עבור לתוכן

האם בלוח אם GigaByte GA-P67A-UD4-B3 כדאי להגדיר XMP ?

Featured Replies

פורסם

שלום רב , רכשתי לפני כמה ימים לוח אם GA-P67A-UD4-B3 - נכנסתי ל BIOS והבנתי שיש אופציות בשם הזה

Extreme Memory Profile (XMP) הובן לי מהחוברת שקיבלתי במארז של הלוח אם שהאופציה הזאת משפרת את הביצועים ומגדילה את המהירות של כרטיס הזיכרון המותקן בלוח אם (אם אני טועה תקנו אותי בבקשה) ובו יש 3 אפשרויות

אפשרות א' : DISABLED

אפשרות ב' : Profile1

אפשרות ג' Profile 2 - הפרופיל הזה לא זמין ב BIOS אצלי וזה נראה לי מוזר ואסביר רכשתי 8 GB של כרטיסי זיכרון של חברת Patriot G2 במהירות 1600MHZ ורשום במפרט הזיכרון שהכרטיסים תומכים באפשרות XMP READY , כמו טלוזיות שמגיעות עם HD READY

כרגע ההגדרה המסומנת היא DISABLED , אבל כאשר ההגדרה הזאת מוגדרת ב BIOS אני רואה מתחת לזה

בשורה Memory Frequency (MHZ) - 1333MHZ ולא 1600 MHZ מהירות שמצויה בכרטיס הזיכרון (זה גם מוזר)

זאת אומרת שיש בהם תשתית מוכנה ומובנת ל XMP מדוע אין פרופיל 2 ב BIOS (שאלה אחת)

שאלה שניה אם אבחר בפרופיל 1 זה יגרום לשיפור במהירות הזיכרון במחשב ?

אופציה ב' - Performance Enhance - שיש בו שלשה אפשרויות לשיפור המהירות זיכרון (קראתי בצד ימין שזה עושה OverClock)

אפשרות ראשונה : Standrad

אפשרות שניה : Turbo

אפשרות שלישית : Extreme

שאלה שלישית : כרגע מסומן ב TURBO אם אשנה ל EXTREME יהיה שיפור במהירות הזיכרון ? (ניסתי לעשות זאת) וכאשר ה BIOS היה מוגדר על האפשרות EXTREME צץ לי בהפעלת המחשב אחרי עליית חלונות 7 מסך כחול (Blue Screen) עם הודעת שגיאה שם אני לא יודע בדיוק למה זה קורה יש לי פרטים על השגיאה הזאת אם צריך אציין אותם כאן (תאמרו לי בבקשה)

אשמח לקבל תשובה מאנשים המתמחים בלוח האם בדגם הזה תודה רבה ושבת שלום לכולם :)

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה. לדוגמה "GigaByte GA-P67A-UD4-B3 וזכרונות Patriot G2 תמיכה ומשמעות ".XMP

עיין בבקשה גם בשאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות, בייחוד בסעיף 6.11 כדי להבין מהי המשמעות של XMP.

שים לב בייחוד למשפט האחרון של הסעיף. אם נתוני הזכרון לא מזוהים באופן אוטמטי לפי הנתונים שקבע היצרן, פשוט שנה אותם באופן ידני.

כמו כן תוכל לקרוא בסטיקי על ההשפעה שיש לתדר ולתזמונים על ביצועי המערכת (ספויילר - הם לא משנים כלל בפועל).

פורסם
  • מחבר

שבוע טוב ומבורך , קראתי את המאמר אבל אני צריך עזרה בהגדרת המתח , המהירות , ותזמונים ב BIOS בלוח האם הזה

אשמח לקבל עזרה בבקשה

פורסם

אתה צריך להיכנס ל-BIOS ולשנות את ההגדרות בתפריטים המתאימים. פירוט של תפריטי ה-BIOS, כולל צילומי מסך, תוכל למצוא בחוברת לוח האם.

אם לאחר שתעיין בתפריטי ה-BIOS יהיו לך שאלות ממוקדות יותר אתה כמובן מוזמן לחזור ולשאול.

פורסם
  • מחבר

יש כמה שאלות ממוקדות

כאשר נכנסתי ל - Advanced Memory Settings ולאחר מכן ל perfromance Enhance

ראיתי שלוש אופציות , STANDARD - TURBO - EXTREME - שמתי לב בצד ימין להודעת כזאת שאומרת , לאחר ה OverClocking מצב ה STANDARD יבטיח ליציבות המערכת ! ויש אזהרה שמצב ה OC עלול לגרום לאי יציבות המערכת הן בפעלת המחשב והן בתקלות תפעול החלונות ובמצב כזה צריך לעשות Clear CMOS , להניח Jumper על 2 ה PIN'S למשך 2 שניות (כמובן לוודא שהמחשב מכובה והספק כוח כבוי) כדי להחזיר את ההגדרות של ה CMOS להגדרות היצרן

אני אשמח לקבל עזרה ממי שיש לו את הלוח האם הזה או מכיר את הלוח אם , השאלה שלי כזאת

אני שמתי את המצב ב EXTREME ולאחר מכן לאפשרות שמעליו XMP

ושינתי מ - Disabled ל Profile 1 (האפשרות היחידה הזמינה) לאחר שעשיתי זאת , הפעלתי את המחשב מחדש המחשב נכנס ללא כל בעיה לחלונות 7 אבל אחרי חצי שעה בא מסך שגיאה (המסך הכחול שכולנו מכירים) , היה ברור לי שזה נגרם כתוצאה משינוי ההגדרות ב BIOS אז חזרתי להגדרות שהיו ,

האם עליי לעשות כרגע CLEAR CMOS ?

פורסם

לא חייבים להשתמש במגשר (ג'אמפר). לרוב תוכל פשוט לבחור באפשרות Load Optimal Defaults מתוך ה-BIOS עצמו, לשמור ולצאת מה-BIOS וכל ההגדרות יתאפסו.

את הזכרונות פשוט תגדיר באופן ידני מבלי לטעון את הפרופיל. פשוט תגדיר, תדר, תזמונים ומתח (אם יהיה צורך) על-פי נתוני העבודה שפורסמו במפרט היצרן.

פורסם
  • מחבר

את הזכרונות פשוט תגדיר באופן ידני מבלי לטעון את הפרופיל. פשוט תגדיר, תדר, תזמונים ומתח (אם יהיה צורך) על-פי נתוני העבודה שפורסמו במפרט היצרן.

------------------------------------------------

הבעייה שאני לא מוצא וצריך עזרה בהגדרות בצורה ידנית , יש לי כרטיס זיכרון Patriot דגם PGD38G1600ELK

ולא מצאתי את הנתונים על המתח תזמונים ומהירות וכו' , ואשמח לקבל עזרה בנושא וגם איך מגדירים ב BIOS בלוח אם הזה את הזיכרון תודה

פורסם
  • מחבר

מחכה לעזרה בבקשה

פורסם

אל תקפיץ בבקשה הודעות לפני שחלפו 24 שעות מאז התגובה האחרונה שלך כשאתה המגיב האחרון. זה נוגד את חוקי הפורום.

עריכה:

1. תכנס ל-BIOS

2. תלחץ על Ctrl+F1 כדי לפתוח את התפריט MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)

3. שם תכנס לפריט התפריט Advanced Memory Settings

4. מכיוון שאתה אומר שפרופיל ה-XMP לא עובד נדלג עכשיו על השלב הזה, אבל אם תוכל להעלות תמונה מ-CPU-Z של הלשונית SPD של אחד מהמודולים שלך זה יהיה נחמד כדי לבדוק מה הפרופיל המוגדר שם.

5. תגדיר את ה- System Memory Multiplier כדי להגיע לתדר הזכרון שאותו קבע היצרן.

6. תגדיר את ה-DRAM Timing Selectable לפי התזמונים שקבע היצרן.

7. מהתפריט הראשי תכנס ל-PC Helath ותבדוק מה המתח לזכרון. אם המתח נמוך ממה שקבע היצרן (שים לב שעל המתח לא לעלות על 1.575V) כנס אל-Advanced Voltage Settings ושם תוסיף את המתח עד להגעה לערך הרצוי. אני חושב שכברירת מחדל המתח יהיה 1.5V ולכן לא תצטרך להתעסק עם ההגדרה הזאת.

8. בסיום תשמור את השינויים וצא מה-BIOS.

9. במהלך הלילה תריץ בדיקה עם Memtest כדי לבדוק יציבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים