עבור לתוכן

וולמארט וBIG BOX אחרות.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

^

כבר היה לנו דיון כזה - הדיון הזה הוא רק דוגמה אחת למה שדובר שם (ארוך מאוד ומנומק).

הסברתי שם למה הגישה שלך מוטעית מיסודה לטעמי ובעיקר למה היא בעצמה תוצר של אותו עיוות וחזרה על דמגוגיה מדוקלמת ומתוזמרת היטב של אותם בעלי אינטרסים, אבל כיוון שאני מתעצל ל"פרט, נמק והדגם" כרגע, אהיה הגון ולא אתווכח.

ואז, כמו כאן אני חוזר על נקודה מאוד חשובה שאתה נוטה להתעלם ממנה - מתן את ההתבטאות שלך. לקרוא לאנשים שמתנגדים לדעתך "שטופי מוח" או לעצם החשיבה הקפיטליסטית כ"שטיפת מוח" זו דמגוגיה זולה מאוד. היא גם לא מחזיקה מים בכלל:

הגישה הקפיטליסטית "הטהורה" נמצאת בשוליים של השוליים של החשיבה המודרנית. מרבית הכלכלנים בעולם תומכים במדיניות רווחה במידה כזו או אחרת, והעיתונים ושאר אמצעי התקשורת אוהבים להכריז חדשות לבקרים איך פעם המדינה הזו הייתה מושלמת ודואגת לחלשים בה, שהמדינה צריכה להלאים את קידוחי הגז, שיש צורך בעוד רגולציה ועוד ועוד - אין ספק, אם לצטט אותך מהדיון הקודם:

שטיפת מוח שפועל במלוא עוזה מכל הכיוונים וכמעט בכל האמצעים מזה כמה עשורים כשהשופר העיקרי שלה הוא אמצעי המדיה הממומנים ובבעלות בעלי אינטרסים מובהקים בעידוד ותמיכה אקטיבית של בעלי השררה שניזונים מאותו מקור ומשליכים עליו את יהבם.

יכול להיות שאתה השטוף מוח? לא. לא ארד לרמת הדיון הנמוכה שאתה מציג. אם אתה רוצה להמשיך להתדיין, אני אשמח. אם בכל משפט שני תמשיך לבלבל ש"יש שטיפת מוח"... אני מחוץ לדיון, תודה.

הם קיבלו הנחות גדולות מאד במיסים בכל עירה בארה"ב שבה הם נכנסו

זה לא בסדר, וזו בעיה שלטונית. אם השלטון יציע לך הנחה במסים, לא תקח?

רק כדי למכור במחירי הפסד ולחסל את המתחרים המקומים. אחרי שכל העסקים הקטנים בעירה

נסגרו אותם אנשים נאלצו לעבוד בוולמארט עבור משכורות רעב כי פשוט לא נשאר בעירה

מקומות עבודה אחרים. אותם אנשים גם נאלצו לבזבז את המשכורת שלהם בוולמארט כי לא נשארו בעירות האלו

מקומות אחרים לעשות בהם קניות.

גם בארץ, קניונים גרמו לחנויות רחוב להיסגר, ולפני זה חנויות רחוב גרמו לבאסטות בשוק להיסגר. אתה בעד לסגור קניונים וחנויות רחוב?

ברור לך אגב, שאין לוולמארט אינטרס שיהיו מובטלים בסביבת החנות שלה, כי מובטלים לא מרוויחים כסף ואז לא יהיו קונים בחנות.

כנ"ל אגב סופרים לחנויות קטנות(פעם בכל שכונה הייתה טמבוריה...)

וולמארט משלמת משכורות רעב ועוד ברוב חוצפתה מעודדת את העובדים שלה לפנות לביטוח לאומי על

מנת לקבל תלושי מזון והשלמת הכנסה.

אני מעדיף עובדים שמקבלים השלמת הכנסה של 500$ בחודש + עבודה, מאשר 1000$ ללא עבודה(המספרים כאומדן בלבד).

וכל זה עוד לפני שדיברנו על זה שהם מאימים על עובדים שרוצים להתאגד ומעסיקים ביודעין אנשים בתת

תנאים בעולם השלישי תוך ניצול מזעזע שלהם ועוד מעיזים לפטר מפקחים שהתלוננו על כך.

Sweat Shops זה צעד בדרך לקידמה. גם ארה"ב עברה אותו. זו עבודה קשה, אבל טובה פי כמה מהאלטרנטיבות. אתה לא יכול לשפוט תנאי עולם שלישי לעומת התנאים שלך פה ואז להכריז שהתנאים שם "גרועים". בית ספר בלי מזגן בארץ זה נורא, בית ספר בלי מזגן באפריקה זה נורמטיבי אבל גרוע יחסית אלינו. אתה לא מציע לסגור את בתי הספר שם, נכון?

בא לי להקיא מהם

הבהרה חשובה: אני לא בעד וולמארט, ושום דבר טוב לא ייצא מזה שיהיו רק וולמארט ושום דבר אחר בארה"ב. בהינתן שוק חופשי ותחרות אמיתית, גם אם בשלב כלשהו יהיה רק וולמארט, יבוא מתחרה חדש שיהפוך את הקערה על פיה.

בסרטון שהבאת פה למשל(ראיתי את Part 1) יש חבוב שאומר ש"בוולמארט לא מבינים באינסטלציה, אז אנחנו צריכים להביא משהו משל עצמנו ולתת שירות מעולה ועם המון ידע באינסטלציה" - זו תחרות. זה שאנשים מעדיפים לקנות זול ולהתייעץ אח"כ עם מכרים או באינטרנט איך מתקינים ומה קונים - זה משהו אחר לגמרי. שאתה קונה מחשב חדש, אתה משלם לבעל מקצוע שיבנה לך את המפרט, או שאתה עושה חיפוש בגוגל ושואל פה בפורום? תתבייש לך איך אתה לוקח פרנסה של אנשים!

פורסם

וולמארט באופן ספציפי מתנהגת בצורה עברינית וזאת עובדה.

וגם אצם קיומם של חניות וואלמרט מהווה בעיה מוסרית גדולה מאד.

אין דבר כזה נעלים ב 5 דולר זה בא על חשבון משהוא במקרה הזה ,זה

איזה ילד בקמבודיה שמרוויח 5 סנט בשבוע. הבעיה שלאף אחד לא

ממש איכפת שמנצלים אנשים בעולם השלישי . הרי גם החנות ,גם המדינה

וגם הלקוח יודעים את זה פשוט לא איכפת להם. חניות כמו וולמארט גוזלות

פרנסה מהחברה בא הם פועלות , לבוא ולהגיד שהם מוכרים בזול לאנשים

שמרווחים מינמום זה כמו להגיד שהם נותנים לך תרופה אחרי שהם הרעילו אותך.

הרי הרשתות האילו הם אחד הגורמים לכך שאת העבודות של עניים תופסים אנשים בסין

והם נאלצים לעבוד עבור שכר מינמום וזאת במידה והם מוצאים עבודה בכלל.

וגם אל תחשוב שזה מוגבל רק לעובדים לא משכילים,כל עובד הייטק היום רואה איך

אנחנן מעבדים עבודה כל יום עבור OUTSOURCING

להודו, החזירות הזאת הגיע לכל חלקה טובה והיא מאימת על כולנו במיוחד במדינה

שלנו שאוהבים לחקות את אמריקה בכל דבר, במקרה הזה אני ההתי מעדיף להיות כמו דנמרק ולא אמריקה

פורסם

וכשאתה קונה חולצה/מכנסיים/נעליים/WHATEVER ב100 דולר איכפת לך שילד קמבודי הכין אותם תמורת 5 דולר לשבוע?

פורסם

ואז, כמו כאן אני חוזר על נקודה מאוד חשובה שאתה נוטה להתעלם ממנה - מתן את ההתבטאות שלך.

כמו אז, אתה טועה בפרשנות שלך - ההתבטאויות שלי הן כלפי בעלי האינטרסים וודאי לא כלפיך ושכמותך.

אם קראת את דברי אז אני אחרון האחרונים לקחת ולו אות ממה שמתפרסם במדיה ולבנות עליו דעה.

אבל כמו שאמרתי - אני מתעצל להתווכח שוב אז אוותר בנקודה זו... רק רציתי להבהיר למי אני מפנה את ההתבטאויות שלי ולמרות שאני לא מסכים עם 99% מהאמירות שלך אין לי ולו טענה אחת או מילה רעה עליך או למי ממשתתפי הדיון כאן.

פורסם

וולמארט באופן ספציפי מתנהגת בצורה עברינית וזאת עובדה.

וגם אצם קיומם של חניות וואלמרט מהווה בעיה מוסרית גדולה מאד.

איזה ילד בקמבודיה שמרוויח 5 סנט בשבוע. הבעיה שלאף אחד לא

ממש איכפת שמנצלים אנשים בעולם השלישי . הרי גם החנות ,גם המדינה

וגם הלקוח יודעים את זה פשוט לא איכפת להם. חניות כמו וולמארט גוזלות

פרנסה מהחברה בא הם פועלות , לבוא ולהגיד שהם מוכרים בזול לאנשים

שמרווחים מינמום זה כמו להגיד שהם נותנים לך תרופה אחרי שהם הרעילו אותך.

הרי הרשתות האילו הם אחד הגורמים לכך שאת העבודות של עניים תופסים אנשים בסין

והם נאלצים לעבוד עבור שכר מינמום וזאת במידה והם מוצאים עבודה בכלל.

וגם אל תחשוב שזה מוגבל רק לעובדים לא משכילים,כל עובד הייטק היום רואה איך

אנחנן מעבדים עבודה כל יום עבור OUTSOURCING

להודו, החזירות הזאת הגיע לכל חלקה טובה והיא מאימת על כולנו במיוחד במדינה

שלנו שאוהבים לחקות את אמריקה בכל דבר, במקרה הזה אני ההתי מעדיף להיות כמו דנמרק ולא אמריקה

אתה צודק, צריך להפסיק "לנצל" כח עבודה זול במדינות עולם שלישי ולסגור את כל המפעלים המערביים שפועלים שם. ברור שעדיף שהם ירוויחו אפס דולרים לשבוע מאשר המצב הנוכחי בו הם מרוויחים חמישה דולרים.

פורסם

בנוסף, הסרט המקושר מלא בהנפצות (כמו הטענה שמשלמים לעובדי וולמארט שכר מתחת למינימום, מה שלא נכון כי עובד ביומו הראשון כבר מקבל שם בערך 8 דולר לשעה)

פורסם

אני לא חושב שמשלמים בוולמרט מתחת למינימום

אבל זאת לא הבעיה גם ככה

הבעיה זה לא שיש עובדים שמרוויחים מינימום או קרוב לזה -זה ליעצמו דבר טיבעי וברור

הבעיה זה הקפיצות בשכר מהזוטרים לבכירים -קפיצות גבוהות מידי בלי הצדקה אמיתית

ובניגוד לדובי -יש בכירי בנקים שקיבלו עזרה ענקית ממשלמי המס האמריקאים ואז לקחו בונוסים ענקים

גם בארץ אפריקה ישראל עשתה תספורת לאגחים -ואז בגירים קיבלו בונוס שלם

ומחקרים שעשו הוכיחו -אין קשר בין ביצועי הבכירים למשכורות

בכיר שנכשל יפוטר בסוף -אבל את המשכורת ירוויח

בכלכלה בריאה יש פירמידה בריאה

מהזוטרים עד הבכירים

אני לא חושב שיש את זה בוולמרט

ובעניין "זה עוזר לענים לקנות " -אולי נכון הבעיה שגם עשירים קונים שם הרבה דברים

ככה שאין רמות זול בינוני פרימיום

מי שחושב שעשירים קונים רק בחנויות יוקרה טועה בגדול

ובטח מי שחושב שעשירים זורקים כסף רק כי יש להם

כל השטויות של ביבי שהכסף יחלחל למטה זה שטות אחת גדולה

ובגלל זה לתת יותר מידי כסף לכמות קטנה של אנשים דופק את החברה

ואמריקה בצרה כי המון מהיצור שלה עבר לסין מה שגורם להמון אבטלה

זה כי לא עשו הגבלות נורמליות

גם סין מתחילה להיות בבעיה -כי אנשים התחילו להרוויח יותר ופחות רוצים לעבוד בעבודות שחורות

זה אחרי שזיהמו את סין בגלל היצור הזול

פורסם

איזה ילד בקמבודיה שמרוויח 5 סנט בשבוע.

ואיך זה יעזור לילד בקמבודיה זה שתחזיר אותו לשדות האורז שם הוא יעבוד בתנאים הרבה יותר גרועים ותמורת כמחצית מהשכר?

מה שקורה במזרח אסיה בעשורים האחרונים זה התוכנית ליציאה מהעוני המוצלחת ביותר בתולדות האנושות. רמת החיים שלהם לא הייתה רחוקה מרמת החיים באפריקה לפני כמה עשורים.

פורסם

מדהים. למי אני צריך להגיד תודה על זה שמדפים בחנויות עמוסים בזבל סיני?

פורסם

ואיך זה יעזור לילד בקמבודיה זה שתחזיר אותו לשדות האורז שם הוא יעבוד בתנאים הרבה יותר גרועים ותמורת כמחצית מהשכר?

מה שקורה במזרח אסיה בעשורים האחרונים זה התוכנית ליציאה מהעוני המוצלחת ביותר בתולדות האנושות. רמת החיים שלהם לא הייתה רחוקה מרמת החיים באפריקה לפני כמה עשורים.

עצם זה שהאסייתים מרוויחים יותר כסף לא הופך אותם למאושרים יותר ולא בהכרח משפר את רמת החיים שלהם...

http://www.calcalist.co.il/marketing/articles/1,7340,L-3516709,00.html

פורסם

האלטרנטיבה (חקלאות פרימיטיבית בשדות האורז) תספק להם כ 2$ ביום - לא הרבה מעל סף הקיום.

אושר זה דבר סובייקטיבי אבל ההגירה ההמונית מהכפר לעיר במזרח מלמד על ההעדפות שלהם.

פורסם

זה כמו שתיאלץ לבחור בין סרטן לאיידס.

• 2 שנים מאוחר יותר...
פורסם

דיון מרתקק יש לי משהו אחד להגיד על זה שני הצדדים הציגו טעונים פשוט מעולים..

אבל מה שמצחיק זה שבישראל אין לנו לא וואלמארט ואחרי שסקי פי סי פשטו רגל גם לא חנויות קטנות, אין פי כלום איזה מדינה רקובה..

קניתי מסקי פי סי מחשבב אם מי לעזאזל אני מדבר בשביל הביטוח?

(מצטער שהקפצתי את זה אבל זה איכשהו רלוונטי כי בדיוק היום sky-pc סגרו את החנות לגמרה את הטלפון והאתר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים