עבור לתוכן

מחפש נייד באזור של 4K לצורך משרדי

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מתעניין בקניית מחשב נייד לאבי.

כרגע הוא עם HP בן בערך שנתיים. בינתיים המחשב עדיין בסדר, אבל כבר חושבים הלאה.

הגענו למסקנה משותפת שאנחנו לא כל כך מרוצים מ HP בעיקר בגלל כל התוכנות שמותקנות אוטומטית עם המחשב ובאמת מרגישים את HP יותר מדי, וזה דיי מציק ולא פשוט להפטר מזה.

מה שאני מחפש זה מחשב חזק, בעיקר מבחינת כח עיבוד ופחות גראפית.

המחשב הוא לצורך משרדי ועסקי, לא צריך להיות סופר חזק אבל שכן יהיה מהיר ויעיל.

מבחינת גודל מסך, לא כזה קריטי אבל נראה לי באזור ה14' אולי גג 15.6'.

המחשב לא יהיה סופר נייד, כלומר שגרת השימוש שלו תהיה בבית, אבל בכל זאת חשוב שתהיה אפשרות ניידות נוחה מבחינת משקל וזמן סוללה.

מבחינת המסך, רצוי משהו שלא משתקף יותר מדי אבל זה לא שיקול דרמטי.

חשבתי ללכת לכיוון של LENOVO כי זה המחשב שלאבא שלי היה לפני ה HP, והוא היה מרוצה ממנו מאוד בעיקר כי הוא היה נקי מכל מני תוכנות לא נחוצות שבאות עם המחשב, והוא פשוט היה מחשב שעובד טוב...

אשמח לשמוע כמה אופציות. אם אפשר במחיר קצת נמוך יותר זה גם יהיה אחלה, התקרה היא 4K אם זה נותן ייתרון משמעותי, אבל אם אפשר למצוא מחשב בקצת פחות אז עדיף.

תודה רבה על העזרה :)

פורסם

אני לא רואה סיבה לקנות מחשב נייד חדש. במיוחד לא ב-4000 (!) ש"ח.

ניתן בקלות לפרמט את המחשב כי מכל ההודעה שלך זה מה שאני מבין מציק לך הכי הרבה.

מה המפרט המדוייק של המחשב הנוכחי? אולי שדרוג זיכרון פנימי יכול לעזור.

בכל מקרה - לפרמט דחוף. יש מדריך התקנת וינדוס באתר.

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה סיבה לקנות מחשב נייד חדש. במיוחד לא ב-4000 (!) ש"ח.

ניתן בקלות לפרמט את המחשב כי מכל ההודעה שלך זה מה שאני מבין מציק לך הכי הרבה.

מה המפרט המדוייק של המחשב הנוכחי? אולי שדרוג זיכרון פנימי יכול לעזור.

בכל מקרה - לפרמט דחוף. יש מדריך התקנת וינדוס באתר.

האמת, שיש משהו בדבריך.

קודם כל בהחלט לא יזיק לשדרג את ה RAM, שהוא כרגע רק 2GB, שזה לא להיט ל WIN7 64BIT.

הייתרון זה שהRAM הוא DDR3, ולקנות עוד סלוט של 2GB ממש לא אמור לעלות הרבה.

אמרתי את זה לאבא שלי והוא קצת חשש מהקטע של לפתוח את המחשב, אבל אני חושב שאני בכל זאת אעשה זאת.

לגבי המחשב עצמו, הוא לא מאוד איטי, רב הזמן הוא דיי בסדר, אבל באמת שיש לא מעט תוכנות של HP שקופצות משום מקום ומאוד מעיקות ומעצבנות,

ממש מרגיש כמו איזה SPYWARE או תוכנות מציקות כאלה שאתה לא מבין מאיפה הן הגיעו ואתה לא כל כך מבין איך להפטר מהן...

השאלה היא, איך אני מפרט את המחשב בצורה יעילה? כי אין לי ממש את ה CD KEY של ה WINDOWS, אז זה לא יכול להיות בעייתי לפרמט ?

מבחינת מסמכים, יש דרך יעילה לגבות ? או שצריך ידנית(לא כזה בעייתי...)

והאם פרמוט יפתור את בעיית כל התוכנות הללו? ההגיון שלי אומר שכן, אבל אם זה פרמוט רשמי של HP או משהו כזה, אז זה עלול להתקין את כל הזבל מחדש...

בכל מקרה, אני נוטה להסכים איתך שאין סיבה רציונאלית לקניית מחשב חדש, זה נכתב מתוך ייאוש ובעיקר כדי סתם לבדוק מה הולך היום בשוק...

אז אשמח לכמה טיפים בעניין פרמוט יעיל ואיך לשדרג את הRAM, ואפילו איפה לקנות RAM, זאת אומרת איך אני מבדיל בין RAM ל PC לRAM לנייד, אם יש הדבל בכלל...

תודה רבה :)

פורסם

כאמור, ציין בבקשה את הדגם המדוייק שקיים אצלך כדי שנוכל לדעת איזה זיכרון להתאים לך.

בעיקרון המחירים הם מאד זולים יחסית ולעבוד על מערכת 64 ביט עם 2GB בלבד זה על הפנים ואני מבין מאיפה האיטיות נובעת.

את ה-CD-KEY לוינדוס אתה יכול למצוא ע"ג מדבקה מאחורי הנייד אם המערכת הפעלה חוקית. אתה יכול להוריד מהאתר של מיקרוסופט ובאתרים אחרים גירסא נקייה של וינדוס (יש לוודא שהגירסא שאתה מוריד תואמת את הגירסא של ה-CD-KEY שברשותך) חוקית, שצריכה אקטיבציה עם המספר הסידורי שיש לך.

לאחר שתתקין את מערכת ההפעלה יש צורך להתקין את הדרייברים הרלוונטים להפעלה תקינה של המחשב (רשת/קול/עכבר) מהאתר של HP, שם תהיה לך בחירה אם להתקין את מה שצריך או שלהתקין את הג'אנק שנמצא בנוסף. כאמור אחד-אחד.

DDR3 לניידים ניתן למצוא בכל חנות נורמלית, השאלה היא כמה סלוטים פנויים יש לך ומה התצורה שבה זה עובד כרגע.

2GB עולים החל מ-125 ש"ח

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=769442

4GB עולים החל מ-230 ש"ח

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=756143

ההתקנה היא דיי פשוטה וכרוכה בהברגה של בורג אחד לרוב מאחורי המחשב והתקנת הזיכרון.

יש מדריך באתר: http://hwzone.co.il/guides/nrepaira

פורסם
  • מחבר

המחשב הוא : HP pavilion dv6 1330ej

והנה המפרט: (דרך אגב, הטמפרטורות נראות לי מעט גבוהות, במיוחד במעבד, יש סיבה לחשוש?)

123az.jpg

פורסם
  • מחבר

אשמח לעוד קצת עזרה :)

האם זכרונות ה DDR3 צריכים להיות באותו תדר?

אם כן, האם עדיף כבר להחליף את הסלוט הנוכחי שהוא במהירות 800MHZ לטובת סלוט אחד של 4GB

או להוסיף עוד 2GB של 800MHZ ?

מה לגבי הטמפ'? ואם הן באמת קצת גבוהות מה אפשר לעשות בנידון?

האם יש דרך יעילה לנקות את המחשב? מבחינת אבק ודברים כאלה? אני יודע שנייד זה עניין רגיש

אבל בטוח שאפשר לנקות אותו, והוא לא נוקה מאז הקנייה...

וכמובן שכיצד אני מבצע פרמוט בצורה היעילה ביותר? כי באמת נמאס לי כבר מהתוכנות של HP, אבל מצד שני אני לא רוצה שהפרמוט יהפול

לתיק ושאחרי הפרמוט יהיו בעיות של תאימות...

פורסם
  • מחבר

אשמח לעזרה לפחות בנוגע ל RAM.

האם הזכרונות חייבים להיות באותה מהירות HZ?

אם כן לקנות עוד אחד של 800, או להחליף אותם כבר לגמרי.

ואם להחליף, עדיף 2 של 2 או 1 של 4?

פורסם

תבדוק בתוכנה הזו אם יש לך 1GB x 2 או סטיק יחיד של 2GB.

הנייד תומך בעד 8GB סה"כ זיכרון פנימי.

הזיכרון המומלץ לנייד הוא במהירות DDR3-1066MHz.

אם יש לך סטיק אחד של 2GB אז תוסיף עוד אחד של 2GB, אם יש לך 1+1 אז אפשר להוריד אחד ואז יהיה 1+2 = 3GB, או להחליף לגמרי ולקחת סטיק אחד של 4GB DDR3-1066MHz.

פורסם
  • מחבר

תבדוק בתוכנה הזו אם יש לך 1GB x 2 או סטיק יחיד של 2GB.

הנייד תומך בעד 8GB סה"כ זיכרון פנימי.

הזיכרון המומלץ לנייד הוא במהירות DDR3-1066MHz.

אם יש לך סטיק אחד של 2GB אז תוסיף עוד אחד של 2GB, אם יש לך 1+1 אז אפשר להוריד אחד ואז יהיה 1+2 = 3GB, או להחליף לגמרי ולקחת סטיק אחד של 4GB DDR3-1066MHz.

שניים של 1GB...

נראה לי עדיף כבר להחליף את שניהם ל4GB, השאלה היא אם עדיף 2X2 או אחד של 4? אם יש הבדל בכלל...

מה לגבי הטמפרטורות? זה תקין למחשב נייד? אם זה היה קורה לי בנייח הייתי ממש מפחד, אבל אני יודע שבנייד הטמפרטורות בד"כ גבוהות יותר.

יש לך אולי קישור למדריך לפרמוט? ומדריך לאיך להחליף RAM? הקישור שהבאת מספיק טוב? או שיש משהו ספציפי למחשב? אני סתם מפחד קצת מלפתוח מחשב נייד, אבל אולי זה סתם חשש שלי כי אין לי נסיון בתחום.

בכל מקרה, המון המון תודה על העזרה. עזרת לי המון :)

פורסם

אז תיקח סטיק של 4GB, אין הבדל ביצועים כך שזה לא צריך להיות יותר מידי קשה.

בנוגע למדריך - חפש ביוטיוב וגם במדריך זה מספיק, זה בדיוק בורג אחד להוציא (לרוב), ממש כמו להחליף סוללה בצעצוע של ילד.

מדריך פירמוט והתקנת וינדוס יש באתר, חפש במדור המדריכים.

פורסם
  • מחבר

אז תיקח סטיק של 4GB, אין הבדל ביצועים כך שזה לא צריך להיות יותר מידי קשה.

בנוגע למדריך - חפש ביוטיוב וגם במדריך זה מספיק, זה בדיוק בורג אחד להוציא (לרוב), ממש כמו להחליף סוללה בצעצוע של ילד.

מדריך פירמוט והתקנת וינדוס יש באתר, חפש במדור המדריכים.

אחלה :) תודה רבה רבה.

רק עוד משהו קטן, אני לא מתלהב יותר מדי מרעיון הפרמוט, כי אני לא אוהב למחוק הכל כי לך תדע מה אתה מפספס, וגם אין לי כח להתעסק עם זה.

האם במקום יש דרך יעילה להעיף תוכנות לא רצויות של HP מהמחשב?

אולי איזה תוכנת UNINSTALLER של HP בעצמם או משהו כזה?

פורסם

אתה יכול בלוח הבקרה -> תוכנות / Programs, להסיר את מה שאתה לא צריך.

וראה תוכנות לניקוי המחשב כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=302213.0

בכל מקרה, אם יהיה מצב שבו אכן תגיע למצב שאתה מגבה את כל הקבצים שלך אז כדאי מאד לפרמט.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול בלוח הבקרה -> תוכנות / Programs, להסיר את מה שאתה לא צריך.

וראה תוכנות לניקוי המחשב כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=302213.0

בכל מקרה, אם יהיה מצב שבו אכן תגיע למצב שאתה מגבה את כל הקבצים שלך אז כדאי מאד לפרמט.

אחלה, תודה רבה רבה :)

אני אתחיל בשדרוג הזכרון והניקוי של המחשב ונראה איך מתקדמים משם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים