עבור לתוכן

שדרוג מעבד - האם אני צריך להחליף גם את גוף הקירור והמאוורר?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי כרגע מחשב עם מעבד די ישן - E2140, יחד עם ה-Heatsink והמאוורר שהיו איתו באריזה המקורית.

כעת אני שוקל לשדרג את המעבד, כנראה ל-Q8400 שמתאים לאותו סוקט, אבל חשבתי לקנות אותו בגירסת ה-Tray.

לכן מה שרציתי לדעת זה האם ה-heatsink והמאוורר שכבר יש לי, מהמעבד הישן, יתאימו גם למעבד החדש?

תודה

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

פורסם

אלא אם כן אתה מתכנן OC אז תוכל להשתמש באותו גוף קירור. אם אתה מתקין את המעבד בעצמך אל תשכח לנקות את המשחה הטרמית הקיימת מהמעבד ותחתית גוף הקירור ולמרוח חדשה.

כמו כן, מהם השימושים במערכת? סדרת Q8xxx היא לא בדיוק הכי משתלמת. מעבדים בעלי תדר נמוך ולא אוברקלוקרים מי יודע מה טובים. מעבד Q9xxx ואפילו Q66xx מיד-שנייה עשויים להיות קנייה משתלמת יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אני לא מתכנן OC אז אני כנראה מסודר לפי מה שאמרת.

בנוסף, אני לא ממש נעול על ה-Q8400, כך שאשמח לקבל הצעות למשהו עדיף, אם יש. מה שחשוב לי שהמחיר יהיה בסביבה קרובה לזה של

ה-Q8400 כי התקציב שלי די מצומצם. דגמי ה-Q9xxx לפי מה שראיתי הם לפחות 200 ש"ח מעל התקציב שלי. את דגמי Q66xx לא הצלחתי למצוא (בזאפ).

יש גם את האופציה של ה-E8400. הוא באותו טווח מחיר.

מה הכי עדיף לקחת?

פורסם

מה השימושים ומה התקציב? רק לפי זה ניתן לקבוע מה משתלם.

את ה-Q9xxx או ה-Q6600 קנה מיד-שנייה ולא חדשים. כחדש ה-Q9xxx ממש לא משתלם. ה-Q8xxx כמעט אף פעם לא משתלם, בייחוד ללא OC, הבעיה מתחיהל שגם ב-OC הוא לא בדיוק מצטיין.

כמו כן, מהו דגם לוח האם שלך? חשוב לבדוק איזו תמיכה במעבדים הוא מציע.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז לוח האם שלי הוא Asus P5KPL-CM.

השימושים במחשב הם יחסית כבדים. הוא מריץ תוכנות כמו Visual Studio, Matlab, Photoshop. בנוסף הוא מריץ גם משחקי מחשב.

התקציב שלי לא גבוה במיוחד - 700 ש"ח במקסימום.

פורסם

הלוח תומך גם במרובעי הליבה, אבל:

1. ל-PS, כמובן שזה בהתאם לשימושים אז זה לאו דווקא נכון לכל השימושים, בעיקר חשוב זכרון מספיק. למעבד חשיבות פחותה.

2. Matlab למיטב ידעתי היא תוכנה העבודת על בסיס תהליכון בודד. התוכנה לא מנצלת ריבוי ליבות, לפחות לא בלי מניפולציות שונות בסוגי חישובים מסוימים.

3. עבור Visual Studio כנ"ל ברוב המקרים ואלמלא מדובר בעיקר בפעולות הידור של קטעי קוד גדולים מאוד, למספר הליבות חשיבות פחותה בהקשר הזה.

4. עבור משחקים עדיין מספיק היום מעבד כפול ליבה (לפחות לרובם) ולכרטיס הגרפי חשיבות גדולה הרבה יותר (מרזולוציה בינונית ומעלה). אם היית קונה מערכת חדשה הייתי ממליץ על מעבד משולש או מרובע ליבה, אבל מכיוון שכרגע מדובר על שדרוג של מערכת "ישנה" לא בטוח שכדאי לשדרג למעבד מרובע ליבה.

בסך הכל אפשר להגיד שאם תבצע למעבד OC או תקנה מעבד כגון ה-E5xxx/E6xxx ותבצע להם OC אז תקבל את התמורה הגבוהה ביותר לכסף. לאור השימושים שלך אני לא רואה סיבה שבגללה חובה לשדרג כרגע דווקא למרובע ליבה כזה. את הכסף כדאי כבר להתחיל לחסוך לכיוון שדרוג מערכת עתידי.

מצד שני, אם תצליח למצוא מעבד Q9xxx מיד שנייה במחיר של כ-500-600 ש"ח זה בהחלט יכול להיות שדרוג לא רע באופן כללי שיכול אפילו להאריך מעט את חיי השירות של המערכת.

פורסם
  • מחבר

התשובה שלך מצויינת - תודה. בהחלט גרמה לי לשקול מחדש את העניין.

אני כרגע חושב שבאמת יהיה עדיף לשדרג את כל המערכת בשלב יותר מאוחר מאשר לקנות רק מעבד עכשיו.

השאלה היחידה שנותרה לי היא: האם בהנחה שלא אצליח למצוא Q9550 יד שנייה במחיר מתאים, ואחליט כן לבצע OC למעבד שלי, האם אראה תוספת ביצועים מורגשת? זהו בכל זאת מעבד די מיושן. מה הסיכוי להעלות את הביצועים שלו בנגיד...50% או משהו באיזור (בהנחה שאשתמש בגוף קירור והמאוורר הקיימים)?

פורסם

בשביל OC רציני לא תוכל להסתפק בקירור הסטוק שהגיע עם המעבד. עד כמה רחוק תוכל להגיע ב-OC קשה להגיד. אני מניח שתוכל להעלות את המעבד לתדר של 2-2.3Ghz אבל אין כאן בטוחה כמובן. לכן אמרתי שאולי דווקא קניית מעבד דו ליבה מסדרת E5xxx יכול להיות פתרון ביניים סביר. הוא יחסית זול (גם כחדש).

קצת קשה לי להמליץ לך מה לעשות כי אני בעצמי חלוק בדעתי. מצד אחד קשה לי להגיד לך ש-OC יעשה קסמים במערכת (יתרום לביצועים באופן מורגש כן, אבל עד גבול מסוים), ומצד שני קשה לי להמליץ בפה מלא על קניית מעבד כפול או מרובע ליבה למערכת הקיימת. אולי תוכל לפרט קצת על הציפיות שלך משדרוג שכזה? נניח מה במערכת הנוכחית לא מספק אותך כבר, מה היית רוצה שיתבצע יותר מהר, דברים מהסוג הזה.

פורסם
  • מחבר

קשה להצביע על משהו נקודתי שלא מספק אותי בביצועים של המחשב. פשוט כל הריצה שלו מרגישה כבדה. זמני טעינה ארוכים כמעט לכל פעולה, משחקים לא רצים חלק, למרות שהכרטיס מסך יחסית חדש ומתאים לדרישות.

הסתכלתי עכשיו על ה-E5400 והוא באמת די זול. נראה לי מה שהכי עדיף לעשות הוא קודם לנסות לבצע OC ולראות אם אכן יש שיפור מספיק משמעותי בביצועים. אם לא, אז כנראה שאקנה את ה-E5400 ואעשה לו OC - כהמלצתך.

פורסם

אני מסכים. קודם תבצע OC, אם תקנה גוף קירור מתאים תוכל להעביר אותו גם למעבד הבא, אם תקנה, וייתכן שאף לפלטפורמה הבאה (רוב יצרניות הקירור עושות עבודה לא רעה בתמיכה במגוון תושבות). אם ה-OC לא יניב את התוצאה הרצויה, תוכל לשדרג למעבד כפול ליבה זול.

סדרת מעבדי ה-E5xxx הם גם נוחים מאוד ל-OC. תוכל להביא את המעבד כנראה לתדר הקרוב ל-3GHz וזה יהיה מצוין עבורך.

אגב, מה נפח הזכרון המותקן כיום במערכת?

פורסם

ראיתי עכשיו ב-יד2 מעבד e6750 ב-300 ש"ח. מעבד מעולה ל-OC.

פורסם
  • מחבר

אז ניסיתי לעשות OC.

יש הבדל מורגש אבל לא מאוד דרסטי. הצלחתי להעלות אותו לאיזור ה-2000GHz.

יש לי אגב 2 ג'יגה זיכרון, אבל אני לא חושב שפה הבעיה כי אני בודק מפעם לפעם ב-Task Manager את הנצילות זיכרון והיא בדר"כ קרובה

ל-1 ג'יגה.

אני חושב שאסתפק במה שיש לי כרגע עד שאצליח לחסוך מספיק כסף למערכת חדשה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים