עבור לתוכן

Athlon II X4 על M2N-E?

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי מעבד Athlon X2 4200 על לוח-אם M2N-E

אני שוקל לקנות מעבד Athlon II X4 640 (או 645).

השאלה שלי היא מה החסרונות של מעבד AM3 על לוח AM2, האם זה שווה את המחיר או שעדיף ללכת על כיוון אחר לשידרוג?

פורסם

המגבלה היחיה היא שאפיק ה-HyperTransport (האפיק הקדמי של המערכת) יוגבל ל-2000 MT/s במקום 5200 MT/s. ברוב המוחלט של היישומים אין לזה משמעות.

רק שים לב שייתכן שתצטרך לעדכן BIOS ולבצע פעולות נוספות כדי להשיג תמיכה במעבד. הוראות תוכל למצוא באתר היצרן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

הBIOS שלי כבר מעודכן, אבל מה זה "פעולות נוספות"? לא ראיתי שם עוד משהו.

פורסם

Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree

פורסם
  • מחבר

הממ.. לי נראה יותר שזה אומר אילו תכונות הוסרו מהביוס כדי שיהיה מקום לתמיכה במעבדים החדשים, ולא משהו שאני צריך לעשות בעצמי.

פורסם

ייתכן שזה באמת פירוט השינויים שמתרחשים באופן אוטומטי עם העדכון, וייתכן שאתה צריך לנקוט בפעולה מסוימת. אני לא ממש יודע להגיד ולכן חשבתי להפנות את תשומת ליבך לכך.

אם אני צריך לשער, אז כן, מדובר בפעולה אוטומטית והטקסט רק בא לתאר את הרכיבים שהוסרו מגרסת ה-BIOS החדשה (שניהים די זניחים ברוב המקרים).

פורסם
  • מחבר

אוקיי..

ראיתי עכשיו בחדשות האתר שAMD הורידו את מחירי המעבדים. יש למה לחכות? מה הסיכוי שזה ישפיע על המחירים בארץ?

פורסם

בעולם החומרה תמיד יש למה לחכות ואף פעם כמעט אין למה לחכות. למה אני מתכוון?

אם אתה צריך עכשיו מערכת או רכיב חדש -- קנה אותם! אחרת תמיד יש משהו חדש באופק ואין לזה אף פעם סוף.

אם השדרוג הזה לא ממש חיוני לטווח הזמן המיידי וניתן להמתין חודש-חודשיים, אפשר להמתין ליציאת דור המעבדים החדש של AMD. זה לא מבטיח שהדור הקיים יוזל, גם אם תהיה הוזלה זה לא אומר שהיא תהיה משמעותית, אבל לפחות יהיה לך מבחר גדול יותר (אם כי אז תצטרך להחליף כבר פלטפורמה שלמה).

מצד שני, ולמרות שלא פרטת מהם השימושים, אני לא רואה ממש סיבה להמתין.

פורסם
  • מחבר

זה.. לא בדיוק מה שהתכוונתי.

כאמור, יכולות השידרוג שלי מוגבלות - אני לא מתכוון להחליף לוח אם עכשיו, והמעבדים החדשים שיצאו לא הולכים להתאים ללוח שלי. השאלה לא היתה אם משתלם להמתין למעבדים חדשים, אלא איך הורדת המחירים של AMD משפיעה על המחירים בארץ. האם חנויות בד"כ מורידות מיד מחירים בהתאם, או שזה לוקח זמן, או שזה לא בהכרח משפיע בכלל?

פורסם

לדעתי אין טעם לחכות. בדרך כלל הורדת המחירים בארץ מתעכבת (כבר קנו מלאי במחיר מסוים ועכשיו צריכים למכור את כולו), אם בכלל, וגם כשהיא מתרחשת לרוב היא לא משמעותית ואז כבר יש ממש באופק משהו חדש ואתה אולי תרגיש שסתם חיכית ועכשיו אתה קונה משהו "ישן" (עניין פסיכולוגי אצל הרבה אנשים לא אומר שבהכרח אצלך).

כמובן שייתכן שגם יקרה המקרה הפחות סביר שאכן תהיה ירידת מחירים משמעותית במידת מה, אני לא נביא אז אני לא יודע לחזות את העתיד. פשוט לדעתי ממש מיותר להמתין עם השדרוג אם אתה צריך אותו. אם אתה לא ממש חייב אותו, אז כמו בכל המלצה לשדרוג, תמשיך עם המערכת שלך עד שהיא כבר לגמרי לא תספיק לצרכים שלך ובזמן הזה תחסוך כסף לכיוון שדרוג עתידי משמעותי יותר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה.

אני ממש לא טיפוס שמחפש את הכי חדש, להיפך, דור אחד אחורה דווקא די מתאים לי. אם כבר, החשש העיקרי שלי מלחכות הוא שהמעבד שאני רוצה כבר לא יימצא בחנויות, ואצטרך להחליף הכל כדי לשדרג.

לא פירטתי מהם השימושים כי מדובר בטווח רחב של שימושים ולא רציתי לפרט סתם. את הצורך לשדרג אני מרגיש בעיקר במשחקים.

פורסם

כמה שיותר פרטים תמיד עוזרים להמליץ באופן ענייני יותר ולכן לא יזיק אם תפרט בכל זאת קצת על השימושים שלך.

אם השימוש הכי תובעני שלך במערכת הוא משחקים, אז תוכל להסתפק גם ב-Athlon IIx3 בהתאם למסגרת התקציב.

יש עכשיו כמה מבצעים ממש משתלמים למעבדי AMD, פרטים נוספים בדיון הזה (תתחיל מההודעה שאליה קישרתי ותגלול מטה כדי לקרוא הודעות נוספות בנושא המעבדים של AMD).

פורסם
  • מחבר

תודה על הקישור, אני אוהב מבצעים :-)

חשבתי על ה X3, אבל ההפרש במחיר לא גדול, ואני אוהב מולטיטאסקינג - ממש מתאים לי להשאיר כל מיני דברים ברקע כשאני משחק, ולעשות ALT-TAB מדי פעם כדי לבדוק משהו. חוץ מזה, בידיעה שהשדרוג הבא כנראה יהיה שדרוג מלא, אני מעדיף לדחות אותו במידת האפשר - וכבר היום יש משחקים שהדרישה המומלצת שלהם זה ארבע ליבות.

השימושים העיקריים שלי: אינטרנט, משחקים, וידאו, עריכת טקסט, פיתוח אתרים, אמולציה/וירטואליזציה. שימושים מזדמנים כוללים עריכת גרפיקה (גם תלת מימד) וקידוד וידאו, ואולי עוד דברים שאני לא זוכר.

(קצת מצחיק אותי לנסות לעשות רשימה של הדברים שאני עושה, זה מרגיש כאילו שאלו אותי "מה השימושים שאתה עושה בידיים שלך"..)

פורסם

כל עוד שלא מעורבים יישומים שמבצעים פעולה מסוימת ברקע בזמן שאתה לא משתמש בהם, כלומר הם נמצאים בזכרון אך לא משתמשים במעבד, יותר חשוב לדאוג לנפח זכרון מספק מאשר למעבד כזה או אחר כי הזכרון הוא המקום שבו "יושבים" כל היישומים.

אולם, אם בפעולות שלך מעורבים גם קידוד וויטרואליזציה (בהנחה שאתה מריץ כמות סבירה של מכונות וירטואליות במקביל), ובהנחה שזה באמת לא גורם לאיזו חריגה ממסגרת התקציב, אז ככל הנראה שבאמת ה-Athlon IIx4 יהיה בחירה טובה.

פורסם
  • מחבר

יש לי כרגע 3.5GB זיכרון. זה אמור להספיק, לא? בכל מקרה כדי להשתמש ביותר מזה אצטרך להתקין מערכת הפעלה בגרסת 64bit.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים