עבור לתוכן

שאלה על התאמת מטען להצלת מידע ממחשב ישן

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

יש לי מחשב נייד ישן של Compaq שעליו חומרים שאני רוצה למשוך. המחשב במגירה כבר כמה שנים, ללא חשמל, ואת המטען אין לנו.

יש לי מטען של נייד טושיבה, עם חיבור כמעט זהה אך:

- ה-INPUT של המחשב הישן זה 18.5V 2.7A

- הOUTPUT של המטען החדש הוא 19V 3.42A

האם אוכל להשתמש במטען, בלי להרוס את המחשב הישן, רק כדי להפעילו לזמן קצר כדי למשוך חומרים? מה הכללים של חיבור מטען שונה מהמקורי?

אם לא - כמה אמורה לעלות פעולה כזו באחת החברות שמשחזרות נתונים? (או שיש אופציה אחרת).

תודה!

טל

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לקנות את זה http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=3465737

ב 80 שקל. תוכל לנתק את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן לחבר למתאם הזה ומשם ב USB למחשב.

תודה על ההצעה, אך - האם זה יתאים לכונן הישן של המחשב?

להלן את המאפיינים שלו, זה סוס ישן...

5GB Hard Drive

Capacity 5GB

Height 0.37 in/9.5 mm

Width 2.5 in/63.5 mm

Interface ATA-5

Transfer Rate Media 86.4-153.3MB/s

Interface UDMA 33.3MB/s

Seek Time(typical reads, including settling) Single Track 3 ms

Average 13 ms (read)

Full-Stroke 24 ms

Rotational Speed 4200 rpm

Physical Configuration Bytes/sector 512

פורסם

מבדיקה מהירה נראה ש ATA6 תומך גם ב ATA5 אז לומרות שאכן מדובר בסוס זקן, זה נראה שזה יעבוד.

אתה גם יכול לקנות קופסאות אחסון של IDE, זה יותר זולות (בסביבות ה 40 ) ויש להם בדיוק את אותו המתאם, רק בלי הספק כח והתמיכה ב SATA המיותרת.

פורסם
  • מחבר

תודה תודה, אנסה דברים אלו.

לגבי המטען שרשמתי יש איזו תובנה?

פורסם

המתאמים שהוצגו כאן אני לא בטוח שיתאימו.

החיבור של ה-HD הוא 44PIN וצריך לוודא ספציפית שהמתאמים יעבדו.

משהו כזה יתאים אבל מצריך הזמנה: http://www.dealextreme.com/p/2-5-44-pin-female-ide-to-sata-male-fast-chips-adapter-45685

ככה תוכל לחבר אותו בקלות למחשב חדש שמגיע עם SATA.

בנוגע לספק כח - תן בדיקה בפורום אלקטרוניקה כדי להיות בטוח, אולי אפשר לחסוך את כל הבלאגן הזה של פירוק המחשב והמתאם.

פורסם

אין לך שום סיבה להתעסק עם המטען אם אתה רק רוצה להוציא חומרים. חבל על הזמן ועל האנרגיה. אי אפשר לדעת מה קורה שם בתוך הלוח, וחבל לקחת סיכון.

להוציא הרד דיסק ממחשב ישן זה בדרך כלל לא מסובך, אפילו במחשבים ישנים. החיבור לכבל אמור להיות IDE קטן שמתאים ל 2.5. אם תכתוב את הדגם המדויק יהיה אפשר לוודא את זה יותר. אתה שולף את ההרד דיסק, מחבר אותו עם כבל ל USB במחשב ומעביר את החומר הזה בכמה דקות אם זה בסך הכל 5 ג'יגה.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהפתרון עם DEALEXTREME הכי טוב (וגם זול). אני מזמין מהם הרבה.

לבקשתכם, כדי לוודא תאימות, מצ"ב התיאור של ההרד דיסק מחוברת המשתמש (למרות שבפועל מדובר בדגם 5GB ולא 10GB).

האם להזמין?

ועוד שאלה, במידה ואכן זה החיבור, אז אני פשוט מחבר אליו את ההרד דיסק ואת זה לחיבור SATA במחשב שלי? לא צריך חשמל?

תודה!!

[attachment deleted by admin]

פורסם

כדי לוודא ב-100% אם אתה רוצה תפרק מראש את הדיסק קשיח ותוודא את החיבור, למרות שבדקתי ברשת את הדגם של הדיסק קשיח שציינת וזה צריך להתאים.

בצד החיבור של SATA יש שני מחברים, אחד ל-DATA (הקטן) ואחד לחשמל (הרחב יותר).

sku_45685_1.jpg

פורסם
  • מחבר

ערב טוב

מצ"ב תמונה של הדיסק הקשיח בחוץ (תמיד רציתי לפרק נייד :) ).

אך - נראה כאילו יש לו 4 פינים יותר מדי, מופרדים מהקבוצה שמתאימה למתאם (לפי התמונה בדיל אקסטרים).

מהם 4 פינים אלו? האם לא יפריעו?

טל

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה יעבוד מצויין.

ה-4 פינים הנוספים לא רלוונטיים כיום.

ide44pinout.gif

תזמין ובהצלחה :)

פורסם
  • מחבר

איזה כיף של עזרה!

ההזמנה נשלחה לDE, לפי איך שאני מכיר אותם אז ייקח שבוע למשלוח / או חודשיים שזה יתקע במערכת, אני אתעצבן ואבטל את ההזמנה בבלי שיצאה בכלל אבל בסדר נו... לא מצאתי כזה באיביי.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים