לי למצוא את המוצר הטוב ביותר.

כל הפרטים שרשמתי זה מידע שאנשים אמרו לי שהוא חשוב, אני לא באמת מבין. אני פשוט רוצה לקבל את המקסימום איכות במינימום מחיר.

פורסם

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=773271

זה יכול להתאים בגלל הדרישה שלך לסוללות AA.

מצלמות קטנות ואיכותיות יותר באות עם סוללות ליתיום נטענת.

אם יש לך כרטיסי זיכרון מסוג SD - הם יתאימו למצלמה.

שים לב שיש הפרש של כ-150 ש"ח בין מצלמה ביבוא אישי (שנה אחת אחריות) לבין מצלמה ביבוא רשמי-מקורי (3 שנות אחריות - יבואן קרט), לשיקולך איזו לרכוש. לדעתי כדאי עם אחריות ארוכה ככל האפשר.

פורסם
  • מחבר

כן - מהניסיון שלי נראה לי שאני מעדיף בטריות AA, אלא אם זה מגיע עם שתי בטריות ליטיום שמחזיקות המון המון זמן. אני לא רוצה להתעסק עם הטענה יתר על המידה.

אתה אומר שהמצלמה הזו היא הבסט ווליו? אם אני מוכן לקחת מצלמה מבוססת מצלמות ליטיום יש משהו טוב יותר?

מה שמרתיע אותי בה זה שהיא מסוגלת לצלם רק פריים אחד פר שנייה, והייתי רוצה אחת שמסוגלת לצלם יותר

תודה שוב

פורסם

אני הייתי מוסיף קצת והולך על TZ10 וקונה 2 בטריות מאיביי בכמה גרושים שכנראה גם יהיו חזקות מהמקורית שלך.

פורסם
  • מחבר

ולשם התלבטות מישהו ממכם יכול להציע מקבילה באיזור ה600-700 ?

ולהסביר קצת מה אני מרוויח מלשלם כפול?

פורסם

חג שמח

א. הפנסוניק לא עולה כפול, אפשר להשיג אותה באיזור 1300 ש"ח,

לא יודע כמה זה "גרושים" עבור הסוללות הנוספות , אבל כן,

יש צורך במצלמה הזאת ליותר מסוללה אחת.

אם אתה בכל זאת הולך לכיוון הקאנון, לפי הביקורות ברשת

עדיף ללכת על הדגם הקודם שלה , SX - 20 בגלל איכות תמונה

עדיפה.

מה אתה מרוויח בלשלם יותר - בעיקר גודל המצלמה היותר

קומפקטי, לגבי איכות תמונה - אין הבדל שמיים וארץ.

אהה, ובפנסוניק הווידאו אחלה.

:xyxthumbs:

פורסם

לא תוכל לקבל המלצה חותכת, בטח לא עם הדרישות המעורפלות שלך.

הרבה מהחברים כאן ממליצים על סדרת TZ של פנסוניק כי הם מכירים אותה היטב והתרשמו ממנה לטובה בתנאי "שטח". כמובן שיש מצלמות שטובות ממנה באספקטים אלו או אחרים, אולם סדרה TZ נותנת חבילה כוללת מאוד מוצלחת עם דגש על וידאו טוב - תכונה חשובה היום במצלמה קומפקטית. הוידאו המעולה הוא הסיבה שהחלטתי לחרוג מהתקציב שרכשתי לעצמי קומפקטית ולרכוש את ה-TZ10.

ה-SX120/SX130 היא לא מצלמה גרועה, היא פחות מוכרת כאן בפורום ולא מוכרת לי בכלל ולכן לא אוכל לתת חוו"ד מדויקת. היא זולה מה-TZ10 אבל גם נותנת פחות -

מסך פחות איכותי, היעדר GPS, איכות תמונה ווידאו פחות איכותיים, עדשה פחות גמישה, איכות בניה פחותה, גוף גדול וכבד יותר.

שימוש בסוללות AA עשוי להיות יתרון, אם כי לציין שסוללות חלופיות ל-TZ10 ממש זולות היום ויותר מהיר ונוח לטעון סוללות ליתיום קטנות מאשר סוללות AA.

לציין שה-SX120/130 היא בכלל לא הדגם של קנון שמוצב מול ה-TZ אלא ה-SX200/210

הקנון בהחלט עשויה להיות המצלמה המומלצת בשבילך, כמו גם הפוג'י F300EXR (שיש עליה ביקורת חיובת כאן בפורום) או הסוני HX-5V. או כמה מצלמות אחרות. אבל אנשים ממליצים קודם כל על המוצר שהם מכירים ומוקירים.

פורסם
  • מחבר

טוב שלבי סיכום -

נראה לי שאלך על ה-tz8 שנראית לי כמו פשרה הגיונית בין מחיר לאיכות - רק הייתי שמח לברר כמה פרטים.

1. מה באמת החסרונות שלה לעומת היקרות יותר בסדרה שלה? כלומר מה אני בעיקר מפסיד כשאני חוסך פה במחיר (GPS לדוגמא לא אכפת לי להפסיד...)

2. ראיתי שהיא מצלמת "רק" 2.3 פריימים לשנייה. בעיקרון המליצו לי להשיג מצלמה שמצלמת יותר תמונות פר שנייה, ולכן אני שואל את אלו שמחזיקים במצלמה זו - האם הםנתקלו בחוויה בה הם מעוניינים לצלם מספר תמונות ברצף והמצלמה לא עומדת בקצב שלהם?

3. רק מוודא שהוידאו שלה באמת סבבה והכל (גם אם פחות טוב מאחיותיה הגדולות)

4. איפה אני יכול להשיג בארץ בטריות למצלמה, ומה מחירן? העניין זה שאני צריך את הבטריות לעוד כ-שבוע ולכן לא יכול לחכות להזמנה מחו"ל. אני אהייה יום-יומיים במרחק משקע חשמלי, ולכן חשוב לי לפחות בטרייה נוספת ספייר.

5. על איזה כרטיסים זיכרון היא מצלמת? האם זה הסטנדרט SD הרגילות?

המון תודה על העזרה הנדרשת בקניית מצלמה,

מעריך זאת.

יובל

פורסם

1. רשמתי את זה בשרשור אחר, בבקשה תקרא קצת לפני שאתה שואל - ל-TZ10 יש GPS, מסך איכותי יותר, הקלטת וידאו ב-AVCHD, כפתור יעודי לצילום וידאו.

2. תמיד עדיף יותר מכל דבר. 2.3 פריימים לשניה זה די הרבה למצלמה קומפקטית ולציין שנדיר שבכלל משתמשים במצב burst (רוב המשתמשים לא יודעים בכלל על קיום מצב כזה). רק אתה תחליט אם זאת תכונה חיונית לך (כנראה שלא).

3. הוידאו סבבה, אבל פחות נוח לשימוש בשל העדר אפשרות הקלטה ב-AVCHD

4. כאן אתה בבעיה - בטריות חלופיות בארץ יעלו יותר מכפול וייקרו את כל העסק ומקוריות ממש יקרות (250-300) עם ה-TZ אתה חייב לפחות סוללה חלופית אחת (לי יש שתיים). אולי מישהו בפורום יסכים למכור לך את הסוללות החלופיות שלו במחיר סביר, אבל זה משהו שתהיה חייב לוודא מראש.

5. SDHC הרגילים. תקנה כרטיס 10MB/S ומעלה בנפח מספק, תביא בחשבון שוידאו תופס המון מקום. עניין זה תקף לכל מצלמה עם וידאו HD ובימינו אין זאת הוצאה כבדה (150-200 לכרטיס 16 ג"ב).

פורסם
  • מחבר

טוב למי שפחות צריך GPS המסך והכפתור יעודי נשמעים גלי קטן. אני נשאר עם הוידאו, שהייתי שמח לדעת באיזה איכות הוא כן מצלם, ומה האיכות קידוד שלו (כמה דקות נכנסות בגיג'ה)

לגבי הבטריות אני אפתח שירשור נוסף לבירור. תודה.

פורסם
  • מחבר

חדשות אחרונות

אני שוקל מאוד לשדרג מהTZ8 ל TZ10 מתוך שיקול של צילום וידאו ארוך יותר (קראתי שאפשר לצלם עם הTZ8 רק עד 8 דקות ברצף ללא קשר לגודל כרטיס)

אז הבירור זה האם בTZ10 ניתן לצלם יותר, בהנחה שיש כרטיס של 32GB למשל, כלומר האם אוכל להגיע לפחות ל -20 דקות רצופות ??

ובכלל, האם לשימוש ביתי (קונצרטים של האח הקטן, קצת טיולים וכו'), אפשר להשתמש בTZ10 כמצלמת וידאו לכל דבר (שוב בהנחה שלא מצפים לצלם וידאויים ארוכים מידי)

ולגבי הלינק ליו טיוב - תודה! תאמת זה נראה פחות טוב ממה שציפיתי, ואם לא היית מספר לי שזה HD לא הייתי יודע, אבל אני מקווה שזה תלוי העלה ליו-טיוב ושזה יראה טוב.

פורסם

אפשר לצלם עם ה-TZ10 קליפים עד 30 דקות - זה הרבה יותר ממספיק. האמת שגם 8 דקות זה לא רע ובכלל מומלץ לא לצלם שוטים מאוד ארוכים. קשה יותר לערוך אותם בהמשך.

סרט צילום ביום

סרט צילום של זיקוקים בלילה

התוצאות לא נראות כמו של מצלמה מקצועית, אבל הן טובות מאוד ביחס למחיר ולתחרות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים