עבור לתוכן

הפיכת זיכרון ל- Dual Channel ועדכון ביוס

Featured Replies

פורסם

אני בונה HTPC ממחשב ישן. מי שרוצה ניתן לראות שני פורומים שפתחתי בנושא:

כמות זיכרון ל- HTPC:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=498791.0

הרצת סרטי FHD על כ.מסך מובנה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=498503.0

בקיצור יש התקדמות וכבר רכשתי את הזיכרון הזה:

http://www.grandadvance.co.il/?g=products&a=view&pid=18717

והלוח הזה אמור להגיע ביום שני (הזמנה מהאינטרנט):

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3225#ov

בנוסף רכשתי בסוף סט אלחוטי של לוגיטק במקום שלט :

http://www.grandadvance.co.il/default.aspx?g=products&a=view&pid=18319

אני עוד מתלבט אם להשתמש בספק הגנרי שלי הוא לרכוש חדש (לא בדיוק מבלבט בגלל תועלת אלא בגלל תקציב!).

למה הלוח הזה ניתן לראות בפורם שקישרתי. בכל מקרה יש לי כמה שאלות על שניהם:

1) במידה ואני רוכש בדיוק אותו זיכרון מהסוג שקניתי עוד אחד ומחבר אותו ללוח (יש לו 4 חריצים), הזיכרונות יתפקדו כ-Dual Channel אוטומטית כי הם מאותו הסוג? (הערה: זה הזיכרון הכי זול שמצאתי, יכול להיות שהוא אפילו לא Dual Channel?)

2)במידה ותשובה לשאלה הראשונה היא כן, האם זה נכון לכל זוג זיכרונות כל שהם?

3)יש בערך 6 גרסאות ביוס עדכניות מזו שמגיע הלוח. האם כדאי לעדכן או שזה סיבוך וצריך נסיון רב לזה?

4)יש לי כמה שאלות לגבי מאיצי חומרה וקודקים שצריך ל- HTPC. כאן זה הפורום לשאול אותן? אם אפשר בקצרה לענות אילו תוכנות אני צריך ואילו קודקים בשביל HTPC. כזכור לא יהיה כ.מסך חיצוני.

פורסם

1. עבודה בערוץ בודד, כפול, משולש וכן הלאה (בעתיד) היא תכונה של בקר הזכרון ולא של הזכרונות עצמם. כל עוד שיש לך בקר זכרון שתומך בעבודה בערוץ כפול ומספר זכרונות זוגי, אז המערכת תעבודה בערוץ זכרון כפול.

2. על שילוב זכרונות מיצרנים ונתונים שונים תוכל לקרוא בסעיף 6.3 של שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

3. אין שום סיבה להתעקש על עבודה בערוץ כפול, אין שום הבדל ביצועים מורגש, על אחת וכמה וכמה למערכת שהיא HTPC. אני באופן אישי בדרך כלל ממליץ גם ככה להשתמש במספר המודולים הקטן ביותר כדי להגיע לנפח הזכרון הרצוי.

4. תבדוק באתר לאיזה בעיות ו/או שיפורים מתייחסת כל גרסת BIOS. אם יש שם משהו שרלוונטי עליך (תמיכה במעבד שלך, עדכון תקלה בזיהוי זכרונות וכו') כדאי לעדכן. בכל מקרה אחר אין שום סיבה לעדכן BIOS עד שלא מתגלה איזו בעיה שעדכון BIOS פותר. הוראות לעדכון BIOS תוכל למצוא באתר היצרן ובחוברת לוח האם.

5. זה לא הפורום המתאים. פנה לפורום תוכנה.

פורסם
  • מחבר

1)האם אפשר התייחסות ספציפית לסוג הלוח שקניתי לגבי בקר הזיכרון (תומך או לא בערוץ כפול)? איפה אפשר למצוא מידע זה?

2)בביוס המעודכן רשום "Support new version codec". אני חושב שזה רלוונטי ל- HTPC.

3)לגבי התקנת הביוס אני רק רוצה לדעת אם זה כמו כל התקנה רגילה (דאבל קליקל על האינסטול והבא הבא)? או כרוך בסיכון המערכת?

4)אני הולך לחבר למחשב את הסט האלחוטי. האם הוא יעבוד בתוך הביוס (ללא ווינדוס ודרך חיבור USB)?

5)תודה.

פורסם

1) כמו כל נתון טכני, אתה מוצא את זה במפרט הלוח. הלוח תומך בערוץ כפול (כמו כל הלוחות כבר מספר גדול של שנים). אך כאמור, אין לזה שום משמעות בפועל.

2) לא מדובר על קודק כמו זה שאתה מתכוון, ואלא אם כן מפורט במה מדובר, זה יכול להתייחס למגוון של דברים.

3) זאת לא התקנה כמו שתארת אבל גם לא מסובך במיוחד. הוראות תמצא באתר היצרן ובחוברת לוח האם. מומלץ לעדכן דרך תוכנית השירות ולא דרך מערכת ההפעלה, אך גם עדכון דרך מערכת ההפעלה בערת הכלי של Gigabyte הוא בסדר אם אין ברירה אחרת. יש בזה סיכון, אך אם תפעל לפי ההוראות הסיכון קטן. בנוסף ללוח הזה יש BIOS כפול כך שהסיכון להשבתת הלוח קטן עוד יותר.

4) אם תגדיר ב-BIOS תמיכה במקלדת ועכבר USB, ייתכן שהסט יעבוד. אין פה וודאות.

פורסם

בקשר לכל הקניות.. אני לא מבין למה לא חיפשת במדור יד שניה פה באתר..

http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/19463/cat/22

ואני בטוח שאפשר להתמקח במחיר קצת.

עונה על כל הדרישות שלך וחזק בהרבה מD820 (שירעיש לך אימים אגב).

אני לא הייתי בונה על הG41 שיאיץ לך וידאו בFHD כי הוא לא יכול, רק הX4500HD המובנה בG45 עושה את זה iאת השאר המעבד יעשה...סדרה8XX מבוססת על שתי ליבות פרסקוט-הוא חם אימים, והוא לא חזק דיו להריץ FHD בביטרייט גבוה.

The Intel® G45 Express Chipset, with Intel® Graphics Media Accelerator X4500HD (Intel® GMA X4500HD), includes built-in support for full 1080p high-definition video playback, including Blu-ray* disc movies.

http://www.intel.com/products/desktop/chipsets/g45/g45-overview.htm

The Intel® G41 Express Chipset, with the Intel® Graphics Media Accelerator X4500 (Intel® GMA X4500), includes built-in support for smooth high-definition video playback without the need for add-in video cards or decoders.

http://www.intel.com/products/desktop/chipsets/g41/g41-overview.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_GMA

מה שכן, אני רואה שכבר קנית חלקים...

אם תהיה לך בעיה לנגן סרטי FHD, פשוט תוסיף כ. מסך מודרני שייקח את כל העומס, מומלץ הATI HD6450 שיעשה את העבודה טוב יותר מכל כרטיס ברמת המחיר שלו ויותר מבחינת האצת וידאו בחומרה.

http://tms.co.il/product/10113

פורסם
  • מחבר

xVertigo תודה על העצות אבל מה שאתה אומר לא בדיוק מדוייק:

בקשר ליד השנייה שפירסמתה, בהתחלה ראיתי והיתבאסי איך פספסתי את זה. אבל אחרי שראיתי על הלוח באתר היצרן הבנתי שאין לו HDMI שזה אחת הדרישות שלי מהלוח יחד עם יציאה אופטית לסאונד. (תראה את הלינק שפרסמתי בהתחלה לגבי הרצת הסרטים עם כ.מסך מובנה בלוח). אחרי מלא חיפושים הבנתי שהאופצייה היחלידה ללוח עם היציאות הנ"ל ומתאים למעבד שלי, הוא זה שרכשתי.

ניסיתי להימנע מכ.מסך חיצוני עקב תקציב! ע"פ התיעצות בפורום ניתן להריץ סרטי FHD עם המעבד הנ"ל.

בלוח שקניתי יש מעבד גרפי GMA X4500 בציפסט G41 וע"פ מה שנאמר לי הוא יכול להריץ סרטי FHD. איך אתה קובע שרק X4500HD יריץ FHD? כל מה שציתתה מאתר היצרן על הרצת סרטי FHD מופעי גם בתיאור הלוח הזה.

בכל מקרה שום דבר עןד לא מאוחר ואנ י יכול לבטל את ההזמנה של הלוח שגיע רק שבוע הבא. את הזיכרון אני יכול גם להחזיר. רק בבקשה אם אתה יודע משהוא שאני לא אני שאמח לדעת רק אם זה בטוח כי רבות נידון על המערכת שאני בונה (בלינק על הלוח).

About:blank שאני יקבל את הלוח אני מקווה שהחוברת תהיה ברורה כי אין לי מושג בביוס בכלל. אם אני ייתקל בבעיות אני יישאל דברים ספציפיים.

פורסם

אני לא קובע שום דבר, אני ציטטתי מהאתר של אינטל. היות והמעבד שלך לבדו לא יריץ FHD לבדו בצורה חלקה אז האצה בכ. מסך חשובה מאוד.

המערכת ביד שניה + HD6450 תהיה מושלמת (אני עם E6420 וHD6570), תסתכל פה

הG41 לא מכיל האצה לFHD אלה לHD מה שאומר שחלק גדול מהעבודה יעשה המעבד.

גם אם המעבד יתמודד עם זה בשלום (אני בספק, כי AMD X2 4200 מקרטע לו להנאתו בסרטים עם ביטרייט גבוה - בסביבות 13GB לסרט FHD והמעבד הזה חזק יותר מהD820), המעבד יעבוד בניצולת גבוהה מאוד - 90-100% ואני מבטיח לך שהוא יתחמם מאוד וירעיש בהתאם (בתלות בקרור שלך כמובן).

בלינק שנתתי לך, אתה תראה שרשמתי שCore i3 2100 מנגן מושלם אבל המעבד נמצא בעומס של 35% בערך (ללא שימוש בהאצת חומרה המובנת של הסנדיברידג'), אז תחשוב על D820...

שמתי בת'רד שם תמונת מסך של הHTPC שלי באותו סרט (מחשב ישן בהרבה) אבל מאיץ חיצוני שפותר את כל הבעיות הללו.

אגב אתר היצרן:

The G41 chipset also supports smoother HD video playback

HD=720P

FHD=1080P

בכל אופן, במקרה הכי גרוע, תמיד תוכל להוסיף את ה6450 אם יהיו לך בעיות.

פורסם
  • מחבר

תמיד אפשר להוסיף אבל אני קונה לוח אם סופר ישן ב-400 ש"ח כמאט בשביל אותה יציאת HDMI. זה יהיה מזה דפוק אם אחרי זה אני גם ייקנה כ.מסך ייעודי אחרי שהשקעתי ככה על הלוח. יש לוחות גם ב-150 שקל מתאימים ללוח ועליהם אני יכול להוסיף כ.מסך חיצוני כמו ה- HD6450 . אבל אני צריך לדעת את זה עכשיו לפני שתגיע ההזמנה כי אז סתם ביזבזתי כסף פי שניים מהצורך ואני כבר ככה חורג ממה שהקצבתי!!

כל העסק הזה לא ברור לי כבר, מצד אחד אני שומע סיפורים על אנשים שהריצו FHD על פנטיום 3 ומצד שני אומרים לי תנסה ותבדוק אולי ירוץ עם פנטיום D. או שזה עובד או שלא!!

בנוגע למאמץ מעבד, מיצידי שיהיה כל הזמן ב-100 אחוז וירעיש כמו טרקטור...העיקר שיריץ סרטים ב- FHD חלק! אני קובר את המחשב בארון ככה שרעש לא חשוב לי.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לשאול משהוא שאני לא מבין:

שאתה אומר ש- GMA X4500 לא יריץ FHD וזה ייגרום למעבד למאמץ, ז"א שהמעבד הגרפי המובנה יעבוד על 100 אחוז וזה עדין לא יספיק לסרט FHD אז המעבד ייכנס לעסק וישלים את כוח העיבוד החסר כדי להריץ את ה- FHD (מה שייגרום גם לו למאמץ) אבל התוצאה הסופית היא שהסרט ירוץ בכל מקרה?

לא באמת חשוב לי מה ייגרום לסרט לרוץ או מי יעבד את זה, העיקר שבסוץ ירוץ סרט חלק. אבל אם תגיד לי שזה פוגע באיכות הסרט או גורם לכך שהתמונה שיוצאת למסך היא לא אידיאלית אז זה כן משנה לי! אז איך זה בדיוק עובד?

פורסם

תשמע. מהנסיון שלי, המעבד לא מפסיק חזק בשביל זה והX4500 גם לא. אם אתה הולך לשלם 400(!) שקל על הלוח הזה זו כבר טעות מספר 1.

תוסיף לזה את הזיכרון שהזמנת והגעת למינימום 530 שקל נכון? על זה רוב הסיכויים (לדעתי, 95%) שתצטרך כ. מסך בשביל האצת FHD ובסוף תקבל לוח מתקדם יותר עם מעבד חלש יותר מאשר מה שיש לך ביד שניה (שאולי יש על מה להתמקח).

שים לב שאפילו מעבד אטום מסוגל להריץ FHD בתנאי שהוא יחד עם ION2 שדואג להאצת הוידאו (או AMD E-350 שמחולל פלאים עם HD6310 משולב בליבה).

מכיר את הסיפור על הנווד שעשה מרק מדהים מאבן? זה די דומה, הD820 תופס את מקום האבן :)

פורסם
  • מחבר

כבר התחרפנתי :s07: אתה אומר לי ש- 95 אחוז הוא לא יריץ סרטים FHD. לפני שובע אמרו לי שזה יהיה בסדר ועל סמך זה הזמנתי את הלוח היום.

תשמע xVertigo אתה אומר שזה על סמך הניסיון שלך ואני מניח מזה שראיתה או ניסתה מערכת בהרכב דומה ואתה בטוח שזה לא יעבוד או שיש לך מספיק ידע טכני בהרכב הזה להניח שזה לא יריץ סרטי FHD! בהתחשב בכך שלי אין מושג אם זה יעבוד או לא חוץ מתחושת בטן שכן, אני אלך עם הדעה שלך מטעם הספק. זה כמובן אומר שאני צריך לבטל את ההזמנה של הלוח שאני לא יודע אם אני ייקנס עלייה ואני גם אצתרך להחזיר את הזיכרון! חשבתי שסיימתי עם המפרט ל- HTPC הזה אבל ממש לא בא לי תקיעות בסרטים ויש לי רק סרטי FHD! אם תוכל לבדוק דברים אחרים או דברים שלא היזכרנו ואתה לא בטוח בהם זה מאוד יעזור לי ואולי תגיע לתשובה אחרת או חד משמעית. כמובן שהכל בבקשת עזרה ואני לא תופס אותך במילה אלא מתייעץ עם הניסיון שלך (דיר באלק תתעה אותי :bash: חחח)! כמו כן אני אשמח לשמוע דעה של אחרים. אני חייב לקל החלטה מהר לכאן או לכאן!

את אופציית "יד שנייה" האמת שלא בחנתי בכלל ואם זה יהיה אקטואלי אני אבדוק את זה.

פורסם

מה הגודל הממוצע של הסרטים שלך?

לגבי הקניה שלך - במקרה הכי גרוע יש לך שתי אופציות - לשדרג מעבד במערכת שיעשה את העבודה או כ. מסך, זה לא ממש משנה. כבר אמרתי לך שיש לי HTPC לא ממש חדיש ובFHD המעבד לא ממש עושה יותר מדי.

חכה לעוד דעות (עם הסברים ולא סתם הנפצות)/

הייתי בכיף נותן לך לנסות את ה820 אצלי בHTPC אבל אין לי שם מאיץ גראפי מובנה.

פורסם

אם קנית לוח ב-400 ואתה טוען שיכולת לקנות ב-150, למה לא קנית לוח זול עם כרטיס ייעודי כמו geforce 210 שעולה 170 ש"ח?

פורסם
  • מחבר

חבל באמת היה נחמד לבדוק את זה תכלס ולקבל תשובה ברורה...תודה בכל מקרה.גודל הסרטים שלי נע בין 8-24 גיגה המקסימום שיש לי הוא של 27 גיגה.

כל האופציות האלו של שדרוג בעתיד לא רלוונטיות לגבי! אני קונה עכשיו ורוצה שזה יעבוד. זה הזמן שלי להחליט כל עוד אפשר מבלי להיתקע עם חומרה חסרת תועלת! אני מאוד מוגבל בתקציב שגם ככה גדל מבלי שהבנתי למה.

אם אתה יכול תענה לי על השאלה שלא הבנתי ושאלתי קודם:

שאתה אומר שכ.מסך מובנה- GMA X4500 לא יריץ FHD וזה ייגרום למעבד למאמץ, ז"א שהמעבד הגרפי המובנה יעבוד על 100 אחוז וזה עדין לא יספיק לסרט FHD אז המעבד ייכנס לעסק וישלים את כוח העיבוד החסר כדי להריץ את ה- FHD (מה שייגרום גם לו למאמץ) אבל התוצאה הסופית היא שהסרט ירוץ חלק בסוף או שלא? במילים אחרות האם המעבד CPU עוזר למעבד GPU המובנה בדרך כל שהיא?

לא באמת חשוב לי מה ייגרום לסרט לרוץ או מי יעבד את זה וכמה ייתאמץ, העיקר שבסוף ירוץ סרט חלק. אבל אם תגיד לי שזה פוגע באיכות הסרט או גורם לכך שהתמונה שיוצאת למסך היא לא אידיאלית אז זה כן משנה לי! אז איך זה בדיוק עובד?

Gil28 אני חושב שהגבתה לי בתרד שפתחתי לגבי בחירת הלוח אם. אם אתה זוכר חפשתי לוח שיהיה בו יציאה אופטית או קווקסיאלית לסאונד. אם אני לא לוקח כ.מסך חיצוני אז חייב גם HDMI בלוח והכי זול שמצאתי היה לייתר דיק 356 ש"ח (זה שהזמנתי). שבחנתי את האופצייה של לוח עם יציאות אודיו הנ"ל ובנוסף כ.מסך מובנה זה יצא יקר יותר מהאופצייה הראשונה. כן יש לוחות ב-150 ש"ח למעבד שלי אבל האמת שאין להם יציאת אודיו מתאימה שאני מחפש. פה נכנסת עוד אופצייה שנתקלתי בה לאחורנה והיא להוסיף פנאל אחורי שמתחבר ליציאות הפנימיות של הלוח (אלו שלא משתמשים בהם וצריך לחבר בעצמנו). בכל מקרה הבנתי מאנשים בפורום שהלוח עם המובנה יספיק ואין לי כל כך זמן כבר להתעסק בזה אז הלכתי על זה ודי...עד עכשיו ששוב אומרים לי שזה לא יריץ סרטים.

פורסם

אני לא עניתי כי אין לי תשובה וודאית בשבילך, לא בדקתי את זה.

מה שכן עשיתי, זה הפעלתי אצלי בHTPC את MPCHC וביטלתי DXVA. זה לא אומר שכל הנטל על המעבד אלא הרוב, והמאיץ עדיין עוזר בעיבוד הוידאו אבל בניגוד למצב DXVA, ניצולת המעבד קפצה ל45-50% וזה על E6420 מומהר ל2.66GHz.

אצלך בG41 המאיץ המובנה פשוט יותר (גם בהאצה בסיסית ולא DXVA) והמעבד חלש בהרבה. בשבילי זה 1+1 וזו דעתי, אין לי דרך לצפות לך את זה בדבש :)

תסתכל מה אנשים רושמים: using pentium D for HTPC 1080p

תקרא את הת'רד הזה : http://forums.whirlpool.net.au/archive/1505099

והנה דוגמא מעולה בשבילך! מוכיח את מה שאני אומר בעניין כ. המסך.

… I did some tests, I use a Pentium D 3Ghz CPU to play H264 or X264 high definition movies / MKV files… It is not smooth and especially when there is fast moving scene …

So, I told my friends that in order to play HD movies, new CPU like Core 2 Duo / AMD Phenom is a must…

All we need is just a VGA card that support hardware decoding / hardware acceleration

Wow ~~~ Finally I can see that real power of 3D card hardware acceleration!

The result is better than I expected, not only the CPU usage is very low, the movie quality is better; more clear and better color.

Conclusion is, friends with old CPU don’t need to buy a new computer, you just need to spend less than US$100 and get a new VGA card!

Any current generation VGA card would do the job, they all come with H264 / VC-1 hardware decoder. For Nvidia, it would be GeForce 8600 to GeForce GTX280. For ATI, it would be X2600 to X4870.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים